Искате ли да промените нещо във външния си вид, но нямате достатъчно решителност да промените радикално имиджа си? За брюнетките има чудесен вариант - да направите боядисване на косата. Обещаваме да ви кажем всичко, което знаем за този метод на оцветяване

Боядисване на тъмна коса: характеристики на техниката

На езика на стилистите оцветяването върху тъмна коса е специален вид оцветяване за брюнетки, по време на който майсторът използва няколко нюанса наведнъж. Ще направим резервация веднага: можете да действате и като майстор. Как да го направите у дома, ще кажем в тази статия. Тук вече запознахме читателя с много техники за двойно оцветяване.

© Getty Images© Getty Images© Getty Images© Getty Images

Плюсове и минуси

Както всяка друга разкрасителна интервенция, оцветяването има плюсове и минуси. Да започнем с плюсовете, защото те явно са повече. Първо, оцветяването за брюнетки се счита за доста нежна процедура.Второ, тази техника на боядисване ви позволява да създадете визуален обем, косата изглежда по-дебела, а прическата е по-текстурирана.

Трето, повторното боядисване на нишките трябва да се извършва по-рядко, отколкото при боядисване в един нюанс. И накрая, четвърто, оцветяването е модерно!

За какви недостатъци можем да говорим на такъв положителен фон? Само роднини, разбира се. Процедурата не е толкова сложна, колкото може да изглежда на пръв поглед, но все пак е необходим известен опит.

Плавният преход може да не работи от първия път. Отблясъците също могат да бъдат трудни в началото. Но всяко голямо пътуване започва с малка стъпка.

Видове оцветяване

Можете да освежите нишките при оцветяване по няколко начина, които се различават както по сложност, така и по гама от използвани нюанси. Нека разгледаме всеки по-подробно.

Надлъжно

Вариант, който може да се реши у дома. Надлъжното оцветяване е лесно за овладяване: необходимо е да разделите главата на условни сектори, оцветявайки част от косата в по-тъмни нюанси и част в по-светли.

Напречно

Този тип оцветяване е по-сложен и по техника е по-близък до омбре или балаяж. Вярно е, че ако подчертаването по правило е ограничено до използването на два нюанса, тогава при оцветяване можете да работите с палитра от до 15 различни цвята.
Напречното оцветяване включва разделяне на кичурите на няколко хоризонтални секции, които се боядисват в различни нюанси, което води до многоцветни преливания. При правилно изпълнение ефектът е зашеметяващ.

Зона

Има два основни типа зонално оцветяване. Боядисайте или бретона, или краищата на косата. Трябва да кажа, че и двата варианта са доста радикални, но лесни за изпълнение. Между другото, най-често се използва зонално оцветяване, ако искате да използвате ярки цветове, например лилаво или розово.

Шаблони

Ако зоналното оцветяване може да се нарече радикално, тогава оцветяването на екрана претендира да спечели в номинацията „Amazing Near“. Това е истинско творчество, по време на което майсторът, който е и художник, подрежда нюансите по такъв начин, че след оформяне, например, върху косата се появява хищен леопардов принт или шарка от пера на огнена птица.

Боядисване според дължината на косата: примерни снимки

Възможностите за боядисване на тъмна коса със средна дължина, разбира се, се различават от възможностите, които дават къса или дълга коса. Всеки случай има свои собствени чипове и нюанси и те трябва да бъдат взети под внимание, ако искате да получите модерен цвят на косата.

Дълга коса

Ако искате да направите боя за дълга тъмна коса, стилистите препоръчват първо да помислите за прическата. Прическите не трябва да са скучни. Най-изгодните нови цветове ще блестят върху каскадни опции.

За да запазят обема, колористите се опитват да оставят нюанса в корените естествен и започват да играят с цветовете малко по-надолу по дължината на косата.

Коса със средна дължина

Много често момичетата избират средно дълга коса, за да не ги лишават от обем. Така че оцветяването трябва да ги подкрепя в това. Много майстори убеждават клиентите да направят асиметрична прическа преди боядисване, например удължен боб с изместване на една страна.С такива първоначални данни зоналното оцветяване на бретон ще изглежда особено впечатляващо.

Къса коса

Боядисването на къса тъмна коса е по-лесно от дълга коса. Това е логично. Първо, работната площ е много по-малка, което означава, че броят на сенниците ще бъде ограничен. Второ, надлъжното оцветяване все още изглежда по-добре на къса коса и, както си спомняме, е много по-лесно за изпълнение от други видове подобно оцветяване.

Избор на правилния тон на боя

За младите момичета, които за първи път се сблъскват с боядисването, често се оказва откровение, че при избора на боя не е достатъчно да се съсредоточите върху проста класификация на първоначалните данни: блондинка, брюнетка или червенокоса. Важно е да знаете точния нюанс, особено ако се планира сложно оцветяване.

По-долу ще ви кажем на кои бои можете да разчитате за успешно сътрудничество, като вземете предвид оригиналния цвят на косата.

Черна коса

Ако погледнете снимката в мрежата, тогава момичетата с чисто черна коса най-често използват цветно оцветяване.

Лилави и горещо розови цветове се нанасят върху тъмна коса, като се използват различни видове техники, от зонално до боядисване по шаблон.

Възможно ли е да изберете по-спокоен нюанс за боядисване на черна коса? Със сигурност! На първо място, обърнете внимание на комбинацията от кестеняво-червен нюанс със светло пшенично. На втория ред на нашия рейтинг, всякакви студени пепеляви нюанси.

Кестенява коса

Дори блондинките са готови да изпробват боядисване върху кестенява коса - резултатът изглежда толкова красив. Но спира дори не пълната промяна на имиджа, а трудността да се изпълни една мечта. За да постигнете такъв ефект като на снимката в нашата въртележка, трябва да използвате поне пет нюанса. Случи се така, че майсторите най-често оставят естествен нюанс в корените, включително така че няколко седмици по-късно да не се налага да повтарят всички манипулации отново.

У дома ви препоръчваме да изберете вариант с два допълнителни нюанса: червеникав кестен в средата на кичурите и светло рус в краищата.

Коса с орех

Ако смятате себе си за светла брюнетка, тогава е по-добре да не се увличате с броя на нюансите. Изображението може да се окаже претоварено, затова ви съветваме да се ограничите до два или три цвята. Момичетата с такъв нюанс на косата са късметлии: няма да им е трудно да направят боядисване у дома.

За да се подготвите за експерименти за красота днес, дори не е нужно да излизате извън апартамента - просто отидете в онлайн магазина и добавете класически светъл нюанс а ла естествено русо в кошницата и давайте напред - към ново изображения!

А след процедурата по оцветяване можете да вземете червило за нова визия. Нашето видео ще ви помогне да изберете правилния:

Как да направите боядисване на тъмна коса: техника на боядисване

Нека ви кажем как обикновено става боядисването на косата в салона, защото ако решите да направите домашен експеримент, тогава с познания по въпроса.

Като начало, ако трябва напълно да промените оригиналния нюанс, косата се боядисва в един цвят. И едва тогава, след изсушаване на нишките, те се разделят на секции. Виждали ли сте как момичета в салони за красота седят с фолио на главите си? Най-вероятно те просто правят оцветяване.Така че, с надлъжно оцветяване, майсторът покрива само част от нишките с втори нюанс с произволен интервал между тях. И за да може боята да бъде по-добре запечатана и да не пада върху съседните къдрици, нишките, третирани с оцветяващия състав, се увиват във фолио. Между другото, ако планирате рязка промяна на цвета от тъмно към светло, препоръчително е да добавите междинен етап - обезцветяване на косата.

Какви нюанси на цветовете са подходящи за боядисване на тъмна коса?

  1. Оцветяването с червено е особено обичано от момичета с черни къдрици. Този нюанс е идеалният ви партньор.

  2. Златистите нюанси изглеждат красиво на кестенява коса, така че потърсете цветове с кодовите думи "светъл кестен" , "златист" или "карамел" .

  3. На лешникова коса има смисъл да се смесват светли и тъмни нюанси. Тази боя е подходяща за извършване на зонално оцветяване на кичури близо до лицето или напречно - по цялата обиколка на главата.

Препоръки за грижа за косата след процедура

Днес тенденциите в цветовете не свършват с промени в цвета. Също така е важно правилно да "съдържате" новото си изображение. Ще ви кажем какво трябва да правите и какво е по-добре да избягвате преди и след боядисване на тъмна коса.

  1. 1. След измиване на косата е препоръчително да използвате балсам за боядисана коса. Помага за запечатването не само на накъсаните краища, но и на оцветяващите пигменти в структурата на косъма. А за тези, които се опитват да не претеглят кичурите, ви съветваме да използвате експресния балсам без измиване Elseve от L’Oréal Paris.

  1. Избягвайте топлинното оформяне, ако е възможно. Разбираме, че искате да поддържате актуализирано изображение отгоре. Но е по-добре да направите това със сешоар, превключен на режим на студен въздух, и да не изгаряте къдрици при температура от 200 градуса. Мусът ще ви помогне да фиксирате обема в корените.

  1. Ако кичурите ви изглеждат скучни, поглезете косата си с боядисана маска за коса, която освежава цвета. Продукт от линията Fructis "Longlasting Color" от Garnier ще свърши работа.

  2. "

Категория: