Споделяме препоръки как да постигнете ефекта върху косата си, сякаш току-що сте се върнали от брега на океана

Какво е акцентите в Калифорния

Калифорнийското мелиране е специална техника на боядисване, при която се избират няколко светли нюанса, които са малко по-различни от естествения ви цвят на косата. Този подход осигурява меки преходи и игра на светлина и сянка. Калифорнийското оцветяване се счита за относително безвредно за косата и предлага огромни вариации в нюансите в сравнение, да речем, с техники като балаяж или шатуш.

Предимства и недостатъци на акцентите в Калифорния

Преди да се решите на тази процедура, трябва да определите нюанса на косата си, техния подтон възможно най-точно, както и да проучите всички предимства и недостатъци на метода. И така, нека се запознаем с техниката на калифорнийското подчертаване.

Плюсове

Преди всичко отбелязваме, че калифорнийското мелиране е нежна техника на боядисване, тъй като не всички кичури и не по цялата дължина се третират с изсветляващи агенти. Освен това основният акцент е върху върховете - корените остават непокътнати. Те не трябва постоянно да оцветяват, за да удължат ефекта на актуализираното изображение. Освен това резултатът изглежда толкова естествен, че изглежда, че косата току-що е изгоряла на слънце. Колористите отбелязват важността на компетентния избор на нюанси (студени или топли). Ако всичко е направено правилно, можете дори визуално да коригирате някои несъвършенства на кожата.

Против

Ако оригиналният цвят на косата е резултат от по-ранно боядисване, ще трябва да прибегнете до обезцветяване, в противен случай ще бъде проблематично да получите желания резултат. След такава интервенция домашната грижа за косата ще изисква специално внимание (ще обсъдим това по-долу). В допълнение, светлите цветове на косата могат да се превърнат в нежелана жълтеникавост с течение на времето, така че ще трябва да поддържате желания нюанс с помощта на тониращи, оцветяващи продукти или специални продукти за грижа.

Противопоказания за оцветяване

Няма специфични противопоказания за калифорнийското подчертаване, те не се различават от общите препоръки, когато си струва да изчакате с оцветяването:

  • тънка коса, склонна към накъсване в краищата;
  • дерматит, алопеция, чувствителност на скалпа;
  • по-ранно боядисване с къна или басма - трябва да изчакате косата да порасне отново, за да отрежете частта, която е била третирана с естествена боя. Боите не са приятелски настроени към него, резултатът може да е непредсказуем.

Каква боя да използвате: препоръки за цвят

Много е важно да определите правилно подтона на боята - топъл или студен, от това ще зависи общият вид. Нюанс, който не е в хармония с основния цвят на косата, може да развали ефекта на калифорнийските акценти. Какво можеш да правиш у дома?

За руса коса

За момичета със светло руса или руса коса с пшеничен или сив нюанс, калифорнийските мелирования са това, от което се нуждаете. С такива първоначални данни е много по-лесно и по-безопасно да се постигне желаният ефект.

Ако естественият тон е топъл, тогава основният цвят може да се оцвети с Casting Crème Gloss без амоняк: дава студен нюанс и не наранява къдриците.

Калифорнийските акценти могат да бъдат създадени с боя L'Oréal Paris Colorista Ombre Effect: със специален гребен цветът може да се „разтегне“ от средата към краищата на косата, създавайки плавен преход – резултатът изглежда естествен.

За тъмна коса

На тъмна коса резултатът ще бъде по-контрастен и не по-малко интересен: красив преход от тъмни корени към светли връхчета си заслужава да опитате.

Правилно подбраните нюанси на Casting Crème Gloss L'Oréal Paris ще ви позволят да придадете на косата си желаните нюанси и да създадете очарователни преливания.

Нюансът Frosty Chestnut може да придаде студени преливания на косата от корените.

Специалната боя Colorista Bleach е в състояние да избели върховете до студен светъл тон, така че границите с оригиналния цвят да са замъглени.

Калифорнийска техника за оцветяване

Обикновено фолиото не се използва за калифорнийски акценти. Косата просто се разделя на малки кичури по раздялата и се боядисва, отстъпвайки от корените на 2-3 сантиметра.Първо, къдриците, които трябва да променят цвета си, трябва да бъдат изсветлени и едва след това - тонирани с боя. За плавен преход опитайте да завъртите нишките на подходящите места в снопове или просто леко да дразните косата в граничните зони.

Колко често трябва да се актуализират акцентите в Калифорния

Основният визуален и естетически плюс на калифорнийското мелиране е, че резултатът от него не трябва да се актуализира толкова често, колкото трябва да се прави с конвенционалното оцветяване. Причината е очевидна: корените първоначално запазват естествения си цвят. Дори ако оцветяващите пигменти се измият след месец, краищата ще изглеждат естествено изгорели. Тонирането може да се повтори независимо у дома веднъж на всеки 2 месеца.

Идеи и снимки на калифорнийски акценти върху тъмна и черна коса

За да „пробвате“ калифорнийските мелирования върху тъмна коса, ще ви трябват голям брой нюанси, в противен случай резултатът няма да изглежда красив и естествен.

Преходи в цвят шоколад и кестен

Логично е брюнетките да се откажат от радикалното изсветляване на кичурите. Ако изберете по-светли, но близки до естествените нюанси, ефектът ще бъде забележим (не трябва да е контрастен) и в същото време естествен, да не говорим за факта, че такова оцветяване ще бъде по-малко травматично за косата.

Контраст на мраз

Добър избор за брюнетки и жени с кафяви коси със студен нюанс на косата. Естественият цвят красиво ще се превърне в избелено сиво (не забравяйте да поддържате резултата с тонирани балсами и шампоани).

Червени съвети

На коса с нюанси на тъмен кестен или шоколад, червените краища на косата ще изглеждат хармонично - точно така изглеждат след срещата със слънцето.

Модерни калифорнийски акценти върху руса коса

Русата коса е може би най-подходящият "материал" за калифорнийско мелиране, както се вижда от изобилието от снимки. Този цвят е най-плодородната основа за игра с разнообразие от нюанси. На светлокафява коса същият ефект на каноничните сърф вълни изглежда много органичен.

Изгорели кичури по лицето

Ако говорим за калифорнийско мелиране, тогава се предполага, че се боядисва цялата маса коса в един ред с различни вдлъбнатини от корените, а къдриците, оформящи лицето, се боядисват от самите корени. Така резултатът ще изглежда възможно най-естествен и ефектен.

Златен тон

Това решение е особено подходящо за сиво-кестенява коса: златистият нюанс ще подчертае свежестта на лицето и топлия тон на кожата.

Кафе с мляко

Калифорнийските акценти на светлокафява коса с топъл нюанс могат да бъдат по-тъмни: например комбинациите от кафе първоначално ще засенчат естествения цвят и ще му придадат яркост.

Действителни калифорнийски акценти върху руса коса

За блондинките е по-трудно да боядисват косата си с калифорнийската техника за подчертаване, тъй като тук трябва да отидете от обратното - да потъмните корените. Но с наличното разнообразие от цветове нищо не е невъзможно.

Засенчване на корени

Калифорнийските акценти се препоръчват за много светли момичета, потъмнявайки корените на косата с няколко нюанса. Трудността е, че корените ще растат, което означава, че ще трябва редовно да актуализирате резултата.

Различни нюанси на русото

За тези, които не искат да потъмняват косата си, можете да използвате различни нюанси на русото, от топло до студено. Такова решение ще бъде доста трудоемко в изпълнението, но необичайният и много ефективен резултат си заслужава. Успехът е гарантиран от плавните преходи.

Характеристики на боядисване на червена коса

Върху червена коса с естествен меден пигмент, калифорнийските мелирования могат да дадат много интересен резултат, добавяйки яркост към вече ефектен образ. За да направите това, например, корените могат да бъдат леко потъмнени, а краищата, напротив, направени с тон по-светъл.

Калифорнийски акценти на къса коса

Късата коса налага някои ограничения върху използването на тази техника: препоръчва се тониране само на бретон или избрани кичури. Ако говорим за такова оцветяване във връзка с прическите, тогава сме събрали най-подходящите опции за калифорнийско подчертаване на къса коса.

  • Пикси

Възможно е и на ултра-къса прическа, въпреки че това не е най-лесната задача: тук се правят плавни преходи от самите корени до върховете. По правило се използват не повече от три нюанса.

  • Асиметрия с бретон

Ако прическата е асиметрична, тогава е по-добре да тонизирате бретона по същия начин като по-голямата част от косата. За визуален обем върховете се изсветляват допълнително.

Калифорнийски акценти върху средно дълга коса

Калифорнийските акценти със средна дължина вече дават свобода на въображението: можете да използвате три или повече нюанса. Помислете за възможностите за такова оцветяване на примера на популярните прически.

  • Каре

Обичайната каре може да бъде "развеселена" с помощта на калифорнийски акценти: вертикалното оцветяване в различни нюанси ще освежи естествения цвят и ще добави визуален обем на косата, а изображението като цяло - свежест.

  • Боб

Обикновено бобът се носи с права коса, така че е изключително важно да няма резки граници между нюансите: изберете два или три тона и обърнете специално внимание на мекотата на преходите от един към друг.

Калифорнийски акценти върху дълга коса

Дългата коса е най-добрата основа за калифорнийско боядисване. Помислете за нюансите на техниката, като вземете предвид прическата.

  • Каскада

Прическата каскада вече предполага ефект на оптичен обем. Но може да се подчертае, ако изсветлите косата стъпка по стъпка до върховете. Всичко е наред, ако преходите не са плавни навсякъде: различната дължина на косата ще скрие контраста.

  • Гладка коса с една дължина

На идеално права коса, калифорнийските акценти изискват прецизност - няма място за грешка. Съветваме ви да оцветите кичурите равномерно с различни вдлъбнатини от корените, така че косата естествено да блести, сякаш е на слънце.

Пост Color Care

Калифорнийските акценти, макар и нежни, все още се боядисват, така че косата ще се нуждае от допълнителна домашна грижа. Редакторите на FashionVIPdergisi.com направиха селекция от ефективни продукти за боядисана коса.

Шампоанът за ламиниране помага на подчертаната коса да задържи цвета до 10 седмици.

След като измиете косата си с шампоан, задължително използвайте балсам за грижа. Лененото масло в състава укрепва косата и запазва яркостта на цвета след боядисване.

Маската за коса съдържа ламиниращ еликсир, който помага на косата да остане гладка и блестяща дори след често измиване.

Преди да изсушите косата си, използвайте балсам без измиване, за да неутрализирате къдренето, да подобрите блясъка, без да утежнявате косата.

Създаден специално за грижа за боядисана и подчертана коса за поддържане на цвета. Формулиран с подхранващо арганово масло и екстракт от камелия.

Категория: