Русото е старо или младо? Черното добавя ли възраст? Подобни въпроси често възникват, когато се появят първите сиви коси и бръчки. Нека ви кажем какви цветове да опитате, ако искате да изглеждате по-млади от годините си

Кой цвят на косата подмладява?

Универсалният съвет е следният: ако искате да прикриете сивата коса, за да изглеждате по-млади, изберете боя с няколко тона по-светла от естествения ви нюанс. Прочетете по-долу за конкретни предпочитания за различните възрасти.

Какъв цвят на косата да избера след 30?

Въпросът кой цвят на косата изглежда по-млад след 30 не е от значение. Малко хора на тази възраст избират цвят за подмладяващ ефект. Няма да е излишно обаче да изберете техника на оцветяване, която дава освежаващ резултат. На тази възраст, като правило, няма или има малко сива коса, така че ви препоръчваме да запазите естествения нюанс, като направите сложно оцветяване въз основа на него.

Балаяжът е актуален през 2023 г. - изсветляването на част от кичурите ще изглежда красиво както на брюнетки, така и на блондинки.

Цветът на косата, който ще бъде органичен след 40

Какви задачи трябва да изпълнява боята за коса след 40? Трябва малко да смекчи чертите, в хармония с цвета на очите и тена на кожата. Като правило такива нюанси като медено русо, млечен шоколад, спокойна мед успешно се справят с това.

Много е важно къдриците да изглеждат добре поддържани - на тази възраст, ако се грижите за себе си, шансовете да минете за момичета, които са малко над 30, са много големи.

Следователно редовното „актуализиране“ на върховете, правилната грижа за боядисаните къдрици, както и навременното боядисване са минимумът, към който има смисъл да се придържате.

Изберете цвят на косата след 50

След 50 цветът на косата трябва да отвлича вниманието от бръчките и други свързани с възрастта кожни промени. В този смисъл е важно да се избягват ярки червени и червени нюанси. Но топлият рус тон е това, което стилистът е поръчал (ако този цвят е в хармония с вашия тип цвят).

Тъмният цвят на косата невинаги ви кара да изглеждате по-възрастни, ако е меко кафяво вместо студено черно.

На снимката по-долу можете да видите успешни примери за оцветяване за тази възрастова група. Имайте предвид, че сред тях няма опции с контрастно оцветяване - след 40 години трябва да се избягва.

Цвят на косата след 60

След 60-годишна възраст броят на побелелите коси често се увеличава драстично, така че цветът на косата трябва да бъде избран, като се вземе предвид този факт. Не е трудно да се досетите, че ще препоръчаме бои от светлинен спектър. На тази възраст е по-вероятно нюансите от гамата на русото да изглеждат естествени, дори ако естественият цвят на косата ви е червен или черен.

Евгений Седой Цветен експерт, GarnierПри наличие на сива коса изберете устойчиви бои. По правило това са бои с амоняк, но има и безамонячни формули на устойчиви бои, които могат да боядисват сива коса. Например колекцията Olia от Garnier.

Друг цвят, който според специалистите е младежки, е орехът. Той беше избран от Джейн Фонда, Катрин Деньов и Мерил Стрийп. Невъзможно е да не се съгласим, че изглеждат невероятно на снимките. Разбира се, стилът също играе важна роля, но цветът в този тандем е от решаващо значение.

Кои цветове на косата състаряват една жена?

Принципът "не вреди" е много актуален при избора на нюанс на косата след 40 години. Кои цветове на косата ви карат да изглеждате състарени? Витрините с черни бои е по-добре да пропуснете, въпреки че, честно казано, има жени, които рисуват този цвят на всяка възраст (като правило имат ярки сини очи), но това е по-скоро изключение от правилото.

Струва си да забравите за яркочервената гама. Цветовете на тази палитра подчертават всички несъвършенства по лицето, включително промените, свързани с възрастта. В допълнение, такива цветове на жените след 50 рядко изглеждат стилни. Изключение е, ако червеният е вашият естествен цвят на косата.

Кой нюанс на русото изглежда по-млад?

Зеленооки, синеоки и сивооки, препоръчваме да имате предвид студените светли нюанси. Платиненото русо в чистата му форма не се препоръчва, но пепелта и среброто са подходящи. Между другото, русото може да бъде топло и дори русо, ако имате праскова или тен.

Какви тъмни нюанси на косата освежават лицето?

Какъвто и цвят на косата да изберете, той трябва да освежава лицето ви, да ви прави по-привлекателни. За мургавите и кафявооките хора топло кафе и шоколадова гама ще работят чудесно. Въпреки това, ако имате светла кожа, тези нюанси също ще ви подхождат.

Казваме недвусмислено „не“ само на черния цвят и се уверяваме, че при актуализиране на оцветяването корените не се открояват на фона на основната маса коса (това понякога се случва, ако боята е преекспонирана върху кичури).

Подмладяващи нюанси на червеното

Ако не можете да откажете огнената палитра, тогава ще се опитаме да отбележим конкретни нюанси на червения спектър, които няма да се провалят с конкретни първоначални данни. На първо място, момичета със зелени очи, светла кожа и естествен червен цвят на косата могат да си позволят тази рискована гама.

За оцветяване е по-добре да изберете възможно най-мекия нюанс, например карамеленочервен цвят или меден, леко избледняващ в шоколад.

Какъв цвят на косата е млад? Отговаряне на популярни въпроси по темата

Имате ли въпроси? Може би им отговорихме по-долу.

Кой цвят прави хората с кафяви очи по-млади?

Ако имате тъмни очи, изберете между нюанси на мока и млечен шоколад. А светлокафявите очи ще бъдат в хармония с по-светли нюанси - като например златист кестен или опушено бежово (от гамата на ореха).

"

"

Какъв цвят на косата състарява жената след 35?

Ние водим кампания срещу готините черни и ярки червени. Но ако изглеждате значително по-млади от годините си, тогава експериментирането с тези цветове не е забранено.

Кой цвят на косата кара абсолютно всички да изглеждат по-млади?

За съжаление все още не е изобретена боята, която да прикрива изживените години по универсален начин. Но ние сме сигурни, че всеки човек най-вече подхожда на естествения си цвят на косата. С възрастта може да се изсветли с един или два тона, за да изглежда по-млада.

"

Аз съм естествена блондинка със сиви очи и светла кожа. Какъв цвят на косата с такъв първоначален изглежда млад след 40 години?

Ако нямате сива коса, достатъчно е да изсветлите част от кичурите чрез боядисване с помощта на сложна техника, като шатуш. И ако искате напълно да промените цвета на косата си, тогава изберете студен светъл нюанс.

"

"

Какъв цвят на косата прави една жена да изглежда по-млада с черни очи и светла кожа?

Меко кафяво с отблясъци с няколко нюанса по-светли е един от най-добрите варианти. Оцветяването може да се извърши с помощта на техниката ombre, shatush или balayage.

"

"

Преглед на нюанси, които подмладяват външния вид

Нека повторим: няма вълшебна боя, която да заличи следите от възрастта. Според редакторите на FashionVIPdergisi.com, трябва да обърнете внимание на тези меки, благородни, "студени" нюанси.

  1. L'Oréal Paris Casting Crème Gloss (млечен шоколадов нюанс)

Да започнем с цвета, който беше споменат повече от веднъж в нашия материал и наистина подмладява визуално. В допълнение, Casting Crème Gloss придава блясък на къдриците.

  1. Garnier Color Naturals Crème (нюанс Snow Blonde)

Това е студен светъл нюанс. Производителите обещават, че инструментът не само ще покрие напълно сивата коса, но и ще се погрижи за качеството на нишките. За да направите това, към формулата за грижа за балсама бяха добавени три вида масла: маслина, авокадо и масло от ший (те подхранват къдриците и ги правят по-блестящи).

  1. Garnier Olia крем боя (бежово-кафяв нюанс)

Когато говорихме за лешников нюанс, който изглежда добре на жени над 50 години, имахме предвид бежово-рус цвят от гамата Olia на Garnier.Трябва да кажа, че сме възхитени от всички цветове на тази линия - резултатът от оцветяването винаги изглежда естествен и стилен. И тази боя има приятен аромат - с нотки на лайм, пачули и жасмин.

А за тези, които вече са намерили своя нюанс, споделяме инструкции как да оцветите корените у дома:

Категория: