Когато избирате нюанс на косата, е важно да разчитате не само на тенденциите и вкуса, но и на външния вид. Днес нека поговорим какъв цвят на косата подхожда на кафяви очи

Правила за цвета на косата за момичета с кафяви очи

Избирате какъв цвят да боядисате косата си? С кафяви очи е лесно да се почувствате като заложник на образа на брюнетка или кафява коса, но това не е така - светлият цвят на косата с кафяви очи изобщо не е противопоказан. Повярвайте ми - и открийте цял свят от нови нюанси!

Когато избирате красив цвят на косата за кафяви очи, също е важно да вземете предвид типа цвят, тена на кожата, възрастта, наличието или отсъствието на сива коса. Съставът на боята също има значение. Естествените брюнетки трябва да бъдат особено внимателни при избора на боя: изсветляването може да покаже червен пигмент, който не е подходящ за всеки тип цвят.

И така, какъв цвят на косата отива на кафяви очи? Нашата селекция ще ви помогне да се ориентирате и да намерите нюанси на косата, които ще подчертаят очите ви и ще ви направят неотразима.

Събрахме примери за най-успешните комбинации, но ако не сте намерили правилната сред тях, следвайте тези прости съвети.

 1. Комбинирайте контрасти: светли очи блестят на фона на тъмна коса, а тъмните очи хипнотизират в рамка от светли.

 2. Винаги се съобразявайте с тена на кожата си - той е основата за изграждане на хармония на цветовете в грима и оцветяването.

 3. Ако искате да опитате модерни пастели, придържайте се към топли нюанси като розово злато.

 4. За да боядисате косата си в цвят, който не отговаря съвсем на типа цвят, но наистина го харесвате, опитайте боядисване с омбре или подчертайте някои кичури с този цвят - това ще запази хармонията на изображението и ще добави ценни нюанси.

 5. Когато радикално промените цвета на косата си, не забравяйте за веждите си: изборът на русо ще изисква да ги изсветлите малко, а ако изберете тъмна коса, тогава светлите вежди просто ще трябва да бъдат боядисани за да не изглеждаш като ученичка, откраднала тубичка с боя на мама.

 6. Избягвайте черни или неестествено студени цветове на косата, комбинирани с топли нюанси на очите, в противен случай те ще се "спорят" помежду си, в резултат на което дори най-шикозната коса може да изглежда като не най-добрата перука.

Избираме цвета на косата според нюанса на очите

Нюансите на кафявите очи са не по-малко от естествените нюанси на боята, така че може да има голямо разнообразие от комбинации, но във всеки случай е необходим индивидуален подход: медният цвят на косата ще засенчи благоприятно кафяво-зелените очи, но няма да подхожда на собствениците на тъмнокафяви очи, но карамеленият цвят на косата подхожда на почти всяка красавица с кафяви очи.

Зелено-кафяви очи

Оптималният цвят на косата за лешниково-зелени очи е русо (в диапазона от средно до тъмно) и, разбира се, медно. Може би това е най-успешният вариант за тези, които искат да комбинират червена коса с кафяви очи.

Зелено-кафявите, лешникови очи също подхождат на кестеняви нюанси и по-студено пепелно русо.

Въпреки това, по-добре е да не разглеждате напълно руса коса с такива първоначални данни: резултатът няма да добави изразителност нито към очите, нито към косата. Платинените нотки са най-добре оставени за отделни нишки, ако наистина искате по някакъв начин да използвате този цвят.

Тъмнокафяви очи

Пшеничен цвят на косата, светло русо или дори радикално платинено русо ще направи тъмните очи по-ярки, подчертайте ги на лицето колкото е възможно повече. И собствениците на най-тъмните очи, за разлика от момичетата със светлокафяви очи, ще отидат с всякакви студени нюанси, от платинено русо до сиво и лилаво. Може да изглежда нелогично, но чернооките красавици могат спокойно да експериментират с руса коса. Резултатът ще бъде много ефективен.

Когато избирате по-тъмни цветове за тъмни очи, напротив, трябва да внимавате: такава „ориенталска“ комбинация трябва да изглежда хармонично.

Опитайте нов цвят и вижте дали резултатът е според очакванията.

Светлокафяви очи

Печеливш избор за собствениците на светлокафяви, кехлибарени очи ще бъдат топлите нюанси на косата от почти шоколадово до деликатно карамелено русо.Момичетата с по-светли очи също могат спокойно да си позволят ягодово русо и всички вариации на боядисване с помощта на омбре, балаяж и техники за подчертаване, съчетавайки светлокафяви, кестеняви и пшенични нюанси.

Важно е да внимавате със студените нюанси: в контраст с топлия цвят на очите дори естественото пепеляво русо може да изглежда зеленикаво.

Избираме цвета на косата според тена на кожата

Остава да се уверите, че не само вашите кафяви очи, но и тонът на кожата ви са в хармония с новия цвят на косата - в крайна сметка неправилната комбинация може да унищожи целия образ. Например шоколадовият цвят на косата и кафявите очи гарантират успешен външен вид в комбинация с много бледа кожа или, обратно, с много тъмна кожа. В средния диапазон е малко вероятно да се получи изразителен резултат. Знаете ли какъв цветотип сте? Направете нашия тест:

Направете теста13

Каква кожа имаш?

 • Топъл тон, по-близо до праскова
 • Студен тон, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Топъл тон със златисти нюанси, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Студен, "порцеланов" тон, голям контраст между цвета на кожата и косата
2/3

Какъв цвят е косата ти?

 • По-светъл, по-близо до златист оттенък
 • Светло русо до кестеняво, студени нюанси с пепеляви нюанси
 • Кафяво до черно. Златист или червен подтон
 • Тъмно кестеняво до черно с пепеляви нюанси
3/3

Какви очи имаш?

 • Синьо, зелено, светлокафяво
 • Синьо, сиво-синьо, сиво-кафяво
 • Лешниково, тъмнокафяво, маслинено или топло зелено
 • Средно кафяво до черно, синьо-сиво, студено зелено

За светла кожа

Не е толкова лесно да изберете правилния цвят на косата за собствениците на кафяви очи и светла кожа: контрастната комбинация диктува свои собствени правила и в този случай е по-добре да започнете от особеностите на цвета на очите.

лешникови очи + светла кожа

Момичетата със светла кожа и кафяво-зелени очи са изправени пред червени нюанси, които изглеждат естествени на малко хора. Изберете от наситено медно до ярко червено, с аристократичен блед цвят на кожата и зеленикави очи от ваша страна!

Но внимавайте, когато работите със студено русо: заедно със зелени очи може да подчертае зеления подтон на кожата.

Тъмни очи + светла кожа

Продължете темата за контраста и подчертайте дълбочината на черните очи с най-светлите нюанси или опитайте визия на английска роза със сдържани тъмни кестеняви къдрици.

Боядисването на косата ви в модерен пастелен цвят също не е забранено - всички тези експерименти са разрешени с вашия цветен тип.

Притежателките на най-светлата кожа на кафяви очи могат да си позволят черно оцветяване, но синьо-черните сенки е по-добре да се избягват. Вместо образ на мистериозна черноока азиатска принцеса, този избор може да доведе до готик тийнейджър.

Кехлибарени очи + светла кожа

Цялата гама от светлокафяви и кестеняви цветове е достъпна за вас. Изберете всякакви естествени нюанси и ги комбинирайте в техниките омбре и балаяж, за да придадете на косата си не само повече изразителност, но и ефект на допълнителен обем.

Запазете студените нюанси за краищата на косата и малките селективни кичури; основното е да ги избягвате в областта на рамкирането на лицето, те няма да се „сприятеляват“ с такъв топъл нюанс на очите.

За тъмна кожа

Момичетата, които избират цвят на косата за тъмна кожа и кафяви очи, имат малко повече поле за въображение при избора на интересни комбинации. Отговорът на въпроса какъв цвят на косата подхожда на тъмна кожа и кафяви очи зависи повече от тена на кожата, отколкото от очите.

Загоряла кожа + кафяви очи

Опитайте да добавите летни нотки към визията си, като си позволите да играете с по-светли нюанси. Тенът наистина разширява обхвата на избор: слънчевата визия ще изглежда естествена с всеки нюанс на кафявите очи, тъй като създава ефекта на избеляла от слънцето коса.

Запазете тъмни, студени или пастелни нюанси, когато тенът избледнее.

Тъмна кожа + кафяви очи

Любима техника за южняшките момичета е боядисването на косата почти в тон или малко по-светло от лицето. Тази комбинация кара цялата визия да изглежда като карамел и винаги изглежда свежа, особено в комбинация с по-светли кафяви очи.

В същото време тъмната коса ще отива само на собствениците на по-тъмни очи - това е, което наистина успява в образите на ориенталски красавици.

Много тъмна и черна кожа + кафяви очи

Може би това е единствената комбинация, в която напълно черна коса и кафяви очи ще изглеждат естествени и органични заедно.

Това обаче не означава, че по-светлите нюанси на косата са противопоказни. В зависимост от тена на кожата, можете безопасно да експериментирате с всякакви нюанси, от тъмно русо до русо. В този случай можете да боядисате косата си изцяло или на кичури (за по-мек ефект).

Единственият спектър, който най-тъмните момичета се съветват да избягват при избора на боя, са червеникавите нюанси на кестен. Създайте ярко изображение, противно на очакванията, няма да работи.

Вземайки предвид топлите и студените подтонове на кожата

Дори при еднакво ниво на тена на кожата, с маслинени и например прасковени нюанси на кожата, същият нюанс на косата ще изглежда различно.

Топъл цвят на кожата

Такива първоначални данни отварят доста голям диапазон за избор на боя. И все пак тук има нюанси: например момичетата с бронзов или карамелен цвят на кожата е по-добре да се придържат към топли нюанси на косата, които са близки по тон - те благоприятно ще подчертаят красотата на тена.

А светлата прасковена кожа позволява експериментиране както с топли, така и със студени нюанси на косата.

Студен тон на кожата

При студен тон на кожата е важно да сте по-внимателни при избора на цвят: неуспешна комбинация от цвят на косата и тон на кожата може да даде резултат, обратен на желания.Например, собствениците на маслинена кожа трябва да избягват сиви и платинени нюанси, които могат да превърнат тена от благородно в земно зелено, а момичетата с розов нюанс трябва да избягват всякакви нюанси на червено, от червено до лилаво. Наситените тъмни нюанси и пшеничното русо ще ви направят неустоими.

Категория: