Тенденциите в есенния грим на очите отново са продиктувани от любимите ви опушени очи, казва националният гримьор на Lancôme Екатерина Пономарева и обяснява как да постигнете най-добър ефект

за тенденцията като цяло

Постоянен и дългоочакван есенен smoky eyes! Особеността на текущата тенденция е гъвкавостта и известна свобода: степента на плътност може да варира от лека мъгла до богати тъмни тонове. Основното правило е добро засенчване, без граници и твърди преходи.

Опушените очи изобщо не трябва да са черни, във всеки случай такъв грим подчертава дълбочината и изразителността на погледа.

Цветовата схема е дълбока и мистериозно привлекателна. Всички цветове: синьо, зелено, кафяво или сиво - сякаш смесени с тъмен цвят, засенчени. Тази техника добавя известна драма. Добър пример са моделите от шоутата есен-зима 2023/22 на Zuhair Murad, Victoria Beckham и Laura Biagiotti. Ако говорим за тенденциите пролет-лято 2023, тогава определено трябва да погледнете гримовете от шоутата на Altuzarra и Tom Ford.

Практика: фото урок

А сега да се заемем с работата. В техниката smokey eyes, когато използвате тъмни нюанси на сенките, има висока степен на риск от проливане. Затова можете да използвате обратната техника.

Обратната техника означава, че трябва да започнете с гримиране и оцветяване на сенките на очите и едва след това да нанесете фон дьо тен, пудра и руж.

Грим стъпка по стъпка

  1. Един от най-важните етапи в грима, който влияе върху целия резултат като цяло, е подравняването на тона на лицето.Така че никакви несъвършенства на кожата: зачервяване, възрастови петна, неравен релеф и т.н. - не нарушават цялостната картина. С всичко това може да се справи фон дьо тенът Teint Idole Ultra Wear SPF 15. Прави кожата гладка и матирана, осигурява издръжливост и комфорт. Чудесно за мазна и смесена кожа.

  1. Въпреки това, ако не е необходимо да нанасяте фон дьо тен върху цялото си лице, добавете го само там, където наистина имате нужда. Коректор като Teint Idole Ultra Wear All Over Concealer ще бъде полезен за тази задача. Той е многофункционален и може да работи като тон, коректор и скулптор, когато изберете правилния нюанс. Създава кашмирен завършек, върши отлична работа при прикриване, прикрива тъмните сенки под очите и същевременно се грижи за кожата. Струва си да се отбележи, че не се търкаля и не се запушва в мимически бръчки.

  1. Накрая преминаваме към очите. Новата палитра Hypnôse Bronze Absolu съдържа пет нюанса, които хармонират перфектно един с друг. Подходящи са за създаване както на дневен, така и на вечерен грим. Така че сега е лесно да създадете изразителен външен вид само за 5 минути. Нарисувайте крилото с блестящия зелен молив на Le Stylo Waterproof.

  1. Изберете два цвята от палитрата Hypnôse: нанесете светлия нюанс върху горния клепач за по-интензивен блясък и прелейте по-тъмния нюанс във външните ъгли на горния и долния клепач.

  1. Hypnôse L'Absolu de Noir екстра-черна спирала ще бъде красив завършек на вашия грим за очи. Спиралата съдържа черни пигменти, които правят миглите с 30% по-тъмни. Покрийте плътно миглите на горния и долния ред с него и изчакайте, докато изсъхне напълно. Няма да е дълго!

Ефектна визия е готова!

Категория: