Прасковен цвят на косата създава трогателна и романтична визия. Нежността на този нюанс не оставя никого безразличен. Искам да опитам? След това ще ви кажем какво е важно да знаете по темата

На кого отива прасковен цвят?

Къдрици от този нюанс без съмнение ще подхождат на блондинки и собственици на руса коса като цяло.

Евгений Седой Цветен експерт, GarnierПрасковените нюанси са идеално четливи на блондинки и руса коса, това е златисто-розово цветово направление. Подходящ е за почти всички блондинки, тъй като „подчертава“ много добре кожата на лицето. В числата такива нюанси съдържат 32 след точката (например 9.32 или 10.32).

Но тъмнокосите момичета също ще изглеждат добре в прасковени цветове - най-важното е да изберете правилния цвят.


Darkies могат безопасно да изберат най-ярката палитра от прасковен цвят, а нюансите на прасковено русо с розови нотки ще бъдат в хармония със светлата кожа.
Сега нека поговорим как да изберем "праскови" в зависимост от цвета на очите. Нека разгледаме решенията с конкретни примери.

За сини очи

Студени нюанси на прасковено и розово с пепеляви нюанси се съчетават успешно със сини очи.

За кафяви очи

Дълбочината и изразителността на кафявите очи ще бъдат подчертани от топъл прасковено-карамелен цвят и неговите вариации.

За зелени очи

Зелени очи и прасковен цвят с меден или червен нюанс - наистина магнетична комбинация. Трудно е да се откъсне поглед от такъв дует.

Нюанси на прасковен цвят на косата

Нека да разгледаме фото примерите на най-модерните, според нас, нюанси на прасковен цвят на косата.

Прасковено русо

Най-деликатният нюанс от тази плодова палитра. Прасковено русото подчертава бледата кожа и придава на външния вид невероятна аура.

Розова праскова

Този нюанс е по-ярък от предишния, така че е най-подходящ за момичета с маслинена или бронзова кожа. Прасковено-розовият цвят сякаш е създаден за тях.

Нежна праскова

Този нюанс е добър за използване при сложно оцветяване - например в техники като хайлайтове, балаяж или омбре. Деликатните прасковени къдрици в тази цветова схема изглеждат много естествени.

Прасковено червено

Топлият и слънчев прасковено-червен цвят идва с кехлибарен или меден оттенък. Най-красиво се разкрива в комбинация с тъмни или зелени очи и мургава кожа.

Фото идеи за боядисване в прасковено на коса с различна дължина

Кой е най-добрият начин за боядисване в прасковено в зависимост от дължината на косата или прическата? Вижте нашата селекция.

Къса коса

Прасковените нюанси ще паднат върху късата коса печелят, ако изберете плътен цвят. Опитайте вариации на червен или меден спектър.

Дълга коса

За дълга коса е по-добре да опитате мек прасковен нюанс. Твърде наситените цветове ще изглеждат неестествени. Но ако душата иска яркост, съветваме ви да опитате прасковени акценти.

Коса със средна дължина

Средната коса ще приеме най-добре прасковения цвят при сложно или частично боядисване. Цветните нишки, получени с помощта на техниките balayage или shatush, значително ще оживят изображението.

Каре

На най-модерната прическа за 2023 г. пълното боядисване в прасковени нюанси ще изглежда много привлекателно. По-смел вариант е прасковено омбре с тъмни корени.

Как да постигнете прасковен цвят на косата у дома?

  • Как да получите прасковен цвят на косата, ако имате тъмни къдрици? Най-вероятно първо ще трябва да изсветлите кичурите. E0 "Decolorant" от Garnier Color Sensation или EO "Super Blonde" от Garnier Color Naturals са подходящи за това.

  • На светла коса прасковен цвят ще падне без предварително обезцветяване. Но за блондинките е важно да имат предвид, че резултатът може да се окаже по-ярък от очакваното.

  • Внимателно проучете сравнителната таблица на нюансите, която е дадена на опаковката на боята. Ако оригиналният ви нюанс го няма, боята вероятно няма да ви свърши работа.

  • За да не се притеснявате за резултата от боядисването, използвайте лайфхака на стилистите: преди да се решите на пълна процедура за промяна на цвета на косата, боядисайте малък кичур в долния слой, за да оцените крайния нюанс.

Пет популярни прасковени цвята за коса

Как да боядисате косата си у дома? Предлагаме селекция от нашето издание на прасковени цветове за коса.

Préférence от L'Oréal Paris

Постоянен цвят в розово злато 8.23 за мек прасковен пепеляв цвят. Включеният балсам за усилване на цвета съдържа витамин Е и е обогатен с UV филтър.

За да получите медни нотки върху прасковена коса, ще ви помогне боя № 7.43 Shangrila.

Casting Créme Gloss, L'Oréal Paris

Топъл нюанс № 724 "Карамел" ще осигури на къдриците наситен прасковено-червен цвят. Съветваме момичетата със зелени очи да гледат точно този цвят. Заслужава да се отбележи, че боите Casting Créme Gloss не съдържат амоняк.

Garnier Color Sensation

За да получите мек прасковен цвят с перлени нюанси, изберете устойчива боя № 9.02 "Перлено русо" . В резултат на боядисването кичурите ще придобият огледален блясък и сияние, а благодарение на розовата есенция в крема за грижа косата ще стане мека и копринена.

С нюанса The Vivids Pastel Pink блондинките могат да направят интересни цветни акценти. За жени с кафяви коси тази боя е подходяща за прасковено омбре с тъмни корени.

Грижа за косата в цвят праскова след боядисване

Косата след боядисване се нуждае от специални грижи. Има специални продукти за редовна употреба, които са предназначени да поддържат и фиксират яркостта на цвета.

За възстановяване и връщане на здравия блясък на скучната коса, L'Oréal Paris Botanicals Rose & Geranium. Еликсир на сиянието”, състоящ се от шампоан, маска и балсам. Тези продукти оставят косата хидратирана и блестяща.

Шампоан и балсам Kiehl's Sunflower с екстракт от слънчоглед предпазва цвета и оставя косата мека. Тези деликатни продукти са подходящи за грижа за отслабени и обезцветени къдрици.

Ако косата ви е станала пореста и суха след боядисване в прасковени нюанси, включете масла в ежедневната си грижа. Например Garnier Fructis Transformation Elixir Oil, което прави косата гладка и лесна за управление. Може да се прилага по различни начини:

  • няколко минути преди измиване с шампоан - за интензивно подхранване;

  • на мокра коса преди оформяне - за лесно разресване;

  • на сухи къдрици - за добавяне на блясък.

Боядисване на коса в прасковено: стилистични съвети

1. Мога ли временно да боядисам косата си в прасковен цвят?

Да! За това са създадени средства за временно оцветяване. Гамата миещи се цветове Colorista на L'Oréal Paris също включва тези нюанси. Colorista Washout Flamingo Hair или Colorista Spray Rose Gold ще ви помогнат да получите прасковени къдрици за няколко дни.

2. Кой не харесва прасковен цвят на косата?

Прасковеният цвят е добър с разнообразие от спектъри, така че има "собствен" нюанс за всеки. Основното нещо е да не забравяте за вашия тип цвят и да изберете боя въз основа на външния си вид.

3. Как да подготвите косата си за прасковено боядисване?

Тъй като всички бои, за съжаление, са склонни да увреждат косата, преди боядисване трябва да осигурите на къдриците повишена хидратация и хранене с помощта на маски. Също така е важно да не забравяте да използвате термична защита преди горещ стил. Тъмната коса ще трябва да се изсветли преди боядисване в прасковено.

4. Колко често може да се нанася постоянна боя, за да се поддържа прасковен цвят?

Стилистите препоръчват да боядисвате косата си с трайна боя не повече от веднъж на всеки 6 седмици. Между тези процедури можете да правите тонизиране или да използвате продукти за изплакване.

"

Категория: