Актуална ли е квадратната форма на ноктите през 2023? С увереност можем да отговорим: да! Демонстрация на най-модерните опции за маникюр

Квадратни нокти: характеристики на маникюра

Интересен и спретнат - така може да се опише квадратен маникюр. Основното му предимство е, че е подходящ за нокти с всякаква дължина. Дори и най-късите нокти могат да бъдат квадратни.

" Каре" е перфектен за ежедневен офис маникюр. Също така отбелязваме, че правоъгълната нокътна плоча е удобна основа за оригинални и ярки дизайнерски опции.

Недостатъкът на квадратните нокти е, че могат визуално да скъсят пръстите, така че тази форма е по-подходяща за тези, които имат естествено дълги пръсти.

Тази форма има няколко разновидности.

Мек квадрат

Това е може би най-популярната форма: ъглите на ръба на нокътя се изпиляват с пила за нокти и резултатът е така нареченият мек квадрат, който изглежда добре независимо от дължината на ноктите. Квадратният маникюр в този дизайн е предназначен за дълги нокти, средни и къси.

Стеснен квадрат

Заостреният квадрат е кръстоска между остър квадрат и форма на бадем. Друго име за тази конфигурация на нокътя е „балерина“, тъй като очертанията му приличат на обувки на върха. Тази форма може да се направи само на дълги нокти.

Остър квадрат

Острият квадрат се характеризира с прави ъгли без заобляне. Както дългите нокти, така и ноктите със средна дължина могат да приемат тази форма. Тъй като острият квадрат изисква бижутерска прецизност, това е един от най-трудните варианти на маникюр.

Основният проблем е, че в преследването на идеално прави ъгли можете да повредите страничните ролки за нокти с пила за нокти. Ето защо, за такава форма като остър квадрат, по-добре е да се свържете с професионални салони с опитен майстор на ноктите.

Квадратни дизайни на ноктите 2023

Какъв маникюр да пробвам на квадратни нокти? Ще се изненадате, но има много възможности. През 2023 г. естествеността и стегнатият дизайн все още са на мода.Но любителите на яркия маникюр не трябва да се разстройват: оригиналните сложни дизайнерски идеи също пасват идеално на квадратни нокти.

Направихме селекция от най-модерните, според нас, идеи за маникюр, които могат да се изпробват върху квадратни нокти.

френски

Вечната класика, която е толкова популярна сред момичетата по целия свят. Френският изглежда най-добре на квадратни нокти.

Ако ви се струва, че розовата основа и белите върхове на ноктите не са най-модерният цветови дует, помислете за варианти за френски маникюр в други нюанси.

Истинско решение също би било сако на обратна страна или ъгъл.

Солидно покритие

За да може едноцветният маникюр да пасне на квадратните нокти възможно най-изгодно, отдайте предпочитание на спокойните неутрални нюанси - особено ако решите да използвате гел лак и планирате да носите маникюр няколко седмици (твърде ярките нокти бързо се отегчават) .

Нюд и пастелните цветове са най-добрият избор.Еднотонният маникюр в ярки цветове се прави най-добре с обикновен лак.

Геометричен маникюр

Ако говорим за маникюр, който може да се изпробва върху квадратни нокти с всякаква дължина, тогава геометрията е печеливш източник на вдъхновение.

Квадратната форма се римува добре с линии и форми. Нарисувайте ги с тънка четка или използвайте плъзгачи с готов орнамент.

Дизайн с фолио

Фолиото може да украси нокти с всякаква форма. И тя изглежда много стилна на квадратни нокти. За такъв маникюр можете да използвате потал, както и трансферно фолио.

Омбре

Дългите квадратни нокти са идеални за разтягане на цвета и плавен преход между нюансите.

Не е забранено да използвате дори три нюанса - трябва да признаете, този дизайн изглежда много интересно.

Градиентът може да започне от кутикулата или по-близо до средата на нокътя.

Котешко око

С този дизайн ще получите красив блестящ маникюр. "Котешко око" ще бъде подходящо за нокти с всякаква дължина. Що се отнася до формата им, просто мек квадрат е перфектен.

Между другото, маникюрът с котешко око ще допълни хармонично новогодишния външен вид.

Търкане

Каучукът работи добре за квадратни нокти. Това е пудра, с помощта на която се създава блясък на ноктите, подобен на седефени преливания.

Тази пудра също ще помогне при създаването на "огледален" маникюр.

Мраморен дизайн

Ако изберете този дизайн на ноктите, препоръчваме да използвате дискретна палитра от лакове (например розово, бежово или прасковено). В този случай мраморният маникюр ще изглежда много благороден.

Сините и изумрудените цветове изглеждат много впечатляващо в мраморния дизайн.

За да направите този маникюр празничен, мраморните вени могат да бъдат пресъздадени с блясък или фолио за откъсване.

Животински принт

За любителите на дивата природа е подходящ маникюр с леопардов или тигров принт.

Зебра ноктите също са все още в тенденция.

Оптимално е да украсите един или два нокътя с анималистичен модел.

Зеленчук

Растителните мотиви са универсален избор, което означава, че могат да се пробват върху квадратни нокти.

Красиви и спретнати рисунки се получават лесно с помощта на техниката за щамповане.

Запазете ярки цветя или плодове за летен маникюр.

Змийски принт

Този "опасен" дизайн със сигурност ще бъде в топ на най-модерните варианти за маникюр - 2023. Той ще падне на квадратни нокти не по-малко изгодно, отколкото на бадемови.

Маникюр с кристали

Малко количество кристали върху няколко нокти е напълно приемливо в парти маникюр. Основното нещо е да не прекалявате.

Матово покритие

Матиран маникюр върху квадратни нокти е печеливша опция за тези, които обичат лаконичния и дискретен дизайн.

Цветен маникюр

Да направиш покритието цветно е смело решение, което не може да не привлече вниманието на другите. Едва ли може да се нарече новост в дизайна на 2023 г., но тенденцията се развива интензивно и радва с нови сладки идеи. Многоцветният маникюр е чудесен за квадратни нокти.

Пъдпъдъче яйце

Ново в дизайна на ноктите, предназначено за квадратни нокти. Малки черни петна на млечен или бял фон наистина наподобяват цветовете на пъдпъдъчи яйце.

Можете да използвате всякакви нюанси като основа.

Акрилна пудра в дизайна

Акрилната пудра е специален материал за укрепване на нокътната плочка.

За да направите красива и ярка ноктопластика върху квадратни нокти с него, изберете специални цветни или блестящи пудри.

Маникюр върху квадратни нокти: фото урок

Не е толкова трудно да направите сами красив маникюр на квадратни нокти. Основното е да се подготвите добре и да извършите процедурата стъпка по стъпка, без да се отклонявате от инструкциите.

Най-важната стъпка е подготовката на ноктите за маникюр.За да направите висококачествен маникюр без кантове у дома, ще ви трябва:

 • пила за нокти 180-240 грит - такава абразивност е необходима за оформяне;
 • пила за полиране на нокътната плочка - от 240 до 800 grit;
 • ножица за маникюр;
 • тласкач или портокалова пръчка за работа с кожички;
 • препарат за премахване на кожички;
 • лакочистител и памучни тампони;
 • базов лак за нокти;
 • лак за нокти.

Ако всичко е готово, можете да продължите.

 1. Избършете ноктите си с лакочистител, за да премахнете остатъците от предишното покритие (ако има такива) и обезмаслете нокътната плочка.

 2. Изрежете ноктите си с ножица в права линия до дължината, която желаете. Можете да направите тази операция с резачки за тел.

 3. Завършете ноктите си с пила за нокти - пилете ноктите си в една посока от единия край до другия.

 4. Ъглите на ръба на нокътя трябва да бъдат леко шлифовани, за да се получи мека квадратна форма.

 5. Обработете нежно нокътната плочка с полираща пила (баф).

 6. След това избутайте кутикулата с портокалова пръчка или избутвач около периметъра на нокътя.

 7. Нанесете средство за отстраняване на кожички, изчакайте необходимото време и внимателно го натиснете отново.

 8. Използвайте остри ножици за нокти или щипки, за да отстраните всякакви неравности, ако има такива.

 9. Обработете отново ноктите си с лакочистител, за да премахнете остатъците от препарата.

 10. Последният етап е разпределението на основното покритие. Нанесете основата на тънък слой, като се отдръпнете малко от ръба на нокътя. Не пропускайте тази стъпка, тъй като основата изравнява релефа и тона на плочата, предпазва я и осигурява на лака по-голяма издръжливост.

Как да нанасям лак върху квадратни нокти? Процедурата като цяло е позната.

 • Започнете да лакирате ноктите си от малкия пръст - по този начин ще намалите вероятността от докосване на пръсти с не напълно изсъхнало покритие.
 • Поставете капка лак близо до кутикулата, като я избутате нагоре и след това я разтегнете върху цялата нокътна плочка с четка.
 • След като първият слой изсъхне, можете да започнете да нанасяте втория. Тук трябва да действате малко по-различно - като поставите капка в самата кутикула, веднага я разпределете по целия нокът.
Лайфхак, който ще удължи издръжливостта на маникюра е да запечатате края на нокътя с четка с лак. Това ще помогне да се избегнат стърготини и пукнатини по-дълго.

Можете да мислите за дизайна, след като усвоите основните умения за маникюр. За първите експерименти с ноктопластика препоръчваме да закупите стикери с готови рисунки.Техниката на щамповане също ще помогне на начинаещите - с помощта на специални печати е лесно да прехвърлите дори най-сложните шарки върху ноктите.

За да изглежда маникюрът ви и да издържи по-дълго, не забравяйте да се погрижите за кожата си.

Идеи за снимки за маникюр за квадратни нокти според тяхната дължина

Не знаете кой маникюр е най-подходящ за квадратни нокти? До голяма степен зависи от дължината на ноктите. Хванете нашата селекция от фото идеи за декориране на квадратни нокти, като вземете предвид тяхната дължина.

Къси квадратни нокти

 • Маникюрът, предназначен за къси квадратни нокти, е предназначен да удължи визуално пръстите. Ако харесвате едноцветен маникюр, ви съветваме да изберете пастелни нюанси - например розово, бежово или бледо прасковено.

 • Прозрачните дупки на кожичките са друг трик, който добавя изящество и видима дължина на пръстите.

 • Късите квадратни нокти ще се възползват от геометричен дизайн. Най-добрият вариант са вертикални ивици в контрастни нюанси.

 • Можете също да опитате с матово покритие върху квадратни къси нокти. Резултатът ще изглежда много спретнат.

 • За такива нокти най-добрият избор е минималистичен дизайн. Малка рисунка върху един нокът ще направи маникюра по-оригинален, но в същото време няма да претовари визуално късите нокти.

Дълги квадратни нокти

 • Ярките нюанси в дизайна на дългите квадратни нокти са повече от подходящи през лятото. Особено по празниците. Жълто, розово или наситено зелено в маникюра са чудесен избор за празниците.

 • Дългите нокти отварят пространство за декор. За празничен зимен маникюр няма да е прекалено много да използвате дори блясъци и кристали. Но в ежедневния дизайн е по-добре да се държите в граници.

 • Ако харесвате по-дискретни опции за маникюр, можете да използвате фолио за откъсване, за да създадете новогодишен дизайн.

 • Френският е друг вариант, който стои добре на дълги квадратни нокти. Има много идеи за неговото прилагане. Защо не го пробвате в цвят, блясък и дори втриване?

 • Изглеждайте страхотно на дълги нокти квадратни сочни и изразителни нюанси. Опитайте изумрудено, бордо, червено или наситено синьо.

 • За заострена квадратна форма една от печелившите опции за дизайн би била ъглово яке.

Квадратни нокти със средна дължина

 • Щамповането или плъзгачите с оригинални рисунки ще бъдат полезни, когато работите върху дизайна на квадратни нокти със средна дължина.
 • Дизайнът с котешко око също изглежда страхотно на тази дължина.
 • Омбре маникюрът е друга работеща идея за нокти с тази дължина.
 • Квадратната форма е добра основа за животински и зеленчукови щампи, а при средна дължина не можете да се страхувате, че резултатът ще изглежда предизвикателно.
 • За тези, които не се страхуват да привлекат вниманието, маникюрът в ярки неонови нюанси ще свърши работа.

Категория: