Няма да излъжем, ако кажем, че мелирането се пробва все по-често на светлокестенява коса. Как да обясним причините за нарастващата популярност на такова оцветяване? Нека да проучим

Акценти върху руса коса: характеристики и предимства

Мелирането върху светлокафява коса пада много хармонично. По правило момичетата, които не планират напълно да променят естествения нюанс на къдриците, прибягват до такова оцветяване, но нямат нищо против да експериментират малко с цвета.

Накратко, мелирането е частично оцветяване на кичури по определена схема, в повечето случаи в по-светъл нюанс, както виждаме на снимката.

Тази процедура има много предимства. Например, лекото подчертаване на руса коса ви позволява да:

  1. постигнете повече визуален обем на косата;

  2. направете невидими първите прояви на сива коса, като ги „вместите“ в ново цветово решение;

  3. променете имиджа си, без напълно да променяте цвета на косата си.

Майсторите разделят кичурите на определен интервал и ги оцветяват последователно в светъл нюанс.

За процедурата ще ви трябва фолио. В нея се увиват къдрици, върху които е нанесена боя.

Правят това по две причини: първо, пигментът се вижда по-добре по този начин и второ, боята не засяга съседните кичури.

Ако се интересувате дали е възможно да подчертаете светлокафява коса у дома, ще ви отговорим по следния начин: възможно е, но изисква определени умения, които не са необходими за цялостно боядисване.

За начинаещи, които никога не са боядисвали косата си, препоръчваме да се обърнат към професионалисти или поне да привлекат приятел, който има съответния опит.

Ще бъде поне трудно да боядисате кичурите само на гърба на главата и резултатът от боядисването може да се окаже неравномерен. Ако това се случи, съветваме ви временно да се откажете от идеята за мелиране и да боядисате косата си в един цвят.

Фото идеи за мелиране върху светлокафява коса с различна дължина

Експертите предупреждават, че акцентите няма да падат по късата руса коса по същия начин, както върху дългата коса. Сложните прически, например с бретон, също изискват специален подход. Събрахме примери със снимки, които ще помогнат на всеки, чиято душа иска експерименти, да направи правилния избор.

Дълга коса

Калифорнийското мелиране напомня на оцветяване шатуш и балаяж.

Колористите се опитват да постигнат ефекта на избелели от слънцето кичури, като използват светли нюанси от гамата на русото.

Подчертаването на дълга руса коса е подчинено на същата идея. За да го приложите, препоръчваме да обърнете внимание на цветове като пепелно русо и светло перлен нюанс.

Ако говорим за подчертаване, тогава за дълга руса коса такова оцветяване ще бъде особено изгодно в комбинация с чиста холивудска вълна. Стилът, трябва да кажа, е универсален: подходящ е както за работни срещи, така и за церемониални изходи.

Яснотата, присъща на мелирането, е особено изразителна върху идеално прави кичури. Но имайте предвид, че грешките при боядисване на такава коса са по-фрапантни, така че работата на колориста трябва да е безупречна.

Малките акценти върху светлокафявата коса действат като магнит - привличат окото. Трудно е да се откъснете от този омагьосващ колористичен ефект. Съгласни ли сте?

Коса със средна дължина

Опитването на отблясъци върху средно дълга светлокафява коса без бретон често се решава от тези, които искат да отгледат дълги къдрици. При подчертаване не е необходимо да се засягат корените, което означава, че не е необходимо да се извършва втора процедура след 3-4 седмици, както при боядисване на цялата маса коса в един тон. Следователно можете безопасно да отгледате косата си, без да се притеснявате за редовно оцветяване. С всякаква дължина и каквото и да е разстояние на боядисаната част на кичурите от корените, ще изглежда ефектно.

Къса коса

Мелирането на светло руса коса понякога превръща момичето в блондинка. Особено при често подчертаване или при работа с широки щрихи.

На снимката виждаме резултата от подобно подчертаване на квадрата. Изглежда, че има повече светли кичури, отколкото руси (или може би е така).

Но експертите предполагат, че момичетата с ултра къси прически избират различна техника на боядисване.

Роман Моисеенко Цветен експерт L'Oréal ParisНе препоръчвам подчертаване на къса коса - в този случай е по-добре да изберете контрастно русо оцветяване или разтягане на цвета.

С бретон

Както виждаме, бретонът не е пречка за експериментиране със сложно оцветяване. През 2023 г. бретонът не трябва да се изключва от новата цветова схема - той трябва да бъде оцветен по същия принцип като останалите кичури.

Видове и техники за подчертаване на руса коса: тенденции през 2023 г.

Можете да опитате различни типове акценти върху светлокафява коса, без да се ограничавате до две или три опции. Стилистите редовно експериментират, измисляйки нови техники, а момичетата с удоволствие овладяват модните тенденции. Помислете за най-популярните видове мелиране на коса на светлокафява основа и покажете резултатите на снимката.

Оскъдни акценти

Ако искате редките акценти върху светлокафява коса да изглеждат стилно, помолете майстора да разпредели боята по по-хаотичен начин. Това се отнася както за разстоянието между кичурите, така и за разстоянието от корените.

На снимката виждате пример за това как в идеалния случай редките акценти трябва да се прилагат върху светлокафява коса през 2023 г.

Чести акценти

Честото мелиране на руса коса се счита за най-трудно за изпълнение. Тази техника на оцветяване ще изисква 2-3 часа време и максимална концентрация. Вижте снимката колко често се променят нюансите на косата.

Ако говорим за светлокафява коса, честото мелиране ще се окаже модерно и естествено, ако използвате поне три различни нюанса боя.


Големи акценти

Големите акценти върху светлокафява коса също изискват внимание. Не препоръчваме тази година да избирате твърде контрастни нюанси за оцветяване в тази техника. По-добре е боята да се различава от основния ви нюанс с не повече от един или два тона.

Освен това, ако косата е руса, тогава големите акценти се препоръчват да бъдат допълнени със стилизиране с помощта на техниката на разресване: в този случай цялостното впечатление ще бъде едновременно по-естествено и текстурирано.

Цветови акценти

Този вид боядисване на момичета най-често се прави за кратко време - с помощта на тониращи балсами.

Най-популярните нюанси за цветно подчертаване на светлокафява коса са розово и люляк.

Тези цветове са в хармония с естествения спектър на русото.


Акценти в Калифорния

Според нас и ние го демонстрираме на снимката, най-красивите акценти, които могат да се пробват върху руса коса, са калифорнийските.

Прилича на модерния днес балаяж: кичурите са оцветени, сякаш са изгорели на слънце по естествен начин.

Американски акценти

Американските акценти стоят прекрасно на средно дълга руса коса. При такива първоначални стремежът към контраст между нюансите не е нещо, което не е забранено, а дори препоръчително. Но при едно условие: при боядисване е необходимо да се използват два или три различни нюанса, за да се създаде ефект на гладко преливане на цветовете.

венециански акценти

Можете да придадете текстура и обем на косата си с помощта на един от новите видове мелиране - венециански. От такова оцветяване, разбира се, тъмно русата коса е от полза. Мнозина сравняват венецианското подчертаване с методите shatush и balayage, но има значителна разлика между тях. При подчертаване косата се боядисва почти по цялата дължина, като се отдръпва от корените на минималното разстояние.

Избор на боя: идеи за подчертаване на светлокафява коса в различни нюанси

Първото нещо, което трябва да направите, ако планирате да изпробвате мелиране на светлокафява коса (няма значение дали е права или къдрава), е да изберете правилните нюанси на боята. Помислете кои цветове ще паснат най-успешно на тъмно руса коса и кои на светло руса. А ние ще споделим успешни решения за оцветяване на дома.

Тъмно руса коса

Ако сте сериозни за мелирането, тъмно русата коса ще изглежда страхотно с топли руси тонове. Медът и златните цветове ще направят външния вид по-мек. Харесва ни как изглежда подчертаването на квадрата в този случай - върховете могат да бъдат напълно боядисани в светъл нюанс.

На светло русо

Светлокафява коса със светъл нюанс ще възприеме добре частично подчертаване, както е на снимката по-долу.

И ако имате прическа с бретон, подчертаването трябва да засегне и косата, очертаваща лицето.

Разгледайте по-отблизо цветовете от палитрата пепелно русо - резултатът ще изглежда сдържан и благороден.

За средно русо

Класическият рус нюанс е най-добрата основа за експерименти. На светлокафява коса можете да опитате всяко подчертаване, но не забравяйте, че с редовно тониране къдриците ще изглеждат по-привлекателни. Експертите съветват да освежавате цвета около веднъж месечно.

Ако изборът на цвят е мисия за вас, приемете нашия съвет: бежовите и кремавите цветове са на върха на модата този сезон.

Напомняме ви, че е важно да тествате боята за алергии преди боядисване. Споделяме удобна инструкция от L’Oréal Paris:

Подчертани съвети за грижа за косата

Направих малки акценти върху руса коса. Колко често трябва да се опреснява?

Ако говорим за яркостта на цвета, то този параметър трябва да се следи постоянно. Вземете шампоан и балсам за боядисана коса, а ако забележите, че кичурите са започнали да пожълтяват, използвайте лилава маска. Кога точно да отидете на повторно мелиране, можете да разберете само като погледнете косата си. Ако имате подчертана дълга руса коса без бретон, можете да планирате второ посещение в салона след 2-3 месеца. Но резултатът от подчертаването на къса руса коса с бретон изисква по-редовна актуализация - на всеки 1-1,5 месеца.

Получих акценти върху средно дълга руса коса. Как да се грижите за косата си сега?

Имаме три основни препоръки. Първо, заменете обичайните си почистващи продукти с такива, предназначени специално за боядисана коса, за да запазите цвета си жив. Второ, следете състоянието на краищата на косата: на светло подчертани къдрици, разделените краища са най-забележими. И трето, не забравяйте, че ако сте направили подчертаване на косата, трябва да се запознаете с тонизирането. Този съвет е особено подходящ за светлокосите момичета.

Имам дълга руса коса с бретон и майсторът ми предлага избор между калифорнийски мелирования или големи. Коя ще изисква по-сериозна грижа за косата след боядисване?

По отношение на лесната грижа, ние гласуваме за акцентите в Калифорния. Той е по-универсален, защото изглежда красив както на права, така и на къдрава коса. С големи акценти ще трябва постоянно да следите, за да сте „на парада“ - оформете косата си със сешоар или клещи.Ако това не ви притеснява, няма да ви разубеждаваме, но не пренебрегвайте термозащитните агенти: те ще ви помогнат да защитите не само самата коса, но и яркостта на техния цвят.

Месец след подчертаването, цветните кичури избледняха. Какво да правя?

Ако сте направили мелиране на руса коса и искате тя да изглежда като на снимката от салона, запознайте се с тонирането на кичурите. Тази процедура може да бъде по-сложна от самото подчертаване, така че е по-добре да се доверите на професионалистите.

"

Колко време издържа светлокестенявото подчертаване на косата с тонизиране?

При редовно и качествено "обслужване" , повторното осветяване се извършва средно след 3 месеца.

"

Категория: