Омбре маникюрът е нещо, което обичате: изпълнява се лесно и дори начинаещите в ноктопластиката могат да го направят, като същевременно изглежда елегантно и стилно. Той ще подхожда както на привържениците на класиката и минимализма, така и на тези, които обичат яркия, забележим дизайн. Всичко зависи от избора на цветове

Понякога най-трудното нещо в едноцветния маникюр е да вземеш решение за цвета. Омбре маникюрът (известен още като градиент) ви позволява да избегнете това главоболие, защото в тази техника можете да комбинирате два или повече нюанса (между другото, можете да разберете как да направите основен маникюр тук).И като цяло, не трябва да има никакви трудности с такъв маникюр: лесно е да го направите сами, дори без специални инструменти. Достатъчно е да надникнете няколко трика в фотоуроците за този дизайн. Тези лайфхакове, заедно с идеи за омбре маникюр от списъка с тенденции 2023, ще намерите в нашия материал. Но първо ви съветваме да преминете нашия любопитен тест.

Направете теста1/7

Кой и къде прави вашия маникюр?

 • Правя си собствен маникюр у дома
 • Винаги ходя при един и същ майстор в салона
 • Ходя в един салон, където се доверявам на всички майстори
 • Поръчвам услуги до дома или офиса си
2/7

Коя е любимата ви форма на ноктите?

 • Обичам много къси нокти
 • Аз съм за класиката: винаги предпочитам меката квадратна форма
 • Харесвам острата форма на ноктите на Риана и Кайли Дженър
 • Обичам ултра дългите нокти
3/7

Кой вариант за маникюр избирате най-често?

 • Без дизайн, само червен лак
 • френски маникюр
 • Обикновен прозрачен лак
 • Обичам да експериментирам с различни дизайни на ноктите
4/7

Коя е любимата ви тенденция в ноктите?

 • Омбре ефект
 • Лунен маникюр
 • Графичен дизайн
 • Не следвам тенденциите и винаги нанасям плътни цветове
5/7

Перфектният булчински маникюр е…

 • френски маникюр
 • необичаен дизайн на ноктите като цветя или кристали
 • обикновено бяло или голо покритие
 • определено нещо ярко - например лак във цвят на фуксия
6/7

Как избирате покривало за педикюр?

 • Ноктите на краката и ръцете трябва да са в един и същи цвят
 • Обичам да рисувам нокти на краката си
 • Обичам, когато ноктите ми на ръцете и краката са различни цветове
 • в зависимост от настроението
7/7

Изберете маникюра, който ви харесва най-много

 • A
 • Б
 • В

Омбре маникюр: опции

Принципът за създаване на преход между нюансите може да се приложи върху ноктите по различни начини, поради което има различни видове омбре маникюр. Всеки от тях заслужено намира своите фенове.

Класически хоризонтален

В класически омбре маникюр цветът на лака върху върховете на ноктите плавно „прелива“ в друг нюанс по-близо до дупката. В резултат на това виждаме хоризонтален преход върху ноктите, който може да се движи нагоре или надолу по ваше желание.

Омбре с преход от нокът към нокът

По желание можете да "разпънете" прехода на цветовете върху няколко нокътя. Нанесете по-тъмен нюанс от избраната гама върху палеца и по-светъл нюанс върху малкия пръст. Или обратното.

Омбре нокти: характеристики на дизайна

Омбре маникюрът е забележителен сам по себе си, но има няколко начина да направите тази визия още по-интересна и забележима. Събрахме 11 най-сладки идеи за вас.

Многоцветно омбре

Съчетайте хоризонталния вариант на омбре на ноктите с вертикалния – защо не? На върховете можете да създадете преход на цветовете отдясно наляво и след това да размажете нюансите в посока надолу - до дупката на нокътя.

Блясък

Много интересен резултат ще получите, ако направите омбре маникюр с искри. Блясъкът се нанася върху ноктите, така че да се „разпръсква“ в дадена посока, например от върховете към основата на нокътя. Блясъкът в този случай също ще създаде ефект на преход между нюансите.

Омбре рисунки

В маникюра с рисунки тази техника понякога се използва за запълване на контури. Най-често, когато създават такъв дизайн, те първо създават преход и след това изтриват всичко излишно, придавайки на картината желаната форма.

Омбре фон

Използването на тази техника ще направи фона на рисунките по-оригинален. Първо нанесете гладко преходно покритие върху всички нокти и след това ги украсете с контрастни графики, които няма да се „изгубят“ на такава артистична основа. Можете сами да измислите печеливши рисунки или да използвате готови плъзгачи.

Графично омбре

Класическата техника омбре включва плавен преход между нюансите. Това обаче не е строго правило, което не трябва да се нарушава при никакви обстоятелства. Имате право да опитате тази опция: разделете ноктите на няколко секции и последователно ги нарисувайте с лакове от нюанси, които, замествайки се един друг, ще създадат омбре ефект.

Холографски

За да получите градиент върху ноктите, можете да използвате не само блясък, но и лакове с холографски ефект. Те ще допълнят омбре ефекта с преливащи се нюанси, благодарение на които такъв дизайн ще изглежда необичаен и празничен.

Мокър ефект

Това е още една опция за маникюр, при която омбре ефектът може да добави оригиналност към фона - само че този път не за рисунки, а за декор. В „мокър“ дизайн ролята на декоративни елементи ще се играе от капки прозрачен лак, който трябва да се нанесе върху покритие с матово покритие. Това ще ги направи да изглеждат истински.

Матово

Между другото, изборът на матово покритие ще осигури на всички цветове във вашия маникюр допълнителна изразителност - блясъкът на блясъка няма да отвлича вниманието от тях. Опитайте този метод, когато създавате омбре дизайн на ноктите с множество контрастни нюанси.

Опушен

Принципът за създаване на омбре маникюр може да бъде полезен и в ноктопластиката с други чипове. Например, ако искате да постигнете опушен ефект върху ноктите си, направете градиентен преход от черно или тъмно сиво към прахообразен гол. Мъглата ще бъде много артистична.

Неоново голо

Как да изберем добра комбинация от нюанси за омбре маникюр? Може би най-правилният отговор би бил „по ваш вкус“. Има обаче комбинации, доказани от майсторите на ноктите. Те включват, например, дует от голи нюанси и неонови цветове. Те само изглеждат несъвместими, но на практика изглеждат хармонични. Изненадващо, киселите неонови нюанси се "разтварят" много добре в палитрата на нюд, за да създадат мек преход.

френско омбре

Опитайте се да комбинирате две техники в ноктопластиката: френски и омбре ефект.Разделете върховете на ноктите с линия (добре е, ако характерната „усмивка“ е широка) и ги боядисайте с цвят с преход от нюанси. Тази опция за маникюр е особено подходяща за феновете на френския език в своите артистични прочити.

Как бързо да си направите омбре маникюр у дома, можете да научите от това видео.

Омбре съобразено с дължината на ноктите

Когато избирате омбре дизайн, не сте ограничени от строги изисквания за дължината на ноктите. Успешното му изпълнение е възможно както на дълги, така и на къси нокти. Вярно е, че има варианти на този дизайн, които изглеждат най-изгодни по дължина. И има версии, които могат визуално да удължат късите нокти и да ги направят по-елегантни.

Къси нокти

Линиите, които се издигат от дупката до върховете на ноктите, визуално ги разтягат. Ето защо е по-добре да опитате опции за омбре маникюр с вертикален преход на цветовете за къси нокти.

Дълги нокти

 • Tricolor
  Момичетата с дълги нокти могат да използват не два нюанса, а три или дори четири в класически хоризонтален маникюр! Преходът ще бъде възможно най-изразителен. Това предимство на дължината на ноктите определено си струва да се използва.

 • С акцент върху върховете
  Един от начините да подчертаете дължината на ноктите е да акцентирате върху върховете. Можете да нанесете основния, най-ярък нюанс на лак върху върховете и да изберете гол като втори цвят и да го разпределите върху по-голямата част от нокътната плоча. Друга идея е да направите сако с омбре ефект на връхчетата.

Омбре съобразено с формата на ноктите

Омбре ефектът пасва перфектно на различни форми на ноктите. Този дизайн е универсален, но все пак могат да се дадат някои насоки.

На квадратни нокти

Ако формата ви е квадрат (макар и с омекотени ъгли), опитайте се да я победите в маникюр. Подчертайте ъглите с цвят и размийте границите между тях и нюанса върху основната част на нокътната плочка. Въпреки това, класическата хоризонтална омбре версия също няма да ви подведе.

На бадемови нокти

Бадемовата форма обикновено се придава на дълги нокти, така че омбре маникюрът в този случай трябва да се направи с акцент върху върховете. Това ще подчертае както дължината на ноктите, така и изяществото на формата им.

Овални нокти

На овалните нокти опциите за омбре маникюр до голяма степен зависят от дължината. Можете да направите както класически варианти на преход с два цвята и хоризонтален преход, така и по-оригинален маникюр с необичайни комбинации (от три нюанса или повече), с рисунки или искри, кристали и други декоративни елементи.

Pointe нокти

Особеността на формата "pointe shoes" е, че основата на нокътната плочка тук е забележимо по-широка от линията на изрязване на върховете. Омбре маникюрът може визуално да изглади този дисбаланс, ако направите цветен акцент върху върховете. Но лакът може да е ярък и в основата на ноктите, но тогава ефектът ще е обратен.

Как се прави омбре маникюр

Омбре дизайнът на ноктите не е най-трудният, ако не и прост. За да го изпълните, не са необходими нито специални знания и умения, нито специални инструменти като аерограф. Най-вероятно необходимото ще бъде под ръка в буквалния смисъл. Следвайте нашите инструкции, за да постигнете омбре ефект върху ноктите си без никакви проблеми. Между другото, можете да работите не само с обикновени лакове, но и с гел лак.

 1. Подготовка

 2. Преди да започнете да създавате омбре дизайн, трябва да подредите ноктите си: коригирайте формата, омекотете и избутайте кутикулата - това е минималната програма. След това обезмаслете нокътната плочка и нанесете слой базов лак върху нея.

 3. Създаване на дизайн

 4. Вземете лаковете от избраните нюанси. Нанесете първия върху половината на нокътя по-близо до дупката, а втория върху този, който е по-близо до върховете. След това в същия ред нанесете лакове от тези нюанси върху парче гъба за грим или гъба (имате нужда от малък правоъгълник), така че цветните блокове да са в контакт. Сега прикрепете гъбата към нокътя, като съвпадате приблизително с границите на двата цвята на нокътя и гъбата. При работа с всеки следващ нокът слоят лак върху гъбата трябва да се подновява. Благодарение на порестата текстура на гъбата ще получите желания ефект на размиване на границата между цветовете.

 5. Довършителни щрихи

 6. Когато всички нокти са готови, вземете четка или памучен тампон и ги намокрете с лакочистител. Отстранете следите от лак от страничните ръбове на кожата близо до ноктите и от кутикулата - имате нужда от "чист" резултат. И не забравяйте последния слой топ лак, за да завършите маникюра си.

Преглед на лакове за създаване на омбре маникюр

Когато избирате лакове за омбре маникюр, помислете дали преходът от един цвят към друг ще бъде забележим. В чифт може да има еднакво ярки цветове, които силно контрастират, и пастелни нюанси от различни цветови схеми. В допълнение, такова изкуство за нокти ви позволява да комбинирате неон и гол - това е много ефективен дует.И преходът на нюанси в една и съща цветова схема изглежда изразителен, например бордо към червено, тъмно синьо към синьо, изумрудено зелено към ментово зелено.

Лак за нокти Essie

Колекцията лакове за нокти на Essie има нюанси за всеки омбре маникюр. Това е гол като № 08 „Калъф в лимузина“ и пастел (синьо № 94 „Луксозен лазур“, лавандула № 40 „Тихо“, мента № 99 „Ментова глазура“), и блестящи лакове, и неон. Всички те се отличават със завидна издръжливост: покритието издържа дълго време без начупване, а цветът не избледнява.

Нюанс 59 Аперитив

Още дузини идеи за омбре маникюр.

Категория: