Някой е луд по дъговите кичури и неоново омбре, но някой иска естественост. Светлокафявите нюанси в оцветяването са тенденция, която ще се хареса на ценителите на естествения подход към красотата

Нюансите на светлокафяв цвят на косата се считат за неутрални - сдържани и спокойни. Ако тези определения са в съответствие с вашето вътрешно състояние, тогава защо да не отразите това състояние във външния си вид? Желаният резултат ще даде оцветяване в светлокафяв цвят. За да направите трансформацията успешна, проучете наличната гама от нюанси и тяхната съвместимост с вашия цветен тип.

На кого отива светлокафява коса

Светлокафявото, като правило, се нарича светлокафяви тонове. Момичетата с естествена руса коса не могат да бъдат наречени брюнетки или блондинки. В същото време има много нюанси на светло кафяво и благодарение на това всяко момиче ще може да избере един от тях, който определено ще й подхожда. Как да разберем кой подхожда светлокафяв цвят на косата? Струва си да се съсредоточите върху тона на кожата.

Топъл цвят на кожата

Ако имате топъл тон на кожата, тогава избраният цвят за боядисване трябва да бъде същият. Сред по-тъмните нюанси можете да изберете карамел. Това е в линията Casting Creme Gloss от L’Oréal Paris.

Ако искате, напротив, да станете по-светли с помощта на боядисване в светло кафяво, потърсете медени нюанси, които ще блестят златисто върху косата ви.

Студен тон на кожата

Момичетата със студена кожа трябва да предпочитат сенки с пепеляви нюанси.

Искате по-тъмен цвят? Тогава тауп е идеалният избор - това е тауп нюанс, който няма червенокоса. Той е противопоказан за тези, които имат студен цветен тип, тъй като въвежда дисхармония в образа. Ако искате да получите цвят, близък до русото, погледнете пшеничните нюанси без жълтеникавост. Потърсете Excellence в светло пепелно русо от L'Oréal Paris.

Неутрален тон на кожата

С неутрален тон на кожата вие сте практически неограничени в избора на нюанси на светло кафяво. Същият тауп, кафе-бежов, пшеничен ще бъде добро решение за любителите на студена палитра в боядисването на косата.

В същото време, ако искате да получите „топъл“ вид, можете да помислите за светлокафяви сенки със златист блясък. Например над мед. Що се отнася до безкомпромисно топлите нюанси на светло кафяво с червен нюанс, по-добре е да ги избягвате - точно като момичета от студен цветен тип.

Нюанси на светло кестенява коса за боядисване

Всеки има собствена представа за това как изглежда русата коса. Често тази идея се оказва правилна - обсъждаме всички нюанси на светлокафяв цвят на косата.

Тъмно рус цвят на косата

Палитрата от светлокафяви нюанси за боядисване на коса е доста голяма, когато избирате, трябва да вземете предвид различни нюанси. Например, боядисването в тъмно русо е за тези, които не са готови да станат горяща брюнетка, но искат да добавят контраст към изображението.

Това е правилният избор за момичета, които се страхуват, че по-светлите нюанси на русото ще ги направят невидими. С тъмно рус цвят на косата не можете да се страхувате да направите избледняло впечатление.

Пепеляво рус нюанс

Ако оцветяването в нюанси с топъл подтон абсолютно не е подходящо за вас, пепелявата гама ще ви помогне. Това е много мека гама от светлокафяви цветове със сдържана сиво-кафява основа. Чудесен вариант за тези, които се стремят към благороден, спокоен вид.

Златисто рус цвят

Златисто русата коса е пълната противоположност на пепеляво русата коса. Златисто-русият цвят буквално блести с топли нюанси. Това е например в линията Color Sensational от Garnier.

Този избор ще бъде най-успешен за момичета от цветотипа „пролет“ със светли черти, топъл тон на кожата и сини или зелени очи. Такива момичета често имат лунички и те хармонират перфектно със златисто-кафяв цвят на косата.

Медно руса коса

Друга възможност за тези, които търсят правилния нюанс за "топло" оцветяване. Медно-русата коса е близка до червената, но е по-малко ярка. Този нюанс няма огнения блясък, който прави червената коса толкова привлекателна. Ако боядисването на косата ви в червено изглежда твърде смело решение за вас, тогава медно-русият нюанс ще бъде чудесен изход от ситуацията.

Нюанс пшенично русо

Този нюанс от светлокафявата палитра за коса е особено близък до русото. Трябва да го гледат онези, които искат да преминат към „светлата страна“, но не са готови да боядисат косата си в бяло. В тази гама има по-топли и по-студени нюанси - момиче с всеки цветен тип може да намери своя вариант.

Как да изберем светлокафява боя

Когато избирате боя за коса, винаги трябва да обръщате внимание на три основни аспекта.

Първоначални данни

Когато избирате боя за коса, без значение какъв е нюансът, ще трябва да вземете предвид цвета на косата си в момента: това е важно, освен всичко друго, поради причината, че крайният нюанс не изглежда като "мишка" . Освен това няма значение дали са боядисани или не.

В допълнение към цвета на косата, вземете предвид тена на кожата, цвета на очите.Има много подробности за разглеждане; те не трябва да се пренебрегват, в противен случай резултатът от оцветяването може да разочарова. За да не се налага отново да променяте цвета на косата (което ще бъде травматично за тях), опитайте се да определите нюанса, от който се нуждаете, възможно най-точно. А в това видео ще намерите красива идея за грим с розово червило за момичета с руса коса.

Издръжливост на формулата

Каква трансформация искаш - краткосрочна или дългосрочна? В първия случай няма да ви подхожда дори боя, а миещ се оцветяващ шампоан или балсам. Например Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

"

Във второто - перманентна боя. У дома можете да използвате продукти, предназначени за домашна употреба (комплектите с такива бои включват всичко необходимо за лесна трансформация без караница).В салона работят с професионални бои, но са подходящи и за самостоятелно ползване. Основното нещо е да знаете как работят. За да направите това, трябва да проучите маркировката на такива бои. Нюансите са обозначени с две числа: първият е основният цвят на боята (така че 6 е тъмно русо, 7 е русо, 8 е светло русо); вторият е подтон (2 е пепелен подтон, 4 е златист, 5 е меден и т.н.). Ако ще смесвате няколко нюанса, опитът на колориста е незаменим.

Гладки промени

Въпреки факта, че светлокафявите нюанси трудно могат да се нарекат екстремно решение за красота за оцветяване, помислете дали сте готови да промените имиджа си.

Не сте сигурни дали избраният цвят ви отива? Опитайте се първо да се доближите до желания цвят с няколко тона. Ако няма съмнение, вземете багрилото, което веднага ще ви позволи да постигнете желания резултат.

Модни идеи за боядисване на руса коса

Просто отидете и си боядисайте косата в светло кафяво - скучно! Каним ви да проявите творчество и да използвате една от идеите по-долу.

За къса коса

Светло рус Боб

Късата коса се изсветлява по-лесно от дългата, така че с дължина до раменете или по-висока без съмнение можете да изберете пшеничен нюанс. Ще получите по-интересен резултат, ако боядисването не е монотонно - добавете обем към косата, като преминете към малко по-светъл нюанс на светлокафяво по-близо до върховете.

Медно-кафяво боб

По-ярък и смел вариант за къси прически е медно-русият нюанс, който определено няма да остане незабелязан, но няма да бъде толкова крещящ, колкото червеното или, например, червеното. Но имайте предвид, че тази опция е само за момичета с топъл цветен тип.

За средно дълга коса

Оцветяване карамел

При средна дължина този нюанс на светлокафявото ще се разкрие по най-добрия начин; на дълга коса, ако боядисате нишките в един тон, най-вероятно няма да има достатъчно визуален обем. Но ако косата е точно под раменете (до лопатките), не се колебайте да опитате карамелено русо. Това е много мек, естествен и топъл нюанс. Последното е важно да се вземе предвид при избора на боя за вашия цветен тип.

Пепеляво русо оцветяване

Вариант за тези, които се нуждаят от по-студен нюанс е пепелно русото. За да не изглежда сива на косата, няколко кичура се подчертават в малко по-светли тонове с помощта на техниката балаяж. Резултатът ще бъде нещо средно между светло и тъмно русо, а акцентите върху отделните кичури ще осигурят изразителен блясък.

За дълга коса

Нюанс медено русо

Защо не опитате с плътен цвят върху цялата коса, която сте работили толкова усилено, за да израснете? Медният нюанс на светлокафява скала изглежда много елегантен на дълга коса, особено ако помолите колориста да създаде лъчисто покритие - това ще добави изразителност към цвета. За тези, които обичат повече омбре ефекта, можете да създадете мек, едва забележим преход към златисто кафяво по-близо до краищата на косата.

Пепеляво със светло руси кичури

За дълга права коса добър избор е неутрален рус нюанс с няколко изсветляващи кичура. Тези акценти ще придадат на косата ви визуален обем, който често липсва на дългата коса.

"

Преглед на светлокафяви цветове за коса

Какъв цвят да изберете, за да придадете на косата светлокафяв нюанс? Тези двамата, според редакторите, определено няма да ви подведат.

 • Устойчива боя Preférence, L'Oréal Paris

  Цветовите нюанси за дома Préférence са създадени в сътрудничество с професионалния колорист Кристоф Робин, който се е погрижил резултатите от собственото му боядисване да не са по-лоши от салонната трансформация. Момичетата, които искат косата им да стане руса, имат голям избор: има златисто рус нюанс "Марсилия" (7.3), кехлибарено русо "Хавана" (6.35), русо с нотки на кафе "Исландия" (7.1), светло кафяво русо с слънце "Кан" (8.3).

  Комплектът Préférence включва цветен гел, крем за проявяване, ръкавици и балсам за подобряване и поддържане на цвета за шест нанасяния.Тази боя е устойчива, но в допълнение към наситеността на цвета, L'Oréal Paris обещават, че блясъкът на боядисаната коса ще продължи до 8 седмици. След домашна терапия с Préférence, косата освен желания цвят ще придобие и копринена мекота.

 • Persistent Color Sensation крем боя, Garnier

  Друга колекция от багрила, в която светлокафявите нюанси са представени в широк диапазон, е Color Sensation от Garnier. Продуктите са формулирани със седеф и есенция от дива роза за постигане на равномерен и сияен цвят. Богатите и изразителни нюанси изглеждат много по-добре на здрава и силна коса без признаци на сухота, така че Garnier се погрижи композицията да се погрижи и за тях.

  В линията Color Sensation има разнообразие от нюанси на светло кафяво: 6.0 - тъмно русо, напомнящо цвета на млечен шоколад, 8.1 в колекцията се нарича "северно русо" , а 8.0 - светло русо със златисти нюанси. Преди да направите избор, погледнете опаковката на боята, за да видите как новата боя ще се появи на косата с оригиналния ви нюанс. Резултатът определено ще ви зарадва, ако вземете предвид всички необходими подробности.

Боядисване на коса в светлокафяв цвят: фото инструкция

Избрахте ли цвета и сте готови да я боядисате в красив светлокафяв цвят на косата? В случай, че сте избрали някоя от домашните бои, процедурата ще бъде следната:

 1. Тест за алергия

  Препоръчително е да тествате малко количество боя върху кожата 48 часа преди боядисване, за да сте сигурни, че не сте алергични към състава. Ако тестът е успешен, тогава можете да започнете трансформацията.

 2. Подготовка

  Уверете се, че имате всичко необходимо под ръка: вземете кърпа, която можете да поставите на раменете си, за да не цапате дрехите си, гребен с опашка - за удобно разделяне на косата на части, четка за оцветяване, а също и комплект за боядисване.

 3. Боядисване

  Следвайки инструкциите, смесете боята с проявителя. След това можете да започнете да прилагате състава. Първо разнесете боята върху корените на косата с помощта на плоска и широка четка. След това рисувайте по дължината на косата - на този етап боята може да се нанася дори на ръка. Оставете боята върху косата си за времето, посочено в инструкциите - обикновено е 20-30 минути в зависимост от нюанса.

 4. Резултат

  След като изчакате определеното време, отмийте боята под течаща вода (продължете докато стане прозрачна). И също така използвайте балсам за фиксиране на цвета. След това можете да изсушите косата си и да я оформите, за да се насладите на новия цвят.

"

Пост Color Care

Боядисаната коса се нуждае от специално внимание. Те трябва да бъдат по-активно подхранвани и овлажнявани, защото дори и най-нежните бои изсушават косата и ги нараняват. Включете маски в грижата за косата си (например Elseve "Color Expert" от L'Oréal Paris) - правете ги поне 1-2 пъти седмично.

Що се отнася до измиването на косата, по-добре е да преминете към специални продукти за боядисана коса - шампоани и балсами, които предотвратяват измиването на цвета. И така, можете да използвате шампоана за боядисана коса "Extra Shine" от Dessange в комбинация с експресния балсам Elseve "Expert Color" от L'Oréal Paris.

Категория: