Мислите ли, че многоцветният маникюр е несериозен? Опитваме се да ви убедим в противното. Цветните нокти ще бъдат сред най-модерните решения през 2023

Цветен маникюр 2023: Сезонни тенденции

В съвременната маникюрна индустрия няма строги сезонни забрани по отношение на избора на нюанси. Но ако смятате, че сезоните не могат да не влияят на цвета на ноктите, тогава ще споделим с вас нашата визия за зимен, пролетен, летен и есенен дизайн и ще дадем конкретни фото примери за цветен маникюр.

Зимен цветен маникюр

Можете да подкрепите новогодишната тема с комбинация от червени, бели, зелени нюанси на ноктите.

Цветният маникюр, въплътен в синьо и синьо, ще бъде чудесен и доста логичен вариант за ежедневна зимна ноктопластика.

Сребърните кристали и искри ще добавят празнично настроение към зимния цветен дизайн на ноктите.

Цветен маникюр за пролетта

Деликатните и прозрачни нюанси стоят особено добре на ноктите през пролетта. Модните комбинации от розово, лилаво и синьо изглеждат свежи, но какво друго да очакваме от пролетния маникюр, ако не свежест?

Подобни на акварел цветни ивици придават усещане за лекота след богати и тъмни зимни дизайни.

Цветно яке или дупки в различни нюанси ще поддържат радостното настроение на първите пролетни дни.

Идеи за цветен летен маникюр

Лятото е времето за най-ярките решения в маникюра. Ние смело представяме сочна палитра от жълто, розово и ярко зелено.Дизаните с плодове или растения са органичен избор за горещия сезон.

Неоновите цветни нокти ще бъдат актуални през лятото. Не се страхувайте от такъв ярък дизайн - на слънце такъв маникюр изглежда много красив.

Дъговите нокти са друга истинска лятна опция за ноктопластика. Необичайно изпълнение в техниката "мрамор" ще се хареса на най-изисканите модници.

Маникюр в есенни цветове

Дълбоките наситени нюанси като тъмносиньо, изумрудено и бордо остават фаворити в есенния маникюр.

Можете да създадете топъл маникюр с различни нюанси на кафявото. Именно през есента често искате да изберете цветовете на шоколад и кафе.

Сдържаните сиви и блатни мотиви са точно това, от което се нуждаем в периода на "пищната природа на увяхването" .

Матирани многоцветни нокти в спокойни нюанси през есента се възприемат особено стилно. Този маникюр изглежда едновременно бохемски и аристократичен.

Идеи за цветни снимки за ноктопластика

Цветните нокти позволяват разнообразие от дизайни. Разгледайте нашата селекция от снимки.

Многоцветен блестящ маникюр

Блясъкът е познат атрибут на празничния дизайн. Многоцветните нокти в приглушени нюанси ще се превърнат в хармонична основа за блестящи декоративни елементи.

Цветни нокти и фолио

За цветни нокти е най-добре да използвате потал. С негова помощ можете да създадете странни хаотични модели. Фолиото се съчетава както със спокойни и нюдови нюанси, така и с наситени цветове.

Камифубуки

Блестящите нокти с пайети (известни също като камифубуки) са начин да направите цветния маникюр още по-интересен.

Камифубуки може да аранжирате върху нокътя по ваша преценка. Абстрактен дизайн или реалистична рисунка - изборът е ваш.

Рисунки и шарки върху цветни нокти

Изображенията върху ноктите са чудесна възможност да покажете своите артистични наклонности.

Цветният маникюр не налага никакви ограничения в този смисъл. Напротив, всякакви рисунки и модели само стават по-интересни.

Щамповане

Щамповането е измислено за тези, които не са приятели с четката, но наистина искат да създадат необичаен дизайн и върху многоцветни нокти.

Лакът се нанася върху специална плочка за щампи с готов модел, който след това се отпечатва върху нокътя. Съгласен, много удобно!

Различен маникюр за дясна и лява ръка

Защо да се ограничавате до избора на един дизайн на ноктите, когато можете да направите две различни версии на цветен дизайн едновременно? И двете ръце заслужават персонализиране.

Дори просто едноцветно покритие от различни цветове ще събуди истинския интерес на другите.

Матирани цветни нокти

Съгласете се, матовото покритие може да направи всеки маникюр по-стилен и благороден. Цветните нокти с матово покритие са едно от най-печелившите решения за многоцветен маникюр.

Цвят френски

Ако се чувствате неудобно да носите ярък многоцветен маникюр, опитайте компромис - цветно сако.

Цветно триене

За ослепителен маникюр за парти, цветното втриване ще ви послужи добре: специална пудра ще придаде на ноктите ви перлен блясък.

Леопардов принт и цветни нокти

Многоцветен дизайн и леопардов принт е доста ексцентрична комбинация. Цветният маникюр с хищни шарки говори за смелост и нежелание да останете в сянка.

Многоцветен маникюр, съобразен с формата на ноктите

Чудя се какъв да бъде многоцветният маникюр в зависимост от формата на ноктите? Направихме селекция от снимки с различни дизайни.

Цветен маникюр за квадратни нокти

Остър квадрат (без заоблени ъгли) се римува перфектно с цветно ъглово яке.

Меката квадратна форма обикновено се избира за къси нокти. В този случай цветният маникюр в пастелни и деликатни нюанси ще бъде оптимален.

Матовото покритие е печеливш избор за нокти във формата на така наречения стеснен квадрат.

Остри нокти

Не е лесно да се намери добър дизайн за дълги остри нокти. Твърде лесно е да се постигне ефектът на "прекалено много" с такива вложения. Най-доброто решение за такива нокти е комбинация от няколко нюанса от една и съща цветова схема.

Цветни овални нокти

Овалните нокти са разнообразни по отношение на избора на дизайн, а цветните дизайни също са добре дошли. Палитрата може да бъде както ярка, така и сдържана.

Опитайте модерния маникюр с пъдпъдъчи яйца. Черните петна на цветен фон изглеждат необичайно и оригинално.

Бадемови нокти

Може би "бадем" е най-елегантната и женствена форма на ноктите. Нейното благородство ще бъде изгодно подчертано от цветен мраморен маникюр.

Голата гама е друг добър вариант в дизайна на "бадемови" нокти.

Ако харесвате цветно яке, опитайте се да не е много ярко. Тази опция ще падне възможно най-добре върху бадемовидни нокти. Използвайте приглушени нюанси като блатно или сиво.

Цветен маникюр с дължина на ноктите

Основното предимство на цветния маникюр е, че той успешно се римува с всяка дължина на ноктите.

Цветни дизайни за маникюр за дълги нокти

Изборът на многоцветен дизайн за маникюр за дълги нокти зависи само от вашите предпочитания.Някой може бързо да се отегчи от ярки цветни нокти.В този случай ви съветваме да направите маникюр в пастелни цветове. Бежовите, бледосините и кремавите нюанси са добре комбинирани помежду си.

Цветните дупки обещават да бъдат връхната точка на нежен маникюр в нюд тонове.

Е, момичетата, които харесват смел маникюр, имат право да опитат най-необичайните дизайнерски опции. Защо не опитате омбре маникюр на дълги нокти? При голяма дължина градиентът изглежда възможно най-впечатляващ.

Рисунки и шарки върху дълги цветни нокти също са подходящи. Приличната дължина позволява използването на плъзгачи и щамповане - полето за творчество е почти безкрайно.

Многоцветни дизайни за къси нокти

Късите нокти са най-практичните в ежедневието. И не мислете, че такава дължина силно ви ограничава при избора на дизайн на ноктите. Във всеки случай цветният маникюр е опция и за къси нокти.

За да направите оригинален маникюр на къса дължина, ще ви помогне голям избор от налични нюанси.

Защо не използвате най-неочакваните цветови комбинации? Това ще направи цветния маникюр на къси нокти небанален.За любителите на минимализма ви съветваме да опитате геометричен дизайн върху цветни къси нокти.

Как да си направим красив многоцветен маникюр: фото инструкция

Решихте сами да си направите многоцветен маникюр? С помощта на нашите инструкции можете лесно да се справите с тази задача.

За да създадете ярки цветни нокти ще ви трябва:

 • пила за нокти за придаване на желаната форма на ноктите;
 • оранжева пръчица или метален избутвач на кожички;
 • ремувър или мазен крем за омекотяване на кожичките;
 • накрайници за премахване на ръбове и обработка на странични ролки;
 • лакочистител;
 • основно покритие;
 • лак за нокти в няколко съвпадащи нюанса;
 • масло или подхранващ крем за ръце.
 1. Изберете добре осветена зона за вашия маникюр. Над работната повърхност е желателно да има допълнителен източник на светлина.

 2. Придайте желаната форма на ноктите си. Избършете ги с лакочистител: той не само ще премахне старото покритие, но и ще обезмасли повърхността на нокътната плоча, което е важно.

 3. Използвайте портокалова пръчица или избутвач за кожички и нанесете препарат за отстраняване или мазен крем върху него и изчакайте няколко минути.

 4. Без силен натиск отдръпнете кутикулата с портокалова пръчка.

 5. Не забравяйте да премахнете препарата или крема от нокътната плочка с лакочистител.

 6. Нанесете основен слой, който ще подготви ноктите за нанасяне на лак (основата не само изравнява микрорелефа на нокътната плочка, но и я предпазва от проникване на цветни пигменти).

 7. След като основата изсъхне, започнете да нанасяте цветното покритие. Поставете капка лак почти в основата на нокътя и след това разтегнете лака върху цялата нокътна плочка.

 8. Не забравяйте за втория слой лак - за по-равномерен и богат резултат.

 9. В края на процеса можете да покриете ноктите си с лъскав или матов топ.

След като покритието изсъхне напълно, използвайте подхранващ или хидратиращ крем, тъй като лакочистителят може да причини сухота на ръцете. Е, като цяло ръцете се нуждаят от овлажняване с крем няколко пъти на ден, особено в студения сезон.

Насладете се на новия си цветен маникюр и започнете да мислите за палитра и дизайн за следващия път.

Категория: