Какво е триене и защо е полезно? Не всеки знае за този декоративен елемент в дизайна на ноктите, затова решихме да ви разкажем повече за него - особено след като през 2023 г. можете да направите покритието на ноктите си модерно с помощта на триене

Търкане за ноктопластика

Rubbing е фино смлян прах, който се използва за създаване на необичаен дизайн върху ноктите. Обикновено пудрата е блестящ "прах" от полиестер, който се предлага в различни цветове, размери на частиците и методи на нанасяне. Съдейки по социалните мрежи, втритият маникюр е по-популярен, отколкото изглежда.Гледайки снимката по-долу, ще разберете, че сте виждали модерен ефект върху ноктите на различни момичета повече от веднъж.

Между другото, не е необходим специален инструмент за получаване на такъв резултат, така че можете да извършите процедурата у дома. Самата пудра се продава в малки количества и може да се нанася както върху гел лак, така и върху класическо покритие.

Предлагаме да разгледаме различни видове маникюр с втриване. Нека представим най-ярките, според нас, идеи.

Перлен прах

Лесно е да се досетите, че блестящите петна по ноктите, които можете да видите на снимката, наподобяват дискретния блясък на перлите. Казват, че работата с перлено триене не е толкова трудна, така че вземете идеи за маникюр, които можете да реализирате сами или с вашия майстор. Между другото, комбинацията от такъв дизайн на ноктите и елегантна рокля е готов празничен външен вид.

Както виждате, перленото втриване стои перфектно както на къси, така и на дълги нокти, което го прави едно от универсалните решения при избора на празничен маникюр.

Търкане на огледалото

Маникюр с огледално втриване (като на снимката) се прави по-рядко, отколкото с перла.Това е разбираемо: металният ефект изглежда доста смел, което не винаги е допустимо от гледна точка, да речем, на офис дрескод. Ето защо огледалният маникюр е най-добре да се направи преди ваканция или за тематично парти.

Разтриване с хамелеон

Ако имате нужда от много необичаен маникюр, то хамелеонът е точно това, от което се нуждаете. С всяко, дори едва забележимо движение на ръцете, покритието върху ноктите ще блести в различни нюанси, наподобяващи холографски ефект.

Никакви съзвездия от кристали и други видове сложни ноктопластики не могат да се сравнят с хамелеоновото триене в хипнотичния ефект, който такъв маникюр има върху другите - дори на къси нокти, както е на снимката по-долу.

Холографско триене

Да, втриването "хамелеон" наистина ви позволява да получите ефект, наподобяващ холографски, но пудрата с големи искри ви позволява да се доближите максимално до този резултат.

Някои сравняват маникюра с холограмно изтриване с искри със северно сияние, други - с картина, наподобяваща петна от бензин върху водата. А за нас този дизайн предизвиква космически асоциации.

Търкаща се русалка

Ако изучавате темата за триене с потапяне, тогава рано или късно ще откриете красив пигмент, наречен "русалка" .

Тази пудра може да бъде с огледален ефект и перлена. Някои майстори имитират ефекта на везните, работейки с големи щрихи, за да получат например маникюр със синьо триене.

Протрит маникюр: Тенденции 2023

Избирайки от опциите, налични онлайн, изтрит дизайн на ноктите, достоен да бъде класиран през 2023 г.

френски с триене

Изненадани сме: оказа се, че френският маникюр с втриване не е бил толкова разпространен миналата година. Обърнете внимание - чудесен вариант за тези, които търсят нестандартни опции, но не са готови за екстремни експерименти с ноктите.

Търкането се среща както в класическо сако, така и в работа с по-оригинални дизайнерски опции - например с цветни връхчета или произволно нарисувани ивици.

Омбре с втриване

Ако планирате да комбинирате тези две не най-лесни техники, предупредете майстора предварително: работата ще отнеме повече време от класическия обикновен маникюр.

И също вземете със себе си примери за снимки за по-голяма яснота. Може би един от тези, които взехме, ще свърши работа.

Опцията по-горе веднага стигна до нас в "запазени" . В този маникюр, според нашите редактори, цари пълна хармония. Буквално всичко се събра: и формата на ноктите, и красиво подбраните нюанси, и дизайнът с перлено втриване. От една страна, този дизайн на ноктите не противоречи на офисния дрескод. От друга страна е повече от подходящо като красиво допълнение дори към образа на булката.

Изтриване с рисунки върху нокти

Комбинирането на сложни рисунки и триене е задача със звездичка, но постигането на холографски блясък върху малки скици може да се постигне с определени умения.

Сред новостите в мрежата открихме такъв минималистичен маникюр с втриване, украсен с точки.

Вижте този ярък новогодишен маникюр, който комбинира различни техники. Виждаме френски дизайн на ноктите и нокът с огледално втриване и големи искри. Това изкуство за нокти ще се конкурира сериозно с коледната украса!

Блясък и блясък

Дизайн на ноктите с кристали и втриване е може би прекалено, но разнообразие от искри блестят доста привлекателно на страниците на майсторите на ноктите в социалните мрежи. Заседнали сме повече от час - насладете се на нашата селекция!

На тази снимка виждаме маникюр, достоен за момичета, които вярват, че скромността краси тези, които нямат други бижута. Както се казва, пеем песен на лудостта на смелите! Дори не знаем дали бихме решили това.

А ето и по-дискретна версия - с малко количество камифубикс и перлен прах. И нежно, и празнично.

Търкане и злато

Маникюр с втриване и златни листа ще наречем решение с обрат.

Да кажем, че всеки ден сте доволни от едноцветно покритие, но за Нова година или друго празнично събитие искате да добавите малко разнообразие към стила си. Какво ще кажете за тези опции?

"

Идеи за снимка с изтъркани нокти

Все още не сте намерили маникюр за втриване, който бихте искали да повторите? Хванете следващата порция идеи за снимки!

Черен маникюр с протриване

Мистериозният черен маникюр с втриване може да придаде син, лилав или сив тон.

Черният цвят е самодостатъчен, така че не се нуждае от боядисване или големи пайети. Но да добавите малко мистичен блясък върху черни нокти с втриване - това е!

За тези, които решат да изберат черен дизайн на ноктите, ви съветваме да изберете формата, която е най-добре съчетана с втриването - това е мек квадрат или "бадем" .

Син маникюр с втриване

Синият маникюр с втриване дава поле за въображение! Нека започнем с най-често срещания вариант - ярко-ярко синьо покритие. Може би такъв маникюр може хармонично да допълни или най-сбития монофоничен образ, или, обратно, изящна рокля, която няма да се загуби на фона на шикозни нокти.

Разбира се, има и по-скромни варианти, не без оригиналност. Например матов маникюр, който върви добре с класически деним.

Или по-деликатен маникюр в синьо и бяло с малки рисунки на безименните пръсти.

Розов маникюр с втриване

Смятаме, че розовият маникюр е сладък по дефиниция, но с помощта на триене ефектът на докосване може да се засили.

Между другото, ни се стори, че дуетът от розов лак и втриване е отворен за "сътрудничество" с други декоративни елементи. Могат да се използват и потал, кристали и големи пайети. Изобщо вдъхновяващ дует, явно.

Как да си направим красив маникюр с втриване?

Няма значение кой дизайн на изтъркани нокти ще изберете: обикновен плътен цвят или сложен модел.

Като начало, ако планирате да правите маникюр у дома, важно е просто да се научите как да боравите с фина пудра и едва тогава да мислите за оригинални варианти за дизайн. Нека разгледаме една от опциите за инструкции стъпка по стъпка.

  1. Започнете с подготовката. Оформете ноктите си и подредете кожичките (не забравяйте редовно да използвате специално масло, за да поддържате ръцете си добре поддържани).
    Ако внезапно нямате под ръка специално масло, можете да втриете подхранващ крем за ръце в кутикулата. Споделяме връзки към продукти за грижа, които нашите редактори харесват.

  2. Обратно към работата. Върху предварително обезмаслени нокти нанесете основен слой в един слой. Изчакайте, докато изсъхне.

  3. След това покрийте ноктите си с цветен лак или гел лак и изсушете ноктите си.

  4. Започнете да използвате триенето. Нанесете пудрата с леки движения с пръсти или с апликатор (някои инструменти за дозиране ще свършат работа), движейки се от основата на нокътя към върха и обратно. По-добре е да направите това върху поднос или салфетка, за да не се налага да отделяте допълнително време за почистване.

  5. Нанесете топ за красив завършек.

Категория: