И какво, косата след измиване ще остане къдрава? Да, ако е направено правилно! Perm засяга тези, които го срещат за първи път. Съгласете се, невероятно е да получите красиви къдрици без да използвате клещи, маши и маши

Какво е къдрене?

Процедурата става популярна още през 20 век. Къдренето е начин за постоянно трансформиране на права или леко вълниста коса в къдрава.

Концептуално, салонните методи не са се променили през новото хилядолетие. Специални съединения, алкални и киселинни, се нанасят последователно върху нишките.

Първо майсторът трябва да подготви косата. За да направи това, той трябва да разкъса дисулфидните връзки в тях. За тези цели се използва алкална основа. След това започва творчеството - постигането на резултата, на който клиентът разчита. Когато изображението е готово, ефектът се фиксира с киселинен състав.

Характеристики на химията на косата: предимства и недостатъци

Създаването на къдрици по този необичаен начин е съвсем логично, има своите предимства и недостатъци, така че преди да се решите на химиотерапия, помислете дали сте готови да направите някои жертви.

Да започнем с къдренето:

  • изключени са механични наранявания на косата, които са почти неизбежни при използване на клещи и маши;

  • В бъдеще можете да спестите време за оформяне;

  • косата придобива забележим допълнителен обем;

  • много по-малък риск от неуспешен стайлинг (да се чете: винаги красива);

  • голяма вариативност в опциите за оформяне - косата изглежда привлекателна както пусната, така и прибрана.

А сега за недостатъците на изкуственото къдрене на коса:

  • силната химия може да съсипе косата, като те могат да пострадат не само в краищата, но и по цялата дължина;

  • ще трябва да засили и разнообрази грижата за къдриците;

  • процедурата носи максимален брой рискове за боядисаната коса, така че стилистите понякога съветват да изберете едно нещо - нов цвят на косата или къдрене;

  • впечатляващ списък от противопоказания (бременност, наскоро боядисана коса, активен косопад, тънки кичури, алергии и др.).

Видове коса за къдрене

Оказва се, че къдренето е различно. Има щадящи техники, подходящи дори за тънка коса, а има и доста агресивни.

Нека да видим какви са видовете коса с къдрене и как се различават един от друг.

Киселинно къдрене

Да започнем с класиката. Киселинното къдрене е показано за гъста и гъста коса. Първо, те ще бъдат по-лесни за носене. Второ, върху такива нишки леките формули може просто да не дадат желания резултат. Ако сте подложили гъстите си къдрици на химическа обработка преди двадесет години, тогава психически със сигурност ще се пренесете обратно в онези времена в хода на съвременната процедура: миризмата на самия състав ще изгради верига от асоциации.

Алкално къдрене

Алкалното къдрене се препоръчва само за момичета със силна и здрава коса. Останалите трябва да потърсите други начини да накъдрите косата си.

По време на процедурата върху къдриците се нанася амониев тиогликолат - основната съставка, която разделя люспите на косата и ги прави по-гъвкави. Методът е доста агресивен, но къдриците са устойчиви и еластични.

Неутрална химия

Основната разлика между неутралното къдрене и другите му видове е пониженото pH на състава. Такава формула не толкова разрушава дисулфидните връзки в косъма, колкото ги разтяга. Това ви позволява да действате върху нишките не толкова агресивно. Вярно е, че такова нежно къдрене ще работи само на тънка и светла коса.

Аминокиселина

Тези, които разбират тенденциите в красотата, може да приемат, че този вид химия трябва да е полезна за косата.

Разбира се, трудно е аминокиселинното къдрене да се нарече грижовна процедура, но е напълно възможно да се счита, че използваният химически състав е модерен: не съдържа амоняк и е подходящ дори за руса коса (русите цветове са често по-агресивни от боите за по-тъмни цветове) .

Аминокиселините и протеините ще помогнат за поддържане на нишките в трудната им позиция, но трябва да сте подготвени за факта, че къдренето няма да продължи повече от месец и половина.

Мокър

Мократа химия е по-скоро препратка към резултата, тоест към прическата, с която момичето излиза от салона.

Името говори само за себе си: такава химия ви позволява да постигнете ефект на мокра коса.

Техниката, модерна през 90-те, се завръща отново и ние нямаме нищо против. Само вижте колко впечатляващо изглежда косата, която по време на процедурата е третирана не само с киселинни и алкални съединения, но и със стилизиращи продукти.

Начини за навиване по време на химиотерапия

Изучихме методите за къдрене, сега нека преминем към по-лесна тема - начини за къдрене на косата. Как могат да изглеждат самите къдрици и защо, например, диагоналната къдрица не е подходяща за всеки, ще обсъдим по-долу.

Вертикално извиване

Чрез навиване на нишките на бобини, майсторът фиксира тези специални маши, използвани за къдрене, във вертикално положение. Експертите съветват да се даде предпочитание на този метод за момичета с непокорна къдрава коса. В този случай химията ще им помогне да ги дисциплинирате.

Хоризонтално извиване

Смята се, че хоризонталната вълна осигурява най-естествения резултат. Изборът на диаметър на машата ви дава поле за маневриране - всичко зависи от това дали се стремите към малки къдрици или относително големи къдрици.

Диагонално къдрене

Не е тайна, че жените къдрет косата си, за да придадат обем на стайлинга си. Ако не е достатъчно в корените, трябва да опитате диагоналния метод на навиване на нишките. Не е толкова популярен, но не е подходящ за всеки. Смята се, че такава химия се прави най-добре на къса коса и кичури със средна дължина (до 15 сантиметра).

Спирална техника

Искате ли спирали или пружини? В нашия случай това са синоними, обозначаващи малки и еластични къдрици, които могат да бъдат получени с помощта на техниката на спирално навиване на косата. Въпросът е, че преди да се увие калерчето, нишката се завърта около оста си. Тази комбинирана техника работи най-добре при дълга коса и кичури със средна дължина.

Къдри краища

Обикновено, когато става дума за резултат от къдрене, повечето хора си представят куп къдрици, предимно малки. Всъщност има от какво да избирате. Например, можете да разгледате опцията за навиване на краищата, при която съставът се прилага само върху долната част на къдриците, създавайки красиви къдрици. Съгласете се, стайлингът на снимката изглежда така, сякаш момичето е усукало косата си на маша или маши и не е прибягнало до химия.

Основно

Ако желаете, с помощта на химия, можете да получите основен обем на главата. Звучи като сбъдната мечта! Съставът се прилага само върху кореновата зона, което означава, че има ефект само върху част от косата. И това също е изход за момичета, чиито нишки са къдрави в краищата, но остават прави в корените. След като направите къдрене, можете да доведете стила до пълна хармония.

Преглед на продукти за оформяне на къдрици след химиотерапия

Да, косата след къдрене се оформя по-лесно, но има нюанси. Нека поговорим за продуктите, които ще осигурят на вашите къдрици максимален комфорт.

Флуидификатор за издухване, L'Oréal Professionnel

Луксозен крем 10 в 1 наистина се отличава със сериозна функционалност и не утежнява къдриците.

Продуктът ефективно предпазва косата от високи температури по време на сушене със сешоар (за да не се страхуват от горещо оформяне) и ниски температури през студените сезони. Продуктът съдържа витамин Е, царевични, пшенични и соеви протеини, които се грижат за кичурите, подхранват ги и ги овлажняват.

Tecni.Art Liss Control Gel Cream for Smoothness Control, L’Oréal Professionnel

Въпросът е защо да контролираме гладкостта на къдравата коса? Ние обясняваме! Не всички момичета, които са имали къдрене, са доволни от това как и колко дълго стилът се поддържа в перфектно състояние.

При някои къдриците започват да се развяват от влага, при други с времето просто стават палави. Ако сте запознати с тези проблеми, разгледайте по-отблизо този крем-гел, който може да оправи стила до 24 часа.

Спрей за замразяване Vavoom, матрица

След къдрене не всеки е доволен от качеството на косата си, особено ако не е била в перфектно състояние преди процедурата.

Разбира се, искам къдриците да са не само еластични, но и да изглеждат перфектно. Ще ви помогне лак, който не само ще помогне за фиксиране на стила, но и ще направи къдриците огледално гладки, предотвратявайки ефекта на глухарче.

Модерни прически с къдрене: идеи за снимки

Ако обясните с думи как изглежда къдренето в ума ви, има голям риск да бъдете неразбрани от майстора. По-разумно е да се подготвите за посещение в салона и да съберете подходящи примери за снимки предварително. Избрахме нашата галерия с изображения за вас.

Къса коса

Химията е толкова многостранна процедура, че дори и с къса коса можете да се почувствате като суперзвезда след нея. Съгласни ли сте?

Коса със средна дължина

Собствениците на средно дълга коса често искат някои промени в имиджа си. Или го отгледайте, или го отрежете. Защо не помислите за трети вариант - да получите къдрене?

Дълга коса

В името на такива резултати можете да пожертвате малко дължина, нали?

Издръжливост

Колко трае къдренето? Въпрос, който не може да не интересува момиче, което мечтае за дългосрочен стайлинг. Никой няма да даде точни изчисления, защото много зависи от вида на косата, начина на живот, избрания метод на кърлинг и, разбира се, умението на стилиста. Ще се насладите на резултата средно от 1,5 до 6 месеца.

Грижа за косата след химиотерапия

Сигурни сме, че всеки стилист ще потвърди, че след къдрене трябва да подсилите комплексната грижа за косата. Събрахме продукти, които ще ви помогнат да посрещнете нуждите на химически третираната коса за хранене, хидратация, защита и блясък.

Съвети за стилисти

Кой метод на навиване предпочитате, ако правите химия на средно дълга коса?

Препоръчваме хоризонтално къдрене: счита се за универсално и ви позволява да получите най-естествения ефект.

Могат ли да се използват масла след къдрене?

Не само възможно, но и необходимо. Маслата ще осигурят на къдриците необходимото им хранене и ще придадат красив блясък. Гласуваме за продукти на Garnier, Redken, L'Oréal Paris и Matrix.

Кои видове къдрене са подходящи, ако имам напълно прав бретон и леко къдрава коса в по-голямата си част?

Само краищата могат да бъдат накъдрени, за да се получи ефект на контраст между бретона и основната част на косата. Но резултатът от вертикална къдрене ще изглежда най-естествен във вашия случай.

Категория: