Темата на тази статия е опъването на боя върху косата. Какво е това, кой го подхожда и защо този метод на оцветяване се счита за достатъчно мек? Ще отговорим на всичко по ред

Какво е разтягане на цвета на косата?

Разтягането на цвета е популярна техника, използвана както за тъмна, така и за светла коса. Накратко, косата не е боядисана по цялата дължина.

Корените и кореновата зона обикновено не са засегнати. Сигурни сме, че мнозина са запознати с техники като балаяж, шатуш, въздушно докосване, омбре и подчертаване. По време на тези процедури за боядисване цветът на косата се разтяга, например, от тъмен към светъл или обратното.

Предимства на това оцветяване

Първо, има спестяване: няма нужда да нанасяте боя по цялата дължина на косата. Второ, с този подход корените, които растат с времето, няма да бъдат забележими, както при монохроматичното оцветяване.

И трето, разтягането на цвета ви позволява да постигнете някои допълнителни визуални ефекти - например придаване на обем на косата (вижте снимката за потвърждение).

Недостатъци в цвета

Липсата на опит е основното нещо, което пречи на момичетата да се решат да експериментират. Да, разтягането на цвета у дома не е най-лесната процедура за красота и може би ще бъде по-разумно да поверите косата на професионалист, в края на краищата, не напразно те са учили сериозно умението за боядисване от дълго време време. Въпреки това, с много силно желание да овладеете необходимите умения, това е реалистично.

Видове техники за разтягане на цветовете

Може да е трудно за невъоръжено и непрофесионално око да оцени разликата между техниките за оцветяване, които използват няколко нюанса. В действителност обаче разликите са значителни. Предлагаме да разберем тънкостите на всеки.

Омбре

За най-мързеливите тази техника за опъване на цвят върху косата е извън конкуренцията.

Но шегата настрана, наистина е по-добре да започнете да се запознавате с боядисването, което използва няколко цвята, с омбре. Изберете цветове, с които трябва да направите плавен преход от основния нюанс към второстепенния

Пригответе се да размиете границите на нюансите някъде по средата на дължината. В корените, например, ще остане кестеняв нюанс, а на върховете вече ще има пепеляво русо.

Ако се интересувате не само от естетическата, но и от практическата страна на нещата, тогава отбелязваме, че боядисването на върховете в светли нюанси ви позволява визуално да маскирате изтънялата коса, правейки я да изглежда по-обемна.

Шатуш

Друга техника, която освен бои и четки ще изисква малко креативност от вас.

Както при техниката омбре, ние оставяме корените на косата непокътнати.

Опъването на цвета върху косата чрез техниката shatush осигурява допълнителен визуален обем не само на върховете, но и по-близо до кореновата зона - и всичко това, защото оцветяването на нишките се извършва по хаотичен начин, с вдлъбнатини от корените в диапазона от 3 до 10 cm.

Акценти

Най-често момичетата идват в салоните за красота с молба за оцветяване в тази техника.

Защо? Е, първо, това е доказан метод, който успя да спечели голяма армия от фенове през годините.Второ, колористите са добре запознати с подчертаването и имат целия необходим арсенал и усъвършенствани професионални умения. Салонът в този смисъл е разумен избор. Все още ли искате да се тествате у дома и сте готови да приемете това предизвикателство? След това прикачваме снимка с резултатите от успешното подчертаване за вдъхновение!

балаяж

Мекотата и естествеността са почти синоним на думата "балаяж" . Балаяжното оцветяване означава, че цветът се разтяга много гладко.

Пълното размиване на границите на капитана, като правило, се постига чрез извършване на хоризонтални движения с четката, докосвайки само горния слой на косата и по този начин създавайки ефект на изгорени кичури.

Въздушно докосване

Разберете, че момичето е оцветило с техниката въздушно докосване, не всеки може. Резултатът изглежда възможно най-деликатен, но методът, разбира се, е доста трудоемък и инвестиран. На първо място, косата е разделена на нишки. След това всяка се издухва със сешоар, за да се разделят късите коси: за разлика от общата маса, те не се боядисват.

Примери за боядисване на коса в различни цветове с разтягане

Когато избирате основния нюанс на косата си за нов „партньор“, е важно да оцените параметрите на цвета. Противно на общоприетото схващане, колористите понякога допускат смесване на студени и топли нюанси (изключение прави техниката ombre). Всичко зависи от индивидуалните характеристики на всяка конкретна "двойка" .

За блондинки

В тенденциите, най-гладкото участък на цвета на косата за блондинки.

Роман Моисеенко Цветен експерт L'Oréal ParisПлътният равномерен цвят сега не е на мода, но тъмните контрастни корени са доста популярни. Но, въпреки всичко, при избора на блондинка на първо място препоръчвам да започнете от цвета на кожата и очите.

Изберете спокойни, дискретни нюанси и използвайте балаяж или въздушни техники.

На тъмна коса

На тъмна коса разтягането на цвета е подходящо за момичета със средно дълги къдрици.

Нашите любими в този случай са медени и карамелени нюанси, които сякаш са създадени един за друг.

От тъмно към светло

Много хора искат да седнат на два стола - да станат блондинки, без да спират да бъдат брюнетки. Можете да го направите!

Оцветяването с омбре е най-добрият начин да се справите със задачата. Резултатът, като правило, изглежда грандиозно, особено ако оформите косата си с помощта на техниката на разресване.

На руса коса

Участъкът на цвета, който решите да опитате върху руса коса, може да имитира ефекта на избелени от слънцето кичури.

Изберете златисти нюанси за блестящи резултати.

Между другото, в този случай не можете да спестите от "злато" . Предлагаме да допълните изображението с грим с блестящи сенки. За инструкции стъпка по стъпка вижте видеоклипа:

На черна коса

Разтягането на различни нюанси на асфалтовия спектър стои добре на черна коса.

Препоръчваме ви също да обърнете внимание на необичайни ярки цветове, като синьо или зелено.

На червена коса

Коса в такива нюанси и сякаш свети отвътре - можете ли да си представите какво ще направи техниката на сложно оцветяване с тях?

Преди да ви поканим да се насладите на фотопримерите, ще ви дадем един съвет: с червена основа е по-добре да заложите на близки тонове, като избягвате палитра за блондинки или брюнетки.

Разтегателен цвят върху коса с различна дължина

Нека си признаем, когато става въпрос за техники като балаяж, омбре или шатуш, дължината има голямо значение.

Дълга коса

Можете да използвате няколко нюанса. Разбира се, има разумни ограничения – три или четири цвята. В този случай разтягането ще лежи гладко върху дълга коса и крайната палитра ще бъде многостранна.

Коса със средна дължина

Разтягането за средна коса също е от практически интерес. Първо, момичетата с тази дължина често са склонни да отглеждат дълги къдрици, а за преходния период частичното боядисване е най-подходящо.Второ, разтягането на цвета ви позволява да разнообразите изображението, тъй като средната дължина на косата е най-често срещана днес.

Къса и много къса коса

Разтягането на цвят върху къса коса не е лесна задача. Няма много място за прехода, но трябва да се направи възможно най-плавно.

Нашият съвет е да изберете хайлайт. У дома, боядисването в тази техника е най-лесно да направите, ако имате прическа като пикси или къс боб.

Как изглежда разтягането на различни прически?

Каре

Blonde + caret са идеални начални цветове за опъване на косата. Прикачване на идеи за оцветяване, на които е трудно да устоите.

Прически с бретон

Концепцията за "френски шик" се отнася за сложни техники за боядисване. Например, по централните улици на Париж често могат да се видят момичета с дълъг разкъсан бретон, съчетан с балаяж.

Гарсън

Модата на тази къса прическа се възражда отново. Затова не можем да не го споменем в този списък - изглежда, че той просто е създаден за сложни техники за оцветяване. Предлагаме две решения: или направете хайлайт, като изберете нюанс с три или четири нюанса по-светъл като втори цвят, или омбре.

Каскадна прическа

Ако сте направили тази прическа, вероятно ще искате да придадете обем на косата си. С помощта на техниката shatush и компетентния стайлинг можете визуално да го удвоите почти!

Дълго боб

За блондинките за лятото е подходяща следната препоръка - да допълнят удължената каре с участък цвят, използвайки модерната техника на въздушно докосване. По-добре е да оформите такава красота с помощта на ютия, като изправите косата с краищата навътре (т.е. към врата).

Как да опънете цвета на косата у дома?

След като разгледахте снимката, разбрахте ли, че участъкът на цвета на косата е точно това, от което се нуждаете сега?

Ако сте готови за такъв колористичен експеримент, използвайте нашите прости инструкции за омбре боядисване.

  1. Изберете цвят с един или два нюанса по-светъл от основния цвят на косата ви.

  2. Подгответе косата си: Първо срешете косата си, след това леко срешете назад, където искате цветът да избледнее. Тази условна граница трябва да е на около 5–10 см от корените.

  3. Разнесете боята от краищата на косата до линията на косата. Опитайте се да не създавате ясни граници - за това работете с четка с плавни движения.

  4. Изчакайте времето, посочено в инструкциите за боята, и отмийте състава, както е препоръчано от производителя на боята.

Правила за грижа за косата след разтягане на цвета

Ако сте измислили как да разтегнете цвета на косата си и дори сте се справили със задачата на практика, не оставяйте ефекта да изчезне преди време. Следвайте нашите съвети за по-дълготраен резултат.

  1. Използвайте продукти за коса с ламиниращ ефект. Продуктите от линията Elseve "Color Expert" не само почистват косата, но и се грижат за нея. Основното предимство на тези продукти за красота е, че всички формули са изострени, за да поддържат цвета, яркостта и привлекателността на боядисаната коса.

  2. Не сушете и не оформяйте косата си със сешоар или преси/преси без топлинна защита. Мнозина пренебрегват това правило, без да знаят, че излагането на високи температури, първо, разрушава структурата на косата и, второ, изкривява цвета й. Намерихме продукт, който издържа на температури до 230°C.

  3. Използвайте маслата разумно. В случай на боядисана коса е по-добре да нанесете подхранващи продукти на маслена основа върху кичурите след оформяне, като предварително загреете малко количество в дланите.

Категория: