Кой не мечтае за перфектни вежди? Такива, които правят лицето хармонично и привлекателно, подчертавайки естествената му красота. Съветите на гримьорите ще ви помогнат да сбъднете мечтата си

Модата се променя много бързо, включително гримът и формата на веждите. Някога всички без изключение се стремяха към прословутите „нишки“, сега „самурските“ вежди отдавна са на върха на популярността. Но в опит да бъдем в крак с тенденциите, трябва да помним, че най-добрият стилист и майстор на веждите е природата. В повечето случаи веждите се нуждаят само от лека корекция и поддържане на красива форма.Повторното им създаване не е най-доброто решение. Най-очевидният метод за корекция за запазване на естествената красота на веждите е достъпен за всеки - това е скубането. В тази статия ще ви разкажем как правилно да скубете веждите си у дома, ще анализираме характеристиките на тази процедура и ще разберем как опитни специалисти съветват да го направите.

Типове лица и вежди

Преди да скубете веждите си, трябва да вземете решение за най-хармоничната форма на лицето си, което до голяма степен зависи от вида на лицето.

Овално

Веждите подхождат на овално лице без забележими изцепки. Тук е важно лицето да не става още по-удължено и стеснено.

Квадрат

В този случай трябва леко да стесните лицето визуално и да смекчите чертите, така че нашият избор са вежди с лека извивка.

Кръгло лице

В този случай органично ще изглеждат тесни вежди с по-изразен ъгъл и остра опашка. Те ще добавят ясни линии и изразителност към кръглото лице.

Триъгълник

Основната характеристика на триъгълната форма на лицето е масивна горна част и заострена брадичка. Извитите и повдигнати вежди ще ви помогнат да балансирате чертите.

"

Определяне на "нашата" форма на веждите

Има определени правила, които ви позволяват да постигнете хармония на лицето си. Лесно е сами да намерите подходяща форма на веждите с всеки козметичен молив. Например Brow Artist Xpert от L'Oréal Paris.

 1. За да определите мястото на началото на веждата, трябва да прикрепите молива вертикално към крилото на носа, така че да пресича вътрешния ъгъл на окото. Точката на пресичане на молива с веждата ще бъде оптималното начало на веждата.

 2. Нанесете молива върху носа по диагонал, така че да минава през центъра на окото. Точката на пресичане на молива с веждата ще покаже най-високата точка на завоя на веждата.

 3. Изграждане на трета точка с молив: поставете молива в основата на ноздрата и го насочете диагонално, така че да пресича външния ъгъл на окото. Точката на пресичане с веждата ще покаже точката на отправяне на опашката на веждата.

 4. Сега можете да свържете всички маркирани точки, създавайки път, който ще ви помогне да изскубнете веждите си, за да получите оптималната форма за вас.

Коя пинсета да избера?

Ако трябва да изскубете красиво и равномерно веждите си, важно е да отделите време и да изберете основния инструмент за тази процедура – пинсетата. Има няколко вида пинсети, всяка от които е специализирана в своите задачи.

 • Правата пинсета е предназначена за здрави дебели вежди, тя може да премахне няколко косъма наведнъж. Използва се за премахване на излишния обем.

 • Скосените пинсети ви позволяват внимателно да премахвате косъмчетата един по един, лесно е да направите своя собствена корекция на веждите.

 • Пинсетите със заоблени краища са подходящи за скубане на тънки и незабележими косъмчета, които трудно се хващат с обикновена пинсета.

 • В салона се използват остри пинсети от опитни майстори на вежди за премахване на врастнали косъмчета, както и за по-прецизна корекция на веждите. Най-добре е да ги оставите на професионалисти и да не ги използвате у дома.

Както вече разбрахте, най-разпространената и лесна за използване е скосената пинсета. Именно той е най-подходящ за самостоятелно скубане на вежди у дома.

"

Как да оскубем красиво вежди: инструкции стъпка по стъпка

Тази процедура може да бъде разделена на няколко етапа и по-долу ще анализираме стъпка по стъпка и със снимка как правилно да скубете веждите у дома.

 1. Подготовката за скубане е важна стъпка и не трябва да я пренебрегвате. Помислете за вашето "работно място" - точно там, където ще скубете веждите си. Оптимално е да направите това до прозореца на естествена дневна светлина: така ще се виждат най-незабележимите косми. В краен случай - на ярко изкуствено осветление, което не създава сенки.

  • Косъмите се отстраняват най-добре, когато кожата е изпарена и порите са отворени, така че е най-добре да се коригира след душ.

  • Тъй като сухата кожа се наранява по-лесно, първо трябва да се навлажни. За целта 10-15 минути преди началото на процедурата я намажете с немазен крем и оставете да попие.

  • За да намалите болката, можете да използвате лед - избършете кожата около веждата с кубче лед.

  • Не забравяйте да дезинфекцирате пинсетите и кожата си, за да предотвратите инфекция и възпаление.

 2. Преди корекцията веждите трябва да се разресват със специална четка - така ще видите кои косъмчета трябва да бъдат премахнати.

 3. Изпискайте веждите по посока на растежа на косъма. По принцип косата расте от носа до слепоочията, но в някои области, например по-близо до моста на носа, тя може да расте към челото. Важно е да вземете предвид тази функция.

 4. Със свободната си ръка можете да опънете малко кожата, така че да е по-удобно да хванете косата по-близо до корена с пинсети и да я издърпате с рязко движение. Опитайте се да държите пинсетите успоредни на кожата.

 5. Срешете космите с четка. Ако са прекалено дълги, могат внимателно да се отрежат с ножица, но е важно да не се прекалява.

 6. След процедурата третирайте кожата с лосион, за да я успокоите и избегнете дразнене.

Още полезни съвети ще намерите в това видео.

Съвети и лайфхакове от опитни вежди

 • Не скубете първо едната вежда, а след това другата. Най-добре е да премахнете няколко косъма на свой ред от всеки. Това улеснява постигането на симетричен резултат.

 • Пинсетите трябва да се затварят плътно, за да уловят ефективно космите. Не използвайте тъпи пинсети: това може да доведе до микротравми на кожата.

 • Най-лесно е да премахнете косъмчетата под веждата, над нея трябва да го направите само в краен случай.

 • Лицето ни е асиметрично, така че веждите не трябва да са сто процента еднакви. Запомнете, че "веждите са сестри, а не близначки."

 • Използването на обикновено голямо огледало е много по-добро от използването на увеличително. В този случай се вижда цялото лице и няма да премахнете излишното.

 • Грим след корекция на вежди е най-добре да се направи след няколко часа.

Как да подчертаем веждите с продукти за красота?

 • Ако на веждите липсва наситеност и цвят, препоръчваме да използвате специална спирала.

 • Попълнете веждите си и ги направете по-видими с истинска алтернатива на перманентния грим - перманентно оцветяване на вежди.

Как да изберем правилния нюанс?

 • За блондинки е подходящ цвят, който съответства на естествения цвят на косата.

 • Блондинките имат нужда от тон в цвета на корените или един тон по-тъмен.

 • Брюнетките трябва да изберат нюанс на веждите с тон по-светъл от цвета на косата си.

За тези, които имат естествено гъсти вежди, няма нужда да добавяте цвят към тях - просто коригирайте красива форма. Прозрачните гелове са идеални за това.

Категория: