За момичета, които се разкъсват между желанието да бъдат блондинки и да останат брюнетки (или обратното), намерихме компромис - бронзиране на косата. Тази техника за оцветяване продължава да набира популярност, така че обещаваме много практическа информация и, разбира се, много вдъхновяващи примери

Какво е бронзиране на косата?

Бронзирането на косата е боядисване, при което се използват бои с различни нюанси на светли и тъмни цветове. Особеността на брондирането е, че стилистът постига плавни преходи между много нюанси, опитвайки се визуално да добави обем към прическата и да получи най-естествения резултат.В този случай боята се нанася на някои места върху външните слоеве на косата, на други - върху вътрешните. В корените нишките често се оставят в черен или кестеняв нюанс, а върховете са боядисани в русо. Обратната схема според нас не изглежда толкова органична, но тук, както се казва, колко хора, толкова много мнения.

Ако момиче с червена коса реши да боядиса косата си с помощта на конвенционалната техника за брондиране, препоръчваме да преминете от по-тъмен цвят в корените към по-светъл на върховете, като постепенно намалявате интензивността на пигмента.

Може би се чудите каква е разликата между техниките за бронзиране на косата и омбре? От описанието те изглеждат подозрително подобни, така че си струва да се изясни.

Първо вижте снимката на момичето, което предпочете бронирането. Да, тя има тъмна коса в корените и светла в краищата, но границата на прехода е много размазана поради факта, че изсветляването е извършено по-хаотично, отколкото при техниката омбре.

Препоръчваме резервация за тези, които се притесняват от недостатъчен обем. Майсторът ще рисува отделни кичури близо до лицето и по целия периметър на главата, образно казано, за да добави въздух към стила.

Между другото, с такива уводни бележки има смисъл да се подходи към избора на прическа с далечна гледка. Например, каскадата е подходяща, ако имате коса със средна дължина и е по-добре да подредите късата коса в боб.

Е, няколко думи за омбре. На снимката виждате класически пример за оцветяване с тази техника.

Може би, от всички видове сложно оцветяване, това е най-лесното за изпълнение сами у дома. L’Oréal Paris дори има специална боя в гамата Colorista, предназначена да изсветли долната част на косата.

Друг плюс на техниката ombre е практичността на такова оцветяване: не е нужно да бягате при стилиста след месец, за да боядисате израсналите корени. Резултатът от резервацията обаче също не изисква актуализиране на час.

За кого се резервира?

На първо място, резервацията се препоръчва за момичета с кестенява коса. Смята се, че с такъв естествен нюанс се комбинират много цветове от светла гама. Това е голям плюс, защото не е нужно изкуствено да създавате необходимата основа, като първо оцветите цялата коса в тъмен цвят. Може би в последния случай щяхме да ви разубедим от брондирането и бихме препоръчали друга техника за сложно оцветяване. Между другото, можете да прочетете за най-популярните тук.

Bronding изглежда стилно на светлокафява коса. Възхищавайте се на опциите на снимката: това оцветяване изглежда благородно и съвсем естествено. Резултатът може да се сравни с ефекта на избелена от слънцето коса.

Видове брониране

Мислите ли, че разбрахте какво е брондиране, или "бронд" , както често се нарича тази техника, и темата е затворена? Без значение как! Тази техника има много подвидове и сега ще ви разкажем за тях. Обещаваме да бъдем кратки и по същество.

Класическо брониране

За най-стандартното оцветяване на brond ще ви трябват няколко цвята, всеки от които трябва да се различава от „съседа“ с не повече от три тона. По време на процедурата майсторът не използва корените на косата, изсветлявайки по-голямата част от косата, започвайки от средата на дължината.

Резервация за зона

Тази техника е усвоена от опитни талантливи стилисти, които могат да "виждат" лицето - знаете как се случва, когато стигнете до майстор на веждите или гримьор, които веднага разбират как правилно да поставят акценти върху лицето ви.За зоналното брониране е важен същият подход. Необходимо е да се определи кои области да се подчертаят със светла боя. Това могат да бъдат кичури близо до лицето или, например, съвети. По принцип техниката на брондиране си заслужава да се говори за нея в статия за контуриране на косата.

Градиентно брониране

Колористиката не може да се припише на точните науки, така че тук са възможни различни интерпретации на едни и същи опции за оцветяване. Техниката ombre е криптирана под градиентното оцветяване, така че ако изберете една от опциите по-долу като справка, знайте, че те имат поне две имена.

брониране на Копакабана

"Бразилската" посока на бронза предполага използването на топли нюанси на боята и желанието за възможно най-плавни преходи.

Отблясъци

Тук майсторът се нуждае от умение да работи както със студени, така и с топли нюанси. Резултатът от оцветяването трябва да бъде такъв, че в движение къдриците да изглеждат леко отблясъци. За да постигнете това, о, колко трудно, но ако всичко работи, тогава ефектът ще бъде невероятно красив.

Брондинг: тъмна коса на снимката преди и след процедурата

Решихте ли да опитате тъмна коса? След това вземете илюстративни примери със снимки преди и след оцветяване.

Харесваме преобразяването, което виждате по-горе. След брондиране (в този случай частично зонално), външният вид на момичето стана по-мек, а косата й изглежда по-добре поддържана - и това е без загуба на дължина.

В този случай работата по красотата и качеството на нишките най-вероятно отне повече от един ден. Предполагаме, че в началния етап момичето е върнато към естествения си тъмен цвят на косата, а след това вече са направили класическото брондиране.

Искате ли? Ние сме да! Момичето направи правилния избор, като смени оцветяването с техниката омбре на брондиране.Вярно е, че резултатът се оказа леко „за растеж“: в края на краищата тук преобладава русото и тази техника осигурява равенство на тъмните и светлите страни. Но след няколко месеца, когато косата порасне отново, ще получите най-класическото брондиране на средно дълга коса.

10 идеи за бронзиращи снимки въз основа на дължината на косата

За брондиране е важен не само оригиналният цвят на кичурите, но и дължината на косата. Споделяме идеи за снимки за оцветяване с различни входове.

Дълга коса

Кого виждате на снимката - брюнетка или блондинка? Имате проблеми с отговора? Така че с голяма степен на вероятност имаме резултат от бронирането.

Съгласни ли сте, че примерът вдясно изглежда много по-привлекателен? Много сме впечатлени от комбинацията от топли кестенови и пшенични нюанси.

А ето и версията с руса коса. Между другото, забелязахме, че момичетата, избрали брондинг, предпочитат къдрици - класически и начупени. Ако планирате да практикувате същия стайлинг, запасете се с термична защита: боядисаната коса трябва да се борави с най-голямо внимание.

Коса със средна дължина

Много мек вариант. Вдъхновява не само за деликатен грим, но и за обновяване на гардероба ви в hygge стил.

О, колко свежо! И какъв спретнат вид! Ето какво означава да намерите своя външен вид - не претоварен със сложен стайлинг и тежък грим, подчертаващ естествената красота.

Бронзирането на зони в този случай привлича вниманието към лицето - така работят избистрените предни кичури.

Къса коса

Честно казано, брондирането не е предназначено за къса коса. При такива подстригвания просто няма място за "маневриране" . Но ако наистина искате, можете да опитате да приложите една от опциите по-долу.

Ето красива илюстрация със снимка преди и след смяната на изображението, когато момичето направи избор в полза на прическа боб и боядисване с помощта на техниката на брондиране. Промените очевидно са към по-добро, съгласете се.

Блондиране върху руса коса

Няма значение дали косата ви е светла или тъмна, най-вероятно ще ви бъде предложено да извършите брондиране върху светлокафява основа, като използвате пепеляво русо.

Разбира се, този нюанс няма да бъде единственият "герой" на новото оцветяване, но един от ключовите.Защо ни е всичко това? И на факта, че след оцветяване ще е необходимо да се гарантира, че жълтеникавостта не се появява на светли нишки. Забелязахте ли "врага" ? Неутрализирайте го лесно с лилав шампоан и маска L'Oréal Paris Elseve.

Обикновено тези продукти се избират от тези, които са правили например мелиране или едноцветно боядисване в русо, но след брондиране тази двойка определено ще им бъде полезна.

Нюанси на брондиране: съвети от стилисти

Имате ли въпроси? Чудесен! Надяваме се да им отговорим по-долу.

Как да направите бронз на руса коса?

Характеристиките на техниката за брондиране са само в това, че е предназначена за брюнетки и не е подходяща за момичета със светла коса. Но ако сте готови редовно да оцветявате обрасли корени, свържете се с опитен майстор. Може би ще приеме това професионално предизвикателство.

Споделете снимка на момиче с бретон!

С удоволствие! Както забелязахте, бретонът винаги е в бизнеса - при сложно оцветяване е много рядко да се получи хармоничен резултат без използване на бретон. Следователно трябва да направите поне няколко акцента върху предните нишки."

Как ще пасне брондингът на късата коса? Каква прическа бихте препоръчали за най-хармоничен резултат?

Имаме два фаворита: класическо боб и пикси. Тези прически, благодарение на кичури с различна дължина, ви позволяват да разтегнете цвета." "

Характеристики на грижата за косата след боядисване

Дори и да сте направили всичко правилно (изберете нов нюанс на косата, като вземете предвид типа цвят и изберете подходяща прическа), без подходяща грижа за косата след боядисване, усилията могат да бъдат напразни. Ще ви дадем няколко полезни съвета.

  1. Задача номер едно е да преминете към шампоан за боядисана коса, за да предотвратите бързото измиване на цвета. Имаме L’Oréal Paris с ламиниращ ефект и шампоан Garnier с екстракт от годжи бери и цял списък от полезни за косата съставки в състава.

  2. Задача номер две е да осигурите на къдриците правилно хранене. След боядисване може да им липсва влага, така че, както се казва, не се разделяйте с любимите си балсами и маски.

  3. Задача номер три е да закупите и да не забравяте да използвате термична защита преди стилизиране с високотемпературни инструменти. L’Oréal Paris има крем Comb Checked, който не само има защитни свойства, но и укрепва косата. Съгласете се, след прясно оцветяване няма да навреди.

Категория: