Не е тайна, че оцветяването може както благоприятно да подчертае външния вид, така и да го направи по-ярък и, обратно, да развали изображението. В тази статия ще ви кажем какъв цвят на косата подхожда на зелените очи

Правила за избор на цвят на косата за момичета със зелени очи

Изборът на цвят на косата „като приятелка“ е една от грешките, които правят много момичета. Колористите ви призовават да не вземате прибързани решения и подчертават, че боята, която купувате, трябва не само да ви харесва сама по себе си, но и да се комбинира с вашия тип външен вид.

При избора на цвят на косата за зеленооки хора е важно да се вземе предвид тонът на кожата, цветът, сивата коса и други фактори. Удобно е, че днес можете да пробвате виртуален цвят.

Благодарение на бързо развиващата се индустрия за красота - днес не е проблем да изберете цвят на косата за зелени очи, но с малко предупреждение. Първо трябва да вземете решение за стратегия: искате ли да станете брюнетка, като Ева Лонгория, или блондинка, като Наташа Поли, или може би харесвате червенокоса, като Ема Стоун? След като този проблем бъде разрешен, можете да преминете към тактика - избор на правилната палитра и конкретна боя.

Искате ли да станете блондинка? Обърнете внимание на светлите златисти нюанси - те са много търсени сред момичетата със зелени очи с причина. Търсите нещо по-малко популярно? След това изберете медени нюанси, които омекотяват външния вид и го правят по-естествен.

© Getty Images© Getty Images© Getty Images© Getty Images

Предпочитате да останете "от тъмната страна" ? Разбираме! Контрастната комбинация изглежда увеличава яркостта на зелените очи до максимум. Изберете между медни и конякови нюанси.
Мечтаете за червена коса? Бинго! Повечето нюанси на този цвят и зелените очи хармонизират перфектно. За да не сгрешите в избора на боята на вашите мечти, проверете информацията по-долу.

Избираме цвета на косата според нюанса на очите

Не е нужно да се обръщате към колористите за помощ - просто се погледнете в огледалото, определете нюанса на очите си и се вслушайте в нашите съвети. Между другото, какъв грим да допълните свежия цвят, можете да видите във видеото:

Сиво-зелени очи

Започваме анализа с тази комбинация с причина. Сиво-зелените очи са може би най-често срещаната комбинация. Често този съюз е доминиран от сиво, но бих искал да се съсредоточа върху зеленикав нюанс. В този случай не трябва да избирате полутонове. Но червените нюанси ще се справят най-добре със задачата да подчертаят зеления спектър.

Ярките слънчеви цветове изглеждат особено привлекателни през лятото на момичета с лунички. С една дума, ярък и богат цвят на косата подхожда на сиво-зелени очи, така че не трябва да разчитате на пастелни и приглушени тонове.

Каре-зелени очи

Брюнетка с лешниковозелени очи е класическа визия. Но момичетата искат разнообразие, така че продължават да експериментират.

Опитайте се да изберете нюанс на боята, който е възможно най-близо до естествените естествени цветове. Спрете или на топъл кестеняв нюанс, или на светло кафяво-златист. Така че добавяте образ на благородство и подчертавате дълбочината на зелените очи. И за да направите фокуса върху очите възможно най-изразителен, ще ви помогне спирала - черна, кафява или лилаво-бордо.

Блатна сянка

Не пропускайте този артикул, ако очите ви са лешникови или маслинени. Случи се така, че тези нюанси са класифицирани като блатни според класификацията.Русата версия ще се римува добре с пшенична или платинена боя за коса, правейки косата ви да изглежда като естествения ви цвят. А за тези, които смятат, че имат тъмни маслинени очи, е по-добре да боядисат косата си руса или черна.

Изумрудени очи

Необичаен и красив дует е комбинация от червена коса с ярки зелени очи. На снимката тези нюанси се конкурират помежду си, но всъщност са в един отбор. Този съюз ще спечели 10 точки от 10, ако изберете правилния червен нюанс. Идеалният цвят за вас трябва да бъде меден, бронзов или шоколадов блясък. Но кехлибареният нюанс може да е неподходящ - с яркозелен ирис е по-добре да го избягвате. Между другото, изумруденият цвят се счита за рядкост, така че самият Бог нареди да подчертае тази жар по най-изгодния начин.

Синьо-зелени очи

Принадлежите ли към категорията на хората, които трудно определят еднозначно цвета на очите си и в зависимост от осветлението, дрехите, можете ли да се причислите към синеоки или зеленооки? Мнозина наричат този нюанс тюркоазен. Говорейки за избора на боя за коса, трябва да се отбележи, че към зелено-сините нюанси на очите отиват два цвята. Ако имате светла кожа, боядисайте косата си в медночервено, а ако имате тъмна кожа, тъмно кестенява.

Избираме цвета на косата според тена на кожата

Изборът на цвят на косата за зелени очи, като се вземе предвид тена на кожата, е задача със звездичка. По-горе обсъдихме какво обикновено е подходящо както за светла кожа, така и за тъмна кожа, а сега нека подходим по-подробно към избора на боя за коса.

За светла кожа

Обърнете внимание на медните, червените и карамелените нюанси на боята. Искате ли да експериментирате? В този случай можете да опитате да нанесете желе за боядисване на коса Colorista от L’Oréal Paris за няколко дни. Ако не знаете какъв цвят на косата е подходящ за зелени очи и бледа кожа, вземете розово, без да гледате. Между другото, можете да гледате видеото как да използвате правилно тази боя тук.

За тъмна кожа

На пръв поглед нашето предложение ще ви се стори необичайно, но именно въгленовият цвят на косата на фона на тъмна кожа ще създаде мистериозна визия, към която ще искате да се връщате отново и отново. И ако все пак направите прическа боб, тогава повишеното внимание е гарантирано.Вярно е, че трябва да предупредим, че сянката е капризна. Първо, трябва да се актуализира по-често от други, особено при наличие на сива коса. Второ, този цвят може да ви състари. И трето, важно е черният цвят да няма син или червеникав оттенък - при тъмна кожа това е безполезно.

Вземайки предвид топлите и студените подтонове на кожата

Следващата задача е да определите тена на кожата. Ако няма съмнение относно цвета на очите и тена на кожата, тогава хората рядко познават тена на кожата си. Така че нека направим малък тест.Момичетата с топли нюанси обикновено могат да опишат цвета на кожата си като мед, златиста праскова или леко жълтеникав. Възможно е да имате лунички. Колористите препоръчват на момичетата от този тип със зелени очи да избират топли цветове на косата - мед или карамел. Но самият цвят може да бъде всякакъв - блондинки, брюнетки и червенокоси ще намерят подходящ „сладък“ нюанс.

Собствениците на светъл подтон са момичета с розова или червеникава кожа. За тях не за първа година се препоръчва студено оцветяване а ла Снежната девойка, а именно пепеляви и светлокафяви нюанси.

Преглед на нюанси на цветовете на косата, подходящи за собственици на зелени очи

  1. Боя с апетитно име е това, от което се нуждаят момичетата със зелени очи и топъл тен на кожата. Между другото, медът присъства не само в името на продукта. В комплекта с основния продукт ще намерите балсам за коса на основата на мед, който прави кичурите по-меки, блестящи и копринени.

  1. Този нюанс си струва да се търси за собствениците на лешниковозелени очи. От една страна изглежда много наситено и ярко, от друга – естествено. Инструментът ефективно покрива сивата коса и не се отмива от косата до 8 седмици.

  1. Нюанс, който изразително подчертава сиво-зелените очи. И боята от тази линия трябва да бъде избрана не само заради чистия платинен цвят, но и заради специалния си състав. В продукта са добавени седеф и флорални масла, които придават блясък на косата и оставят приятен аромат върху тях.

  1. Търсите чисто черно? Изглежда, че го намерихме! И в колекцията от продукти, които подсилват блясъка на косата 3 пъти! Важен плюс на Colorista Permanent Gel е количеството средства. Една опаковка е достатъчна, за да покрие дори дълги къдрици.

  1. И ето вариант за собствениците на изумрудени очи! Благороден червен цвят е открит в серията Olia. Приятен бонус е ароматът на продукта, композиция от нотки на пачули, жасмин и лайм.

Побързайте, опитайте нова визия и споделете впечатленията си.

Категория: