Мъжете обръщат все повече внимание на стила и външния вид като цяло. Прическата е най-важният елемент от образа. Събрахме най-актуалните опции за мъжки прически

Какви са мъжките прически: основни стилове

Всяка мъжка прическа до известна степен отразява вътрешния свят и начина на живот на мъжа. Нека научим заедно основните стилове на мъжките прически.

Класически

Отваря нашия каталог с мъжки прически в класически стил - универсално решение за офис служители, ръководители и бизнесмени. Съчетава се добре с официален дрескод и небрежен стил. Класиката подхожда на мъже с всякакъв тип външност.

Отличителна черта на тази прическа е същата дължина на по-голямата част от косата - около 5-6 сантиметра. Бретонът може да е малко по-дълъг.

Спортно

Спортен стил означава къса коса. Понякога отиват на нула. Тази "момчешка" прическа е подходяща за активни мъже, които спортуват.

Младежи

Така наречените хипстърски прически са много популярни сред младите хора. Те се характеризират с избръснати слепоочия и удължена коса в теменната част.

Младежките прически вървят добре с брада.

Романтичен

Романтичният стил става все по-популярен в мъжките прически. Незаменим атрибут е дълъг бретон, който създава изискан и спокоен вид. Раздялата може да бъде направена права или сресана настрани или назад. Този стил е подходящ за мъже с творчески професии, които не са ограничени от строг дрескод.

Креативен

Творческият стил включва най-необичайните видове прически и техния дизайн. Това са обръснати шарки, асиметрия и ярко оцветяване.

Неформалните прически ще подхождат на млади хора без предразсъдъци.

Военни

Военната прическа е ултра къса коса. Понякога в теменната част косата се оставя малко по-дълга, а слепоочията се обръсват.

Видове къси мъжки прически: имена и снимки

Какви са видовете къси мъжки прически? По-долу са най-често срещаните мъжки прически за къса коса, със снимки и официални имена.

Бокс

При тази прическа косата се обръсва в задната част на главата и на слепоочията, а теменната част остава много къса. В повечето случаи при такава прическа не се изисква оформяне със специални инструменти.

Тенис

Най-очевидният признак на тази мъжка прическа е малък бретон, който е прибран назад или настрани. Преходът между короната и слепоочията е почти незабележим. За да укротите бретон, можете да използвате гел или фиксираща паста. Препоръчваме L'Oréal Professionnel Depolish Reconstructive Paste.

Таралеж

Зад това сладко име се крие може би най-бруталната прическа. Извършва се с помощта на машина, която прави цялата коса с еднаква дължина. Тази непретенциозна прическа отива на почти всички. (Освен това тя идеално прикрива оредялата коса.)

Средна дължина на косата: опции за прическа за мъже

Има много мъже сред мъжете, които предпочитат средно дълга коса. Какви мъжки прически ще бъдат актуални в този случай?

Половин кутия

Полубоксът се характеризира с по-дълга коса на темето на главата в сравнение с бокса. А за да фиксирате бретона в правилната позиция, ще ви помогне фиксиращият гел за коса Tecni.ART Fix Max от L’Oréal Professionnel.

Стрелец

Този тип мъжка прическа с дълъг бретон и къса коса на върха създава визуален обем на прическата. Това определено е плюс за фина коса. Стрелец придава на образа на мъж известен чар и лекота. Структурирайте тази прическа лесно с L'Oréal Professionnel Spiral Queen мус.

Място

Прическата в американски стил стана популярна в края на 20 век, в резултат на популярността на героите от западните филми. Името "платформа" напълно описва прическата: косата образува равна хоризонтална повърхност. Отличителни черти на прическата са ясни линии, идеално избръснати слепоочия и квадратен контур.

британски

Интересно разнообразие от европейски прически, при които слепоочията и задната част на главата се подстригват възможно най-късо, а косата на темето, напротив, остава дълга и обемна.

За да изглежда косата ви спретната и добре поддържана, тя се нуждае от грижа без измиване. Garnier Triple Recovery 10 in 1 Leave-In Cream ще помогне за това.

канадец

Този тип мъжка прическа е подобна на британската, но преходът между слепоочията и бретона не е толкова забележим. Канадската е доста често срещана прическа сред европейските мъже.

Боб

При тази прическа косата е къса, а бретонът пада леко на челото. Боб изглежда особено изгодно на собствениците на гъста и гъста коса.

За да запазите косата си еластична и копринена, се препоръчва използването на специален шампоан. Elseve. Луксът от 6 масла” от L’Oréal Paris ще осигури на косата необходимото подхранване, без да утежнява косата.

Мъжки прически за дълга коса

Разбира се, дългата коса сред мъжете е много по-рядко срещана от късата или средната коса. Но това не е причина да лишавате онези, които могат да се похвалят с шикозна коса. Какви видове мъжки прически могат да се изпробват за дълга коса?

Класически

Класиката на дългата мъжка коса изглежда така: коса с еднаква дължина с или без път, но по-често с прав или страничен път.

дългата мъжка коса винаги може да бъде вързана на кок

За да изглежда косата ви възможно най-добре поддържана, по-добре е да използвате стилизиращи продукти. Например L'Oréal Professionnel Liss Control Gel Cream е готов да укроти непокорната коса, да й придаде блясък и да я защити от негативните въздействия на околната среда.

Асиметрични прически

Асиметрията изглежда много стилно на дълга коса. Каскада, дипломиране, "разкъсани" краища - всичко това се отнася за асиметричните прически.

За да изглежда изгодна тази версия на мъжката прическа, косата трябва да бъде стилизирана. За тези цели са подходящи сешоар и кръгла четка, с които можете да придадете на къдриците допълнителен обем с помощта на техниката на четкане. Можете да подчертаете леката небрежност на кичурите със специалния текстуриращ спрей Beach Waves от L’Oréal Professionnel.

Прически с дълга коса на върха

Сред всички мъжки прически като тенденция могат да се разграничат контрастиращите прически, които означават дълга коса само на темето, а слепоочията - гладко избръснати.

Косата може да бъде оформена по абсолютно различни начини и завършващият спрей восък на Redken ще бъде много полезен в този случай.

Как да изберем правилната прическа за мъж?

Със сигурност много мъже са свикнали с определена прическа, която не е променяна от много години. Понякога мъжете дори не подозират, че могат да подчертаят много благоприятно външния си вид само като сменят прическата си.

Затова при избора на прическа е необходимо да се вземат предвид характеристиките на външния вид, стила на човека и вида на косата.

По форма на лицето

Най-точните препоръки за избор на мъжка прическа могат да бъдат дадени само от майстор при лична консултация при фризьор. Външният вид на всеки човек е индивидуален и е възможно да се вземат предвид всички параметри само комплексно и персонално.

Има обаче някои основни принципи.

  • За диамантено или кръгло лице има смисъл да изберете леко небрежни и асиметрични прически, като по-специално Стрелеца.
  • За да смекчите чертите на квадратното лице, подстригването боб ще ви помогне.
  • Канадката ще подхожда на мъже с удължено лице.

По тип коса

Структурата на косата също играе важна роля при избора на прическа.

  • По-добре е собствениците на тънка коса да предпочитат не много дълги асиметрични мъжки прически. Различната дължина на косата визуално ще добави обем към прическата. Шампоан и балсам от Elseve. Fibrology“ от L'Oréal Paris ще помогне на косата да придобие плътност и плътност.
  • За гъста коса най-доброто решение са романтичните прически с дълъг бретон. За да придадете блясък на косата си, препоръчваме да използвате експресния балсам "Luxury 6 Oils" от L'Oréal Paris Elseve.
  • Грубата коса е трудна за опитомяване. Изходът ще бъдат много къси прически. Защо не пробвате таралеж или кутия?

По стил и начин на живот

Възрастта, начинът на живот и професията налагат някои ограничения върху прическата.

  • Младежката прическа с причудливи шарки и многоцветни кичури обикновено показва творческата професия на нейния собственик, защото това е един от начините за себеизразяване.

  • Дългата коса изглежда добре на по-млади момчета, но по-възрастните мъже трябва да избират по-консервативни прически. С възрастта качеството на косата може да се влоши и в този случай твърде дългите къдрици изглеждат неподредени.

  • Класическите прически подхождат на всички мъже без изключение. Те са универсални и не зависят от стил и начин на живот.

Мъжки прически: какво препоръчват стилистите?

Трябва ли мъжете да се грижат за косата си, ако са подстригани късо?

Косата се нуждае от грижа, без значение колко е дълга. Късата коса също трябва да бъде овлажнена, подхранвана и защитена от негативни външни фактори. Важно е да изберете правилните продукти за грижа (шампоан, балсам, стайлинг) въз основа на вида на косата.

Колко често трябва да се променя прическата на мъжа?

За да поддържате прическата в добра форма, се препоръчва да я актуализирате веднъж месечно.

Кои са най-модерните и актуални мъжки прически?

Мода може да се нарече всяка прическа, която подхожда на мъж според външния вид.

Категория: