Опитвате се да предскажете каква ще бъде следващата година? Защо не започнете с преобразяване? Приятната актуализация на изображението със сигурност ще ви вдъхнови за обещаващи промени в други области на живота. Кой нюанс трябва да изберете за боядисване на косата през 2023 г., ще подскажат модните тенденции на сезона.

Цветът на косата със сигурност влияе върху впечатлението, което правите на другите. Това е една от основите на образа. Ето защо е важно да се подходи към оцветяването с цялата сериозност, дори ако самият нюанс е доста несериозен.Определено обаче няма да работи без претегляне на плюсовете и минусите на този или онзи цвят - има толкова много тенденции за оцветяване през 2023 г., че ще бъде изключително трудно да изберете само един от тях.

6 тенденции в цвета на косата

Външният ни вид е своеобразен набор от елементи за себеизразяване. Не се страхувайте да изразите себе си, вдъхновени от препоръките на експерти от модната индустрия. И не се обърквайте от факта, че модните тенденции - 2023 г. в боядисването на косата изглеждат противоречиви. Всъщност те само потвърждават, че сме свободни да избираме изображения. Модата е еднакво благоприятна както за тези, които обичат естествеността, така и за тези, които не са безразлични към смелите експерименти с цвят.

Боядисване в черно

Този цвят е бил игнориран от колористите от доста време. Експериментите с ефекта на изгоряла коса, получаването на нюанс на бронз и пастелни нюанси върху косата бяха твърде завладяващи за майсторите и дори такова просто решение като боядисване в черно може да даде впечатляващ резултат.Гланцираният черен нюанс се счита за най-модерен - с "мокър" лъскав блясък, който предизвиква асоциации с лакирана кожа. Професионалистите обаче казват, че за да го получите, трябва да смесите поне пет различни нюанса тъмна боя.

Тъмно руси нюанси

Тази гама се завръща триумфално в модата през 2023 г. Ако по-рано те се опитваха да избягат от светлокафявия цвят с кука или мошеник (вярвайки, че едва ли прави образа по-ярък), сега мнозина се стремят към него. Избират го момичета, които обичат всичко естествено. Но е важно да се отбележи, че контрастиращите акценти в грима изглеждат добре на светлокафявия фон. Така че този цвят на косата от списъка с модни тенденции - 2023 определено си заслужава да бъде отбелязан.

Ако решите да повторите светлокафявото оцветяване, обърнете внимание на боята Excellence в нюанса "Blonde Ash" от L'Oréal Paris.

Холографско боядисване

Как иначе можете да боядисате косата си през 2023 г.? Опция за тези, които обичат нестандартните опции, са холографските преливания. За да постигнете такъв резултат, ще трябва да работите усилено, но фактът остава: боядисването на цветна коса през 2023 г. достига ново ниво. Кичурите от най-горния слой коса са боядисани на ивици в различни неонови нюанси. В резултат на това те получават холографско излъчване, с което определено няма да работи да останете в сянка. Неоновите акценти изглеждат най-изгодни на ледена блондинка. За да постигнете този ефект, Colorista Hair Makeup от L’Oréal Paris ще бъде полезен.

Как да го използваме, показахме в това видео.

И можете да разберете какво мислят нашите читатели за това лекарство тук.

"

пари за оцветяване

Тази тенденция вече се забелязва през 2023 г. и ще набира скорост през новата година. Същността на това оцветяване е в акцента върху нишките, оформящи лицето. Останалата част от масата на косата може да остане оригиналния цвят, дори ако е контрастен. Между другото, техниката на парите получи необичайното си име, защото, за разлика от пълноценното подчертаване или балаяж, ви позволява да опресните изображението без много разходи и усилия.

техника на здрач

Колористите продължават да търсят начини за оцветяване на кичури по начин, който води до най-естествения ефект на визуален обем. Така се появи модната тенденция, наречена twilighting до 2023 г. Той комбинира характеристиките на такива техники като babylights и balayage. Широки кичури, изсветлени на принципа на омбре, се редуват с много тънки в цвят „здрач“. Тенденцията бързо се възприема, тъй като този подход може да се използва за работа с всеки цвят на косата.

Скрито оцветяване

Много хора искат да боядисат косата си, но не смеят, страхувайки се, че ще трябва да търпят нов цвят дълго време, дори и да не оправдава очакванията. За щастие има техника за боядисване, която ви позволява да замаскирате прекалено смел избор на цвят - стелт боядисване. Първоначалната предпазливост се превърна в пълноценна тенденция: колористите боядисват кичури в ярък нюанс в долните слоеве на косата, оставяйки горната част недокосната.

В покой цветът е скрит от естествен нюанс, а в движение цветните кичури се разкриват, създавайки интересен мигащ ефект. Играта на светлина и цвят е много изразителна.Можете да покажете светлата страна на това боядисване, като оформите едри вълни или например като съберете косата на висока опашка, ако дължината позволява.

Тенденции в цвета на дългата коса

Когато избирате модерен цвят на косата през 2023 г., е важно да имате предвид не само техния оригинален нюанс, но и дължината. Факт е, че някои техники (като, да речем, омбре) ви позволяват да получите желания резултат само при достатъчна дължина. Но дори и в случай на прическа pixie, например, има много техники за оцветяване, които могат да подчертаят изразителността на късата коса.

Нека разгледаме по-подробно възможностите, които различните дължини дават на колористите.

Къса коса

В този случай трябва да се съсредоточите не само върху дължината, но и върху самата прическа. Така че, ако имате графична карета, монохроматичното оцветяване (например в модерен нюанс на лъскаво черно) ще ви помогне да се съсредоточите върху чистотата на линиите. Например, Casting Crème Gloss in Black Coffee от L’Oréal Paris ще ви помогне да постигнете този цвят.

И ако имате боб на много нива, който планирате да оформите с лека небрежност, тогава боядисването в ярки нюанси или русото с „изгорели“ кичури ще бъде добро решение.

Коса със средна дължина

Такива първоначални данни дават голяма свобода при избора на техники за оцветяване. Ако косата е поне малко под раменете, вече можете да създадете омбре ефект, свързвайки буквално всякакви нюанси с нея. Между другото, на мода е не само класиката, но и „обратното” омбре с акцент върху корените на косата. В модерното оцветяване за средна коса през 2023 г. една от новите тенденции е сложната техника на затъмняване или методът на парите, който включва контрастиране на чифт кичури близо до лицето.

Дълга коса

Техники, които са подходящи за средно дълга коса, върху дълга коса разкриват пълния си потенциал. Например омбрето върху тях може да бъде не само двуцветно, но и многоцветно. Можете да рисувате кичури с помощта на техниката balayazh, когато дължината позволява, на различни слоеве и на различни нива, „измествайки“ границите на прехода на нюанси по-високо или по-ниско, в зависимост от идеята.

В същото време момичетата, които са успели да отгледат дълги къдрици, често избират монохромен цвят. Дължината ви позволява благоприятно да подчертаете изразителността на определен нюанс. Ако се съсредоточите върху модерното боядисване на косата - 2023, тогава в тенденцията, наред с други, ще бъдат карамелените, медно-червените и пепелно-русите нюанси, както и студеното мока и ледено русото.

"

Модерно русо оцветяване - 2023

Търсенето на идеалния нюанс на русото е най-добре да се остави на колористите перфекционисти. Ние се интересуваме повече от модерните опции за боядисване на блондинки, които са актуални през 2023 г. Сред новите продукти има много интересни неща - преценете сами.

Кремаво русо

Не всеки колорист може да постигне този цвят. Тази блондинка не е бяла и не е жълта - в нея преобладават кремави нотки (нюансът се нарича маслено русо). Извеждането на правилната формула е трудна задача. Тези, които успеят да намерят оптималните пропорции, получават благороден, деликатен и естествен нюанс, който не искат да променят дълго време.

Розово русо

Розовото русо все още е модерен нюанс на косата през 2023 г. Може да е различно: ако комбинирате много светло ледено русо с леки розови тонове, резултатът ще бъде модерно изрусено русо; и ако изберете по-топъл цвят, получавате розово злато, нюанс, който е на мода от години.

Сребристо русо

В стремежа към готино русо доскоро ледените платинени нюанси бяха границата, но сега летвата се издигна до нивото на сребристо русо. Ярката тенденция на 2023 г. се превърна в логично продължение на модата за сиво оцветяване. Добавянето на сребристи нотки към лъчистата ледена блондинка доведе до ново цветово решение, което много момичета харесаха. През 2023 г. този модерен цвят на косата - сребристо русо - остава на върха на тенденциите.

"

Модерни нюанси на косата за брюнетки и жени с кафяви коси

Избирайки модерно боядисване, можете също така да „изпробвате“ много актуални тенденции през 2023 г. върху тъмна коса. Предлагаме да разгледаме най-обещаващите.

Мока

Тези, които отдавна искат да станат брюнетки, трябва да обърнат внимание на нюансите на мока. Основното им предимство е неутралността. Нито са топли, нито студени. Това означава, че оцветяването на мока няма да спори с вашия цветен тип, какъвто и да е той.

Цветът мока има нотки на шоколад и кафе, които по желание могат да бъдат допълнени с пепеляво-сив матов финиш или например лек акцент с медено-златист блясък. Вариантите са много - всеки може да избере своята мока.

Чили шоколад

Нюанс, който ще позволи на брюнетките да разчитат на промяна на цвета без драстични промени във външния вид. За да погледнете шоколадовия цвят с нотки на чили, колористите съветват момичетата, чиято коса е по-близка по цвят до горчивия шоколад. Червеникавият нюанс ще го направи още по-богат, по-дълбок и по-изразителен. Тенденцията заслужава специално внимание през зимата на 2023 г.: с настъпването на студеното време модерен цвят на косата ще ви „затопли“, напомняйки за горещите тропици, където растат какаови дървета и люти чушки.

Pink Brond

Колористите отдавна търсят начин за хармонично съчетаване на тъмните нюанси и русото. В процеса на търсене се появи бронд - цвят на косата, който веднага стана модерен и няма да загуби своята актуалност през 2023 г. Вярно е, че през новата година го очакват някои промени: тенденцията ще бъде бронз с розов нюанс. Това е чудесно решение за тези, които искат да експериментират с цветовете, но все още не са готови за ярки крещящи нюанси.

Действителни цветове за коса за червенокоси

Изразителният червен цвят отвън изглежда за мнозина дар от природата. Но неговите собственици често не са склонни да променят радикално имиджа си или поне да актуализират естествения нюанс, за да освежат изображението като цяло. Как да направите това, имайки предвид тенденциите в цветовете на косата за 2023 г.? Нека ги разгледаме по-отблизо.

натруфен

Този цвят е решението за тези, които искат да смекчат червения си тон, да го направят по-приглушен. В джинджифиловия нюанс червенокосата не е толкова изразена.Можем да кажем, че е червено русо. Понякога има меки розови нотки. Запомнете този модерен цвят на косата, който да изберете за боядисване през есента на 2023 г. - нюансите на джинджифил, тиква, горчица са особено актуални по това време на годината.

Топящ се карамел

Друга идея в случай, че огнената червенокоса скучае е да боядисате косата си в модерни нюанси на карамел. През 2023 г. те ще бъдат на върха на популярността. Спектърът на карамела включва нотки на мед, бронз, мед и горски плодове, така че дори един цвят ще ви изненада с гъвкавостта на цвета. Нюансите на тази палитра са подходящи за постигане на омбре ефект по-близо до върховете или за оцветяване на отделни кичури - благодарение на играта на светлина върху косата, карамелът ще се окаже "разтапящ се" .

Червенокоса

Ако имате червена коса и, напротив, искате тя да стане още по-ярка, погледнете червено-червени нюанси.Казват, че тази тенденция дължи появата си на телевизионния сериал "Ходът на кралицата" , чиято главна героиня има точно този цвят коса. Но изборът на червен цвят с пристрастие към червеното трябва да бъде възможно най-съзнателен: ако резултатът не ви харесва и решите да се върнете към оригиналния цвят, няма да е толкова лесно да се отървете от червения пигмент.

Категория: