Ако говорим за тенденции, то късите дамски прически през 2023 г. са все още актуални. Лидерите са креативни младежки варианти, но класиката също не се отхвърля. Нека поговорим за това как може да изглежда късата коса и за прическите, които знаменитостите избират

На кого отиват късите прически?

Ако имате къса коса, тогава изборът на прическа е особено важен, като се вземат предвид характеристиките на вашия външен вид. Знаем много примери, когато момичета са свалили около 5-7 сантиметра дължина и са придобили много по-ярка и интересна визия.

Вярно е, че стилистите все още нямат нито една рецепта за относително къси прически за жени. Но те могат да дадат препоръки въз основа на формата на лицето, характеристиките на фигурата и други индивидуални параметри на външния вид.

Форма на лицето

Да започнем с ключовия аспект - формата на лицето. Този фактор играе най-важната роля при избора на модерна къса прическа. Да вървим по ред.

Най-лесният начин да изберете прическа за овално лице. Това може да бъде и класически прав боб, и дръзка пикси прическа, и необичайни асиметрични силуети. Класическата овална форма ще подкрепи всеки избор, тя е ключът към хармоничен резултат.

Да продължим! За кръгло лице експертите често съветват удължен боб, който ще помогне визуално да разтегне лицето, балансирайки неговите пропорции.

Но не е нужно да се спирате на класиката. Такъв рядък, но практичен вид дамска прическа, като подрязване, също ще работи за оптична корекция на пропорциите на лицето и в същото време ще ви направи собственик на модерна къса прическа.

Момичетата с удължено лице, напротив, трябва да разгледат по-отблизо варианта със скъсена каре и с бретон.

В случай на правоъгълна форма можете да опитате наклонен бретон: той омекотява геометрията на изображението, измества акцентите.

Възраст

По-младите момичета са по-склонни да поемат рискове, избирайки не само красиви, но и смели къси прически. През 2023 г. обаче обсъждането на възрастови ограничения е меко казано старомодно.

Въпреки това, по-възрастните дами често търсят така наречените опции против стареене, които изглеждат страхотно без оформяне.

Между другото, те включват елегантен боб с бретон, стилна пикси прическа и къса каскада, която изглежда особено изгодна на гъста коса.

Форма

Късите прически често се препоръчват за пълни момичета, тъй като дългата коса може визуално да подчертае формата.

Като цяло в този случай трябва да се основавате на съветите, дадени на жени с кръгло лице, и да изберете такива модерни къси прически като удължен боб или градуиран боб.

Слабите момичета могат да следват препоръките за собствениците на дълго лице и да направят къс боб или сесон - модерна френска версия на къса прическа за жени.

Кой не харесва къси прически?

Подобен въпрос може да обърка добрия фризьор - все пак има толкова много къси дамски прически, че всеки може да намери подходяща прическа. Всичко е така, но не съвсем.

Препоръчително е да бъдете по-внимателни при избора на собствениците на къс врат и това е логично: дори готините къси прически могат да подчертаят тази характеристика.

Също така не трябва да отваряте челото и слепоочията си твърде много за момичета с асиметричен овал на лицето.

И късите прически не са най-добрият избор за жени, които не обичат да оформят косата си. Рядко е възможно да се познае с прическа, за да не се полагат допълнителни усилия за нейната "поддръжка" .

Къси дамски прически през 2023 г.: модни тенденции

Трябва ли да следвам тенденциите или е по-добре просто да помоля стилиста да ми направи красива къса прическа?

Ако се доверите на капитана, можете да поемете риск, но ние, като експерти, препоръчваме да се договорите за всичко на брега, като изберете наистина подходящ вариант. Има три стилни къси прически в челната тройка на сезона.

Бикси

Прическата е кръстоска между пикси и изрязан боб. Ако сте склонни да вземате смели решения, помислете за тази прическа с подрязан бретон.

Пикси

Забелязахме, че тази стилна къса прическа за жени се оказа популярна сред звездите на червения килим. Pixies се избират както от брюнетки, така и от блондинки и, очевидно, тази прическа няма да загуби водещата си позиция в списъка на най-модерните през 2023 г.

Мини Боб

Не за първи път споменаваме мини-боб сред модерните прически: тази прическа изглежда едновременно модерна и много женствена.

Трябва да кажа, че през 2023 г. стилистите обикновено съветват да добавите лекота и обем към оформянето - поради каскадни подстригвания и умело небрежно оформяне.

Къса коса: видове модни и красиви дамски прически

Ако се задълбочите сериозно в темата за късите дамски прически, може да се изненадате да откриете, че има много повече възможности, отколкото изглежда на пръв поглед. Ще ви разкажем за нашите любими.

Кефал

Искате ли да пробвате прическата на звездите от 80-те? Запишете: кефал. Трудно е да си представим прическа, която е толкова ясно свързана с определена епоха.

В онези години тази къса женска прическа (на снимката по-горе) се носеше от почти всички (най-често в комбинация с дънкови якета и къси топове), а днес момиче с кефална прическа може да се види по-скоро на церемонията по връчването на наградите на Академията. Харесваме как изглежда тази прическа с малко разрошване, лесно е да постигнете този ефект с текстуриращи спрейове за обем.

Асиметрия

Асиметричните къси прически (и има много) придават индивидуалност на външния вид. Ако решите, съветваме ви предварително да закупите гел за фиксиране на косата, за да фиксирате кичурите в правилната посока.

Underkat

Тази прическа се показва на тези, чиято душа иска нещо различно от другите. Тук няма специални ограничения: благодарение на множеството различни техники, подрязването е подходящо за всички момичета, независимо от вида на външния вид. И ще добавим, че прическата изглежда възможно най-готино, ако състоянието на косата е на ниво.

Къс боб

Когато произнасяме името на тази прическа, си представяме стилна французойка, която предпочита лека небрежност в образа.

Защо не опитате този привлекателен тип? След прическата изберете леки стилизиращи продукти, които ще ви помогнат да поддържате желаната форма, без да утежнявате кичурите.

Дълго боб

Изглежда, че удълженият боб ще подхожда на тези, които не са готови да избират между дълга и къса коса.

И също така препоръчваме тази прическа на тези, които не ги мързи да изправят косата си всеки ден: изглежда най-изгодно с гладки кичури. Ако сте готови, уверете се, че имате добра термична защита.

момбач

Тази модерна къса прическа е предназначена както за женска, така и за мъжка коса. Но тъй като говорим за стайлинг за момичета, отбелязваме, че харесваме мъжкия цвят в комбинация със сложни видове боядисване и подчертан обем в корените, който лесно се постига със специални пудри за коса.

Ултра къси дамски подстрижки

Ако смятате, че ултракъсите дамски прически са най-красивите, не се колебайте: имате много съмишленици. Менюто от такива прически, противно на очакванията, е доста обширно и сега ще ви запознаем с него.

таралеж

Колкото по-кратко, толкова по-добре? След това изберете класически таралеж. Тази дамска прическа ще ви направи ефектни и дръзки (поне визуално).

Каскада

Някои казват, че за тази прическа е необходима гъста коса, други, напротив, твърдят, че каскадата придава обем на тънката коса. Вярваме, че и двамата са прави. Основното нещо е да се запасите със страхотни стилизиращи продукти, които поддържат обем.

мида

Тази прическа преди беше мъжка, но времената се променят и през 2023 г. енергично момиче с прическа с гребен не е толкова рядко.

Къс ирокез

За момичетата дръзката прическа с обръснати слепоочия започна да бъде популярна в началото на 2000-те години. Модните певци боядисаха косата си в розово и обръснаха доста големи области на слепоочията си.През 2023 г. разликите в дължината на косата между теменните и страничните зони станаха по-малки и прическата стана масова.

Пикси

Стилна прическа, която е на мода от години. Моден бретон и каскада, която придава обем на стила, и форма, която изглежда интересно при сложни видове оцветяване, като шатуш и балаяж, допринасят за успеха.

Ултра къс гарсон

Много късата прическа, която не прави едно момиче бунтарка и не изисква специални умения за стилизиране, което определено е плюс за нея.

Идеи за снимки на стилни къси дамски прически

Когато обмисляте дамски прически за къса коса, не забравяйте да направите екранни снимки на тези, които харесвате: по-лесно е да покажете снимка в салона, отколкото да обясните задачата на пръсти.

С бретон

Тази перспектива няма да зарадва само мързеливите: грижите и стилизирането трябва да са редовни. Но, гледайки вдъхновяващите снимки, искам да кажа, че има какво да опитате. Освен това новите навици се развиват само за месец.

Без бретон

И това е нашата версия! Прическите без бретон са максимално практични.

Пикси

Внимание, красиви и смели! Прическата Pixie е решението за вас.

Дълго боб

Тази прическа е в хармония както с бизнес костюм, така и с вечерна рокля. Погледнете по-отблизо!

Underkat

Прическата undercut е универсална от сезонна гледна точка. През лятото с него не е толкова горещо, колкото с дълга коса, а през зимата можете спокойно да носите шапка, без да се страхувате да си развалите косата.

Асиметрични прически

Ако харесвате нестандартни решения, предложете на стилиста една от прическите по-долу, от които да изберете.

Как да се грижим за къса коса?

Някой ще попита: защо? Всъщност при редовна прическа нишките просто нямат време да се превърнат, така да се каже, в слама. Не съм съгласен.

Късата коса понякога може да бъде трудна работа за оформяне и много от тях не могат да се справят с кичурите без високотемпературни приспособления и стилизиращи продукти.

Затова ви съветваме да се снабдите с термозащита и висококачествени стилизиращи продукти. В укротяването на косата според нашия опит Matrix, Redken и L'Oréal Professionnel са се представили добре.

съвети за стилизиране

Имате ли въпроси? Ще се опитаме да намерим отговори на тях!

Кои дамски прически за къса коса изискват най-малко време за оформяне?

Тук много зависи от индивидуалните характеристики на косата, но най-малко причудливи са прическите таралеж, гарсон и каскада.

Какво е къса прическа за жени с тънка коса?

Нека наречем Боб, Боб и Пикси. И също така ви съветваме да закупите уплътняващ стилизиращ продукт, така че прическите да изглеждат по-обемни.

Коя е най-стилната дамска прическа на годината за къса коса?

Бикси, разбира се! Изглежда невероятно свежо.

Категория: