Напълно възможно е да изсветлите косата си у дома. Нека ви кажем как да вървите по този светъл път сами

Как и как да направите косата по-светла у дома?

Както фабричните бои, така и народните средства могат да направят косата по-светла. Но готовите продукти за коса ще свършат работата по-ефективно, докато "бабините" рецепти могат да изсветлят косата с различни странични ефекти.Нека разгледаме по-подробно как косата се изсветлява с помощта на различни продукти.

Бои за коса

Тези средства са повече или по-малко устойчиви. По-малко дългото облекло обикновено е по-меко.

Устойчивите бои най-често съдържат амониев хидроксид, благодарение на който може да се постигне силна степен на избистряне. Не трябва да се страхувате от амоняка в състава: съвременните устойчиви продукти са безопасни за употреба у дома, ако спазвате правилата за употреба (най-вече не дръжте боята върху косата си по-дълго от препоръчаното в инструкциите).

Луксозното русо ще бъде представено от продукти от линията Préférence на L'Oréal Paris. Ако мечтаете за холивудски платинени къдрици, изберете цвят 09 Холивуд много светло русо.

Не може да се каже, че боите без амоняк са априори нестабилни. Разбира се, изсветляването няма да е толкова интензивно, но няма съмнение за дълготрайността на резултата.

С помощта на щадящи бои с безамонячна формула се извършва тониране в по-светли нюанси. Серията Casting Crème Gloss от L'Oréal Paris е предназначена точно за такова оцветяване на косата. Нюанси № 1013 "Светло светло русо бежово" и № 1010 "Светло светло русо пепеляво" разнообразяват русия фон с нови цветови нюанси.

Народни средства за изсветляване на косата

Как иначе можете да направите косата си един тон по-светла у дома без боя и изсветляване? В мрежата има много народни рецепти.Маски от мед, айрян или лимон е възможно наистина да изсветлят косата ви, но никой не гарантира успех. В допълнение, небалансираните формули (особено с лимонов сок) също могат да навредят на къдриците.

Нюансите на изсветляване на косата в различни нюанси

Можете да изсветлите косата във всеки нюанс. Ако вземете предвид особеностите на оригиналния цвят, резултатът ще бъде хармоничен и стилен.

Руса коса

Русата коса може да стане по-светла и без устойчиви цветове. За това са подходящи оцветители, които могат да изсветлят къдриците с няколко тона.

Боите от серията Garnier Olia ще придадат на кичурите красив блясък. Уникалната формула на Garnier Olia с натурални масла осигурява на косата наситен цвят и трайни резултати, въпреки липсата на амоняк в състава. За светлокосите момичета препоръчваме боя № 10.21 "Перла блондинка" . Ще получите приятен и деликатен нюанс с перлени нюанси.

Тъмна коса

Как да изсветлите тъмната коса? За брюнетки и жени с кафяви коси, устойчиви бои, които имат мощен изсветляващ потенциал, ще помогнат по този въпрос.

За изсветляване на тъмна коса със студен подтон са подходящи цветове с пепеляви нотки, например № 8.1 „Светло руса пепел“ от Excellence, L’Oréal Paris.

Ако имате топла кестенява коса, тогава ще получите гарантиран печеливш резултат с боя № 9.3 "Много светло русо златисто" от Excellence L'Oréal Paris.

За да станете ослепителна блондинка, по-добре е да се обърнете към професионални колористи. В една сесия няма да можете да се превърнете от брюнетка в рус звяр - първо трябва да изрусите къдриците и след това да оцветите. Само опитен майстор ще може да избере правилните цветове за висококачествено и безопасно изсветляване на тъмна коса.

Червена коса

Червената коса е оптимално изсветлена в медни или карамелени тонове. И тук не може без устойчиви бои: само те могат да принудят червения пигмент да се оттегли.

Боя № 7.3 "Марсилия, златисто русо" от Préférence, L'Oréal Paris, ще даде на червените къдрици топли слънчеви преливания.

Имайте предвид, че най-лекото ниво с червена основа може да бъде успешно постигнато само в салона. Самоизбелването на огнени къдрици може да повлияе неблагоприятно на качеството на косата. Факт е, че червеният пигмент е най-устойчивият по природа и най-трудно се премахва.Следователно само опитен майстор може да превърне червенокосо момиче в блондинка.

Идеи за снимки за изсветляване на косата

Можете да направите цвета на косата си по-светъл, като боядисате цялата маса коса. Но има техники, които ви позволяват да изсветлите косата си поради локална промяна в нюанса на селективни нишки. Нека анализираме различни идеи за изсветляване на къдрици, като използваме фото примери.

Цялата маса коса

Боядисването на цялата дължина е най-лесният начин да изсветлите къдриците си. Пълното оцветяване е лесно да направите сами, особено ако се подготвите правилно за процедурата.

  • Преди да боядисате къдриците си, използвайте услугата за виртуално пробване на цвят. Това може да стане на уебсайтовете на L'Oréal Paris и Garnier.
  • Преди боядисване трябва да се въздържате от използването на стилизиращи продукти, както и да не прилагате балсами и балсами.
  • Ако има избор между два нюанса, по-добре е да изберете по-светъл нюанс.

Съвет за боядисване на коса по цялата дължина от нашия експерт:

Евгений Седой Цветен експерт, GarnierТрябва да се помни, че в никакъв случай боята не може да бъде спасена, в противен случай резултатът може да се окаже неравномерен. Необходимо е да се спазва златното правило за удавяне на косата в боя.

Косата, изрусена по цялата дължина, изглежда много красива. За пълно покритие на дълга коса препоръчваме да изберете естествени нюанси в светло руси тонове, като № 8.0 Iridescent Light Blonde и № 7.0 Exquisite Golden Topaz от Garnier Color Sensation.

Кичури

Избистрянето на отделни кичури стана модерно отдавна и не губи позиции. Популярността на този подход се обяснява с факта, че разнообразието от техники позволява на всеки да намери интересни решения, независимо от оригиналния цвят и дължина на косата.

Има решения дори за тези, които не са готови за значителни промени. Като подчертавате само няколко кичура близо до лицето, ще създадете интересен акцент, без да нарушавате „основите“ на изображението. За тази цел е подходящ нюанс № 102 "Sparkling iridescence" от Préférence L'Oréal Paris.

Светлите отблясъци по цялата маса на косата ще ви позволят да получите балаяж. Тази техника на оцветяване включва „изчислено-хаотично“ изсветляване на нишките с чисти движения на четката. Резултатът е естествен ефект на изсветлена от слънцето коса, която придава обем и динамика на прическата.

Тъмната и кестенява коса изглеждат стилно с кичури в цвят карамел и мед. Боя № 6.32 „Златно тъмно русо“ от Excellence, L’Oréal Paris ще ви помогне да направите такъв „топъл“ балаяж.

Честото подчертаване е друг начин за изсветляване на косата, без да я боядисвате напълно. Техниката е много интересна: те изсветляват голям брой много тънки кичури на кратки интервали. Получава се почти равномерен цвят с красиви естествени преливания.

Много ефектна опция за частично изсветляване е въздушното оцветяване. От всеки отделен кичур се издухва част от косата със сешоар, а върху останалата част се нанася боя в захвата. Къдриците, изяснени в такава „ефирна“ техника, се възприемат много нежно. Техниката air-touch работи еднакво добре както на руса, така и на тъмна коса.

Съвети

Тъмната корона и светлите връхчета са класическа комбинация. Този ефект най-често се постига с помощта на техниката омбре, тъй като ви позволява да разтегнете цвета и да постигнете плавен преход между нюансите.

Можете да изсветлите само върховете или да преместите оцветяващата граница по-близо до корените.

Специални устройства са предназначени да улеснят самооцветяването. Например, Colorista Effects Ombre Effect на L’Oréal Paris идва със специално проектиран гребен за разпределяне на боята по дължината на косата.С негова помощ е много лесно да се създаде плавен преход от естествен собствен нюанс към избистрени съвети.

Съвет: Омбре ефектът ще изглежда възможно най-естествен, ако кичурите близо до лицето са напълно изсветлени, от корените.

Тази техника се препоръчва за коса с дължина поне до раменете.

Дългият боб вече е работеща версия, която ви позволява да оцветите върховете, така че да получите градиент. В този случай границата на оцветяване ще минава по-близо до корените.

Грижа за косата след изсветляване

Тези, които решат да изсветлят косата си, определено трябва да знаят как да се грижат за боядисаната коса. Продуктите, които сте използвали преди боядисването, вече няма да са достатъчно добри за изрусена коса, защото сега се нуждаят от повече грижи.

Как да се грижим за косата след изсветляване? Ето няколко прости правила, които ще ви помогнат да запазите къдриците си здрави и жизнени.

  • За да запазите цвета възможно най-ярък, се препоръчва да замените обичайния шампоан и балсам с продукти от линиите за боядисана коса.
  • За да поддържате нюанса между процедурите за оцветяване, можете да направите тониране.
  • По-добре е да изберете стилизиращи продукти с термозащитна функция, за да не претоварвате косата със слой от различни продукти за грижа.

Приготвили сме селекция от ефективни продукти, които ще ви помогнат в грижата за изрусената коса.

Elseve Extraordinary Split End Oil от L'Oréal Paris

Нацепените краища са доста често срещан проблем след изсветляване. Това "необикновено" масло подхранва косата и предотвратява цъфтящите краища. Инструментът придава на косата блясък, не утежнява кичурите и ги предпазва от агресивни фактори на околната среда.

Superfood маска за коса Garnier Fructis „Алое. Хидратация"

След изрусяване къдриците понякога стават твърди и сухи.Ако не се грижите за такава коса със специално внимание, с течение на времето те ще приличат на слама. За да предотвратите това, след оцветяване се препоръчва да използвате маски веднъж или два пъти седмично, например Garnier Fructis Superfood с алое вера. Ще омекоти косата, ще я изпълни с жизненост и ще премахне матовостта.

Как да направим косата по-светла? Съвети за стилист

Как да направите цвета на косата по-светъл след боядисване?

Не преценявайте цвета веднага след боядисване. Интензитетът на нюанса ще се промени леко след няколко сесии на шампоан. Крайният резултат от оцветяването може да се счита за около седмица по-късно - сянката ще стане малко по-светла. За да направите цвета по-светъл и по-студен без боя, ще ви помогне специален лилав шампоан и маска. Неутрализират нежеланото пожълтяване.

Какво да търсите, когато се грижите за изрусени краища на косата?

Евгений Седой: „Ако краищата на косата са изсветлени, е необходимо да се предотврати тяхното разцепване. За да направите това, обезцветените краища трябва да се подстригват навреме и да се използват незаличими продукти за краищата на косата в ежедневната грижа. ”

Как брюнетките могат да направят косата си по-светла без боя?

Много тъмната коса не може да бъде изсветлена без боядисване - дори с няколко тона. За брюнетките е по-добре да не изкушават съдбата, като прибягват до народни рецепти. Един съвет е да използвате безопасни и висококачествени бои за коса и постепенно да преминете към „светлата страна“.

Категория: