Маникюрът с фолио уверено запазва позициите си в класациите за модерен дизайн на ноктите. Не се съмняваме, че тенденцията ще се премести от миналата година към 2023 г. и ноктите с блестящи апликации ще продължат да бъдат актуални. Предлагаме свежи идеи за маникюр с фолио

Тенденции в маникюра с фолио 2023

Ако сте в крак със световната мода дори по отношение на маникюра, тогава вероятно преглеждате модни ревюта, включително решения за красота. Именно те се превръщат в еталон за майсторите на ноктите през 2023 г. Има и идеи за маникюр с фолио.

Маникюр с фолио: есен-зима

Студеният сезон не е причина да потъвате в меланхолия. Напротив, това е стимул да рисуваме ежедневието с красиви и богати цветове. Ревюто на Viktor&Rolf за есенно-зимния сезон потвърждава това.

Ноктите на моделите са лакирани в богати нюанси на ярко жълто. За да внесете искрящо зимно настроение в дизайна на маникюра, можете да добавите малко фолио към кутикулата на ноктите.


Комбинацията от всякакви ярки цветове с фолио е печеливша опция за създаване на ефектен дизайн.

За тези, които свързват есента и зимата с дискретни и спокойни нюанси, препоръчваме да обърнат внимание на маникюра на моделите от шоуто на Schiaparelli.Дългите нокти със сребристо покритие са готова тенденция за зима 2023 г. Дизайните със сребърно или златно фолио ще изглеждат страхотно на бели, млечни или бежово-розови нокти.

Маникюрът с матово фолио остава на върха на популярността: той успешно ще падне както на дълги, така и на къси нокти с всякаква форма.


Модните ревюта потвърдиха, че есенният и зимният маникюр с фолио могат да бъдат различни - най-важното е да ви развеселява. Бъдете сигурни, буквално всеки ще може да намери опция по свой вкус.

Пролет-лято

Съдейки по шоуто на Dolce & Gabbana пролет-лято 2023 г., светлите и романтични нюанси избледняват на заден план. Тъмните цветове като бордо, синьо и тъмнозелено ще управляват.

Ако на някой тази палитра му се струва много тежка, предлагаме противотежест - нюд маникюр с фолио, още повече, че изобщо не е загубил популярността си.


Фолиото и другите блестящи дизайнерски елементи не трябва да се приемат само като допълнение към новогодишния и зимен маникюр. През пролетта и лятото лекият и деликатен маникюр с фолио ще изглежда не по-малко подходящ.

Между другото, имитацията на мраморно покритие върху дълги нокти върви добре със златни или сребърни листа.


Летният и пролетният маникюр с фолио могат да бъдат много различни. Искате ли да го направите черно-бяло? Защо не?

Дизани с фолио за нокти

Фолиото изглежда страхотно на нокти с всякаква форма, било то бадем, овална или мек квадрат. Има реални опции за всеки.Нека се полюбуваме как изглежда дизайнът на ноктите с фолио на конкретни снимки.

Маникюр с трансфер на фолио

Трансферното фолио за маникюр е много удобно за използване в домашни условия. По правило се нанася върху цветен гел лак и се фиксира с прозрачен топ.

Технологията на поставяне на трансферно фолио не може да се нарече сложна:

  • парче фолио се поставя върху нокътя с матовата страна;
  • за да може рисунката да лежи равномерно, фолиото се притиска плътно в областта на кожичките с портокалова пръчка;
  • след това защитното фолио се отстранява с рязко движение и покритието се суши в лампа;
  • завършете с прозрачен топ лак и отново изсушете в лампата.

За хармоничен дизайн е важно дизайнът и нюансът на трансферното фолио да са в хармония с основния цвят на ноктите.

Маникюр с ленти от фолио

Лаконичен, но интересен дизайн на ноктите може да се постигне с ленти от фолио. С тяхна помощ можете да създадете маникюр с ефектни шарки и геометрични фигури.


Лентите се изрязват внимателно от единични листове трансферно фолио или се закупуват готови комплекти с различни по форма ленти.

Огледален маникюр

Огледалният маникюр се прави с втриване или фолио. Проблемно е да използвате триене за нокти без подходящ опит: това изисква определени умения. По-лесно е да получите хипнотизиращ метален блясък и огледален блясък, като използвате специално фолио.

Красотата на огледалния маникюр с фолио се потвърждава от нашата селекция от снимки.

Маникюр със счупено стъкло

Дизайнът "счупено стъкло" е популярен сред любителите на оригиналния маникюр с фолио. Любовта на момичетата към такова изкуство за нокти е лесно разбираема: парчета фолио с различни форми създават красива и необичайна игра на светлина върху ноктите, характерна за счупено стъкло.


За още по-оригинален ефект можете да използвате не само златно или сребърно, но и цветно фолио.

Маникюр с откъсващо се фолио

Фолиото за откъсване или потал е много прост и удобен материал за самостоятелен маникюр.

Може да се намери лесно в специализирани магазини. Произвежда се в различни форми: на цели листове, под формата на люспи или чипове.

Откъсващото се фолио може да се използва както с обикновени лакове, така и с гел лакове.

Маникюр с матово фолио

Маникюрът с матово фолио изглежда необичаен и много привлекателен. На матов фон фолиото се възприема по съвсем нов начин благодарение на подчертано контрастното съчетание с основата.


Ивиците или ваденките ще изглеждат особено впечатляващо върху матово покритие.

френски маникюр с фолио

Ноктите с върхове от фолио са стилно решение за тези, които искат да освежат своя френски маникюр.


Никой не ви ограничава в избора на фолио - френският маникюр ще се сприятели чудесно с фолиото за откъсване, огледалото и трансферното фолио.

Лунен маникюр с фолио

Някой ще каже, че цветните дупки по ноктите вече не са актуални. Ами ако ги напълните с фолио? Смятаме, че един нов прочит може да направи някога популярния лунен маникюр отново модерен.

Маникюр с фолио и къси нокти

През 2023 г. има много идеи за маникюр с фолио, които можете да „пробвате“ върху къси нокти. Експресивен и красив дизайн е възможен не само на дълги нокти.


Фолиото е материал, който ви позволява да създадете интересен дизайн върху малка нокътна плочка.

Маникюр с фолио и дълги нокти

Сложните и сложни опции за дизайн, предназначени за дълги нокти, са нещо от миналото. През 2023 г. маникюрът с фолио трябва да е хармоничен, а сложността е допълнителна опция.

Изберете няколко благородни основни нюанса, украсете няколко нокти с фолио - и най-подходящият маникюр е готов.

Маникюр с мраморно фолио

Популярен през 2023 г., мраморният дизайн с откъсващи се акценти от фолио може да украси ноктите с всякаква дължина.

Майсторите на ноктите все по-често избират нестандартни нюанси, за да имитират артистичната повърхност на камъка: изумрудено, сиво или жълто.

Маникюр с гланцово фолио

Класическото лъскаво покритие и фолиото са печеливша опция за дизайн на ноктите през 2023 г.

За да разнообразите едноцветния фон, можете да поставите върху ноктите на безименните пръсти фолио с "бензинови" петна.

Фолио животински принт

Тигрово райе, зебра или леопард са изборът на смелите момичета. А фолиото само ще засили уау ефекта от такъв зоо маникюр.

Маникюр с растително фолио

Растителните мотиви са популярни по всяко време на годината. Фолиото успешно ще допълни летния и пролетен маникюр в цялото му весело разнообразие, а също така ще украси елегичните варианти на есенния дизайн на ноктите и празничните варианти на зимния.

Нюд маникюр с фолио

Често момичетата избират нежни прасковени или розови нюанси за ежедневен маникюр.

Като експеримент можете да разредите тази нюд гама върху ноктите си със златно или сребърно фолио.

Как да си направим красив маникюр с фолио: видео урок

Вдъхновени сте от идеи за маникюр с фолио и сте готови да си го направите сами? Желаем ви късмет и ви застраховаме с помощта на инструкции стъпка по стъпка.

  1. Лакирайте ноктите си с обикновен лак в цвета, който желаете.

  2. Изчакайте лака да изсъхне малко. внимание! Ако лакът изсъхне напълно, моментът ще бъде пропуснат: фолиото може да не стегне.

  3. Притиснете парче златно фолио с матовата страна към нокътя, след което го отстранете с рязко движение. Красив отпечатък ще остане върху нокътя.

  4. Тази процедура може да се направи с фолио в различни цветове - отпечатъците от фолио образуват необичайни хаотични шарки.

  5. Покрийте ноктите си с матов или лъскав топ лак и изчакайте да изсъхне. Дизайнът на златно фолио за маникюр е готов!

Извършването на маникюр с откъсващо се фолио е малко по-различно. Парчетата фолио веднага се поставят с пинсети върху лакирани нокти. Когато този комбиниран слой изсъхне, ноктите се покриват с топ лак.

Доста трудно е да се създаде щампа, която изцяло да покрие нокътя с обикновено трансферно фолио. За такива цели е по-добре да използвате фолио с ефект на лунен камък или петна от бензин.


Оригиналното решение е да нарежете фолиото на ленти и да ги използвате върху ноктите като декоративни елементи. Фиксирайте лентата върху прясно покритие, натиснете силно и изрежете излишното, след което покрийте нокътя с топ лак. Интересното е, че при премахване на лака фолиото ще остане на мястото си - можете да създадете нов маникюр, като просто лакирате ноктите си в различен нюанс.

Както можете да видите, има много идеи за маникюр с фолио и този материал е чудесен за независими експерименти с дизайна на ноктите. Ако правите първите си стъпки в изкуството на маникюра, фолиото ще бъде чудесен помощник за вас при въплъщението на творчески идеи.

Категория: