Едва ли има нужда да обясняваме какво е подчертаване в наши дни. Различните видове на това сложно оцветяване са познати на мнозина от първа ръка. Обхватът на неговите възможности обаче до голяма степен определя дължината на косата. Ще ви кажем как да пробвате акценти върху къса коса

Предимства и недостатъци на подчертаването на късата коса

Техниките за хайлайт винаги са били популярни, защото това е чудесен начин да освежите косата си. С течение на времето техниките за подчертаване се промениха, появиха се нови разновидности, включително най-изгодните за къса коса.

Защо колористите все по-често съветват клиентите си (включително тези с къса коса) да мелират? Ето няколко причини:

 • този метод на трансформация не изисква боядисване на цялата маса на косата;
 • мелирането изглежда красиво на косата, независимо от основния им нюанс;
 • голямото разнообразие от цветове и техники за подчертаване позволява на момичета с всякакъв тип външен вид да намерят своя собствена опция.

Съществен недостатък на това оцветяване е, че не е лесно да се актуализира.

Мелирането на къса коса принадлежи към категорията на сложното оцветяване. Това може да се направи самостоятелно само от тези, които имат професионални умения и имат богат опит по този въпрос. За начинаещите е по-добре да не поемат рискове и да поверят косата си на професионални колористи - в този случай резултатът определено няма да разочарова.

Видове и техники за подчертаване на къса коса: тенденции през 2023 г.

Нека разгледаме най-подходящите според нас начини за подчертаване на къса коса.

Акценти в Калифорния

Калифорнийското мелиране на къса коса се характеризира с оцветяване на кичури в няколко светли нюанса, които се различават един от друг с един или два тона.

Пепел

Пепелявите акценти са подходящи за боядисване на тъмна къса коса: студените светли акценти ще изглеждат много стилно.

Топли акценти

Златистите акценти върху късата коса ще придадат обем и текстура на прическата.

Цветни акценти

Това е чудесен начин да изпробвате някои смели цветове без основно преобразяване. Нюансите на цветното подчертаване на късата коса могат да бъдат всякакви. Червени или лилави нишки ще създадат смел външен вид. Розови, перлени и лавандулови цветове са изборът на нежните и романтични натури.

Частични акценти

Подчертаните кичури близо до лицето придават естествен ефект на изгорена коса. Техниката за частично подчертаване е много органична за прически като боб или къса каскада.

Асиметричните прически, по-специално пикси, изглеждат по-интересно, ако изсветлите няколко кичура на бретона.

Идеи за снимки за къси прически с акценти

По-долу е нашата селекция от снимки с ефектни акценти върху къси прически.

Pixies

За пикси прическа, подчертаването ще бъде полезно, ако искате да смекчите дръзкото впечатление, което тази прическа може да направи.

Боб-каре

Тази прическа създава ефект на обем, а подчертаването може да засили този ефект - в пряка зависимост от броя на изяснените кичури.

Къса каскада

Къса каскада ще бъде трансформирана с техниката за подчертаване на пера - резултатът от оцветяването изглежда естествен и спокоен.

Каре с бретон

Можете частично да изсветлите само бретона или да направите калифорнийски акцент върху цялата маса на косата.

Избор на акценти в зависимост от цвета на косата

Отправната точка при избора на нюанс и техниката на подчертаване е основният цвят на косата.

Тъмна коса

Ако изпробвате акценти върху къса тъмна или черна коса, тогава при избора на палитра е особено важно да вземете предвид вашия тип цвят. За светла кожа са показани пепел и студени нюанси на светло кафяво. Например боя No. 8.1 Copenhagen Préférence от L’Oréal Paris.

За жени с кестеняви коси с топъл цвят на кожата са подходящи карамелените и златисти нюанси - такива има в линията Excellence на L'Oréal Paris, по-специално No. 6.13 "Dark Blonde Beige" .

Руса коса

Пепеляво-кестенява къса коса ще стои добре, подчертавайки в нюанси на студено русо. Препоръчваме Garnier Color Naturals Пепеляво русо № 1001: красиво ще подчертае сдържаното благородство на светлокафявия цвят.

Тъмно русите нюанси ще се сприятеляват с кичури, изсветлени в топли цветове. Опитайте Garnier Color Naturals Cappuccino No. 7.

Червена коса

7.4 Golden Copper акцентите на Garnier Color Naturals подобряват късата коса с медени и златни акценти.

Руса коса

Можете да играете с различни нюанси на русото или можете да отидете по-далеч и да опитате розови акценти - ще изглежда много красиво на къса или много къса руса коса. За домашно боядисване е подходяща перманентната гел боя L’Oréal Paris Colorista Rose Gold.

Къса коса: техника на подчертаване

Изглежда какво е трудно в процедурата за подчертаване? Кичурите просто се изсветляват един по един.Но зад тази привидна простота има скрити фини нюанси, за които само професионалистите знаят. Важно е правилно да изчислите размера, количеството, местоположението на нишките и също така да определите дали косата се нуждае от тонизиране.

Опишете основните етапи на мелирането за къса коса.

 1. Майсторът отделя кичур коса с тънка опашка на гребен.

 2. Нанася боя върху него и увива кичура във фолио.

 3. Този алгоритъм се повтаря от капитана толкова пъти, колкото е необходимо.

 4. След изчакване на времето, посочено в инструкциите за боята, продуктът се отмива и при необходимост косата се оцветява.

 5. Процесът завършва с използване на балсам за грижа след боядисване.

Друг начин за подчертаване на къса коса включва използването на специална шапка с дупки, през които кичурите се издърпват за боядисване.Ако решите да извършите процедурата сами, използвайте този метод. Въпреки че, честно казано, не можете да го наречете удобно.

Подчертани съвети за грижа за косата

Открояването е синоним на изсветляване (частично). Така че е необходима нежна грижа за изрусената коса. Също така напомняме, че основните козметични продукти, като шампоан, балсам и маска, трябва да са специални - за боядисана коса.

Шампоан без сулфати Low Shampoo "Color Expert" Elseve от L'Oréal Paris е подходящ за тези, които имат голям процент изрусена коса. Почиства косата много нежно и предпазва цвета.

Garnier Fructis линия „Goji. Устойчив цвят" е създаден специално за мелирана и боядисана коса. Използвайте шампоан, балсам и маска в комбинация, за да се погрижите за косата си, да я изпълните с жизненост.

Не забравяйте: изрусените кичури може да пожълтеят с времето. За да върнете студения нюанс на къдриците, достатъчно е да използвате шампоан L’Oréal Paris Elseve Purple Expert Color веднъж седмично и след това да фиксирате резултата с маска от същата серия.

Незаличима грижа “SOS. Garnier Fructis 10 в 1 спасител за коса укрепва увредената коса, като същевременно осигурява допълнително подхранване. Същият инструмент се препоръчва да се използва като термична защита за горещ стил.

L'Oréal Paris Elseve Express Conditioner може да се използва върху мокра или суха коса. Тя ще им придаде блясък и естествен блясък.

Зададохме на експертите някои от най-популярните въпроси за грижата за акцентите.

Кой шампоан е най-подходящ за къса, подчертана коса, която е изрусена?

Безсулфатен шампоан Low Shampoo от L'Oréal Paris Elseve "Color Expert" е подходящ за тези, които имат голям процент изрусена коса. Почиства косата много нежно и предпазва цвета от измиване.

Кое е най-важното нещо в грижата за подчертаната коса?

Три основни правила:

 • използвайте шампоан, балсам, маска - всякакви грижи от линии за боядисана и мелирана коса;

 • уверете се, че използвате термична защита, ако се изисква горещ стил;

 • повторете избелването не по-рано от 3 месеца.

"

Категория: