Мисли да стане блондинка периодично се прокрадват в главата на почти всяко момиче. Дори най-горещите брюнетки се интересуват от това как биха изглеждали, ако пробват модерно русо. Тази статия е за всички, които мечтаят за руса коса

Блондинка 2023: тенденции и антитенденции в оцветяването

Страхотна новина за тези, които обичат да опростяват всичко: най-модерната блондинка през сезон 2023 е солидна. Отсега нататък, за да бъдете в тенденция, не е необходимо да овладявате сложни техники за оцветяване, комбинирайки няколко нюанса. Едно е достатъчно, но изборът му не трябва да се приема леко.

След боядисване на косата в един цвят „от и до“, важно е да следите повторно израсналите корени: според колористите процедурата трябва да се повтаря приблизително веднъж на всеки 3 седмици.

Да преминем към ключовия въпрос: какъв нюанс на русото е в тенденция? Три претендират за статута на най-актуалните наведнъж - кремаво, медено и сиво русо.

Много it-girls се обърнаха към това трио миналата година. Предполагаме, че през 2023 г. боите от изброените тонове ще бъдат много търсени, така че препоръчваме да не отлагате покупката.

Да разкажем обаче за анти-тенденциите при блондинките. Не е изненадващо, че русото с жълт подтон е начело тук. Стилистите не получават заявка за такъв цвят, но с течение на времето, при недостатъчна грижа или пълното й отсъствие, цветните нишки могат да придобият този много непривлекателен жълтеникав оттенък. Как да избегнем това, ще кажем в края на статията.

Втората антитенденция е боядисването, при което корените на косата са по-светли от върховете. През 2023 г. всичко трябва да е точно обратното: оставяме тъмно русо в корените, избираме светъл цвят за върховете!

И накрая, третият антипобедител - резки граници между нюансите. Няма значение каква техника владеете - балаяж, омбре или шатуш - преходите между цветовете трябва да са възможно най-плавни. И гримът за изображението е подходящ. Демонстрираме опцията за всеки ден във видеото:

Най-модерният нюанс на русото през 2023 г.: примери със снимки

Тенденциите, изброени в началото на статията, са само върхът на айсберга. Светът на блондинките е много по-голям. Оптималният нюанс може да бъде избран за всеки тип външен вид. Помислете за най-интересните и желани.

Платинено русо

Най-забележимият представител на палитрата е платинено русото.

С него се обърнаха много знаменитости, включително Лейди Гага, Ким Кардашиян и Дженифър Лоурънс. Абсолютно органично, този цвят ще се впише в образа на момичета със студен цветен тип, със сини или зелени очи.

Перлено русо

Модерен седефен нюанс никога няма да подведе хората със светла кожа и сини очи. Блондинките обичат да го избират, когато са уморени от цвета си и искат нещо ново.

Бежово русо

Същият цвят, който поставихме в класацията за най-добрите през 2023 г. и нарекохме кремаво русо. Неговите експерти препоръчват използването му в монохромно оцветяване.

Плътните къдрици в този случай изглеждат едновременно луксозно и благородно. Между другото, това модерно оцветяване за блондинки, наречено baby blonde, беше въведено на мода от актрисата Грейс Кели. Косата с кремав цвят ще подхожда на собствениците на светли очи (сини, зелени или сиви) и кожа с розов оттенък.

Пшенично русо

Палитрата от пшенични цветове е доста богата и не е трудно да намерите нюанс, който ви подхожда. В идеалния случай този цвят на косата ще бъде в хармония с топъл тон на кожата.

Бързото определяне на вашия подтон ще ви помогне да отговорите на въпроса кое бижу ви подхожда повече - златно или сребърно. Ако е златисто, тогава вашият подтон най-вероятно е топъл. С кожа със студен подтон е по-добре да изберете модни нюанси на пшенично русо с пепеляв оттенък.

Ягодово русо

Цветът, който ви помага мислено да се пренесете в лятото. Ягодово русо (известно още като розово русо) не губи позиции от няколко години.

Не сме изненадани: нюансът красиво подчертава кожата и прави целия вид очарователен и сладък. Между другото, тази версия на русото е вторият кандидат за победа в номинацията „монотонно оцветяване“. Стилистите смятат, че деликатната розова руса е самодостатъчна и не изисква помощници.И ако го допълните с други нюанси, съществува риск от претоварване на изображението. Освен това го обичаме заради неговата гъвкавост: подхожда на момичета от различни цветотипове, независимо дали е есен или пролет. Между другото, нашият забавен тест ще ви помогне бързо да определите вашия цветотип:

Направете теста13

Каква кожа имаш?

 • Топъл тон, по-близо до праскова
 • Студен тон, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Топъл тон със златисти нюанси, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Студен, "порцеланов" тон, голям контраст между цвета на кожата и косата
2/3

Какъв цвят е косата ти?

 • По-светъл, по-близо до златист оттенък
 • Светло русо до кестеняво, студени нюанси с пепеляви нюанси
 • Кафяво до черно. Златист или червен подтон
 • Тъмно кестеняво до черно с пепеляви нюанси
3/3

Какви очи имаш?

 • Синьо, зелено, светлокафяво
 • Синьо, сиво-синьо, сиво-кафяво
 • Лешниково, тъмнокафяво, маслинено или топло зелено
 • Средно кафяво до черно, синьо-сиво, студено зелено

Пепел

Модата на този нюанс тръгна в социалните мрежи. Има повече от 120 хиляди публикации на хаштаг ashyblonde. Тази студена модерна блондинка не набра дива популярност тази година, но също влезе в основните тенденции на сезон 2023.

Пепелявите цветове присъстват в почти всяка колекция. Но на кого отива пепелно русата? Наистина всички? Въобще не. Момичетата с тъмна кожа и кафяви очи трябва да гледат на топли нюанси. Студената блондинка е прерогатив на синеоките блондинки. Съветваме ви да го добавите към "спасените" момичета със светла и прасковено розова кожа.

Медена блондинка

Със сигурност сте забелязали също, че палитрата от нюанси на русото, подходяща изключително за момичета със светла кожа и сини очи, е по-широка от по-разнообразния спектър.

Затова имаме удоволствието да ви представим модерни цветове, създадени за мургави момичета с тъмни очи, които мечтаят да намерят перфектното русо. Това е гама от медено руса. Топлите нюанси напомнят на карамелено русо, но в по-експресивен прочит.

Сиво русо

И най-необичайният нюанс от светлата палитра допълва списъка ни - сиво русо, което пасва идеално на къса коса.

Нека кажем веднага, че през новата година количеството сив пигмент в този нюанс трябва да бъде минимално. През 2023 г. акцентът за момичета със студен тип външен вид ще бъде само лек намек за сиво в русо оцветяване. Ако това не е достатъчно за вас, направете акценти на базата на сива коса.

Роман Моисеенко Цветен експерт L'Oréal ParisКогато избирате блондинка, препоръчвам да започнете от цвета на кожата и очите и да изберете индивидуална палитра. Нека да разгледаме светлите нюанси на дълготрайната боя на Préférence, които са вдъхновени от пистата на Седмицата на модата в Париж.

Модерни нюанси на русото на къса коса

Късата коса става все по-популярна всяка година. Искате ли да изглеждате много стилно и много модерно? Два съвета. Първо правим боб прическа (дълга или не, няма значение), след което се боядисваме в русо.

Можете да направите оцветяване с тъмни корени или напълно да преминете към светлата страна. Основното нещо - без жълтеникавост и ефекта на изгорена коса. Как да избегнем тези проблеми, ще кажем в края на материала.

Идеи за цвят за средно дълга коса

На най-често срещаната дължина всеки нюанс на русото изглежда добре. В този случай препоръчваме да добавите индивидуалност към изображението с помощта на разкъсан бретон. През 2023 г. е по-добре да го направите удължен и да го поставите с помощта на техниката на четкане. Най-добрите примери са на снимката по-долу.

Русо на дълга коса: примери със снимки

Русото с дълги къдрици е идеално за много момичета. Но както виждаме, не е достатъчно да пуснете дълга коса и да я боядисате произволно в русо. Трябва да намерите този цвят. Ако е трудно да вземете решение, препоръчваме да започнете с кремаво русо. Въпреки универсалността, този цвят все още не е успял да се превърне в "общо място" . Между другото, възможността за виртуално изпробване на цветовете, която е налична на уебсайтовете на много производители на домашни бои за коса, ще ви помогне с решението. Например тук.

Модерни техники за боядисване за блондинки през 2023 г.

Сложните техники за оцветяване изглеждат особено впечатляващи на блондинките. Сигурни сме, че като гледате снимката по-долу, ще искате да подобрите уменията си за оцветяване на дома. И ние ще ви кажем в каква посока е по-добре да се движите.

Омбре

Нека започнем с метод, който не изисква суперсили. Тъмно отгоре, светло отдолу - христоматийна версия на омбрега. За оцветяване изберете модерни цветове: тъмна пепел и платина. Комбинацията изглежда изгодна на коса с всякаква дължина. Тази комбинация, между другото, е много подходяща за момичета със светла кожа и кафяви очи.

У дома не е толкова трудно да направите такова оцветяване: с четка разпределете по-тъмен нюанс през косата, движейки се от корените до една трета от дължината им (ако естественият нюанс е близък до студено пепеляв , останете със своите). След това разнесете светлата боя върху останалата дължина на косата.Върху границите на цветята работете с гъба или плоска четка и гребен, като нанасяте боя с произволни движения.

Шатуш

Ако владеете омбрето, техниката шатуш също ще ви е по силите. Единствената разлика е, че след нанасяне на два нюанса върху косата (припомнете си, че по-тъмен - в корените, по-светъл - по-ниска дължина), е необходимо да прелеете границите с четка не само хоризонтално, но и вертикално.

В последния случай си струва да работите с по-широки щрихи. Боядисването в тази техника изглежда красиво на дълга коса, оформена на вълни. А тонът на кожата и косата в този случай нямат значение.

Въздушно докосване

В тази техника се работи с всякакви нюанси, но за предпочитане са студените. Припомняме ви, че модерното русо - 2023 със студен подтон - е платинено и перлено. Тези цветове подхождат на момичета със сини и сиви очи и розова или светла прасковена кожа.

Как се рисува? Нека да говорим! Разделете русата едноцветна коса с разделяне на три сектора: тилната и две еднакви в предната част на главата. Отделете тънки кичури коса един по един и ги издухайте със сешоар, така че по-късите косми да се отделят от основната част (не е необходимо да се боядисват). На основната част нанесете изсветляваща боя с леко хаотични движения, като отстъпите от корените и не рисувайте върху върховете. Увийте всеки боядисан кичур във фолио. Експертите по оцветяване казват, че боядисването на руса в тази техника ще отнеме минимум 2-3 часа. Но резултатът под формата на красиво блестяща коса на светлина си заслужава времето!

балаяж

Сезонът, когато модното боядисване балаяж завладя салоните за красота, отдавна отмина, но техниката все още е популярна, особено с нюансите на русото. Много момичета днес овладяват това трудно оцветяване у дома.

Да започнем с основите: трябва да е обикновен и не ярък. Идеалният вариант е красиво пшенично русо. След това разделете кичурите на четири секции и боядисвайте косата във всяка от тях на свой ред. Оставете част от нишките без боя, като нанесете състава само върху външното ниво. И между другото, за малко да забравим: тази техника трябва да се тества преди почивка на море или, ако ваканцията се отлага, комбинирайте боядисването с тестване на нов автобронзант. На фона на тъмна кожа, боядисването с помощта на техниката балаяж разкрива най-пълно своя потенциал за красота!

Само за блондинки: продукти за грижа за косата

Всеки експерт ще ви каже: боядисването на косата ви в русо може да промени качеството на косата ви. Изсветляващите бои са най-травмиращите, когато става въпрос за здравето на косата.

Следователно домашната грижа за руса коса трябва да бъде компетентна и систематична.

Оцветени шампоани

Бестселър за блондинки - лилав шампоан. Именно този продукт удължава ефекта на оцветяване и спасява момичетата от нежелана жълтеникавост. Обърнете внимание на продукта от линията Elseve. Харесва ни, че можете да съчетаете шампоана с маска със същия лилав пигмент.

Продукти за боядисана коса

 1. 1. Козметика 2 в 1 е истинска находка за момичета, които винаги бързат за някъде. Тази еликсир маска отговаря на двете основни нужди на жените с руса коса: подхранване на къдрици и защита на цвета.

 2. Ако изведнъж се наложи повторното боядисване да бъде отложено и корените на косата ви издават напълно, трябва да действате бързо. Разнесете върху проблемните зони с тониращ спрей за боядисване на обрасли корени Magic Touch. Няколко минути - и вашето оцветяване визуално ще изглежда по-младо за няколко седмици.

 3. За да не ви изненада неприятността (говорим за неприятен жълт нюанс на косата), дръжте пръста си на пулса. След всяко измиване използвайте продукт за коса, който неутрализира жълтеникавостта. L’Oréal Paris има страхотен вариант – тази маска се грижи и за кичурите.

Категория: