Lucky blondes: върху русите къдрици сложното оцветяване изглежда особено впечатляващо. Днес ще говорим за това как акцентите стоят на руса коса и ще разгледаме опциите, които са най-модерни през 2023 г.

Характеристики на подчертаване, ако косата е руса

Ако просто искате да опресните изображението, а не да го промените драматично, тогава подчертаването ще свърши перфектно работата.

За да направите красиви акценти, трябва да погледнете на русата коса от позицията на художник.Само в този случай работата ще бъде извършена с високо качество и вкус. Ако планирате да овладеете сложно боядисване на коса у дома, препоръчваме ви предварително да се потопите сериозно в темата. И ако търсите майстор, съветваме ви да се запознаете с примери за работата на "кандидатите" . Подчертаването на косата с оригиналния рус цвят не е лесна задача.

Важно е не само да разпределите правилно боята върху косата, но и да изберете правилните нюанси, така че кичурите да не се окажат рустикално жълти.

Предимства

Разбира се, как точно ще падне мелирането върху русата коса зависи до голяма степен от уменията на изпълнителя, но боядисването на базата на руса коса има безусловни предимства.

 1. Можете да създадете красиви отблясъци върху кичурите, близки до ефекта на изсветлена от слънцето коса.

 2. Highlights успешно прикрива първите прояви на сива коса.

 3. Не е необходимо да променяте напълно основния цвят на косата - просто боядисайте отделни кичури.

 4. Няма нужда да коригирате корените редовно.

 5. Няма нужда от предварително изсветляване на косата.

Недостатъци

Изглежда, че подчертаването на русото се състои от някои предимства. Но имаше и няколко недостатъка.

След излагане на боя за коса кичурите могат да станат по-сухи, така че е важно да увеличите храненето и хидратацията на косата преди и след процедурата.

Освен това повтаряме, че изпробването на мелиране върху руса коса (дълга, къса или средна дължина) е трудна и отнемаща време задача.

И накрая, нека си припомним проблема, с който всяка втора блондинка, извършила такова боядисване, трябва да се сблъска: с течение на времето на косата й се появява жълтеникавост.Трудно е да се избегне това, но е лесно да се неутрализира нежелан нюанс с шампоан и маска с лилави пигменти.

Идеи за снимки за подчертаване на руса коса в зависимост от дължината им

На снимката се вижда, че мелирането върху руса коса пада по различен начин. И често изборът на конкретна техника на оцветяване зависи от дължината на къдриците.

За дълга коса

През 2023 г. най-често се изпробват два вида мелиране върху дълга руса коса: калифорнийско и балаяж.

Не трябва да има ясни линии, характерни за класическото подчертаване, еднакъв размер на цветните нишки и равни интервали между тях. Това обаче не означава, че колористът няма конкретна задача. Майсторът ще се опита да подчертае нишките по такъв начин, че да подчертае външния ви вид. Например, леки кичури, оформящи лицето, ще привлекат повече внимание към него.Това важи и за бретона.

За средно дълга коса

На светла коса със средна дължина много колористи се задължават да правят мелиране със специално желание. Вижте снимката как може да изглежда обемен стил, ако има плавни цветови преходи върху косата. Основното нещо е да не играете много при избора на нюанси - те трябва да са в една и съща цветова гама.

За къса коса

Ако говорим за подчертаване, можете да гледате на русата коса не само по отношение на нейната дължина, но и по отношение на съвместимостта на такова оцветяване с конкретна прическа.

Сега популярността на квадрата нараства. Но тук е важно да се доверите на професионалистите, в противен случай прическата ще издаде грешки, направени по време на боядисването. ” къдрици преди следващото оцветяване: те ще маскират недостатъците.

Между другото, мелирането е обичано и от тези, които комбинират основното русо с пикси прическа, както е на снимката.

Но отново, силно ви съветваме да откажете класическата версия на такова оцветяване: с тази прическа ще изглежда остаряло. По-добре е да комбинирате две техники, калифорнийски акценти и омбре, като оставите корените на косата естествени.

Роман Моисеенко Цветен експерт L'Oréal ParisАко говорим за мода, тогава плътната руса не е в тенденция днес. Но тъмните контрастни корени са доста популярни.

С бретон

Ако има трясък, тогава не препоръчваме да го държите извън играта, когато оцветявате. В настоящите версии на подчертаването нишките на лицето винаги са на преден план. Що се отнася до разпределението на боята, съветваме ви да следвате същите правила върху бретона, както и върху по-голямата част от косата.

Видове и техники за подчертаване на руса коса: тенденции през 2023 г.

Да преминем към избора на оборудване. Мелирането на руса коса, както и тяхното тонизиране, стават все по-интересни и разнообразни всяка година. Да видим какво правят майсторите през 2023 г.

Руса коса и тъмни акценти

Не е веднага ясно как тъмното подчертаване може да лежи върху светла коса, така че нека първо илюстрираме тази техника на снимката.

А сега нека обясним. Като правило, при подчертаване, нишките се избелват или боядисват в по-светъл цвят в сравнение с по-голямата част от косата. И в този случай всичко се случва точно обратното и първо трябва да изберете боя с по-тъмен нюанс. Този сезон, когато подчертавате руса коса, препоръчваме да боядисвате отделни кичури в по-тъмен цвят, като използвате бои от светло руса и бежова палитра.

Задни акценти

На светлата коса обратното мелиране ляга по най-естествения начин. Тази техника се използва в случаите, когато косата е пораснала много след предишното подчертаване и искате плавно да върнете естествения си цвят. За тази цел майсторът избира боя тон в тон, съответстващ на нюанса на корените на косата, и по желание добавя още няколко свързани нюанса за най-естествения резултат. В такива случаи при подчертаване на руса коса се получават къдрици с по-тъмни кичури, както е на снимката.

Акценти в Калифорния

Този тип подчертаване е нашият редакционен фаворит през 2023 г. И не само редакционни. Калифорнийският вариант е избран от тези, които гласуват за естествеността и искат да бъдат в тенденция. Източникът на вдъхновение за майсторите, които задават този вектор на красотата, бяха момичетата, които се върнаха от ваканция с нишки, красиво изгорени на слънце.Именно този ефект се постига чрез калифорнийско подчертаване.

Цветови акценти

За всеки ден резултатът от такова оцветяване е малко вероятно да отговаря, особено ако не сте привърженик на шокиращите.

Въпреки това, пробването на цветни акценти върху светла коса би било много подходящо, ако има тематично парти. Споделяме идеи, които могат да бъдат реализирани с продукти за временно оцветяване, например от колекцията Colorista.

Избор на нюанс на боя

Сянката трябва да бъде не само модерна - тя трябва да ви подхожда, съобразявайки се с индивидуалните ви характеристики. Нека опростим задачата за избор, като започнем от оригиналния цвят на косата.

За платинено русо

На ярка платинена коса дискретните нюанси стоят красиво - бежово и кремаво.

За готина блондинка

За да подчертаете красотата на студените светли нюанси, препоръчваме да използвате перлени сенки.

За светло руса коса

С такива първоначални данни калифорнийската версия на подчертаването е подходяща, като се използват три нюанса: платинен, бежов и златист.

За пшенично русо

Класическото русо при подчертаване ще се съчетае добре със сродни топли нюанси.

За медена блондинка

По-тъмните кичури ще лежат красиво върху медното русо - например дискретен светлокафяв нюанс.

Мелиране на руса коса: инструкции стъпка по стъпка

 1. Преди каквото и да е оцветяване трябва предварително да се направи тест за алергия (48 часа предварително). Инструкции как да направите това са приложени към оцветителя.

 2. Пригответе акцентите си: фолио, щипки за коса, гребен за опашка, четка и кърпа или пелерина за защита на дрехите ви.

 3. Срешете косата си старателно (трябва да е чиста и суха).

 4. С помощта на гребен и щипки разделете косата си на четири секции и работете с всяка от тях последователно.

 5. Вземете лист фолио, поставете го под кичура, който планирате да боядисате, и разнесете боята през косата си отгоре надолу. След това внимателно сгънете фолиото, като увиете боядисания кичур в него. Направете същото с другите кичури.

 6. Започнете да отстранявате фолиото 5-10 минути преди времето за излагане, посочено в инструкциите.

 7. Отмийте боята с вода или специален шампоан и след това не забравяйте да използвате балсама, който идва с боята.

Какво да имате предвид, когато подчертавате: отговаряте на популярни въпроси

Какви акценти да изберете с руса коса и класическа прическа боб?

Можете да играете с тъмни кичури, като използвате боя с един или два нюанса по-тъмен от оригиналния цвят. Или, обратно, „минете към светлата страна“, имитирайки ефекта на избелена от слънцето коса. За да направите това, използвайте калифорнийската техника за подчертаване.

"

Кой може да опита тъмни акценти върху руса коса?

Този вариант е най-подходящ за момичета с кафяви очи.

"

Правят ли венециански акценти върху руса коса?

Традиционно венецианското подчертаване включва боядисване на тъмна коса, като италианците, но нищо не пречи да вземете светла коса като първоначални данни и да добавите към нея същия слънчев блясък.

"

Искам да направя руси акценти с тъмни кичури. Модерно ли е?

Всичко зависи от нюансите, които избирате. През 2023 г. те не трябва да се различават от основния цвят на косата с повече от два или три тона. Само в този случай тъмното подчертаване ще падне красиво върху светлата коса и ще изглежда подходящо, както на снимката. Забележим контраст не е добре дошъл.

"

Подчертани съвети за грижа за косата

След като изразходвахме много финансови и времеви ресурси за такава трудна процедура като подчертаването, ви съветваме да следвате нашите съвети за грижа, така че новият цвят да запази първоначалната си яркост и наситеност по-дълго.

 1. Сменете обичайните си шампоан, балсам и маски с такива, предназначени за грижа за боядисана коса. За блондинки, които не искат светлите им акценти да станат селски жълти, препоръчваме редовна употреба на продукти с лилави пигменти: те неутрализират нежеланото пожълтяване/зачервяване.

 2. Винаги използвайте топлинна защита преди оформяне с горещи инструменти.

 3. Защитете косата си от слънцето със слънцезащитни продукти и не забравяйте да носите шапки в горещо време.

Категория: