През новата година, разбира се, искам нова. Промяната на цвета е може би най-впечатляващата и радикална налична промяна. Нека да поровим в мрежата и да разгледаме най-популярните видове боядисване на коса

Модни техники и тенденции в оцветяването

Дори и да мислите, че вече сте намерили перфектния си цвят, обърнете внимание на опциите за цвят на косата - до 2023 г. те са се променили малко.

© Getty Images© @beauty_adept© makeup.ru

Може би искате да изпробвате актуализираната техника. А за тези, които отдавна мечтаят да разберат какви са видовете боядисване на коса, по принцип снимките с имена ще бъдат полезни.

Въздушно докосване

Можете безкрайно да се възхищавате на успешния резултат от оцветяването с техниката air touch. А снимките преди и след процедурата предизвикват желание за боядисване дори на онези, които „гласуват“ за естествената красота. Същността на този метод: скалпът и корените на косата остават непокътнати, оцветяването започва с отстъп от няколко сантиметра и използва няколко хармонично комбинирани нюанса, осигуряващи плавен преход от един към друг.

По правило колористите нанасят по-тъмни цветове по-близо до корените и избират светъл спектър (например русо) за върховете.

Air touch е идеален за брюнетки, които под душа се чувстват като блондинки, но не смеят да се боядисат изцяло.

Специалистите смятат, че това не е най-лесната техника за боядисване на косата, тъй като е необходимо част от кичурите да се разделят със сешоар. От друга страна, има смисъл да се потите малко, тъй като този метод ви позволява значително да отложите повторното боядисване, тъй като докато косата расте, цветът в корените няма да се промени. Много момичета носят това оцветяване до 2 месеца без визуална загуба на изображението (с подходяща грижа, разбира се). Какво ще се промени в технологията air touch тази година? Колористите съветват да се отдалечите от неестествените платинени нюанси, като предпочитате по-естествени и спокойни.

Омбре

Всички видове боядисване на коса си приличат по един или друг начин. Например, техниката ombre се счита за по-проста и по-гъвкава версия на метода с въздушно докосване: същият плавен преход на нюанси, същите естествени корени.

© Getty Images© Getty Images© Getty Images

Основната разлика на тази схема е, че не е необходимо да използвате сешоар, за да разделите кичурите. Освен това омбре може да се изпробва както на тъмна коса, така и на светлокафява коса. На снимката виждате, че омбрето позволява използването и на ярки цветове.Тази тенденция ще продължи и през 2023 г. Освен това можете да създадете такова изображение само за няколко дни, ако използвате временни бои. Как работи, казахме тук.

Недостатъците на омбре оцветяването също съществуват. Вярно, само един от съществените: ако се планира кардинална промяна на цвета, нишките трябва да бъдат предварително осветени. Това означава, че ще са необходими особено внимателни и компетентни грижи, за да изглеждат къдриците доста здрави, въпреки стреса.

Между другото техниката омбре днес се използва и за боядисване на вежди. Нашият експерт Lena Sevelenium вярва, че „основното нещо в естествения грим на веждите е плавен преход на цветовете.“

Шатуш

" Косата ти е толкова красива! Направихте нещо с тях, но не разбирам какво ”- така приятелите реагират на оцветяването на шатуш.

Тази техника за боядисване на коса е подходяща за блондинки, брюнетки и червенокоси.

Какви са предимствата й? Първо, получавате сякаш собствен цвят на косата, само по-добър: с висококачествено боядисване изглежда, че някои кичури просто са изгорели на слънце. Ако желаете, можете, разбира се, да направите шатуш на базата на различен цвят, но тогава поне два нюанса ще участват в оцветяването.

балаяж

Какво може да се нарече основната разлика между техниките за боядисване на коса - 2023? Първо, те вече не се регулират от ясни правила, които не могат да бъдат нарушавани, и второ, те са склонни да играят на възможни естествени комбинации, като добавят ярки щрихи.

Модното оцветяване трябва да изглежда естествено и сякаш леко небрежно. Техниката Balayage в този смисъл обещава да се справи със задачата сто процента.

Когато оцветявате, е важно да наблюдавате плавни преходи между цветовете. В този случай началото и краят на тези преходи не трябва да съвпадат от нишка на нишка. В едно оцветяване можете да комбинирате три нюанса от различни везни. Например кестен, мед и пепел.

Какви видове оцветяване подхождат на брюнетките?

Поради бързото развитие на индустрията за красота, видовете боядисване на коса за брюнетки днес не са много по-ниски по отношение на възможностите на тези, достъпни за собствениците на руса коса.

Вземете поне ефекта на визуалния обем. През 2023 г. се предлага да се постигне това не чрез сложни прически, а чрез специално оцветяване. За да направите това, можете да нанесете меден нюанс (не по-тъмен от оригиналния цвят) с помощта на техниката balayage върху кестенява или тъмно руса основа. Това е!

Резултатът ще изглежда естествено благодарение на естествения цвят в основата. В същото време на места къдриците ще изглеждат като осветени с по-ярък нюанс и тази игра на светлина и сянка ще създаде желания обемен ефект.

Нека поговорим за друга техника, която ще подхожда както на блондинки, така и на брюнетки. Името на този метод е необичайно.

Ако чуете думата "резервация" в салона, не се изненадвайте. Това е комбинация от тъмни и светли нюанси, в която няма доминиращ спектър - приятелството печели.

За момичетата, които избират този тип оцветяване, ще бъде трудно да определят кои са - блондинки или брюнетки.

Почти всяка година има нови видове боядисване на коса. В близко бъдеще „опушеното злато“ обещава да спечели особена популярност. Тази техника може да се използва и от естествени блондинки, но резултатът ще бъде по-изгоден при кестеняви и светлокафяви коси.

Методът е подобен на брондирането, но с малко предупреждение: цветът, който се нанася върху тъмен нюанс, може да бъде не повече от три нюанса по-светъл. Сянката за създаване на акценти трябва да бъде отлята в злато. Оттук и името на оцветяването - опушено злато.

Модерно оцветяване за блондинки

През 2023 г. следните видове боядисване на косата ще бъдат модерни за блондинките: ярко русо в стила на звездите от 80-те години, светли медени кичури и сиво русо (вариант за най-смелите). Съвременните техники за боядисване ви позволяват да постигнете модерен ефект по поне три начина.

Ако гласувате за първата тенденция и мечтаете да спечелите сърцата с атрактивни пепеляво-златисти нишки, направете шатуш. Тази техника за боядисване на косата ще подчертае красотата им, независимо от прическата, независимо дали е боб или класическа лисича опашка.

И не се колебайте да изберете, дори ако имате тъмна коса. Актрисите Шарън Стоун и Мишел Пфайфър, въпреки че не са родени блондинки, бяха запомнени в началото на кариерата си с ролите си, в които играха ярки блондинки.

Втората тенденция е меденото оцветяване, като в началото на годината се очаква истинска експанзия на този цвят. През 2023 г. тенденцията към уютен външен вид надхвърли философията за почивка у дома или на село. Много хора се отказват от ограничаващите движението офис дрехи в полза на практичните и удобни, създават домашни офиси и мислят повече за удобството. Подобни настроения също влияят върху възгледите за красота на потребителите. Затова "сладкото" медено оцветяване, което омекотява чертите на лицето и изглежда много естествено, определено ще придобие популярност.

Руса с медени отблясъци или плътен медено-пепелен нюанс - това ще ви помогне да се отпуснете по спокоен начин, когато ограниченията бъдат премахнати.

И накрая, третата тенденция е сиво-русото. Такова радикално оцветяване може да изплаши някого, но всъщност изглежда ултрамодерно.

Обичаме как изглеждат тези нюанси на балаяж коса. На къси модерни прически това оцветяване се отразява по най-добрия възможен начин.

Видове оцветяване за червенокоси

Съвременните техники за боядисване на червена коса не се различават по контраст. Да, цветовете могат да бъдат ярки, дори много ярки, но е по-добре червенокосите момичета да откажат да комбинират нюанси от различни скали през 2023 г.

Лидерите, според нас, сега са медни нюанси, както и цвят, напомнящ канела върху буйни кокове. Вече по асоциации се досещате за нашия фаворит. Под нюанс, който предизвиква такъв апетитен образ, имаме предвид тъмночервен цвят с кафяви нюанси.

© Getty Images© Getty Images© Getty Images

Припомнете си, че техниките за боядисване на коса през 2023 г. не включват използването на голям брой нюанси, така че трябва да се ограничите до два хармонизиращи цвята.

Но оцветяването може да бъде допълнено с хармоничен грим. Например фокусиране върху очите. Приложено видео инструкция:

Грижа за косата преди и след боядисване

Едва ли ще ви изненадаме, ако ви напомним, че след боядисване косата ви се нуждае от специални грижи. Няма значение какви видове боядисване практикувате, продуктите с надпис „за боядисана коса“ са просто задължителни в банята, ако цените качеството и красотата на вашите кичури.Но повече за това по-късно. Но за грижата преди смяната на цвета сме сигурни, че не сте се замисляли.

Някои колористи съветват подготовка за сесия за оцветяване по две причини. Първо, косата по-лесно ще понесе промените. Второ, цветът ще падне по-равномерно върху добре поддържаната коса. Какво се иска от вас? Нека не изнемогваме.

Ако се планира боядисване след месец, ще бъде полезно да се направи масаж на скалпа с укрепващи средства за корените на косата.

След боядисване е по-добре да отложите такива процедури за известно време, тъй като съставът на използваните продукти може да измие оцветяващите пигменти от косата. Освен това си струва да преминете през двуседмичен курс за лечение на косата с помощта на подхранващи и овлажняващи маски.

Препоръчително е да измиете косата ден-два преди боядисване, а в деня на процедурата не е препоръчително да нанасяте стилизиращи продукти върху косата.

Важно е да разберете, че всякакъв вид боядисване на косата оказва влияние върху тяхното състояние. Как да ги поддържаме здрави? Разработихме универсална инструкция стъпка по стъпка за всички, които от време на време извършват процедурата за оцветяване. Обичайната двойка шампоан + балсам трябва да бъде допълнена с маска и серум за коса.

  1. Почиствайте скалпа си само със специализирани продукти, предназначени специално за боядисана коса. Смята се, че маслата в продуктите за грижа за кожата измиват пигментите, но това е погрешно мнение. За разлика от това, шампоанът за укрепване на червена боровинка и арганово масло на Garnier придава блясък и цвят на кичурите.

  2. Още едно доказателство, че маслата са приятелски настроени към боядисаната коса, е маската на Kiehl's за запазване цвета на боядисаната коса. Масла за грижа за косата от кайсиеви ядки и слънчогледови семки в състава.Използвайте веднъж седмично като маска или след всяко измиване вместо балсам.

  3. Не подценявайте ефективността на серумите за заздравяване на косата. L'Oréal Paris Coriander от този клас укрепва косата, независимо колко боядисвания имате на година. Препоръчително е да използвате инструмента редовно.

Категория: