Перфектното оцветяване е мечтата на мнозина, защото правилният нюанс и дълбочина на погледа ще подчертаят, а чертите на лицето ще бъдат представени в благоприятна светлина. Казваме ви какъв цвят на косата подхожда на сините очи

Какво трябва да имат предвид синеоките момичета при избора на цвят на косата?

Морето е синьо и небето е високо - какви ли не поетични метафори не бяха удостоени със сини очи. Но въпреки романтизма на изображението, синеоките момичета също искат да се трансформират от време на време, променяйки например цвета на косата.

За да бъде смяната на имиджа изключително изгодна, е важно да се вземат предвид няколко фактора едновременно.

На първо място, това е сянката на очите. Правилният цвят на косата за сиво-сини очи ще бъде различен от оптималния избор за ярко тюркоаз.

Второ, цветът и тонът на кожата играят важна роля при намирането на правилния оцветител.

Други аспекти също влияят върху избора на формулата на продукта, например наличието на сива коса: боята в този случай трябва да е по-устойчива (те обикновено пишат на опаковката на такива продукти: „Бои върху сива коса “). Така че, като за начало, нека намерим идеалните комбинации за сини очи въз основа на техния нюанс.

Сиво-сини очи

Студена палитра - това е, което трябва да обърне внимание на собствениците на такива очи на първо място. Защо не помислите за различни нюанси на русото - платинено или пепеляво сиво?

Цветът в никакъв случай не трябва да излъчва жълтеникавост. За да предотвратите нежелани ефекти, препоръчваме да използвате продукти за грижа с лилав пигмент: това е най-бързият и лесен начин да запазите светлия цвят на косата в оригиналния студен спектър.

Сиво-сините очи могат да изпробват сложни техники за оцветяване. Например, направете красив балаяж чрез смесване на нюанси като студен шоколад и светло русо. Важно е и двата цвята да имат студен подтон - както е на снимката по-долу.

А за тези, които вече са решили цвета на косата си, ето видео урок за ежедневен грим за сиво-сини очи:

Тюркоазени очи

С ярък нюанс на тропически вълни можете да експериментирате с топли цветове на косата.

Но не флиртувай. Ярките нюанси няма да работят, освен ако, разбира се, не искате да скриете очите си, а напротив, подчертайте красотата им. Изберете дълбоки цветове. Например кестен, който между другото често се използва от херцогинята на Кеймбридж, или по-скромно червено.

Вярно, колористите предупреждават, че червената коса със сини очи не е лесна комбинация. Предпочитайте бои, които съдържат пигмент карамел или пепел.

Сини очи

Мнозина погрешно вярват, че класическият нюанс на сините очи е най-подходящ за пшеничен цвят на косата с топли нюанси.

В главата ми веднага се появява образът на красиво момиче от руските приказки. Но избирайки този цвят на косата за сини очи, рискувате да изглеждате остарели.

Можете да направите външния си вид актуален с помощта на техниката шатуш. В същото време боята не трябва да се нанася върху корените на косата. По-добре е да добавите "студени" нишки по дължината, на различни нива.

В идеалния случай е добре да използвате два свързани нюанса в работата си. Например перлено русо и светло русо.

Сини очи

Тъмносините очи са рядък дар на природата, който изисква подходяща рамка. За да изберете правилния цвят на боята, важно е да запомните, че експертите не препоръчват визуално претегляне на такъв необичаен външен вид. Ето защо е по-добре да направите едноцветно оцветяване. Можете да изберете тъмен кестеняв нюанс.

Но е по-добре да избягвате черни и червени спектри: те ще се конкурират със синьото, опитвайки се да го потиснат.

Избираме цвета на косата според тена на кожата

Вторият най-важен елемент, който трябва да имате предвид, когато се подготвяте за боядисване, е подтона и тена на кожата. Ако изберете фон дьо тена правилно, вие знаете точните характеристики на вашата кожа. Ако не, тогава е важно първо да определите цвета на външния вид. Как да направите това, описахме тук. Или вземете теста:

Направете теста13

Каква кожа имаш?

 • Топъл тон, по-близо до праскова
 • Студен тон, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Топъл тон със златисти нюанси, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Студен, "порцеланов" тон, голям контраст между цвета на кожата и косата
2/3

Какъв цвят е косата ти?

 • По-светъл, по-близо до златист оттенък
 • Светло русо до кестеняво, студени нюанси с пепеляви нюанси
 • Кафяво до черно. Златист или червен подтон
 • Тъмно кестеняво до черно с пепеляви нюанси
3/3

Какви очи имаш?

 • Синьо, зелено, светлокафяво
 • Синьо, сиво-синьо, сиво-кафяво
 • Лешниково, тъмнокафяво, маслинено или топло зелено
 • Средно кафяво до черно, синьо-сиво, студено зелено

Междувременно помислете за печелившите нюанси на косата за синеоки момичета, в зависимост от това дали кожата е светла или тъмна.

Светла кожа и сини очи

Красивият цвят на косата за сини очи и светла кожа не е непременно класическа блондинка. За щастие, изборът на синеоки момичета със светла кожа не се ограничава до един нюанс. Три нюанса бяха поставени на пиедестала с почти еднакви оценки: пепелно русо, студено кестеняво и студено пшенично русо.

Тъмна кожа и сини очи

По-лесно е да подчертаете тъмния тон на кожата в комбинация със сини очи. Такъв съюз ви позволява да рискувате и да опитате червения цвят на косата, спорен за много синеоки момичета. Какви могат да бъдат сенки за сини очи в този случай?

Колористите съветват "римуване" на кестенявочервена боя с топъл рус цвят, използвайки простата техника омбре.

А с тъмна кожа и сини очи изглеждат красиви светлокафяви нюанси, които са възможно най-близки до естествените цветове на косата.

За топли или студени тонове на кожата

Запомнянето на подхода за съвпадение на цветовете и тена на кожата в случай на сини очи е лесно.

Топлите нюанси хармонизират с топлите нюанси на цветовете, със студените нюанси - със студените. Без противоречия! Можете да видите подходящи опции на снимката.

За топли нюанси:

За студени нюанси:

Примери за най-популярните комбинации на цвят на косата със сини очи

Цветът на косата за сини очи може да бъде всякакъв, но не всеки ще хареса нюанса. Ще говорим за това в края на статията, за да консолидираме разгледания материал.

Комбинация от червена коса и сини очи

Червеното се приема за възможно най-интелигентно и скромно. Трябва да има кафяв или пепеляв блясък.

Този нюанс изглежда красив с разресана коса.

За да направите цвета да блести красиво дори няколко седмици след боядисването, редовно нанасяйте върху къдриците маска, която придава блясък на косата. И не пренебрегвайте четенето на инструкциите: важно е да държите възстановяващите и овлажняващи продукти върху косата за времето, посочено на опаковката (в противен случай е малко вероятно да получите желания резултат).

Черна коса и сини очи

Черната коса рядко съвпада със сини очи. Но ако отдавна сте мечтали за такъв контраст, важно е да разберете кой от нюансите няма да развали впечатлението от изображението. Трябва да се избягва дори лек намек за кафяво-червен тон. Сам по себе си този нюанс изглежда страхотно в дует със сини очи, но като част от черното този нюанс може да подскаже, че оцветяването е направено лошо или твърде отдавна. Следователно черното трябва да бъде преди всичко "чисто" . Втората точка, която трябва да избягвате, е топъл черен нюанс с нотки на кафяво (например гроздово черно). Можете да направите изключение за момичета с много тъмна кожа или тези, които са се върнали от почивка с бронзов тен. Но студеният черен цвят във всеки случай ще получи по-високи оценки от стилистите. А за да запази „студенината“ си по-дълго, използвайте продукти, които неутрализират пожълтяването.

Руса коса и сини очи

"Приятелството" на руса коса и сини очи с право се счита за класика на хармоничните комбинации. Смятаме Блейк Лайвли за еталон сред знаменитостите с правилния нюанс на косата, които умело използват сложни техники за боядисване a la balayage или shatoush, постигайки много естествен резултат.

В същото време нашите колористи не препоръчват да вземем примера на Кристина Агилера със светло платинено русо през 2023 г., настоявайки, че основната насока при избора на цвят на косата днес е близостта до естествен нюанс, дори и такъв е необходимо да се постигне ефект с помощта на два или три цвята.

В щедрите палитри от цветове за дома, всяка синеока красавица със сигурност ще намери "своя" цвят.

Категория: