Не само жените искат да изглеждат стилни. Мъжете започнаха да обръщат повече внимание на грижата за себе си и промяната на цвета на косата отдавна е престанала да бъде нещо необичайно за тях. Ще проучим характеристиките на боядисването на мъжката коса и ще ви разкажем за най-популярните цветови решения през 2023 г.

Характеристики на боядисването на косата за мъже

Съгласете се, мъжкото оцветяване все още явно губи популярност спрямо жените. Ето защо не е изненадващо, че мъжете, когато се опитват да променят цвета на косата си, правят грешки толкова често. Най-малко им липсва опит и експертно мнение по този въпрос.

Едно от основните погрешни схващания е да боядисвате косата си според инструкциите за жени. А ето и причините, поради които не трябва да го правите.

    1. Мъжката коса е по-твърда и по-плътна по структура от тази на жените. Това се дължи основно на количеството тестостерон, което засяга космените фоликули.

    2. Смята се, че мастните жлези при мъжете работят по-активно, съответно косата губи свежестта си по-бързо.

    3. Според статистиката косата на мъжете расте по-бавно от тази на жените, което означава, че препоръките за актуализиране на оцветяването за силния и по-слабия пол също ще бъдат различни.

Плюсове и минуси на мъжкото боядисване на коса

Предимствата на мъжкото оцветяване в много отношения се пресичат с основните предимства на дамското.Това е както възможност да скриете сивата коса, така и начин да експериментирате с външния вид.

Ние не виждаме нищо лошо в сивата коса и дори я намираме за привлекателна по свой начин, но много мъже са по-удобни без сива коса.

Оцветяването им помага да запазят самочувствието си.

Недостатъците включват цената на процедурата, която често е по-висока, отколкото при жените, както и необходимостта от по-внимателно наблюдение на повторно израсналите корени. Доста популярна концепция сред момчетата е скритото оцветяване. Факт е, че мъжете по-често от жените искат да запазят цвета на косата си в тайна.

Мъжки техники за оцветяване

Боядисването на косата на мъжете не винаги се ограничава до един цвят. Младите хора опитват сложно оцветяване, ако това се изисква от сценичния образ или жаждата за експериментиране. Нека прегледаме техниките, които според социалните мрежи мъжете вече са усвоили.

Акценти

Техниката на боядисване, която шумно се обяви в началото на 2000-те, понякога действа по-естествено на мъжете, отколкото на жените. Тайната, като правило, е в лек контраст между основния нюанс на косата и боята, която се използва за изсветляване на нишките.

Сияние

Процедурата по обезцветяване е необходима и при мъжете, ако се планира кардинална промяна на цвета, например от тъмно към русо. Няма да е възможно да се получи висококачествен резултат от оцветяването от първия път по две причини: черният цвят е доста труден за премахване, а в случай на мъжки нишки задачата става по-сложна поради по-голямата плътност на косата.

Тонизиране

Ефектът на изгорелите нишки, към който много момичета се стремят, мъжете не оценяват толкова високо. Те ще предпочетат да маскират следите от почивка под горещото слънце с помощта на тонизиране. Специални бои или леки тониращи маски и шампоани ще помогнат по този въпрос.

балаяж

Креативното боядисване, като например балаяж, е достъпно и за мъжете, ако косата им е с дължина поне 10 см. Съветваме ви да се придържате към лек контраст между нюансите, като използвате цветовете от една и съща група. В този случай повече или по-малко естествен резултат е почти гарантиран. Но смесването на черно и пепелно русо в един цвят определено не си заслужава.

Омбре

Техника, при която един цвят на косата в корените плавно преминава в друг до върховете, мъжете избират по-рядко от същия балаяж. И това е логично: омбрето се нуждае от пространство или по-скоро дължина. Изсветлените краища изглеждат модерни на дълга и средна коса, а мъжките прически са преобладаващо къси.

Популярни нюанси на оцветяване за мъже

По отношение на нюансите, модното оцветяване за мъже и жени има много общо. Но има и "мъжки" нюанси. Помислете за популярните цветове, които стилистите съветват клиентите си в бръснарниците.

Пепеляво русо

Цветът не е естествен, но стана много популярен през последните години, затова го отделяме в отделна статия. Най-често яркият пепеляв цвят се избира от млади момчета, но мъжете над 40 години започнаха да експериментират с "естествени" пепелни нюанси, които са добри за маскиране на сивата коса.

Тъмна коса

По правило скритото боядисване предполага наличието на цветни кичури, които не се виждат под по-голямата част от косата в покой, но в контекста на мъжкото боядисване значението на тези думи понякога е изкривено.

Мъж може да поиска скрито боядисване, ако има, да речем, кафява коса или тъмна, но с различен нюанс, и иска тихо да скрие отделни сиви косми или да добави яркост и наситеност към естествения цвят.

Връщайки се към тенденциите, отбелязваме, че студените тъмни нюанси вече са актуални. Желаната "температура" може да се постигне дори с помощта на шампоан. В случая експертът е лилавият шампоан Elseve, който помага за неутрализирането на жълтите и червени отблясъци по кичурите.

Руса коса

Боядисването на мъжка коса от тъмна към светла е по-често срещано, отколкото обратното, въпреки че изсветляването на косата и след това смяната на цветовете изисква много усилия. Мнозина са готови да се изрусят, за да получат модерен светъл нюанс.

Момчетата с платинено боядисани кичури стават все по-често срещани. Но трябва да помним, че този цвят налага някои задължения.

Първо, израсналите корени, особено с тъмни цветове, ще бъдат очевидни, ако оцветяването не се поднови навреме. Второ, трябва да поддържате сянката хладна и за това трябва да преразгледате обичайната си грижа за косата и, евентуално, да я тонирате редовно.

Тенденции 2023: фото идеи за мъжки прически с боядисана коса

Мъжете могат да боядисват косата си както с къси, така и с дълги прически. Ние демонстрираме на снимката кои опции можете да изберете в зависимост от дължината.

Къса коса

На снимката виждаме опция за подчертаване, която между нас наричаме естествена. Не всеки ще познае, че акцентите върху косата са резултат от работата на майстора, а не от горещото плажно слънце.

Средна коса

Красив кестеняв нюанс стои хармонично на къдрава коса със средна дължина.

Дълга коса

Свикнали сме, че късата коса за мъжете е норма. Но някои предпочитат да се откажат от ножиците в полза на дълги нишки, както е на снимката по-долу. Често това са хора с творчески професии - музиканти или художници. На коса с тази дължина може да се извърши и сложно боядисване, например с помощта на техниката балаяж.

3 цвята за мъжко оцветяване

Цветовете на косата рядко се делят на мъжки и женски. Но за удобство ще предложим три нюанса бои за коса, които са популярни в редакторите (включително мъжете).

Евгений Седой Цветен експерт, GarnierПо правило мъжките бои не боядисват напълно сивата коса, за разлика от подобни женски продукти. По принцип такива продукти имат формули без амоняк, които могат да покрият само цвета на косата, а не да променят нюанса им отвътре.

L'Oréal Paris Colorista Перманентна боя за коса (Smoky Grey)

Яркото и модерно боядисване на сива коса е тенденция, която не е заобиколила мъжката част от населението. Нюанс, който придава леко преувеличен ефект на сива коса, открихме в линията Colorista на L’Oréal Paris. Имайте предвид, че благодарение на гелообразната текстура, продуктът се разпределя лесно в косата, а оцветяващите пигменти придават на косата не само красив цвят, но и блясък.

L'Oréal Paris Excellence Cool Crème (светъл кестен)

Споменахме по-горе, че през 2023 г. студените кафяви и черни са ценени.И точно навреме L’Oréal Paris пусна линия от бои (в шест нюанса), които буквално са предназначени да „понижават температурата” на цвета, дават красиви студени тонове. Новостите излязоха в линията Excellence и запазиха всички предишни свойства - крем боята е обогатена с прокератин и серум за защита на косата по време на боядисване.

Между другото, ако планирате да смените цвета у дома, не забравяйте да тествате боята за алергии. Например L’Oréal Paris подчертават важността на тази манипулация и дори правят отделно видео с инструкции:

Garnier Color Naturals Супер изсветляващо платинено русо

Според нас за мъжете е важен не толкова блясъкът на косата след боядисване, а дълбочината на цвета. Дори сме готови да препоръчаме по-матови, според нас, нюанси, например № 111 от линията Color Naturals. Тази боя е много популярна сред жените, но мъжете също могат да я използват.Като положителна страна отбелязваме, че изсветлява кичурите до четири тона, а формулата на балсама съдържа масла от авокадо, маслина и ший, които се грижат за кичурите.

Грижа за боядисана коса

Боядисването на мъжките коси е непопулярна тема, да не говорим за грижите след процедурата за смяна на цвета им.

Но не можем да не го повдигнем: все пак от това как и с какво миете боядисаната коса до голяма степен зависи техният здрав вид, както и качеството и издръжливостта на новия цвят. Хвани малко инструкции.

  1. Дори и да сте боядисали леко косата си, съветваме ви да закупите шампоан, предназначен за боядисана коса. Например ламиниращият шампоан Elseve "Expert Color" на L'Oréal Paris. Съдържа ленено масло, което предпазва цвета от избледняване.

  2. След боядисване кичурите може да нямат храна. Ще разберете това, ако гребенът се залепи за косата или осезаемите нишки станат по-сухи.Във всеки случай ви съветваме да не пренебрегвате втория етап от грижата и да се опитате да не забравите да използвате балсам или балсам. Garnier има подходящ вариант - балсам Fructis. Съдържа годжи бери, които възстановяват кичурите, витамини В3 и В6, полезни за косата, както и глицерин, който задържа влагата.

Въпроси за мъжки цвят

Нека завършим нашата дискусия за мъжкото оцветяване с редовен раздел с въпроси и отговори.

Как да боядисаме бретон, когато става дума за боядисване на мъжка коса? Отделно от масата?

Не правете живота толкова труден. Ако планирате едноцветно боядисване, нанесете боята веднага както върху бретона, така и върху по-голямата част от косата. Но ако имате отделен план за предните нишки и сте замислили цветова опция за боядисване на бретон, препоръчваме ви да извършите тези процедури отделно.

Какви прически препоръчвате за мъжко боядисване на коса в платинено русо?

Най-много ни харесват късите, като на снимката по-долу. По-лесно е да покажете на господаря пример, отколкото да се опитате да обясните с думи каква прическа искате да получите.

Какъв цвят на косата имат момчетата (гимназисти)?

Не препоръчваме да се увличате с кардинална промяна на цвета. Съдейки по снимките в социалните мрежи, модерните млади хора правят акценти, използвайки нюанси, близки по цвят - така получават стилен естествен резултат.

"

Категория: