Професионалните съвети за създаване на имидж и избор на продукти за грим от изтъкнати гримьори доскоро се възприемаха като лукс, а сега са достъпни за всички. И то безплатно. Отидох на консултация с националния гримьор YSL Beauty Кирил Шабалин

как протичат видеоконсултациите с експерти по марка?

Почти всяка козметична марка днес се опитва да бъде отворена и активно призовава за интерактивна комуникация. Говорихме за услугата онлайн консултация в нашето видео. По-точно, самият консултант по красота, националният гримьор на YSL Beauty, Кирил Шабалин, каза:

Реших, че тази възможност определено трябва да се използва и избрах консултацията „Поглед от националния гримьор YSL Beauty“. Казвам ви по ред.

Как да се запиша?

Можете да се регистрирате на уебсайта в раздел "Онлайн консултации с бранд експерти" . Когато щракнете върху бутона „Искам да се регистрирам“ в WhatsApp, ще се отвори чат с консултант, за да обсъдите подробностите. Няколко часа преди събитието получавате напомняне и линк за присъединяване.

запис на видео консултация чрез WhatsApp © makeup.ru© makeup.ru

Не е необходимо да изтегляте допълнителни приложения, цялата комуникация се осъществява в платформата YSL Beauty - важно е само да се уверите, че камерата и микрофонът работят на устройството, от което ще комуникирате с гримьор.

Как се приготвя?

Избрах добре осветено място, взех огледало, четки и продукти за грим, които използвам ежедневно. Реших да задам въпроси предварително, за да не забравя нещо от вълнение и за да бъде срещата максимално полезна и информативна.

Колко време е консултацията?

Продължителността на видео консултацията е 45 минути. Ясно е, че можете да говорите безкрайно за красота и козметика, но определеното време е достатъчно, за да се опознаете, да се настаните удобно и да разберете всичко, от което се нуждаете.

Как върви консултацията?

Щраквам върху връзката и влизам в територията на любимата ми марка. Времето си отиде. Кирил вече ме чакаше и беше готов да отговаря на въпроси.

Веднага ще отбележа, че ми беше интересно:

  • как да подготвим кожата за грим;
  • каква основа и пудра да изберете за всеки ден;
  • как най-добре да гримирате устните;
  • каква цветова схема да предпочетете в грима на очите.

И ето какво разбрах.

Подготовка на кожата за грим

Първо, Кирил попита какъв е типът ми кожа. Отговорих, че е комбинирано: на места може да се появи пилинг и по-близо до средата на деня Т-зоната започва да блести.

Тези характеристики е важно да имате предвид при избора на основа за грим.

За хидратация и блясък на кожата, Кирил препоръча фон дьо тен Top Secrets Instant Moisture Glow. Инструментът работи като грунд, овлажнява и изравнява текстурата на кожата преди нанасяне на тона.

Фон дьо тен и пудра за всеки ден

За ежедневна употреба ми препоръчаха фон дьо тен Touche Éclat Le Teint в нюанс B10 Porcelain. Той е лек и придава на кожата естествен блясък, а течната текстура прави продукта безтегловен и невидим върху кожата.

Важна препоръка от гримьора: трябва да нанесете фон дьо тен с плоска синтетична четка с изглаждащи движения. Ако нанесете тона с ръцете си, тогава съществува риск да подчертаете пилинг и да провокирате зачервяване на кожата. Не знаех за това преди и често съгрешавах върху основи…

Попитах колко плътен може да бъде тонът за вечерен грим. За мен Кирил избра дълготрайния фон дьо тен All Hours в нюанс B20 Ivory и ме увери, че този крем, комбиниран с прах All Hours (по-добре е да го вземете с нюанс по-светъл от фон дьо тена), ще направи кожата равномерна и гладка. И наистина, сега изглежда нямам нужда от маски на Instagram Stories за перфектни парти селфита.

Говорейки с Кирил, честно признах, че изобщо не съм приятел с контурирането. Много се страхувам от неумело смесване на границите и получаване на неподреден, "мръсен" грим. Колко изненадан бях да науча, че за леко контуриране, пудра с по-тъмен тон, като All Hours Powder in B45 Bisque, е идеална. Ще създаде желаните сенки върху лицето без ясни граници.

Кирил също даде ценни съвети как да нанасям пудра за контуриране на лицето, като се съобразя с особеностите на моя външен вид.

Имам кръгло лице и бих искал да го направя по-текстурирано. За да направите това, нанесете тъмна пудра във формата на цифрата 3: първо потъмнете линията на косата на слепоочието, след това изчеткайте под скулата и завършете „тройката“ на челюстта.

Кой е най-добрият начин за гримиране на устни?

Веднъж си купих червило Rouge Pur Couture The Slim в нюанс 21 Rouge Paradoxe. Но у дома цветът ми се стори твърде ярък и, за съжаление, не използвах червило в грима.

За да не лежи такава красота без работа, Кирил посъветва да използвате продукта като оцветител за устни: вземете малко продукт на пръста си и го нанесете върху устните си с потупващи движения. В резултат на това нюансът е по-деликатен и естествен - такъв, който точно подхожда на тена на кожата ми.

Още един трик от националния гримьор YSL Beauty за тези, които намират червилото за твърде ярко: интензитетът на нюанса може да бъде намален с коректор. За да направите това, нанесете коректор и червило върху гърба на четката, смесете и получете нов, по-приглушен цвят.

За ежедневен грим харесах червилото Rouge Pur Couture The Slim Sheer Matte в нюанс 112 Raw Rosewood - с лека, безтегловна текстура.

Коя цветова схема предпочитате в грима на очите?

Отдавна познавам Mascara Volume Effet Faux Cils - четката й ме плени още от първото нанасяне. Спиралата беше в моя стандартен черен нюанс и дори не се замислих да избера друга. Кирил ме призова да не се страхувам от цвета и да опитам различни нюанси спирала.

Представяйки цветна спирала, гримьорът предложи да започнете с нюанс № 5 Бургундия. Това е благороден цвят, който изобщо не преминава в червено. Върху миглите блести интересно с нюанси на кафяво и бордо.

И за по-смели експерименти, на моите сини очи беше препоръчан нюанс № 4 Fascinating Violet.

Що се отнася до сенките за очи, Palette Couture Color Clutch Saharienne е перфектен пример за цветова палитра, която ще подчертае сините очи.

Какво ми даде консултацията?

Първо, истинско удоволствие е да говоря с такъв майстор. Второ, консултацията „Поглед от националния гримьор YSL Beauty“ е компетентен избор на продукти за независим грим, като се вземат предвид личните желания и характеристики на външния вид, препоръки за комбинация от нюанси.И трето, това е подробна история за състава и свойствата на всеки продукт.

За мен основната стойност на тази среща е в индивидуалния подход. Това не е просто лекция на гримьор за основните правила на грима за всеки. Това е разговор лице в лице, по време на който вие създавате свой уникален образ. Само супер професионалист може да говори за грим толкова вдъхновяващо и интересно, както прави Кирил.

Консултацията е по-скоро приятелски разговор и този формат не може да не вдъхновява. Обещах си да не бъда мързелива и да правя красив грим всяка сутрин, така че това да стане навик, защото такова начало създава настроение за целия ден!

Категория: