Ако ви се струва, че подчертаването вече не е актуално през сезон 2023 г., грешите. Има много техники за този тип оцветяване - и много от тях са на върха на модните класации

Акценти 2023: модни тенденции

Модните тенденции през 2023 г. предполагат, че мелирането на косата достига нови нива, без да се ограничава само до класическата техника. Промените се отнасят до начина на разпределяне на боята върху кичурите и избора на нюанси за боядисване и дори инструментите, необходими за процедурата.

Нека разгледаме основните правила, които е важно да спазваме за всеки, който иска такова оцветяване да изглежда подходящо.

Няма яснота

Плавният преход между нюансите е това, на което един напреднал стилист ще настоява, ако искате да направите модерни акценти в косата през 2023 г.

Е, трябва да нарушите основния постулат на класическото подчертаване. Спомнете си, че той просто предписва да се спазва плюс или минус същото разстояние между цветните нишки, което създава ефекта на ясно редуване на цветовете върху косата.

Стремеж към естественост

Светлата коса през 2023 г. трябва да изглежда така, сякаш не сте се обърнали за помощ към професионалисти, а просто сте отишли на почивка на морето и сте се върнали с красиво изгорени кичури.

Затова не трябва да избирате твърде контрастни цветове - новите нюанси могат да бъдат два или три тона по-светли от естествения цвят на косата ви, но не повече. Тогава резултатът ще бъде възможно най-естествен, както е на снимката.

Тенденционни нюанси

Да, ярките цветове стават все по-популярни от сезон на сезон и все пак първите редове на модния рейтинг са запазени нюанси, близки до естествените.

Изберете опции като млечен шоколад, кремаво русо и медно русо - най-естествените, всяко в своята палитра.

Видове и техники за подчертаване: тенденции през 2023

Акцентите наистина могат да бъдат различни. В модерното оцветяване има повече от десет разновидности на такова оцветяване. Нека анализираме основните тенденции с акцент върху меловете в косата през 2023 г.

Брондинг

Този тип мелиране е подходящ както за блондинки, така и за брюнетки. По правило тъмните и светлите кичури се разпределят в съотношение 50 към 50 по време на бронзирането.

Работата в тази техника на оцветяване изисква много опит, защото преходът между нюансите трябва да бъде възможно най-плавен. В повечето случаи корените на косата се оставят тъмни, а краищата се изсветляват, но това не е догма.

Акценти в Калифорния

Имайки предвид всички модни тенденции на 2023 г., нека подчертаем може би най-печелившите акценти.

На снимката по-долу виждате резултата от калифорнийското мелиране, при което колористите създават ефекта на избелени от слънцето кичури върху косата.

В този случай боята се разпределя по-хаотично, отколкото при класическото подчертаване. Между другото, тази техника е на много години - отдавна е посветена например на Дженифър Анистън.

Обичам него и моделите. Жизел Бундхен и Роузи Хънтингтън-Уайтли създадоха своите чувствени образи с този тип подчертаване.

Модерните калифорнийски акценти през 2023 г. също са ценни, защото пасват прекрасно на всеки основен нюанс, но особено добре на руса коса.

Кичури близо до лицето

Ако говорим за зонално подчертаване, тогава авангардно, въз основа на модните тенденции, може да се нарече оцветяване на кичури, оформящи лицето.

Такива акценти през 2023 г. се римуват с боб или боб прическа, получавайки модерна комбинация от прическа и боядисване.

Що се отнася до дългите къдрици и средната дължина на косата, можете да направите наклонен бретон и да привлечете вниманието към него с няколко акцентни кичура. Между другото, такова зонално подчертаване през 2023 г. се извършва и с цветни нишки - вижте снимката по-долу.

Акценти на чая

Този тип оцветяване е наследен от 2023 г. Какво му е уникалното? Основната му разлика от другите техники е, че акцентът не е върху начина на разпределяне на боята, а върху избора на нюанси за оцветяване.

Те трябва да са, както се досещате от името, от гамата чай. Палитрата, трябва да кажа, е доста обширна. Това са златисто-кестенови нюанси и медно-кафяви цветове. Между другото, когато правите акценти на косата с чай, препоръчваме да използвате модерния цвят - 2023 - "мръсно русо" или цвета на чай с мляко, както е на снимката по-долу. Всъщност това все още е същият модерен кремав цвят на косата, който току-що започна да придобива допълнителни имена.

Идеи за снимки за мелиране в зависимост от основния цвят на косата

Тъмна коса

Тъмната коса е чудесна основа за изпробване на акценти през 2023 г.

Когато избирате техника, препоръчваме да се съсредоточите върху бронирането.

Първо, това боядисване на практика не засяга корените на косата.

Второ, преходите между цветовете са толкова плавни, че втората процедура ще трябва да се направи само след няколко месеца.

Тъмно русо

Още едно модерно мелиране през 2023 г. - калифорнийските мелирования стоят красиво на светлокафява коса.

Момичетата с руса коса се съветват от стилистите да се придържат към естествения цвят, залагайки на оцветяване, което подчертава естествената й красота.

Осветяването се справя възможно най-добре с тази задача.

Блондинка

Блондинките и акцентите през 2023 г. няма да разлеят вода.

Можете да изберете някой от горните методи за оцветяване. Няма да крием факта, че изпитваме специални чувства към симбиозата на такива техники като балаяж и шатуш, а именно калифорнийското подчертаване.

Използвайте два или три светли нюанса в работата си. Например бежово русо, пшенично и светло русо.

Червена коса

Изглеждат ли акцентите модерни през 2023 г. на червена коса?

Определено да! Просто погледнете примерните снимки, за да видите колко ярки и свежи изглеждат същите калифорнийски акценти върху червени кичури.

Понякога момичета с огнена коса омекотяват външния си вид, като изсветляват кичурите само в лицето. За тази техника можете да вземете боята в нюанса "елегантна мед" .

Ако не сте сигурни кой нюанс е подходящ за вас, опитайте услугата L'Oréal Paris, за която говорим във видеото:

Идеи за снимки за акценти въз основа на дължината на косата

Когато избирате акценти за 2023 г., струва си да вземете предвид не само оригиналния цвят, но и дължината на косата (и дори прическата). Стилистите гледат на късата и дългата коса като на данни за решаване на напълно различни проблеми.

Дълга коса

Много момичета с дълги къдрици не могат да устоят на предложението на стилиста за подчертаване.

Особено ако им се обещае, че стайлингът ще изглежда по-текстуриран и обемен, а несъвършенствата (леко пухкави и накъсани краища) ще станат по-малко забележими. Да, всичко е така - при условие, че оцветяването е направено компетентно и ефективно.

Ние продължаваме да настояваме нюансите на осветяването да не се различават от основния цвят с повече от два тона.

Но от опит знаем, че мнозина така или иначе ще изберат повече контраст.

В този случай трябва да следвате две правила: а) не правете често подчертаване - по-добре е да разпределите боята в широки удари, отстъпвайки от корените на различни разстояния; б) наблюдавайте "температурата" на нюансите - момичетата с ясно изразен студен или топъл цветен тип се показват в съответните цветове. В противен случай получаването на хармоничен резултат ще бъде проблематично.

Коса със средна дължина

Момичетата със средна коса също търсят акценти през 2023 г.

Но ако салонът ви предлага класическо подчертаване, не бързайте да се съгласявате, помислете за това. Този сезон много по-актуален е брондингът, при който корените са оцветени в цвета на млечен шоколад, а върховете са в нюанса на кафе със сметана. Между другото, изпробването на такива акценти върху тъмна коса със средна дължина ще бъде едновременно модерно и практично решение: брондирането е лесно да се направи у дома и няма да е необходимо да актуализирате кичурите толкова скоро.

Къса коса

Модерните акценти през 2023 г. могат да бъдат изпробвани и на къса коса, ако боядисването е направено с техники за брондиране или калифорнийско подчертаване.

Споделяме добри примери на снимката. Виждате, че по-голямата част от косата е боядисана с плавен преход на цвета от тъмно към светло, а отделните кичури са подчертани с малко по-светла боя.

Роман Моисеенко Цветен експерт L'Oréal ParisАко имате каре, няма смисъл да подчертавате целия обем на косата. С гъста права коса все още не можете да видите какво има вътре. Затова препоръчвам да подчертаете само бретона, както и кичурите в слепоочията и теменната зона.
А за тези, които се интересуват как цветното мелиране, модерно през 2023 г., ще падне върху къса коса, ви съветваме да имате под ръка тониращи средства, за да можете да върнете естествения си цвят на косата, ако желаете.

Между другото, мелирането е удобно и с много къса коса. Например, снимката показва прическа с пикси.

С бретон

Модата на 2023 г. не предвижда никакви ограничения тук - космите по лицето могат да бъдат боядисани по време на процеса на подчертаване или могат да бъдат оставени недокоснати.

Ето например снимка от 2023 г., на която виждаме как акцентите стоят на къса тъмна коса с бретон. Да, оформянето ще отнеме време, но резултатът си заслужава.

Подчертани съвети за грижа за косата

Момичетата, които са направили мелиране, често се сблъскват с факта, че кичурите, боядисани в светъл нюанс, пожълтяват с времето.

Лилавият шампоан и маска ще ви помогнат да неутрализирате нежеланото пожълтяване. Обичаме продуктите на L'Oréal Paris, те не само поддържат красотата на цвета на косата, но и се грижат за къдриците.

Много е вероятно след мелирането да искате да оформяте косата си по-често. За да ги нараните по-малко, ви съветваме да направите това с помощта на термозащита.

Между другото, модерните продукти не само предпазват кичурите от излагане на висока температура по време на горещ стил, но и се грижат за тях, придавайки им мекота и блясък.

Категория: