Ако рисуваш, тогава блондинка или брюнетка? Можете да се справите без крайности и да изберете нещо средно в палитрата от налични нюанси - например модерен карамелен цвят на косата. Казваме кой трябва да му обърне внимание

Как изглежда карамеленият цвят на косата?

Това е много естествен и в същото време необичаен цвят. Съдържа нюанси на червено, кафяво, златисто мед и медно-червена палитра. Карамелените нюанси на боята за коса дават много интересен резултат.Понякога след боядисване изглежда, че косата е придобила десертен розов оттенък. По един или друг начин повечето бои предават сладостта на карамела и тук не само цветът играе важна роля, но и лъскавият блясък на косата, който е толкова приятен за окото.

Кой би подхождал на карамелен цвят на косата?

Вече казахме, че това е сложен, многостранен цвят с много нюанси. Но това не трябва да ви плаши, ако все още не сте опитвали боядисване на коса с карамел. Можете да сте сигурни, че всяко момиче ще намери подходящ вариант в тази гама. Не всички нюанси са универсални, така че е важно да вземете предвид характеристиките на вашия външен вид.

Топъл цвят на кожата

Цветът на косата карамел е идеален за кожа с топли нюанси. Факт е, че карамелените нюанси са обединени от мек медно-златист блясък. В същото време момичетата със светла кожа трябва да избират по-светли нюанси на карамел. Например "Пикантен карамел" от линията Casting Crème Gloss от L'Oréal Paris.

А за тези, които имат тъмна кожа, по-наситен цвят на косата като кестен-карамел.

Студен тон на кожата

Момичетата със студени тонове на кожата са по-подходящи за карамелено рус цвят на косата. В светлокафявите нюанси има сив пигмент, който в комбинация с карамел неутрализира топлината си, което е точно това, което е необходимо в случай на студен тон на кожата. Друг вариант за тези със студена кожа е карамелен нюанс с розов блясък.

Неутрален тон на кожата

Притежателките на неутрален тен на кожата могат да изпробват както студени, така и топли нюанси на карамеления цвят на косата - от светъл мед до червен.

За кафяви очи

Най-вече карамелените сенки отиват на момичета със светлокафяви очи. Тази комбинация дава мек ефект, създавайки релаксиращ образ. Лешниковите очи също ви позволяват безопасно да изберете цвета на карамелната боя за коса. Резултатът от оцветяването ще допълни хармонично и благоприятно ще подчертае цвета на очите.

За сини очи

Синеоките момичета трябва да се съсредоточат върху гамата на карамеленото русо. Те ще бъдат украсени с медено-карамелен нюанс или светъл карамел-рус цвят на косата. Например "Caramel Cappuccino" от линията Casting Crème Gloss от L'Oréal Paris.

Лек контраст между топла коса и хладни очи освежава и прави лицето по-изразително.

За зелени очи

За зелени очи, карамелено червеният цвят на косата е по-добър. Подобно на другите нюанси на червеното, той отива на зелени очи, но в случая на карамел резултатът ще бъде по-мек и сдържан - решение за момичета, които се стремят към максимална естественост.

Нюанси на карамелен цвят на косата

Ако решите да оцветите карамел, преминете към избора на нюанси. Групирахме ги в основни категории.

Светъл карамелен цвят на косата

Дори русото може да бъде "сладко" - това са светли медени нюанси, които придават топъл златист блясък. Следователно, медено-карамелният цвят на косата отива на момичета с топъл цветен тип. Но светло рус нюанс с карамел може да се избере със студен тон на кожата.

Карамеленочервен цвят на косата

След като изберете този цвят, ще видите, че карамеленият нюанс леко смекчава огнената червенокоса. С добавянето на карамел, яркостта на цвета е заглушена, изображението става по-сдържано. Този "безопасен" червен цвят е за тези, които не искат новият нюанс да бъде твърде забележим.

Карамелено рус цвят на косата

Тези нюанси се отличават с комбинацията от неутрален пепелявосив пигмент, който присъства в светлокафявата гама, с топъл карамелен подтон.Цветът накрая не е нито топъл, нито студен - неутрален. Ето защо, карамел-русият цвят на косата ще подхожда на почти всеки, като същевременно поддържа хармонията на изображението като цяло.

Цвят на косата кестен-карамел

Тези, които искат да станат или да останат брюнетки, след като са направили избор в полза на карамелен нюанс, могат да спрат на шоколадово-карамелен цвят на косата. Той е по-тъмен от всички предишни опции, червенокосата не е толкова забележима в него, но топлият карамелен тон все още го отличава от другите кестенови нюанси. Малко медно, малко червено, нотка розово, нотка мед - всички заедно придават на тъмната коса особен чар и изразителност.

"

Как да получите карамелен цвят на косата?

Някои ще предпочетат да се доверят на професионалистите и да отидат в салона, други, след като са решили нов външен вид, ще се опитат да разберат как да получат карамелен цвят на косата у дома. Всъщност да направите такова оцветяване сами не е толкова трудно.

 1. Изберете нюанса, който ви подхожда

  Важно е да вземете предвид не само вашия цветен тип заедно с тена на кожата и цвета на очите, но и оригиналния цвят на косата - резултатът до голяма степен ще зависи от това. Като правило опаковката на боята показва как изглежда на светла и тъмна коса и средни тонове. Съсредоточете се върху тези примери, за да избегнете изненади.

 2. Пригответе всичко необходимо за боядисване

  Това не е само боя, но и аксесоари: гребен с конска опашка за разделяне на косата на части, четка за нанасяне на боя, ръкавици. Мазният крем няма да бъде излишен - препоръчително е да го нанесете върху кожата по линията на косата, така че боята да не оставя следи. Хавлиената кърпа също ще бъде полезна. Хвърлете го през раменете си преди боядисване, той ще предпази дрехите от петна.

 3. Тествайте боята

  Препоръчително е да направите това ден или два преди оцветяването. По-добре е да не бързате и да не пренебрегвате такъв тест, за да сведете до минимум рисковете от алергична реакция по време на процедурата.

Ако сте направили всичко, остава само да смесите компонентите на боята според инструкциите, да нанесете, да задръжте за нужното време и да изплакнете. Производителите на домашни бои се грижат процесът да е възможно най-опростен и да можете да боядисате косата си сами, без външна помощ.

"

Как да изберем боя в цвят карамел?

Боите са разделени на продукти за домашна употреба и състави, предназначени за професионалисти.

 • Първият вариант е за тези, които са избрали карамелен цвят на косата и са готови да се ограничат до монохроматично боядисване, знаейки, че боята ще "поеме" и оригиналният нюанс няма да трябва да се обезцветява предварително.

 • Вторият е за тези, които искат цветът да се окаже многостранен, с акценти и преливания. Този резултат ще позволи подчертаване на цвят карамел, но в този случай е по-добре да се доверите на опитен колорист. Също така се препоръчва да отидете в салона за тези, които се съмняват, че могат сами да се справят с оцветяването. Известно е, че неправилно избраната боя в първоначалното русо може да даде зеленикав оттенък; по-лесно е да се избегне такъв риск, отколкото по-късно да се коригират грешките.

Ако просто искате да "изпробвате" карамелените нюанси на косата си, използвайте оцветяващ балсам. Инструмент за временно оцветяване ще ви помогне да прецените дали искате такава трансформация. Ако отговорът е да, ще ви бъде по-лесно да се спрете на процедура с дълготраен ефект. Можете да получите временен ефект например с Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

Как да го използваме, казахме в това видео.

А какво мислят нашите читатели за този инструмент, можете да разберете тук.

"

Преглед на цветовете на палитрата карамел

Модата на карамелените нюанси на косата набира скорост, а марките за красота подхранват този интерес. Палитрата "десерт" е представена както в линиите бои за домашна употреба, така и в асортимента за професионалисти. Остава само да изберете най-подходящия вариант. Според редакторите, на тях си струва да се обърне внимание преди всичко.

 • Casting Crème Gloss, L'Oréal Paris

  Casting Crème Gloss има много опции в гамата от нюанси - от карамелено русо до тъмен карамелен цвят на косата. Това са № 724 "Карамел" , светъл нюанс № 832 "Крем брюле" с топли медени нотки, № 635 "Шоколадова пралина" - по-близо до кафяво, а също и № 543 "Кленов сироп" - със забележима червенокоса.Casting Crème Gloss не съдържа амоняк, така че формулата не уврежда структурата на косъма. Продуктът съдържа подхранващи компоненти и има изглаждащ ефект; балсамът, който се използва след боята, е на базата на натурален мед. Така оцветяването е придружено от грижи.

 • Устойчива крем боя Olia, Garnier

  Колекцията Olia color от Garnier се отличава със специална технология на „доставка“ на боята с масла, които представляват 60% от състава на продуктите: пигментът прониква в дълбините на косъма с максимална концентрация , така че резултатът е много наситен цвят. Ако искате да получите карамелен нюанс, обърнете внимание на № 8.31 "Пепелно злато" и № 8.0 "Светло русо" - те ще придадат на косата ви красив златист блясък, като карамелен сироп.

 • Устойчива боя SOCOLOR.beauty, Matrix

  Тези, които са готови да работят с професионални оцветяващи продукти, трябва да разгледат по-отблизо гамата SOCOLOR.beauty от палитрата Matrix. Формулата се основава на технологията Color Grip, която е отговорна за наситеността на нюанса, а комплексът за кондициониране Cera-Oil укрепва кортекса на косъма, осигурява му необходимото хранене и като цяло го поддържа в добро състояние. За оцветяване на карамел в по-тъмни варианти са подходящи № 6MG (мока със златист блясък) и № 6BC (кафяво с медни нотки). Когато избирате светъл цвят, обърнете внимание на № 7C - мед със златни отблясъци.

Модерни идеи за цвят карамел за дължина на косата

Наситеният, нюансиран карамелен нюанс трябва да бъде в центъра на вниманието. Затова се предпочитат прости прически.На коса с права кройка или лаконична стълба това оцветяване изглежда най-добре. По-долу на снимката има няколко успешни примера за трансформация с карамелен цвят на косата.

Къса коса

Меден карамел

Оцветяването омбре от корените на оригиналния цвят до карамелено русо със златист меден блясък ще придаде допълнителен обем на късата прическа. Това оцветяване работи особено ефективно в тандем със стилизиращи вълни.

Коса със средна дължина

Карамелено омбре

Необичайна комбинация от меден и меден карамел върху косата: корените трябва да бъдат боядисани в първия цвят, а отдолу да се нанесе карамел, като се постигне мек преход от по-тъмен нюанс към по-светъл. Това е свеж поглед към обичайното омбре оцветяване с ефект на изгорена коса.

Карамеленокафяв цвят на косата

За да заиграете изразително карамелените нотки върху тъмния кестен, добавете няколко по-светли кичура.

Оцветяване на меден карамел

Красиви топли преливащи нюанси върху косата се получават чрез комбиниране на меден цвят и карамел.

Дълга коса

Карамеленочервен цвят на косата

Дължината позволява на цвета да се отвори напълно, така че дори плътен карамелен нюанс изглежда страхотно в този случай. Но ако искате повече, допълнете оцветяването със стилизиращи вълни.

Пост Color Care

Променяйки цвета на косата си на карамел, не забравяйте за правилата за грижа.

 • Използвайте специални шампоани за боядисана коса. Такива продукти не измиват пигмента, за разлика от обикновените шампоани, а вашият "десертен" цвят ще запази своята привлекателност по-дълго. Опитайте например Elseve Color Expert Shampoo от L’Oréal Paris.

 • Добавете маски за коса (за предпочитане 2-3 пъти седмично) и балсами без отмиване към вашата разкрасителна рутина, които е препоръчително да нанасяте преди стилизиране.

 • Не прекалявайте с топлинното оформяне. Излагането на температура ще направи боядисаната коса, която вече е стресирана, по-крехка. Внимателното отношение към косата ще им позволи да останат в нов цвят здрави и сияещи.

Категория: