Според източния календар 2023 г. се счита за годината на Черния воден тигър, така че новогодишният маникюр може да бъде направен тематичен. Любопитни ли сте да видите?

Цвят на тигровия нокът за Нова година

Новогодишният маникюр с тигър не изисква реалистично изображение на хищник. Но ивици и петна, имитиращи шарката на скъпоценната козина на гигантска котка, са добре дошли в различни варианти.

Когато правите маникюр с тигър, е напълно приемливо да излезете от класическата палитра. Лаковете или гел лаковете (който е по-близо) могат да бъдат от всякакви контрастни нюанси, а покритието ще бъде подходящо както с матово, така и с лъскаво покритие.

Има доста майстори, които успяват да комбинират различни видове дизайн, като сако и модерен животински десен.

В тази статия ще се опитаме да покрием най-популярните опции. И вие сами решавате с какъв маникюр да посрещнете 2023 г. - най-важното е той да радва окото и да ви развеселява.

Червен маникюр

Според нас червеният лак много добре подчертава ярката черно-бяла рисунка с тигър. Тази комбинация от цветове може да се нарече класическа. Нека добавим, че червеното трябва да преобладава в този съюз, тъй като е пряко свързано с празниците.

Рядкост е да видите червен тигров маникюр на къси нокти. Това решение е по-популярно сред собствениците на дълги бадемовидни нокти или заострени нокти.

Изглежда, че последната опция е просто създадена за "хищнически" принт, но все пак ви съветваме да дадете предпочитание на мека квадратна форма и къса дължина. Всичко трябва да е умерено.

Черен маникюр със златно фолио

Нека направим резервация веднага: под името "фолио" в маникюра често минава potal.

Това е тънък и крехък материал, който се е доказал в дизайна на ноктите - и не само за да имитира шарката върху кожата на тигър.

Когато избирате цвят на ноктите за Нова година, имайте предвид, че поталът може еднакво изгодно да украси едноцветно покритие, мраморен маникюр и френски.

Но да се върнем към обсъждането на опциите за "тигър" .

Черно и златно са друг популярен празничен дует. Мнозина залагат на този тандем, защото се съчетава с повечето новогодишни тоалети.

Маникюр под формата на картина

Какво ще кажете да нарисувате тигър върху обикновен маникюр и да отпразнувате 2023 г. с това изкуство за нокти? Тук, разбира се, много зависи от таланта и уменията на майстора: не всеки е способен да създава сложни рисунки. Не можете без подходящ опит. За да не губите време в салона, помолете майстора да покаже примери за работата си.

И в същото време опишете вашето виждане за резултата. Намерихме повече от пет подходящи препратки - хващайте!

Тигров маникюр и декорации

Ще бъде интересно да видим как животинският маникюр се римува с различни декоративни аксесоари.

Намерихме снимки на златни и сребърни бижута, съчетани с дизайн на тигрови нокти.

Надяваме се, че тези примери ще ви помогнат да добиете представа за най-печелившите дуети и няма да ви се налага да избирате маникюр на случаен принцип в навечерието на 2023 г.

А за тези, които просто обичат животните и не смятат, че Черният воден тигър трябва да измести цялото разнообразие на фауната на заден план, съветваме да си направите модерен маникюр с разнообразни животински щампи до срещата през 2023 г. И ние ще ви подкрепим!

Модерни нюанси 2023

Институтът за цветове Pantone, който всяка година избира цвета на годината, избра фаворитите за следващия сезон.

Топ 20 селекцията включва няколко нюанса на розово, бледо синьо, кафе, оранжево и тюркоаз.

Лесно е да намерите модерни лакове за нокти. Избрахме примери, които ще ви кажат какъв маникюр да направите за Нова година, така че дизайнът на тигъра да получи модерно цветово въплъщение.

Да започнем с естествената оранжево-кафява версия. Ако тигърът е предопределен да бъде върху ноктите ви, тогава защо не в естествена палитра?

Въпреки това натуралистът в никакъв случай не трябва да потиска художника в теб. Запомнете: само вашето собствено въображение може да ограничи избора на цветове и идеи.

Ето, например, розов маникюр с тигър - този дизайн идеално ще допълни деликатен тоалет за Нова година.

И тази ярко лилава версия ще бъде в хармония с изображението в черно и с многоцветни празнични дрехи.

Идеи за дизайн на ноктите за Годината на черния воден тигър

Новогодишният маникюр 2023 не бива да се ограничава до прави тигрови щампи. Предлагаме ви да подходите към дизайна на ноктите по-креативно и да изберете например дизайн с котешко око или да използвате допълнителни декоративни елементи, като кристали или специално фолио. Нека поговорим за тези решения по-подробно.

Котешко око

Ако търсите красиво и в същото време практично решение и не можете да решите какъв маникюр с тигър да си направите на Нова година, за да можете спокойно да отидете с него и до офиса, то помислете за опции за дизайн на котешки очи - не най-ярките, за да не спорят с кода за офис облекло.

Тази техника беше мега популярна в началото на 2010-те, но сме сигурни, че през 2023 година новогодишният маникюр с имитация на тигрово око ще бъде най-подходящ. Моля, обърнете внимание, че за да работите с тази техника, ще ви трябват специални лакове и магнити, за да създадете специален преливащ ефект.

Наистина харесваме този наситен син нюанс, който е особено подходящ за студения сезон. Както можете да видите, не е необходимо да имате дълги "нокти" , за да изразите напълно тази идея.

Не забравяйте, че в основата на красивия маникюр са добре поддържаните кожички и кожа на ръцете. През зимата ви съветваме да подобрите грижата за ръцете чрез използване на серуми и хранителни вещества. Тогава определено няма да се налага да посрещате следващата година с ръце под масата.

С пайети и кристали

Не можете да си представите празничен маникюр без искри и търсите онлайн подходяща референция за срещата на 2023 г.? Ние направихме всичко за вас! Основното в случая е чувството за мярка.

Да, в навечерието на Нова година блясъкът е по-подходящ от всякога, но все пак трябва да се опитаме да не се конкурираме със сърма за коледната елха, за да не заслепим буквално другите.

Не открихме опции с кристали. Но има маникюр с лъскав лак.

Трептене може да бъде основата, върху която да се поставят анималистични ивици. Не е толкова трудно да повторите тази опция у дома - има всички шансове да се справите от първия път.

Ето още едно креативно решение. Вие сами избирате кои нокти да лакирате със златно, кои с червен лак и на кои да нанесете тигрова щампа. Съветваме само да не превишавате предложения брой нюанси. Четири вероятно е максимумът.

С фолио

Когато мислите какъв маникюр с тигър да направите преди новата 2023 година, поталът ще дойде на помощ. Вече успяхме да го използваме в размисъла за вариациите на тигровия маникюр в началото на статията.Спомнете си, че това е тънко фолио, наподобяващо златни листа. Между другото, той се използва не само в маникюра, но и за постигане на различни артистични ефекти в съвременното изкуство и за декорация на мебели.

Какви тигрови рисунки да направите върху ноктите с потали зависи само от вашето въображение, артистични наклонности и стила, в който планирате да се облечете.

Например, ивиците могат да бъдат „нарисувани“ с потал, допълвайки подобен принт в дрехите. Или можете внимателно да изрежете малки парчета фолио, които ще създадат блестящ петнист дизайн върху ноктите ви.

Как да си направим красив маникюр с фолио: фото инструкция (видео инструкция)

Записването в салон за нокти преди празниците е задача за упорити и упорити.Ако не сте направили това през ноември, най-вероятно няма да е толкова лесно да пробиете до любимия си майстор. Пропуснат шанс? Няма проблем! Остава да загърбите всички страхове и да опитате сами да си направите маникюр с тигър.

Да започнем с подготовката. За работа ще ви бъдат полезни обикновени лакове за нокти и тънко фолио, които можете да намерите в специализираните магазини. Не го бъркайте с пот плат - имаме нужда от материал с по-плътна и еднородна текстура.

Първо придайте желаната форма на ноктите си и работете с кожичките. Ние гласуваме за маникюр без кантове и ви съветваме да отдръпнете кутикулата (разбира се, след като сте я омекотили) не с клечка от портокалов цвят, а с помощта на специален аксесоар от мека гума. Това е по-малко травматичен начин, който с известно умение ви позволява да постигнете добри резултати.

А сега нека бъдем креативни. Избрахте ли вече правилната идея? Спомнете си, че определено не трябва да се ограничавате до решения, продиктувани от източния календар.

Маникюрът за новата 2023 година може да бъде много различен. Да, по-горе сме събрали около 100 интересни препратки за вас, но вашата версия може да стане 101-вата.

В заключение предлагаме инструкции стъпка по стъпка за извършване на маникюр с фолио.

  1. Покриваме ноктите с лак (цвят - по ваша преценка). Изчакваме покритието да се втвърди (2-3 минути), но не напълно.

  2. Отрежете парче фолио и го притиснете към един от ноктите (например на безименния пръст) и след няколко секунди го откъснете рязко. На повърхността ще остане ефектът на състарена позлата (или друг материал в зависимост от цвета на фолиото). В този случай не е необходимо да покривате ноктите с топ. Да, без топ лак резултатът няма да е толкова издръжлив, но в противен случай ще загуби своята жар.

  3. Има друга опция за дизайн. Може да се нанася върху ивици на основния лак, имитиращи животински принт. За да улесните процеса, можете да вземете пинсети. Трябва да работите бързо: без да чакате лакът да изсъхне, поставете малко парче фолио върху нокътя с пинсети (заготовките трябва да бъдат направени предварително) и леко го натиснете. Пример, както винаги, е на снимката.

Какви други варианти за маникюр с фолио можете да направите сами, е показано в нашето видео:

Категория: