Няма нищо по-хубаво от чаша горещ шоколад в уютна есенна вечер. А какво ще кажете за шоколада, който винаги е с вас? Този сезон напомнянето за любимото ви лакомство ще ви зарадва дори върху ноктите ви!

Характеристики на шоколадовия маникюр

"Шоколадов маникюр" не само звучи вкусно, но и изглежда много красиво: топлите нюанси на кафявото ще допълнят перфектно есенния гардероб и грим. По-тъмните ще подчертаят благородната бледност, а по-светлите ще бъдат в перфектна хармония с тена, напомнящ за почивка. Ултра-тъмният маникюр изглежда ярък и ефектен както на дълги, така и на къси нокти, докато по-светлите решения са по-подходящи за къси и средни дължини.Не забравяйте, че шоколадовата палитра върви добре с бежовото.

С маникюр в толкова топли, естествени нюанси, можете спокойно да събирате харесвания в Instagram под снимка с есенни листа в ръцете си! Подробно ръководство за шоколадов маникюр ви очаква по-нататък.

Разновидности

Мат

Кадифеният маникюр от всякакъв цвят изглежда благороден и необичаен, а шоколадовите нюанси не са изключение. Матовият шоколадов маникюр наподобява най-вече горещ шоколад с плътна пяна.

Гланцирано

Гланцираният маникюр ще подчертае формата на ноктите с всякаква дължина и ще събуди мисли за прясно горещо кафе или тънко блокче шоколад.

блестящо

Кой каза, че шоколадът не може да блести? Тъмните лакове за нокти, включително кафявите, изглеждат страхотно осеяни с малки искри и се комбинират успешно с фолио, блясък и металик.

Ако решите да допълните маникюра си с фолио, можете да намерите полезни съвети в това видео.

Съраунд

Защо да взимате половин мерки, когато можете да носите цяла кутия шоколадови бонбони на върха на пръстите си? С помощта на обемен фондан опитни майстори и майсторки ще могат да пресъздадат най-невероятните сладкиши точно върху ноктите - изглежда изкусително и оригинално. Нюансът Treat & Love на Essie ще бъде полезен.

Най-добри цветови комбинации

Бяло

Млечно бялото контрастира както с тъмен шоколад, така и с по-светли нюанси на кафе-карамел.

Злато

Златните лакове и фолиото ще бъдат чудесно допълнение към есенния маникюр в шоколадови тонове - не напразно златото се използва толкова често в дизайна на кутии с шоколадови бонбони!

Бежово и пясъчно

Благородното бежово ще помогне да победите и подчертаете шоколадовите акценти без прекалено ярки контрасти и е идеално за любителите на по-неутрален маникюр.

Зелено, оранжево и жълто

Нюансите на зеленото, вариращи от наситено тъмно до деликатно сиво-зелено, наситено оранжево и горчично жълти тонове подчертават топлината на естествените шоколадови нюанси и ги допълват със сезонни есенни тонове.

Синьо и светло синьо

Контрастната комбинация от нюанси на синьо и синьо ще изглежда мистериозно, ако използвате тъмни нюанси на кафявото, а в комбинация с по-светли нюанси на кафе ще ви напомни за лято, пясъчен плаж и сини вълни.

Препоръчва се за четене:

 • Бежов маникюр 2023
 • Червено яке: най-ярката тенденция в маникюра през 2023 г.
 • Нови идеи за маникюр

Дизайн на ноктите в цвят шоколад: новости и модни тенденции

През предстоящия сезон есен-зима 2023/21 обичайните тенденции в маникюра остават с нас като дизайн на прозрачен и полупрозрачен фон, минимализъм, фолио, стилети и бадемови нокти. В допълнение, тенденции, които не са избледнели в паметта, триумфално се завръщат на модните подиуми: градиент, дупки, обратно и цветно яке, животински щампи, както и смел обемен дизайн.Шоколадовият маникюр със злато ще бъде популярен по-близо до новогодишните празници.

Модерни идеи за ноктопластика за дълги и къси нокти

Как да си направим шоколадов маникюр? Събрахме някои тенденции и идеи за "сладка" ноктопластика с дизайни за всеки вкус.

млечен шоколад

Лаконичен топъл вариант за къси нокти, който ще изглежда доста контрастно на светла кожа и красиво ще подчертае мургави или дъбени пръсти. Матовият топ ще добави допълнителна пикантност към маникюра с млечен шоколад.

Шоколад Milka

"

"

Любимият шоколад, който е винаги с теб е неочаквана идея за закачлив шоколадов маникюр, който е добър не само за момичета, но и за възрастни жени!

Черен шоколад

Топла есенна нотка с класически ултратъмен завършек, който изглежда като чаша горещ шоколад. Такъв прост, но богат цвят изглежда добре в маникюр с всякаква дължина и благоприятно подчертава светлата кожа.

"

Блясък или кристали

Ако шоколадовите десерти са украсени с искри, кристали и фолио, тогава защо да не украсите и маникюра в шоколадови тонове? Такива нокти ще блестят дори в най-облачния есенен ден.

"

"

"

Кутия шоколадови бонбони

Смело решение за тези, които не обичат половинчатите мерки и обичат шоколадите: с помощта на фолио, текстурен контраст и 3D дизайн можете да напомните любимите си лакомства с върха на пръстите си! Този дизайн на ноктите изглежда особено добре в матовата версия на шоколадовия маникюр.

"

"

Шоколадово лате и капучино

"

С помощта на кафе-шоколадов градиент можете да пресъздадете образите на любимите си напитки направо върху ноктите си: нежен ефект на кафе с мляко и шоколадов сироп се постига лесно с омбре или ефектен градиент от тъмно кафе на малкия пръст до млечно бяло на палеца.

Капване на глазура

"

Бучки или френски с ефект на течаща глазура изглеждат минималистично и интересно, особено на дълги нокти и в контрастни цветове. Същият резултат може да се постигне с текстурен контраст. Гланцова "глазура" върху матово покритие ще изглежда като тъмен ганаш върху шоколадова бисквита!

Цвят френски

"

Кой каза, че трябва да избираш между градиентно и цветно сако? Смесвайте и комбинирайте текстури и цветове за уникален маникюр, без да губите ефекта на шоколадовите нокти.

Шоколадов минимализъм

"

"

"

Феновете на геометричния маникюр могат да останат верни на любимата си тенденция в модерните шоколадови тонове - тези топли нюанси са способни на интересни контрастни комбинации не по-лоши от ярките цветове, а също така се съчетават добре с други плътни тонове.

"

Модерни техники за маникюр

Какъв шоколадов маникюр да си направим през 2023 г.? Ето седем модни идеи.

Солидно покритие

Монохромното покритие акцентира върху цвета, подчертавайки формата на ноктите и самия маникюр. Но не всичко е толкова просто: при такъв избор е важно да изберете текстурата на горната част и цвета, който най-добре подчертава ръцете и настроението.

френски

"

Френският дава поле за въображение, позволява ви да играете както с цвят, така и с текстура, както и да победите формата на ноктите с формата и ширината на лентата.

Лунен

"

Шоколадовият маникюр с дупки привлича вниманието към естествения контур на ноктите. Изглежда страхотно на къси нокти и позволява както неутрални, така и смели цветови комбинации.

Градиент

"

В шоколадовите тонове градиентът придава ефект на капучино или лате. Има няколко техники за създаване на градиент - с помощта на четка, гъба и дори аерограф.

Акрилна пудра

"

Акрилната пудра помага да направите дизайна обемен - например маникюр в шоколадов цвят с плетен декор върху любимия ви есенен пуловер!

Счупено стъкло

"

Шоколадовите нокти са покрити с парчета холографски филм за ефекта на счупени витражи - тази техника ще ви помогне да създадете както здрави, така и най-деликатни изображения. В същото време филмът не се усеща върху повърхността на нокътя - той е изцяло покрит от горната част.

Воал

Техниката на воала е лесна за създаване на дантелени шарки върху ноктите и работи чудесно както с ултра-тъмни, така и със светли тонове.

"

Ревю на шоколадови лакове за маникюр

Обърнете внимание на тези лакове. Според редакторите те са идеални за създаване на шоколадов маникюр.

 • Зла, Еси

  Почти черният наситен цвят на черен шоколад ще подчертае светлата кожа, биейки върху класическия черен маникюр в по-топли тонове. Шоколадов маникюр с дизайн изглежда страхотно в този дизайн: шарки, рисунки, надписи.

 • Норкови маншони, Essie

  Студен кафяв нюанс на млечен шоколад може да се използва самостоятелно или в градиент.

 • Fueled Up, Essie

  Деликатното бежово е подходящо за шоколадов градиент и успешно подчертава тен на кожата.

 • Expresso Double Shot, Essie

  Цветът на кафе с мляко ще работи с всякакви шоколадови нюанси на топли тонове.

 • Мока в средата на деня, Еси

  Caramel polish е страхотен отборен играч в градиентен маникюр с по-наситени шоколадови цветове.

 • Роклята е повече, Еси

  Полупрозрачният светъл лак е добър за създаване на ефект. Може да служи и като основа за модерен дизайн върху полупрозрачен фон - такъв маникюр се счита за модерен.

 • Върхът на стила, Еси

  Златните искри идеално допълват шоколадовия маникюр.

Категория: