Просто изглежда, че розовото русо е специфичен нюанс, който не предполага променливост. Всъщност не само колористите, но и производителите на бои доказват, че това е многостранен спектър, за който си струва да говорим по-подробно

Розово русо: характеристики на цвета

Розовото русо е най-необичайният спектър в светлата гама от цветове на косата. В зависимост от концентрацията на розов пигмент се избират нюанси както за ежедневието, така и за излизане на червения килим. Русото с розов оттенък многократно е наричано най-модерното и желано и през 2023 г. все още е актуално.

Професионалисти

Въпреки факта, че розовото русо не е най-често срещаният цвят, то има достатъчно предимства.

 • Подхожда на всеки, независимо от цвета на очите или тена на кожата.

 • Сянката е непретенциозна в грижите.

 • Сред всички нестандартни цветове на боите за коса нюансите на розовото са най-сдържаните. Създаването на хармонична визия с този цвят на косата не е трудно.

Минуси

Няма толкова много недостатъци при боядисването на русо с розов оттенък, но би било неразумно да не ги назовем. Предупреденият е предварително въоръжен.

  • Преди боядисване почти винаги трябва да изсветлите кичурите предварително. Изключение се прави само за момичета с естествено русо.

  • Розовото може да подчертае цъфтящите краища и други визуални проблеми с косата, така че е най-добре да подредите кичурите предварително.

  • Старелият розов пигмент не изглежда най-привлекателен, така че трябва или да повторите оцветяването, или да поддържате цвета с тонизиране.

Евгений Седой Цветен експерт, GarnierРозовото русо изглежда добре само на много чиста основа. Ето защо е желателно да изравните тона по цялата дължина на косата, преди да я създадете. Използвайте избелители за това, например Garnier Color Naturals в нюанс E0.

На кого отива блондинка с розови отблясъци?

Според нашите наблюдения, розово русият цвят на косата е доста популярен сред знаменитостите. Кайли Дженър, Рита Ора, Хейли Бийбър - това е само началото на списъка от звезди, които вече са изпробвали модерния нюанс върху себе си.Струва си да се отбележи, че изброените по-горе момичета са естествено брюнетки, което само потвърждава нашето твърдение: собствениците на коса от всякакъв цвят могат да опитат розово русо. Но нека поговорим за съвместимостта с цвета на очите отделно.

Кафяви очи

Розовото русо не е противопоказано за момичета с кафяви очи, но експертите имат няколко желания за тази комбинация. Първо, не трябва да избирате твърде топли цветове - по-добре е да останете на нюанс на пепелно-розово русо. Второ, за собствениците на кафяви очи е за предпочитане да правят сложно оцветяване, например, използвайки техниката на въздушно докосване или shatush, без да се ограничават до боя с един нюанс.

Зелени очи

Розовата коса на блондинките със зелени очи е толкова красива, колкото и рядка. Съветваме ви да погледнете ягодовия вариант на русото с топъл подтон.

Сини или сиви очи

Розово русата коса подхожда най-много на сините очи. Регулирайте наситеността на розовия пигмент в зависимост от интензитета на цвета на очите: колкото по-висок е, толкова по-ярка боя можете да си позволите.

Преглед на популярни нюанси на розово руса коса

Розово русите бои за коса вече се предлагат от много марки. Представяме ви нашите любими.

Garnier Color Sensation (пастелно розово)

Осигурете си нежен пастелен цвят у дома с боя Garnier.

Линията Color Sensation е известна със своите красиви и сияещи нюанси С крем за грижа след боядисване, обогатен със седеф и есенция от роза, косата отразява светлината и блести с огледален блясък.

L'Oréal Paris Colorista Washout (" Розова коса" )

Русото с розови нюанси не трябва да е дълготрайно. Много момичета искат да получат розов цвят за известно време, така че седмица или две по-късно да се върнат към обичайния си нюанс на косата. Вдъхването на живот на този сценарий е лесно с Colorista Washout.

Тонирането на косата е удобно за извършване у дома, направо в банята. Ако искате да се върнете към оригиналния цвят преди две седмици, изсветляващият крем Colorista Remover ще ви помогне да премахнете експерименталния нюанс.

Garnier Olia (метал розово)

Мислите ли, че скромността е украшение? Тогава розовият рус цвят на косата определено няма да ви обърка. На снимката можете да видите яркия резултат от оцветяването с боя от линията Olia, известна предимно с липсата на амоняк в състава.

Производителите твърдят, че продуктът променя цвета на косата възможно най-внимателно. Изкусително!

Боядисване на розова руса коса: инструкции стъпка по стъпка

 1. Спомнете си, че боядисването на косата в русо с розов оттенък най-често започва с изсветляване на кичурите. Не е необходимо да отидете в салона за това - днес асортиментът за красота има инструменти, които ви позволяват успешно да извършите тази процедура у дома.

 2. Важно е предварително да се тества за възможна алергична реакция към боя и изсветляващ състав. Производителите предписват в инструкциите как и кога да стане това - като правило не по-късно от 48 часа преди процедурата за избистряне / оцветяване.

 3. Ако няма нежелани реакции, можете да продължите с процедурата.

  Нанесете боя върху косата си последователно, като се стараете да не разтягате процеса във времето (това е важно за получаване на равномерен резултат).

  За надеждност ви препоръчваме да втриете леко боята в косата с пръсти в края (направете това с ръкавици).

 4. Остава да изчакате времето, посочено в инструкциите, и внимателно да отмиете боята с вода - докато водата стане прозрачна.

 5. Завършете с балсам за боядисана коса. Логично е да използвате този, който идва с боята, ако желаете, можете да приложите друг инструмент. Основното е, че е предназначено за боядисана коса.

И предлагаме да консолидирате теорията за оцветяване у дома, като гледате видео инструкцията:

Популярни въпроси относно боядисването на розово русо

Бих искал да видя на снимката как изглежда розово русо на къса коса. Някакви примери?

Разбира се! Розовите акценти изглеждат много стилни на фона на русата прическа на пикси. Но има и варианти с квадрати с различна дължина.

"

"

Искам временно да боядисам краищата на косата си в розово. Това уместно ли е?

Оцветяването с омбре не може да се нарече модерно сега, но не може да се счита и за антитенденция. Бихме препоръчали по-хаотичен начин за нанасяне на боята - техниката шатуш.

"

Мога ли да оставя краищата на косата си светли и да направя корените розови?

Защо не? Вариантът, разбира се, не е най-често срещаният, но кой знае - може би ще станете прародител на тенденцията. Основното нещо е редовно да оцветявате такива корени, така че ефектът на бутер торта да не се окаже върху косата.

"

Кое е по-добре да направите розово русо на къса коса - пастелно или ярко?

Наситеността на боята не зависи от дължината на косата. Колористите препоръчват да се започне от вида на цвета и качеството на косата.

"

"

Моля, покажете на снимката как стои розовото русо на момичета с тъмна кожа.

Малко по-малко хармонично, отколкото със светлината, но ако изберете правилния тон, тогава розовото русо може да се сприятели както с тъмна, така и с дъбена кожа.

"

"

"

Грижа за косата след боядисване

За момичетата с руса коса има няколко правила, чието спазване ви позволява да запазите резултата по-дълго.

 1. В ежедневната си грижа използвайте продукти с надпис "за боядисана коса" . Първо, такива продукти помагат за поддържане на жизненост на цвета. Второ, те компенсират липсата на влага и хранене на косата, което често се наблюдава след боядисване.

 2. Всяко оформяне със сешоар или други високотемпературни инструменти трябва да се прави само с топлинна защита. Мнозина пренебрегват това, като се позовават на факта, че не виждат ефекта от такива средства. Тук е важно да се разбере, че това е превантивна мярка. Моментният резултат може да не е забележим, но за да се запази красотата и качеството на нишките в бъдеще, значението на такава профилактика едва ли може да бъде надценено. Освен това злоупотребата с термично оформяне без защита е изпълнена с нежелано пожълтяване на сянката.

 3. Сухите кичури и разцепените краища са много впечатляващи на руса коса с розов подтон.Привеждането на къдрици в перфектно състояние не е толкова лесно. Визуално обаче косата ще изглежда много по-добре, ако използвате продукти за грижа без измиване. Препоръчваме да опитате SOS терапията 10 в 1 на Garnier. Този продукт подхранва кичурите, предпазва цвета им и постепенно ги възстановява.

Категория: