Акцентите не са само за тъмнокоси момичета. Леките преливания могат да украсят червените къдрици, а разнообразието от техники ще ви позволи да изберете най-добрия вариант за такова оцветяване

Характеристики на мелирането върху червена коса

Ако искате да промените изображението си, тогава подчертаването е чудесен начин да го направите ефективно. Но преди да вземем окончателно решение, нека разгледаме предимствата и недостатъците на този тип боядисване на червена коса.

Плюсове:

 • мелирането стои добре на червени къдрици с всякаква дължина;

 • само част от косата е боядисана;

 • червена коса с руси кичури може да се получи не само чрез класическо мелиране. Техники като шатуш, балаяж и дори омбре ще работят чудесно на огнена коса.

Недостатъци:

 • преди да изпробвате меловете върху червена коса, те най-вероятно ще трябва да бъдат предварително изсветлени - процедура, която може сериозно да нарани косата;

 • За разлика от пълното оцветяване, подчертаването е доста трудно да направите сами.

Червена коса: подчертаване на типове и техники, актуални през 2023-2024 г.

Опциите за подчертаване, които сега са на върха на популярността, са приложими за всеки цвят на косата. Така че червенокосите момичета могат спокойно да следват тенденциите.

Фини или чести акценти

Техниката, която изсветлява около 40-60% от всички кичури, е подходяща както за подчертаване на светлочервена коса, така и за наситени тъмночервени къдрици.

Класически

Класическите акценти ще паднат върху червените къдрици "както е предписано от моден стилист" , ако избистрените нишки се различават от основния цвят само с няколко тона.

Цветови акценти

Трудно е да се предвиди как ще изглежда цветното подчертаване на толкова ярък фон. Ето защо, за да не сбъркате с нюанс, първо експериментирайте с продукти за изплакване. Те са в линията Colorista, L’Oréal Paris.

Съветваме ви да изберете топли розови нюанси, а ако искате по-ярки и наситени цветове, ви съветваме избирателно да направите кичурите червени.

Акценти в Калифорния

Не е необходимо да избирате един цвят за боядисване. Калифорнийската техника за подчертаване ви позволява да получите много естествен резултат върху червената коса, като оцветите кичурите в различни близки нюанси.

Шатуш

Ако имате нужда от спретнат и незабележим преход между нюансите, shatush е най-подходящият вариант. Тази техника изглежда е създадена за червени акценти.

балаяж

Balayage ще придаде на червената коса деликатни светли акценти, които ще изглеждат естествени и нежни.

Изберете боя: идеи за червени акценти

Огнените къдрици се боядисват трудно, тъй като червеният пигмент е един от най-устойчивите. В салоните професионалните майстори първо използват специални избистрители и след това боядисват нишките в желания цвят.


Можете сами да постигнете красиви и хармонични преливания, но за целта ще трябва да изсветлите кичурите с няколко тона.
За по-траен резултат препоръчваме използването на устойчиви бои. Линията цветове L'Oréal Paris Excellence ще даде на вашите къдрици желания нюанс и ще ви радва дълго време. Ако решите да направите домашно подчертаване, по-добре е да опитате топли нюанси за червена коса - като № 7.3 "Златисто русо" или № 9.3 "Много светло русо златисто" .

Garnier Color Naturals 6.41 Passionate Amber е идеален за тези, които искат да разредят русата червена коса с по-тъмни кичури.

Нежните и романтични розови къдрици на червен фон са опция за смели момичета. За такова цветно подчертаване е подходяща боята Garnier Color Sensation от серията The Vivids в пастелно розово.


Ако се чудите как мелирането в пепеляви нюанси ще падне върху червената коса, тогава ви съветваме да се обърнете към помощта на професионални колористи: те ще подберат цветовете за получаване на хармонична комбинация и ще препоръчат подходяща грижа след боядисване.

Идеи за снимки за подчертаване на къса червена коса

" Пера" от светли нюанси са опция за подчертаване, която ще изглежда страхотно на къса червена коса.

В настоящите асиметрични прически само бретонът може да бъде ивичен.

Средно дълга червена коса: Идеи за подчертаване

Можете да опитате различни техники за боядисване върху такава коса. Например червената версия на шатуша и огненият балаяж се доказаха добре.

Но ако говорим конкретно за подчертаване, тогава на червена коса със средна дължина можете да опитате класическите версии на това оцветяване.

Дълга червена коса: примери за ефектни акценти

Човек може само да завижда на тези, които могат да се похвалят с луксозна червена коса.Важно е да се подчертае естествената красота на това богатство.Балаяж акцентите ще стоят добре на дълга червена коса. Светлите кичури с плавен преход към естествен цвят ще създадат естествен ефект на избелена от слънцето коса.


Честото подчертаване е опция за тези, които са готови за по-сериозни промени. Не е необходимо обаче да се прави такъв подчертаващ контраст. Ако следвате тенденциите, тогава нюансът за оцветяване трябва да е само малко по-светъл от естествения.

Честото подчертаване на червена коса е добро, защото дава възможност да опитате различен нюанс без пълно боядисване.

Как да подчертаете червената коса с бретон у дома?

За тези, които искат да се опитат като колорист, препоръчваме два метода за домашно подчертаване.При червената коса (както при всяка друга) се прави с помощта на специална шапка или с помощта на фолио. Нека разгледаме по-подробно и двете възможности. Само не забравяйте да тествате боята за алергична реакция преди боядисване по какъвто и да е начин.

Със специална капачка

Шапката за мелиране е добра, защото има специални отвори, през които се издърпват кичури, които след това се боядисват в желания цвят, а по-голямата част от косата (под шапката) остава в оригиналния цвят.

Ние предлагаме инструкции стъпка по стъпка как да подчертаете червена коса с шапка:

 • Купете специална шапка и кука за плетене на една кука от специализиран магазин. Дупките на такава шапка са разположени на еднакво разстояние една от друга, което е важно за чист и чист резултат.

 • Подгответе боята, контейнер за приготвяне на оцветяващия състав, специална четка за нанасянето му и пелерина за защита на дрехите.

 • Срешете косата си, след това сложете шапката, така че да приляга възможно най-близо до главата ви.

 • Плетете кичурите на една кука през всички готови дупки и последователно нанасяйте боя върху тях с четка, движейки се отгоре надолу.

 • Оставете боята върху косата си за времето, посочено в инструкциите, след това я изплакнете и използвайте специален балсам в края на процедурата.
  За да направите акцентите върху червената коса да изглеждат толкова естествени, колкото възможно, можете да тонирате цялата коса с по-мек нюанс.

С фолио

Най-разпространеният начин за изсветляване на косата, включително червената коса, е мелирането с фолио. Как да го направите у дома?

 • Вземете кичур коса и с тънък връх на гребен го разделете на две части в корените с движение „кръпване“.

 • Поставете фолио под отделения кичур, след това го нанесете с боя и огънете фолиото от всички страни, така че да обвиете напълно боядисания кичур.

 • Повторете тази процедура на отделни кичури по целия периметър на главата.

 • След времето, необходимо за излагане на оцветяващия състав, отмийте боята с топла вода и използвайте балсам.

Как го правят професионалистите:

Ако желаете, в този случай можете също да направите тониране, така че подчертаването да не изглежда твърде контрастно.

Както отбелязахме по-горе, подчертаването с фолио е един от най-популярните начини за такова оцветяване.Професионалните колористи също обичат тази техника, тъй като фолиото е страхотно за запазване на топлината, което ускорява процеса на промяна на цвета. Освен това фолиото частично блокира миризмата на боята.

Подчертани съвети за грижа за косата

Мелирането е боядисване, така че в грижата за къдриците е важно да използвате продукти специално за боядисана коса. Това са специални шампоани, маски, балсами, които поддържат качеството на косата и запазват яркостта на цвета за дълго време.


Goji Стягащ шампоан. Трайна боя от Garnier Fructis е страхотна за подчертаване на косата. Защитава блясъка на боядисаната коса. Благодарение на екстракта от годжи бери и витамините в състава, косата става лъскава и гладка.

За оптимален ефект след измиване на косата с шампоан нанесете върху косата си балсам от същата серия.

За да предотвратите нежеланото пожълтяване, което може да се появи на косата след леко подчертаване, веднъж седмично използвайте лилав шампоан и лилава маска от L'Oréal Paris Elseve "Color Expert" .

Какво да търсите, когато се грижите за подчертаната червена коса?

"

Експресният балсам от L'Oréal Paris Elseve "Color Expert" се отнася само за такива продукти за грижа.

Специално формулиран за защита на цвета и придаване на блясък на боядисана и подчертана коса. Експресният балсам прави разресването по-лесно и лесно.


Друго "без измиване" е възстановяващото крем-масло с пчелно млечице и прополис на Garnier Botanic Therapy. Инструментът ще помогне да се запази качеството на косата по време на горещ стил - не се страхува от температури до 230 градуса.

L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Nourishing Oil помага за решаването на проблема с цъфтящите краища. Не утежнява и не омазнява косата, подходяща е за редовна употреба.

Категория: