Как да боядисате косата си, за да станете брюнетка, но не фатално? Какъв нюанс да изберете? Оптималното решение е шоколадова палитра с нейните меки и в същото време наситени цветове. Защо е добра, ще ви кажем веднага

Шоколадовата гама привлича не само професионални колористи, но и аматьори. Факт е, че в тази палитра можете да намерите тонове, вариращи от топли до студени, с нотки на карамел, мед и дори горски плодове. С една дума, какъвто и да е цветът ви и първоначалният цвят на косата ви, определено ще намерите подходящ шоколадов вариант - и не само един.

На кого отива шоколадовият цвят на косата?

Могат ли нюансите на шоколадовия цвят на косата да се считат за универсални? Като цяло, да. Разбира се, всяко момиче трябва първо внимателно да проучи палитрата, за да намери най-изгодния сред цялото богатство от шоколадови нюанси, като вземе предвид индивидуалните характеристики на нейния външен вид. Всички детайли на изображението трябва да са в хармония - само в този случай се оказва, че е цяло.

За кафяви очи

Шоколадов цвят на косата и кафяви очи - не е ли перфектно съвпадение? Остава само да добавите контрастни акценти по ваш вкус в тази монохромна визия. Лешниково-кафявите очи от светли нюанси са особено красиво съчетани с карамелен или медено-шоколадов цвят на косата. Златните отблясъци се допълват красиво.

За сини очи

Синеоките момичета трябва да погледнат по-отблизо студената шоколадова боя за коса. Шоколадово-кафеният нюанс на мока е точно това, от което се нуждаете, за да подчертаете сините и сиво-сините очи с ледени „искри“. Когато избирате цвят, е по-добре да избягвате твърде тъмните нюанси - например, горчивият шоколад със студен нюанс може да направи изображението мрачно и не много естествено. Въпреки това все още има успешни (и дори звездни) примери за комбинация от сини очи и тъмен шоколадов цвят на косата - помнете поне Анджелина Джоли или Меган Фокс.

За зелени очи

Топлите нюанси на шоколадовия цвят на косата са добър избор за момичета със зелени очи. Струва си да се обърне внимание на млечен шоколад с карамел: този цвят на косата се отличава с наличието на мед и червеникави нотки, благодарение на които резултатът е многостранен и следователно особено изразителен. В допълнение, косата с шоколадов цвят и акценти се показва на зеленооки момичета - игра с преливащи нюанси винаги изглежда ефектно.

Топъл цвят на кожата

За да не се объркате с нюанс за оцветяване, е важно да вземете предвид и тена на кожата. Именно с него опцията, която не ви подхожда според цветотипа, ще „спори“. В случай на топъл тон на кожата, най-добре е да изберете шоколадов цвят с лек златист блясък, например, опитайте медено-шоколадови нюанси.

Студен тон на кожата

При студен тон на кожата можете да използвате боя за коса с черен шоколад, но без силно потъмняване. Освен това трябва да са подходящи сиво-кафяви нюанси на млечен шоколад с нотки на кафе. Основното нещо е да не контрастирате студения тон на кожата със златни отблясъци в косата.

Неутрален тон на кожата

Тук не сте ограничени в избора на опции. Еднакво хармонично ще изглежда леко топъл шоколадово-кестенов цвят на косата с меки орехови нотки и по-студен нюанс на боя за коса с млечен шоколад с пепеляво сиво покритие. С неутрален тон на кожата можете да се оцветите в точно този цвят, който харесвате най-много.

Шоколадова палитра за коса

Горчив шоколад

Това е един от най-тъмните нюанси на шоколадовата палитра (само цветът на черен шоколад ще бъде по-тъмен). Това е дълбок и изразителен нюанс, с който всички черти на външния вид стават по-ярки.

Шоколадово кафяв цвят на косата

Ако смятате, че горчивият шоколад е твърде черен, можете да изберете шоколадово-кестенов нюанс за оцветяване. Също така е богат и контрастен, но ореховите нотки го омекотяват малко.

млечен шоколад

Шоколадовите нюанси от тази гама изглеждат по-светли и се усещат по-топли. Имат кремообразна мекота. Ако не сте планирали да добавите контрасти към изображението си, такива шоколадови тонове ще подхождат идеално. Сред многото нюанси на млечен шоколад има както топли, така и студени (с опушени сиви нотки), така че за всеки инициал, ако говорим за индивидуални характеристики на външния вид и цветотипа, можете да намерите най-добрия вариант.

Цвят на косата карамелен шоколад

Този спектър от шоколадова скала се отличава с наличието на червенокоси, медено-карамелен блясък. Топлите карамелено-шоколадови нюанси са подходящи, може би, само за момичета с топъл цветен тип, както със светла кожа, така и с мургави.

Светло шоколадов цвят на косата

В светлите нюанси на шоколадовата палитра, медените и карамелените тонове са особено забележими - те може да се каже, че преобладават, оставяйки само нотка на самия шоколад. Най-хубавото е, че тази боя за коса се римува със светла кожа с топли нюанси, както и със зелени или лешникови очи.

Как да получите шоколадов цвят на косата?

Ако решите шоколадово оцветяване, трябва да решите как да получите желания цвят. Първият вариант е да отидете в салона за нов цвят и да се доверите на професионалистите.Предимството на тази опция е, че опитът на колористите им позволява бързо да анализират характеристиките на вашия външен вид и да изберат най-подходящия за вас нюанс, смесвайки, ако е необходимо, бои от няколко нюанса, за да получите перфектния.

Вторият вариант е да си боядисате косата сами. Как да получите шоколадов цвят на косата у дома? Като цяло, ако не планирате да допълвате новия си цвят с многопластови отблясъци, постигането на шоколадов нюанс без външна помощ ще бъде лесно. Особено с бои, които са предназначени специално за индивидуална употреба.

Ако искате да опитате домашно оцветяване, тогава процедурата е следната.

 1. Подготовка

  Не е нужно да миете косата си преди боядисване. Просто се уверете, че имате под ръка всичко необходимо за процедурата, а именно: боя, четка, гребен с опашка за разделяне на косата на части, крем (нанася се по линията на косата, за да няма петна по кожата след боядисване) и кърпа (хвърлете я през раменете си, за да не изцапате дрехите си).

 2. Оцветяване

  Обикновено всичко, което трябва да направите, е описано подробно в инструкциите за боята - трудно ще направите грешка! Първо трябва да смесите компонентите на оцветяващия състав, след това да го нанесете върху корените на косата, след това да го разпределите по дължината и след това да изчакате около 20-30 минути - времето зависи от първоначалния цвят и желаната интензивност на резултата. . След това боята се отмива под течаща вода, докато стане прозрачна, след което се използва балсам за фиксиране на цвета и грижа за косата.

 3. Стайлинг

  Сега остава само да изсушите косата си и - ако желаете - да направите стайлинг: за да можете не само да оцените напълно резултата върху права коса, но и да видите как цветът играе, например, върху къдрици.

"

Как да изберем боя в цвят шоколад?

Изборът на боя за коса е един от ключовите моменти при боядисването с шоколад. За да не ви разочарова резултатът, е важно да вземете предвид няколко важни точки.

За тези, които първоначално имат сравнително светла коса (например светло руса), е важно да разберат, че 3-4 седмици след боядисване в цвят тъмен шоколад изображението ще стане небрежно. При повторно израснали светли корени ще бъде трудно да се избегне този ефект. Ще е необходимо често подновяване на цвета, което е много травматично за тънката руса коса. При по-светли шоколадови нюанси на косата това няма да е проблем, така че е по-добре да изберете опции като млечен шоколад. Това е например в линията Casting Crème Gloss от L’Oréal Paris.

Ако оригиналният цвят на косата е тъмен, тогава светлата шоколадова боя ще падне върху тях само след изсветляване.Готови ли сте да изрусите косата си (с всички произтичащи от това последици за здравето) за нов нюанс? За тези, които не искат да поемат рискове, ви съветваме внимателно да проучите гамата от горчив шоколад, за да получите шоколадови нюанси на косата с медни, бронзови, къпинови или малинови нотки. Трансформацията няма да е радикална, но ще направи цвета много по-изразителен и по-богат откъм игра на нюанси.

Преглед на най-добрите шоколадови бои

Ако сте уверени в избора на шоколадова палитра, тогава сме готови да ви предложим кои колекции бои за коса съдържат най-популярните и изразителни шоколадови нюанси. Според редакторите те са едни от най-добрите.

 • Persistent Color Sensation крем боя, Garnier

  Тази колекция заслужава специално внимание от тези, които търсят боя за коса в нюанси на студен шоколад.Сред тъмните опции трябва да разгледате по-отблизо нюанс № 4.03 Chocolate Topaz - това е идеалният избор за получаване на богат резултат без зачервяване. No. 6.12 Sparkling Cold Mocha изглежда малко по-лек на косата, отличава се с меки нотки на кафе, а No. 5.32 Chestnut Topaz е това, от което се нуждаете, ако търсите боя за коса с черен шоколад. Каквото и да изберете, нюансът ще бъде изразителен и сияен благодарение на композицията със седеф и флорални масла.

 • Устойчив кремав цвят Excellence, L'Oréal Paris

  Линията Excellence на L'Oréal Paris също има много възможности за тези, които мислят за шоколадово оцветяване. No. 4.15 "Frosted Chocolate" ще постигне студен нюанс, No. 5.3 "Light chestnut golden" ще придаде на косата топъл цвят на меден шоколад, а No. 6.13 "Dark blond beige" ще бъде божи дар за феновете на цвета на млечен шоколад .

  Боядисването с превъзходство включва елемент от грижата за косата: работата е там, че боята съдържа прокератин и серум за защита на косата, така че не е нужно да се тревожите за състоянието им след трансформацията.

 • Трайна боя SOCOLOR.beauty, Matrix

  Красив шоколадов цвят на косата можете да получите с помощта на професионални продукти. SOCOLOR.beauty от цветовата палитра Matrix. Вярно е, че човек не може да мине без известен опит с такива бои. Но ако знаете точно как да изберете и смесите нюанси, можете да постигнете резултата, възможно най-близо до сянката на вашите мечти. Сенки № 6MV, № 4MV, № 6AM ще ви позволят да получите изображение с шоколадов цвят на косата от гамата SOCOLOR.beauty - това е линията на палитрата мока. № 4MR, № 5MR, № 6MR са подходящи за тези, чиято цел е шоколадов цвят на косата с червеникави нюанси.И 6MG е вкусен нюанс на меден шоколад. Това са само няколко примера, така че ако сте готови за професионално боядисване у дома, колекцията SOCOLOR.beauty е задължителна.

Модни идеи за шоколадов цвят на косата

Оцветяването, което е еднакво по отношение на избора на цвят, ще се възприема различно отстрани в зависимост от текстурата, дължината на косата и дори прическата. На снимката по-долу ще видите как изглежда шоколадовият цвят на косата, като се вземат предвид тези нюанси.

На къса коса

Оцветяване с горчив шоколад

Общоприето е, че боядисването в един тон изглежда най-изгодно на дълга коса: цветът се разкрива възможно най-изразително. Но при къса дължина можете да получите ефектен резултат. Ако изберете тъмен шоколад за вашата лаконична каре, ще получите концентриран цвят - той ще изглежда наситен и ще направи външния ви вид по-ярък.

Коса със средна дължина

млечен шоколад омбре

Тази дължина вече ви позволява да оцветявате с мек преход на цветовете от корените към върховете. Изберете например един от нюансите на млечен шоколад и му добавете блясък, като изсветлите няколко кичура по-близо до върховете, като използвате техниката на градиент.

Студен шоколадов цвят

Оцветяването с матово покритие също изглежда много впечатляващо. Особено при средна дължина, ако косата естествено не е лишена от обем и например къдрава. От гамата шоколадови нюанси най-подходящи за такъв експеримент са студените кафе и шоколадови тонове.

На дълга коса

Цвят шоколадов карамел

Преливащият цвят млечен шоколад с карамел е чудесен избор за дълга коса. Красивите лъскави акценти имат къде да се разхождат, привличайки вниманието с магическа игра на светлина.

Шоколадово оцветяване с акценти

За да постигнете ефекта на кафе с мляко в шоколадов цвят, техниките за подчертаване ще ви помогнат. За естествен и красив резултат изсветлете много тънки кичури на различни нива – не само в горния слой на косата, но и в дълбочина. Благодарение на това изразителните преливания ще бъдат особено забележими в движение.

"

Пост Color Care

Едва ли някой ще спори с факта, че след боядисване косата изисква специални грижи - по-задълбочени и интензивни. На какво да обърнете внимание?

 1. Ежедневни процедури

  Препоръчително е да смените обичайния шампоан и балсам със специални продукти за боядисана коса. Тези продукти са с нежна формула и забавят измиването на цвета.Освен това те овлажняват и подхранват косата по-интензивно от конвенционалните продукти. Това са например продукти от линията Elseve Color Expert на L’Oréal Paris.

 2. Допълнителна грижа

  След боядисването е важно да включите използването на маски, балсами без отмиване, масла и други продукти за поддържане на здравето на косата в рутината ви за красота. Дори след висококачествени бои, косата става малко по-суха, така че ще бъде полезно да се засили грижата. Опитайте например Fructis "SuperFood. Банан" от Garnier.

 3. Стайлинг

  Да, този елемент важи и за грижата и ето защо: термичното излагане със сешоар или гладене наранява косата, която става по-чуплива след боядисване. Затова не забравяйте да използвате продукти за защита на косата си от високи температури и не злоупотребявайте с горещо оформяне - ако графикът ви позволява, оставете косата си да изсъхне естествено, за да не я навредите отново.

Категория: