Какво се случва днес в "царството на сенките" и на какво да наблегнем в грима? Националният гримьор на Urban Decay Александра Ромашова отговаря на въпроси на FashionVIPdergisi.com

Основен въпрос: какви нюанси са на мода сега?

През последната година има ясна тенденция - предпочитание се дава на:

  • едноцветни нюанси (едноцветно разтягане);

  • допълващи се нюанси (цветовете са разположени един срещу друг на цветното колело) - поради това ефектът от наситеността / яркостта на грима е максимален;

  • основните цветове като основа на всеки грим.

"

Какво се промени в технологиите? Какво е специалното от тази гледна точка, например, в Naked Cyber?

Naked Cyber е футуристична веган палитра, която не съдържа животински съставки. Основната му характеристика е, че е кадифена формула в матови, сияещи и дуохромни нюанси. Лъскавите и блестящи топери могат да се нанасят мокри или сухи.

В какви ситуации са подходящи сенки с определена текстура (сухи, мокри, кремообразни и т.н.)? Какви са предимствата?

Що се отнася до избора на текстура на сенките, по-скоро е важна техниката на нанасяне. Сухите сенки (моно, палитри и др.) са класика, те са широко известни и подходящи за абсолютно всеки и за всеки повод.

Мокрият метод за нанасяне на сенки изисква определена техника, най-често се използва за вечерен или ярък грим.Мокрият метод дава голямо предимство по отношение на цветовото решение. Освен това, когато се нанасят мокри, можем не само да постигнем „подсилване на цвета“, но и да увеличим издръжливостта на сенките.

Кремосенките най-често се използват като основен вариант за всеки ден. Нанасят се бързо и лесно и придават безтегловен завършек. Голям плюс на кремавите сенки е, че могат да действат като субстрат за сухи сенки, да подсилват цвета, да придават допълнителна адхезия на продуктите един към друг.

Кога блясъкът/блясъкът е подходящ за клепачите и как да не прекалявате?

Блясък и блясък, които срещаме ежедневно, нека да разгледаме.

  • Shimmer сенките са преливащи се сенки, когато се нанесат върху кожата, те искрят красиво с малки светлоотразителни частици.

  • Glitter (блясък) е ситно нарязани пайети, които след нанасяне върху кожата създават ярък акцент.

Следователно блясъкът би бил доста подходящ в класическия дневен грим и би придал на очите ни по-отворен/отпочинал вид, като по този начин внимателно ще подчертаем блясъка на очите. Тук няма възрастови ограничения. А блясъкът или блясъкът изискват подробно проучване на пълното изображение. С тях не трябва да се злоупотребява. Въпреки че не забравяйте, че искрите винаги са добро настроение."

Как да нанесете сянка? Има ли някакви особености на приложение в зависимост от нюанса?

Първо тук искам да обърна внимание на това как стоят сенките пред очите ви през деня, от това зависи много. Често се сблъсквам с подобни въпроси: „Сенките ми се търкалят“, „Губи цвят“ и т.н. Живея в активния ритъм на мегаполиса, за да спестя време и просто за удобство

  • светли, базови, сатенени, блестящи нюанси, предпочитам да нанасям с върха на пръстите, като по този начин засилвам пигментацията, разливането на сенки става почти невъзможно;

  • Нанасям ярки и контрастни цветове с четка и използвам синтетична: дава равномерно разпределение на пигмента, плътно покритие, не предизвиква алергична реакция.

Как да комбинирате нюанси? Колко от тях могат да бъдат от векове? Как да изберем "вашия" нюанс? Фокус върху цвета на очите или цвета на дрехите?

В основната комбинация може да има от три до пет цвята (това е стандартна палитра). Броят на използваните нюанси=качество.

Александра РомашоваЗа по-ефектен външен вид препоръчвам да използвате основни (основни) цветове плюс нюанси, благодарение на които се постига ефектът на засенчване и цветна замазка.

Как да съчетаете сенките за очи с червилото?

Конвенционално възприятие - светли очи=голо червило и обратно. Въпреки че, от гледна точка на модната тенденция, два акцента върху лицето също имат място да бъдат.Можете да обърнете внимание на покритието на червилото или сенките. Гланцираното покритие ни говори за желанието да бъдем забелязани, да блеснем „с пълен обем“, да сменим цвета на устните във всеки един момент. Но матовите нюанси са най-практичните и устойчиви.

Моля, споделете няколко професионални трика за перфектен подбор и нанасяне на сенки :)

Наистина обичам да "обработвам възражения" на розови/прасковени клиенти. От такъв цветен участък, за съжаление, много често отказват. Например, както в палитрата Naked3 Mini.

Въпреки това, благодарение на компетентната комбинация от цветове, поставянето на акценти, дори и в много взискателния грим, свързан с възрастта, тези цветове винаги внасят свежест в целия образ. И всички разговори за ефекта от зачервяване на очите не са нищо повече от мит.

Категория: