Кой образ предпочитате: блондинки или брюнетки? Ако не можете да решите, но обичате да експериментирате, добавете трети вариант – огненочервена коса. Това е опция за ярка, но в същото време естествена трансформация. Аргументи в полза на такъв избор ще намерите в нашия материал

Момичетата с естествено червена коса са свикнали с вниманието на другите. С този цвят на косата е трудно да останете незабелязани, а ако обичате да впечатлявате със закачливи визии, боядисването в червено ще ви бъде полезно.В тази палитра има много нюанси, сред които всеки може да намери своя.

Червен цвят на косата: кой ще подхожда?

Палитрата от червени нюанси е топла, но означава ли това, че червеният цвят на косата е подходящ само за хора с топъл цветен тип външен вид? Това е мит. Някои нюанси от тази гама могат успешно да се комбинират дори със студени черти. Нека поговорим повече за това кой подхожда на червената коса.

Топъл цвят на кожата

В живота червената коса често се среща при момичета от цветен тип „пролет“ със светла кожа с топъл нюанс и светли очи (сини, зелени или лешникови). Луничките могат да бъдат характерна черта на външния вид. В това изображение златисто-червената коса без яркочервен пигмент изглежда хармонично.

Студен тон на кожата

Момичетата със студен тон на кожата, противно на стереотипите, също могат да изберат тази палитра от цветове. Но резултатът не трябва да бъде яркочервен цвят на косата, а светлочервен - по-близо до русо.

Неутрален тон на кожата

Ако тонът на кожата е неутрален, тогава има повече възможности при избора на нюанс. Вариантите са много - от кестеняв цвят с червен пигмент до медно-червен, който "изгаря" червено. В същото време, в допълнение към тена на кожата, ще трябва да се вземе предвид и цветът на очите. Опитайте например L'Oréal Paris Casting Crème Gloss Caramel.

Комбинация от червена коса и кафяви очи

Червеният цвят на косата може да се комбинира много добре с кафяви очи, ако е спокойно, приглушено червено. Карамелен нюанс или кестеняв цвят с нотка на червено е това, от което се нуждаят хората с кафяви очи, които са избрали тази палитра за оцветяване.

Комбинация от червена коса и сини очи

Червеночервеният цвят на косата, огненочервеното и тъмночервеното са противопоказни за синеоките. Сините очи на техния фон ще изглеждат по-ярки, но изображението ще бъде неестествено.Ето защо е по-добре да изберете по-естествени нюанси без „крещяща“ червенокоса. Мед, карамел, златисто червено ще подхождат повече. Изберете светли вариации на тези цветове.

Червена коса и зелени очи

Но момичетата със зелени очи могат да си позволят цялата гама: светлочервена, тъмночервена коса, естествено червено и изключително ярки нюанси на червено-оранжево като от кутия боя.

Ако решите да разнообразите оцветяването, няколко кичура могат да бъдат подчертани с различен нюанс. Например, розово или лилаво. Използвайте грим за коса Colorista от L’Oréal Paris.

И как да го използвате, казахме в това видео.

Нюанси на червена коса

Червената цветова палитра е изключително разнообразна! Вземането на решение за избора на нюанси не е лесно, защото всеки от тях е красив по свой начин. За да направите правилния избор, ръководете се от вашите естествени данни и стилови предпочитания.

Тъмночервен цвят на косата

Това е наситен цвят, който е близък до бордо, но има по-малко червен пигмент в него, отколкото червенокосите. Ако харесвате толкова дълбоки, изразителни цветове, тогава можете да спрете на тъмно червено. Ще се превърне в ярък акцент във вашия образ.

Светлочервен цвят на косата

Червеното русо е много по-меко от тъмните нюанси на този цвят. Той е по-близо до неутралните пшенични нюанси, с примес на прасковени тонове. В резултат на това дори малко розово може да бъде уловено в светли нюанси на червено. За момичетата от цветовия тип "пролет" и "лято" това е печеливш избор.

Огненочервен цвят на косата

Готови ли сте да станете ярка светкавица на фона на другите? Огненочервеният нюанс на косата буквално ще изгори и по този начин ще привлече много внимание. Вярно е, че такива закачливи нюанси на червено имат едно неприятно свойство: те, като правило, подчертават несъвършенствата на кожата.Когато избирате огненочервен цвят, важно е да претеглите плюсовете и минусите.

Решихте ли? Внимавайте за Paprika от гамата Préférence Feria на L'Oréal Paris.

Медночервен цвят на косата

Това е по-сдържан цвят - червено-червено. Въпреки наситеността си поради наличието на червен пигмент, тя се възприема съвсем естествено.

Студен червен цвят на косата

Това също се случва: в тези нюанси присъстват топли нотки, но не толкова ясно изразени, колкото при по-ярките нюанси на червеното, като медно червено или кестеняво червено. Студените нюанси, които подхождат на синеоки и сивооки момичета, включват по-светли червени опции, като светлокафяв цвят на косата.

Кестеново червено

Това е друг естествен нюанс от червената гама, само тъмен. Тя позволява на брюнетките да добавят златист блясък към образа си и да направят изображението малко по-топло.

"

Как да изберем червена боя?

Боядисването в червено в повечето случаи е смело решение. Но резултатът до голяма степен зависи от това каква боя ще изберете.

Имайте предвид: червеният пигмент е много "изяден" в косата, особено в русите. Ето защо има смисъл да се претеглят плюсовете и минусите преди процедурата. И също така е важно внимателно да подходите към избора на сянка - не трябва да разчитате на случайността.

Ако сте по-загрижени за здравето на косата си, тогава можете да станете червени с къна. Тази боя има едно важно предимство: тя значително укрепва косата. Въпреки това е проблематично да се знае какъв ще бъде крайният нюанс на 100% в този случай. За тези, които са готови да поемат известен риск по отношение на резултата, къната е доста подходяща.

Когато избирате продукти и нюанси, не забравяйте, че червената коса най-вероятно няма да "поеме" тъмна коса. И това се отнася не само за светлите нюанси на червеното. "База" ще трябва да обезцвети.За да сведете до минимум увреждането на косата, по-добре е да изберете боядисване с кичури. Те обаче ще изискват и окислител.

В случай, че косата ви вече е изрусена, трябва първо да опитате тониращ балсам, а не трайна боя. Последното без повторно обезцветяване на косата ще бъде трудно да се премахне, ако резултатът не ви харесва.

"

Модерни идеи за червен цвят на косата

Каквато и да е вашата прическа, това няма да ви попречи да се превърнете в червенокоси звяр. Всяка дължина има своите предимства.

Къса коса

Розово с червено

Можете да подчертаете дръзката къса прическа с не по-малко смело боядисване - например в прасковен нюанс. Този резултат може да се постигне чрез комбиниране на червения цвят с пастелно розово.

Червено оранжев цвят

На къса коса този нюанс ще изглежда ярък и екстравагантен - без розовият пигмент да омекотява интензивността на цвета. Заложете на "чистотата" на цвета - оранжевото е идеално за това.

Червеникаво оцветяване

Цветът на виното или греяното вино върху косата ви? Защо не?! Лек омбре ефект с преход от бордо към червено-червено на върховете ще направи резултата още по-изразителен.

Коса със средна дължина

Червени акценти

Брюнетките не трябва да избират русо за боядисване с кичури: контрастът между основния цвят и нюанса ще бъде твърде силен и резултатът рискува да изглежда вулгарен. Но червените тонове в този случай са просто показани за употреба - косата ще придобие допълнителен обем поради красиви естествени акценти.

Оцветяване в два тона

Ако обичате да експериментирате с цвета на косата, тогава няма нужда да ограничавате творческите си импулси. Първо, можете да изберете изключително ярки нюанси (червено-червено и оранжево, близко до неоново, са подходящи), и второ, комбинирайте ги в изображението си, като използвате техниката за блокиране на цветовете.Това е добър и смел вариант за тези, които имат бретон: той, заедно с нишките близо до лицето, може да бъде боядисан в един цвят, а останалата част от масата на косата в друг.

Розово злато

С такъв нюанс на червено оцветяването ще се окаже не по-малко ефектно. Резултатът обаче няма да е толкова ярък. Златисто червено с розов оттенък е необичаен и благороден нюанс. Неговата сдържаност го прави "безопасен" . Ще се хареса на момичета, които мечтаят за оригинална трансформация, но все още не са готови за радикални промени.

Блондинка с червени кичури

Не е нужно да боядисвате косата си в червено докрай. Отделните нишки също могат да бъдат червени. Кораловите отблясъци на различни нива на косата ще направят блондинката да изглежда малко палаво.

Дълга коса

Медно червено оцветяване

Ако на момичета с дълга коса им липсва обем, те могат да изберат да се боядисат с няколко нюанса. Техники като подчертаване или омбре ще ви помогнат. За тези, които, напротив, искат да получат изразителен цвят без „примеси“ по повърхността на дългата си коса, се препоръчва наситен медно-червен нюанс.

Червено омбре

Целта на класическото омбре боядисване е ефектът на изрусена от слънцето коса със светли кичури и връхчета. Но светлината може да е червена. И резултатът в този случай ще бъде нетривиален.

Червено русо

Как може да изглежда светлочервеното оцветяване, което ще подхожда на момичета с цветотип пролет и лято със светли очи и кожа? Почти руса е - само със златист (не жълт!) оттенък.

Боядисване в червено: инструкции стъпка по стъпка

Процедурата за боядисване зависи до голяма степен от избраната боя. Ако планирате да извършите процедурата сами, използвайте инструмента за домашна употреба. Работата с такава боя е доста проста.

 1. Подготовка

  Дръжте всичко необходимо по време на процеса на боядисване под ръка: самата боя (трябва да се тества върху кожата няколко дни преди боядисване, за да сте сигурни, че формулата не предизвиква алергична реакция), гребен със сепаратор, ръкавици, кърпа (ще трябва да се хвърли през раменете, за да се предпазят дрехите от петна). По-добре е да не миете косата си в деня на боядисването - това ще улесни разнасянето на боята.

 2. Оцветяване

  С помощта на инструкциите смесете боята с проявителя и нанесете първо в корените, като постепенно премествате разделителната линия, а след това върху косата по цялата дължина.Трябва да държите боята върху косата си, като правило, за около половин час (проверете инструкциите). След това се отмива до избистряне на водата.

 3. Стайлинг

  Остава само да изсушите косата си, за да оцените напълно получения цвят и да я стилизирате по ваш вкус.

Преглед на най-добрите червени цветове за коса според мнението на FashionVIPdergisi.com

Боите от тази колекция, според редакторите, определено няма да ви подведат. Обърнете им внимание, ако решите да оцветите.

 • Casting Crème Gloss, L'Oréal Paris

  Боядисването с този инструмент, обещават L'Oréal Paris, ще бъде подобно на грижата за косата в салона. Като част от Casting Crème Gloss няма амоняк, но има защитен комплекс, който предпазва структурата на косата от увреждане.Балсамът, който също е включен в комплекта, съдържа пчелно мляко. Инструментът ще ви помогне да поддържате здравето на косата след боядисване.

  Сред нюансите, които трябва да разгледате, когато планирате оцветяване в червено, са № 534 „Кленов сироп“ (нюанс с мека червенокоса), № 7304 „Карамел с подправки“, № 432 „Шоколадов трюфел“ (кестеняво-червеникав оттенък). А за тези, които търсят червено русо, № 832 Creme Brulee ще бъде полезен.

 • Крем-боя Color Sensation, Garnier

  Интензивен цвят и копринен блясък с Color Sensation. Боята съдържа седеф, който придава блясък на косата и есенция от роза, която се грижи за косата, придавайки й привлекателен вид.

  В гамата от нюанси Color Sensation тези, които искат да получат червен цвят, могат да изберат № 7.40 „Амбър ярко червено“, № 6.45 „Амбър тъмно червено“, № 8.24 „Слънчев кехлибар“, № 6.35 „Златен кехлибар“. Има опции както за закачлива трансформация, така и за естествено оцветяване.

Пост Color Care

След боядисване косата се нуждае от специални грижи. Въпреки щадящите формули на повечето съвременни бои, те все още изсушават косата, така че допълнителното хранене и хидратация стават по-актуални от всякога. Включете в грижата си маски и балсами без измиване и ги използвайте редовно. Например от линията Elseve Color Expert на L’Oréal Paris.

Колкото до шампоана, той трябва да е с формула за боядисана коса. По правило това е посочено на етикета. Такива продукти не измиват цвета, осигурявайки най-деликатното почистване. Препоръчително е да изберете климатик от същата линия. Ще спомогне за удължаване на трайността на пигмента и ще укрепи структурата на косъма.

Категория: