Момичетата са готови да похарчат време и пари за оцветяване на air touch. Нека разберем защо толкова много обичат тази техника и дали е възможно да я овладеете у дома

Оцветяване Air Touch - какво е това?

Air touch е техника на боядисване, при която подчертаването на косата се извършва по специален начин, оцветявайки някои кичури в цвят, близък до естествения.

”, което идеално разкрива принципа на операция: боядисването се извършва върху нишки, които са предварително издухани с въздушна струя с помощта на сешоар.

Разделяйки и по този начин освобождавайки по-къси коси на всеки кичур, боята покрива тези, които остават в ръката.

Има безкрайно много вариации, както и тълкувания на името на руски: "air-touch" , "air-touch" , "air-touch" и т.н. - говорим за едно и също техника .

Плюсове и минуси

Оцветяването Air-touch е наистина обичано от много хора, включително знаменитости. Тази любов се обяснява с абсолютните предимства на тази техника.

Нека изброим основните предимства:

 • красиви преливания - в резултат на боядисване нишките изглеждат така, сякаш естествено са изгорели на слънце;

 • нежен ефект върху косата - поради факта, че се боядисват само част от кичурите, а не по цялата дължина;

 • гъвкавост - въздушното оцветяване може да се направи с всеки оригинален цвят на косата;

 • няма нужда да се придържате стриктно към графика за актуализиране на цветовете; косата в корените не е ангажирана, което означава, че не е необходимо да повтаряте процедурата на всеки 2-3 седмици.

В същото време въздушното оцветяване, както всяко друго, не може да се похвали с липсата на минуси. И най-важното е трудността при изпълнение: не всеки майстор е готов да поеме тази техника, а у дома овладяването на необходимите умения е цяла история.

Каква боя се използва?

Ако решите сами да направите сложно боядисване с ефекта на избистрени кичури, изберете устойчиви бои за дълготраен резултат.

Нюансът трябва да е един или два нюанса по-светъл и по-ярък от оригиналния цвят на косата.

Препоръчваме ви да разгледате по-отблизо продуктите от следващите редове.

Garnier Color Sensation

Ние ценим тази боя заради нейната многостранна цветова палитра - точно на нея разчитаха производителите. Нека разкрием една малка тайна: към формулата е добавен седеф, благодарение на който нишките блестят много красиво на светлината.

L'Oréal Paris Préférence

„Монако“, „Марсилия“, „Шангрила“, „Манго“ Не, това не е хаотична колекция от красиви думи, а имената на нюансите на трайната боя Preférence. Разбира се, избрахме го не само заради благозвучните фрази на опаковката. Наситеността на пигмента е това, което ни привлече.

L'Oréal Paris Excellence

Опитваме се да купуваме многофункционални неща. Същото важи и за козметиката. Сложно оцветяване може да се опита например с крем-боя с тройна грижа. Цветът Excellence съдържа прокератин, а специален серум предпазва нишките по време на процедурата.

Снимки преди и след

Най-добрият начин да разберете какво е въздушно оцветяване е със снимки. Събрахме илюстративни примери преди и след. Предупреждение: гледането ви кара да искате да изпитате въздушното докосване сами.

На кого му отива оцветяването с въздушно докосване?

Техниката air touch също е популярна, защото подчертава красотата на косата, независимо от оригиналния цвят. Не вярвате на думата? Вижте снимката по-долу!

И да, напомняме ви, че когато сменяте цвета, трябва да се уверите, че веждите са съчетани с новия нюанс на косата. Как да се гримирате у дома, разказваме във видеото:

На тъмна коса

Преди оцветяването с въздушно докосване, тъмнокосите момичета трябва да се вдъхновят от десерта Три шоколада.

А черната коса ще се "сприятели" със студен рус оттенък или топъл кестенявочервен.

На руса коса

Собствениците на руса коса трябва да изберат нюанс, който визуално изглежда сякаш свети отвътре. Обърнете внимание на студените перлени, сребърни и платинени тонове.

На руса коса

Момичетата с руса коса колористите практически не ограничават избора на нюанси, включително за оцветяване на air touch. Освен това експертите потвърждават, че светлокосите хора могат да се обърнат към палитрата от брюнетки и спектъра от блондинки в търсене на най-хармоничния цвят.

За брюнетки

По принцип няма противопоказания за цвета. Air-touch оцветяването може да се направи с боя от всяка гама (руса, светлокафява, червена и др.).

За блондинки

Техниката на боядисване с въздушно докосване върху руса коса, от една страна, наподобява балаяж, от друга, калифорнийски акценти.

Въпреки това air touch превъзхожда изброените методи по отношение на естествеността на резултата. Не всеки може да разбере дали косата ви е боядисана.

За червенокоси

Често в случай на червена коса техниката омбре (на снимката) се нарича оцветяване с въздушно докосване.

В стремежа към най-естествен резултат, боята трябва да се разпределя произволно по почти цялата дължина на косата, а не само в долната й част.

въздушно докосване за коса с различна дължина

Тази техника за боядисване на коса ще освежи външния ви вид независимо от дължината на косата.

Как работи?

На къса коса

Къса прическа плюс въздушно боядисване придава на косата визуален ефект на обем. Стайлингът ще изглежда по-буен.

Коса със средна дължина

По отношение на естествените акценти, средно дългата коса има най-добър потенциал. Има къде да се обърнете, без да рискувате да прекалите.

На дълга коса

Тези, които отглеждат дълги къдрици, са по-склонни да прибягнат до въздушно оцветяване. И има поне две причини за това:

 1. air-touch боядисването е техника, при която косата в корените не се наранява, което означава, че можете да продължите да растете косата си, без да рискувате нейното състояние и красота;

 2. просто не можете да откъснете очи от резултата от работата на истински майстор - ефектът от такова оцветяване е видим, така да се каже, "в пълен растеж" . Вижте снимката по-долу.

Как да оцветите air touch: инструкции стъпка по стъпка

 1. Не забравяйте да проверите боята за възможно развитие на алергична реакция. Това трябва да стане 48 часа преди планираното оцветяване. За да направите това, нанесете малко състав върху малък участък от кожата и издържайте определено време, съгласно инструкциите за употреба. Ако няма отрицателни последици, можете да подготвите работно място и всичко необходимо за процедурата: сешоар, гребен с тънка опашка, четка, фолио и няколко фиби или щипки за фиксиране на нишките.

 2. Използвайте тънката основа на гребена, за да разделите косата на 15-20 части.

 3. Вземете един от кичурите и го обдухайте отгоре със студена струя въздух, така че късите косъмчета да се отделят от основната маса. Покрийте останалото с боя и внимателно увийте във фолио.

 4. Направете същото с останалите кичури. Подчертаваме, че си струва да се отдръпнете от корените от 3 до 10 см. Хаотично редувайки тези разстояния, ще получите най-естествения резултат.

 5. Изчакайте необходимото време, посочено в инструкциите, и изплакнете боята обилно.

 6. Нанесете балсама или балсама, които идват с цвета на косата ви и изплакнете според указанията.

  Роман Моисеенко Цветен експерт L'Oréal ParisСъветвам ви да тонирате косата си у дома с боя без гланц Casting Crème Gloss на L'Oréal - в случай, че нямате бели коси. Ако има такива, опитайте бои от линиите Excellence или Prférence.

Как да се грижим за косата след подчертаване с техниката Air touch?

Въпреки нежния характер на техниката air touch, косата след боядисване все пак изисква специални грижи. Ние ви казваме какво да търсите.

 • Важно е да осигурите термична защита на кичурите по време на оформяне. Горещите инструменти могат да повредят къдриците и да променят цвета им. Така че защо да не се погрижите за "въздушната възглавница" под формата на защитен крем или масло?

 • Имате нужда от компетентен подход при избора на козметика, дори и да не сте боядисали напълно кичурите от корените до краищата. Но все пак изборът на шампоан, балсам и маска вече е по-добър в категорията продукти за боядисана коса.Гамата Elseve с ламиниращ ефект ще помогне за удължаване на живота на цвета.

 • Препоръчително е да не забравяте за навременното актуализиране на цвета. Но няма нужда да повтаряте процедурата след 3-4 седмици, тъй като оцветяването в един цвят обикновено изисква.

  Следете състоянието на къдриците и решете според настроението си кога да се погрижите за нова порция „слънчеви отблясъци“.

Отговори на често задавани въпроси относно оцветяването на air touch

Ще се опитаме да изясним, като отговорим на най-популярните.

Възможно ли е да оцветите air touch у дома?

Много колористи са склонни да вярват, че air touch може да се направи с високо качество - оцветяването може да се направи само в салона. Но извършването на тази процедура самостоятелно у дома също не е противопоказано.За първи път ви съветваме да доведете приятел, който има опит в боядисването на косата. Освен това, в допълнение към боите, ще ви трябва сешоар, гребен, щипки или фиби, фолио и няколко часа свободно време. И ние вече споделихме инструкциите стъпка по стъпка малко по-нагоре.

Каква е разликата между balayage и air touch?

Балаежа не включва използването на сешоар. Що се отнася до ефекта, въздушното докосване - боядисването дава по-естествен резултат, тъй като нюансите са избрани възможно най-близо до оригиналния цвят на косата."

Коя коса да боядисам след издухване?

Останалите в ръката (т.е. най-дългите)."

Категория: