Бежовият цвят на косата не е тенденция, а самата нежност. Ще ви кажем как да постигнете действителния нюанс, като изберете тона, който ви подхожда

Характеристика за бежов цвят на косата

Бежовата палитра е мека и ненатрапчива, а когато се прилага към цвета на косата, колористите често я наричат елегантна.

Студените светли нюанси на бежовото идеално маскират сивата коса - както в резултат на монохроматично боядисване, така и в резултат на подчертаване или работа с помощта на техники омбре и балаяж.Бежовите нишки с различни тонове, хармонизиращи помежду си, освежават изображението, а самото частично оцветяване може да се нарече по-малко травматично, тъй като не цялата коса е боядисана.

Кому отива бежов цвят на косата: примери със снимки

Думата "бежово" стана почти синоним на определението "неутрален" , но по отношение на цвета на косата това не го прави скучен - по-скоро универсален. Има подходящ нюанс на бежовото за всеки вкус, настроение и цветотип, защото диапазонът на този спектър е изключително широк, от най-студените и леки нотки до топлото пясъчно кафяво.

За какъвто и цвят на косата да говорим, важно е да изберете добра комбинация с цвета на очите и тена на кожата, като комбинирате студени нюанси със студен цветотип и топли с топли. Проверете цветотипа си с теста.

Направете теста13

Каква кожа имаш?

 • Топъл тон, по-близо до праскова
 • Студен тон, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Топъл тон със златисти нюанси, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Студен, "порцеланов" тон, голям контраст между цвета на кожата и косата
2/3

Какъв цвят е косата ти?

 • По-светъл, по-близо до златист оттенък
 • Светло русо до кестеняво, студени нюанси с пепеляви нюанси
 • Кафяво до черно. Златист или червен подтон
 • Тъмно кестеняво до черно с пепеляви нюанси
3/3

Какви очи имаш?

 • Синьо, зелено, светлокафяво
 • Синьо, сиво-синьо, сиво-кафяво
 • Лешниково, тъмнокафяво, маслинено или топло зелено
 • Средно кафяво до черно, синьо-сиво, студено зелено

Популярни светли нюанси на бежов цвят на косата

Светлобежовият цвят е благородна версия на традиционното русо. Изборът на нюанси варира от медено до модерно пастелно розово. Кой цвят от такава широка палитра е подходящ за вас?

Бежово розово

Розовият цвят отдавна е престанал да бъде радикално решение, на което могат да се осмелят само най-младите и най-смелите. Светлият бежово-розов цвят на косата ще подхожда дори на скромни жени, които предпочитат да не привличат много внимание към външния си вид: ненатрапчив розов нюанс изглежда красиво на светлината, конкурирайки се по ефект с пепеляво русо.

Можете да поддържате този цвят с лек розов нюанс. Например, с помощта на розови нюанси на оцветяващо желе за коса Colorista Hair Makeup, L’Oréal Paris, можете да получите много лек, поетичен нюанс. За да направите това, трябва да държите продукта върху косата си малко по-малко време, препоръчано в инструкциите.

Бежово русо

Свежият светлобежов нюанс ще направи модния студен цвят на косата по-деликатен от, да речем, пепеляво сивото, и е перфектен дори за притежателките на топъл тон на кожата и кафяви очи.

Постигането на хармоничен резултат при оцветяване в студени тонове обикновено не е толкова лесно, тъй като косата на повечето хора съдържа определено количество червен пигмент. Но ако сте щастлив собственик на естествен пепеляв нюанс, давайте! С правилния избор на цвят на боята имате всички шансове да получите желаното бежово русо не само в салона, но и у дома.

Медено бежово

Десертният меден нюанс на косата ще допълни хармонично топлия цветен тип. Медено бежовото успешно ще засенчи прасковената кожа и светлокафявите очи. Въпреки това, в комбинация със зелени и сини очи, медените къдрици също ще изглеждат ефектно. Най-топлото в палитрата, медено бежово русо, колористите съветват тези, които имат много червен пигмент по природа: нежеланата „мед“, която се появява при изсветляване на такава коса, е най-лесният начин да я тонизирате.

Тъмни нюанси на бежово

Тъмните нюанси на бежовото са най-универсалните. Те могат ефектно да контрастират със светлата кожа, но и да подчертаят тена по най-изгодния начин. Те не "спорят" нито с топли, нито със студени цветотипове.

Тъмно бежово

Този нюанс на бежовото е най-близо до студено русото. Пепеляво тъмно бежовият цвят на косата ще бъде истинска декорация за собственика на тъмна маслинена кожа, на която е толкова трудно да избере правилния цвят за нишките.

Но като всеки студен нюанс, този цвят е капризен и изисква предварително изсветляване на косата, ако естественият им цвят е топъл.

бежово-кафяво

Свързаният с пясък нюанс ще ви помогне да създадете топъл външен вид, особено в комбинация със загоряла кожа. Карамелено кафяво-бежовото ще служи като красива рамка за златната кожа на лицето и ще подчертае уютната привлекателност на топъл цветен тип.

Лесно можете сами да получите тъмен нюанс на бежовото - лесно ще се възприема от светлокафява и по-светла коса.

Бежово-виолетово

Ако игривото розово успешно подчертава светлобежовите нюанси, то нежните нюанси на люляк (и по-" готическо" лилаво) идеално допълват по-тъмните бежови цветове.

Този избор ще даде ефект на почти сива коса, което не е толкова лесно да се постигне с тъмна коса. Интересен резултат се поддържа лесно с помощта на нюанс.

Как да боядисате косата си в бежово у дома?

За да избегнете неприятни изненади в преследването на нова визия е важно не само да изберете правилната боя за домашна употреба, но и да следвате стриктно инструкциите и да спазвате мерките за безопасност.

Ако решите сами да боядисате косата си, помислете дали трябва да изсветлите предварително: колкото по-студен е нюансът на бежовото, който сте избрали, толкова повече ще трябва да изсветлите кичурите, освен ако, разбира се, вашият естествен цвят на косата не е пепеляво рус. Избелващият крем Garnier Color Sensation ще ви помогне да изсветлите косата у дома.

Основни правила за оцветяване на дома:

 1. По-добре е да измиете косата си ден или два преди изсветляване или боядисване.

 2. Когато боядисвате или изрусявате косата си, не забравяйте да я разделите на секции чрез разделяне и обработете внимателно всеки кичур.

 3. Следвайте инструкциите на опаковката на боята. Различните формули работят по различен начин: някои продукти се нанасят върху суха коса, а други върху мокра коса. Времето на излагане (излагане) също зависи от състава на продукта.

За да сведете до минимум възможността от алергична реакция към боята, не забравяйте да тествате продукта предварително (според инструкциите - 48 часа преди планираната процедура): нанесете малко състав върху китката си и изчакайте около 30 минути.

Палитра от бежови цветове за коса

Тъй като някои нюанси на много често светлокафяво могат да бъдат приписани на бежовото, палитрата е много богата.

Опушено бежово Garnier Olia, нюанс 7.132

Благороден студено бежов цвят на косата, оказва се, е постижим с боя без амоняк. Характеристика на линията Garnier Olia е в състава на продуктите, който включва масла.Пигментът е в мазна среда и, попадайки върху косата, прониква под кутикулата. Резултатът е жив цвят от едната страна и ефект на грижа за косата от другата.

Garnier Olia светло опушено бежово, нюанс 9.132

Може би тази боя ще подхожда на тези, които са се ориентирали към бежово русо. Току-що говорихме за забележителните свойства и характеристики на линията Olia.

Бежово русо Garnier Olia, нюанс 7.13

Друга бежова опция в маслената палитра на Olia е деликатен светлокафяв цвят с приятни, като нюдови нюанси.

Дълготрайна крем-боя за коса Excellence, нюанс 6.13 тъмно русо бежово, L'Oréal Paris

В светлокафява палитра е най-лесно да изберете оптималния бежов нюанс. Освен това сега на уебсайтовете на производителите на бои има възможност за виртуално изпробване на цветове, например на уебсайта на L'Oréal Paris. И този нюанс не е изключение.

Дълготрайна крем боя за коса Excellence, нюанс 8.13 светло русо бежово, L'Oréal Paris

Още една версия на бежово русо с нежни топли нюанси. Важно е да се отбележи, че към боята е добавен прокератин за допълнителна защита на косата и грижовен ефект.

Casting Crème Gloss без амоняк, нюанс 1013 светло русо бежово

Още по-светло бежово русо с лек прасковен розов подтон. В допълнение към интересния траен цвят, красотата на боята се крие в нейните свойства за грижа, които неутрализират травматичния ефект.

Garnier Color Sensation Luxurious Northern Blonde Дълготрайна крем-боя за коса, нюанс 8.1

Седефената формула ще ви даде много изразителен нюанс. Съставът на перманентната боя включва подхранващи масла, които правят косата мека и копринена след процедурата.

Грижа за бежова коса

Колкото по-далеч е бежовият цвят от вашия естествен, толкова по-внимателна трябва да бъде грижата за косата след боядисване. От една страна, трябва да поддържате красив нов цвят, от друга страна, трябва да овлажнявате и подхранвате косата си, за да запазите нейния здрав вид и красота.

Нюанс

За да запазите цвета свеж и да избегнете необходимостта от често подновяване, се препоръчва използването на тониращи продукти. Ако сте избрали светло бежово, тогава за боядисване на корените, например, Magic Retouch, L’Oréal Paris, в нюанса „Много светло русо“, ще ви бъде полезен.

За розово-бежови и лилаво-бежови варианти продуктите за оттенъци са просто незаменими: ще се използва миещ се оцветяващ балсам за поддържане на изображението и освежаване на цвета (ефектът ще продължи 1-2 седмици) Colorista Washout, L'Oréal Paris, например, в нюанса "Розова коса."

Студените нюанси ще издържат по-дълго в оригиналната си форма, ако използвате не само специален шампоан, но и сиво, лилаво или дори розово желе. Можете да прибягвате до помощта на временна боя: такъв ход също неутрализира нежеланото пожълтяване. Продукти за коса като този могат да се използват на всеки три до четири измивания.

Продукти за боядисана коса

Боядисаната коса винаги изисква специални грижи. И още повече, избистрените кичури го изискват. Отслабените къдрици се нуждаят от допълнително хранене и хидратация, така че е важно да не пренебрегвате балсама и маските за коса. На пазара за красота има и специални продукти за цъфтящи краища. По-добре е да ги използвате редовно като превантивна мярка, отколкото да губите дължина поради често подстригване поради досадно секцио.

Особено внимание трябва да се обърне на допълнителната грижа за момичета, които са получили студени светли нюанси на косата в резултат на боядисване. Много от тези, които са намерили деликатни кремаво-бежови къдрици, са наясно с коварната жълтеникавост, която с течение на времето се стреми да се появи на нишките. За да се борите с червения пигмент, е важно да изберете мек шампоан за боядисана коса, който ще ви помогне да запазите цвета и косата. Яйчните маски за коса трябва да се избягват: да, те са много питателни, но просто показват жълтеникавост.Препоръчваме ви да опитате Elseve Purple Color Luxury Mask and Shampoo от L’Oréal Paris.

Когато избирате вашите продукти за грижа за косата, потърсете продукти, предназначени специално за боядисана коса: те са предназначени да предоставят на косата ви оптимална грижа и поддръжка, като същевременно предотвратяват отмиването на пигмента. Продуктите на Garnier за боядисана коса, тествани върху мен. Хареса ни и можем да го препоръчаме.

Категория: