Осъзнатото потребление и устойчивото развитие не е просто текуща програма за безкрайни разговори и медийни дискусии. Водещите играчи на пазара за красота преминават от думи към дела. Присъединете се сега!

Зелена красота с Garnier

Разбира се, важно е да алармираме за доминирането на пластмасата, обезлесяването и замърсяването на водата на нашата планета, но още по-важно е да предприемем конкретни мерки за борба с това зло.

Garnier стартира мащабна кампания за повишаване на осведомеността, за да вдъхнови милиони хора да бъдат устойчиви, като преосмислят ежедневните си навици.

  1. Експертите на Garnier, заедно с представители на National Geographic, разказват и показват как всеки от нас може да се грижи по-добре за природните ресурси и да намали вредата върху планетата.

  2. Има елементарни неща, достъпни за всеки. Например, лесно е да пестите вода, като спрете крана, докато си миете зъбите. Между вана и душ е по-добре да изберете второто: Garnier напомня, че са необходими средно 150 до 200 литра вода, за да се напълни една баня, докато се къпете, ще похарчите от 30 до 70 литра. Вижте колко е просто!

  3. До 2025 г. марката планира напълно да се откаже от използването на първична пластмаса, като използва използвани материали за създаване на опаковки. На опаковките на козметиката има съответни знаци и ние с вас просто трябва да направим съзнателен избор, като внимателно четем етикетите.

  4. Настъпват промени в подхода към производството.Френската марка се е заела с биоразградима формула. На пазара вече има продукти за коса с биоразградима формула, които са 98% съставени от съставки с естествен произход, включително органични. Можете да използвате тампони за премахване на грим за многократна употреба и да купувате маски за лице в компактни опаковки (като намалите използването на пластмаса). Дали ще има още!

Изгодно рециклиране с Kiehl's

Съгласете се, двойно по-хубаво е, когато еко-навиците се възнаграждават. Това се разбира добре от Kiehl's. Тя предлага на своите клиенти да предадат празни буркани от продуктите на марката. За целта са организирани специални събирателни пунктове в магазините и кътовете на марката. За 3 единици можете да получите една от миниатюрите на козметиката, за 5 можете да получите балсам за устни, а за 10 можете да получите козметична чантичка.

Страхотен стимул да опитате бестселъра Kiehl's Крем за очи с авокадо и тоник без алкохол от невен!

По-добро почистване с L'Oréal Paris

Ако ви попитат без кой козметичен продукт не можете, повечето хора биха казали: „Без шампоан!“

Средствата от тази категория са в постоянно търсене. Логично е L’Oréal Paris да реши първо да постави производството на продукти за коса на екологична основа - Elseve.

От 2023 г. всеки шампоан и балсам от тази гама е опакован с рециклируема пластмаса, която може да продължи да се рециклира. Това е сериозна стъпка, тъй като Elseve е широка гама от продукти не само за почистване на косата, но и за възстановяването й след боядисване, за поддържане на цвета и за специална грижа (например, създадена е линията „3 ценни глини“ за коса, която е мазна в корените и суха по върховете).

Грижа за цветята с Lancôme

Lancôme стартира Caring Together for a Happier Tomorrow, международна програма за устойчивост, която носи ползи на много фронтове. Марката инвестира в опазването на биоразнообразието, по-специално в грижата за розите.

Любимото цвете на френската марка прави всеки продукт на марката специален. Аромат Idôle с розова нотка в сърцето на композицията, маска за лице Absolue Precious Cells с листенца от роза и руж Blush Subtil с флорална гравировка върху опаковката са страхотен комплект за първо запознанство с Lancôme.

До 2025 г. много от продуктите на марката ще бъдат налични в опаковки, които могат да се рециклират, а някои ще бъдат налични за презареждане. За последното според нас е бъдещето на красотата.

Между другото, пълнители се използват в козметиката Giorgio Armani Beauty и Valentino Beauty.

внимание към детайла с YSL Beauty

Кой би си помислил, но дори хартиените вложки за козметика предизвикват въпроси сред екоактивистите. И се радваме, че марките се съобразяват с това обществено търсене. Например марката YSL Beauty вече не включва брошури в продуктовите опаковки.

И хартията, която все още се използва в опаковките, е сертифицирана от Forest Stewardship Council, което потвърждава, че събирането на дървесина за нейното производство отговаря на изискванията на тази международна организация.

Категория: