Френският маникюр е класика, която лесно се съчетава с актуалните тенденции. През сезон есен-зима 2023 майсторите на ноктите признаха бадемите за една от най-модерните форми на ноктите, така че днес ще говорим за френски варианти, които могат да се изпробват върху бадемови нокти

Френски върху бадемовидни нокти: характеристики на маникюра

Обикновено е необходима достатъчна дължина, за да се създаде тази модерна форма. Ето защо, бадемите най-често се срещат на удължени нокти. Отличава се с изящното си стесняване на върховете.Те не са силно изострени, така че резултатът е по-скоро женствен, отколкото дързък и хищен, особено ако подобна форма е подчертана с подходящ маникюр.

Френският маникюр стои добре на бадемовидни нокти именно защото подчертава връхчетата. Използвайки различни нюанси и техники, можете да направите този акцент мек или, обратно, смел и закачлив.

Няма специални правила за създаване на яке върху бадемовидни нокти с дизайн. Разбира се, всеки е запознат с класическата версия на сакото с бели дъги по върховете на ноктите, но все по-често този прост дизайн се преработва по ваш вкус или според тенденциите: френският маникюр вече може да бъде с рисунки, и с кристали, и с искри.

Може би единственият нюанс, който е важно да вземете предвид, е ширината на цветния блок на върховете: в идеалния случай тя трябва да бъде близка до ширината на лентата с израснали нокти. Някои майстори на ноктите обаче умишлено пренебрегват и тази препоръка - за да опитат яке с интересни ефекти върху бадемовата форма.

Каквато и версия на якето да изберете, съветваме ви първо да гледате нашия видео урок.

Френски върху бадемовидни нокти: ново 2023

Искате ли вашето сако да отговаря на тенденциите в дизайна - 2023? Обърнете внимание на примери от шоутата есен-зима 2023: на модните ревюта френският маникюр често украсяваше ноктите на моделите. Moschino заложи на класическо сако, което е почти забравено поради манията по по-модерните версии на този дизайн.Ако решите да повторите, нюансът "Craftswoman" на Essie ще ви бъде полезен.

Philipp Plein използва пламъци като акцент върху върховете - този модел изглеждаше много впечатляващ. А на шоуто на Marco de Vincenzo върховете на ноктите привлякоха вниманието с блестящи искри, които бяха нанесени умишлено небрежно, улавяйки кожата на нокътната плоча. Напълно възможно е да се вдъхновите от тези опции, като опитате френски опции за бадемови нокти.

Можете да разгледате по-отблизо не само маникюрите от модните подиуми, но и идеите за дизайн на ноктите с яке, които предлагат популярни майстори на ноктопластиката: те споделят работата си в социалните мрежи и също така задават тенденции, които се римуват перфектно с формата на бадем.

Цвят френски

Това разкрасително решение не е ново, което обаче не се отразява на популярността му. Напоследък е модерно всеки нокът да се декорира в нов цвят. Често цветното яке върху ноктите се създава с преливащ се преход от цветове, като се използват ярки или, напротив, меки пастелни нюанси на лакове по върховете на ноктите.

Френски с омбре ефект

Разликата от класическото омбре е, че границата на прехода на цветовете се измества по-близо до върховете на ноктите, създавайки акцент върху тази конкретна област. Благодарение на плавността на промяната на нюансите, използвайки техниката ombre в такъв маникюр, можете лесно да комбинирате различни нюанси, дори тези, които изглеждат несъвместими.

Къдраво яке

Промяната на формата на "усмивката" на върховете на ноктите е една от най-ярките тенденции във френския маникюр. Върховете са отделени от основната част на нокътната плочка, например чрез зигзаг или вълнообразни линии. Линиите също могат да се образуват в сърца, триъгълници, звезди и други форми. С определено умение можете да постигнете ефекта на капки, които текат надолу или пламъци, обърнати към дупката. Много опции.Вземете за основа тези, които харесвате, или развихрете собственото си въображение.

Печат на френски

Дългите бадемовидни нокти са идеални за френски маникюр с рисунки. В този случай върховете на ноктите отново се разделят с линия и се изпълват с рисунки. Например анималистичен - с леопард или зебра. Това е една от най-популярните версии.

Модерен френски дизайн върху бадемови нокти

Какво друго може да бъде яке върху бадемовидни нокти? Много различни, но повечето от идеите са достъпни дори за тези, които нямат необходимите умения за високо артистично изкуство за нокти. Това са по своята същност прости решения за красота, които изглеждат изключително оригинални, въпреки че всъщност разликите от класическото сако са незначителни.Можете да ги повторите буквално „от снимката“ - без подробни инструкции.

С обемен декор

Първоначално можете леко да се отклоните от класиката, като опитате яке върху бадемовидни нокти. Нарисувайте "усмивки" с бял лак, но оставете няколко нокти празни, за да ги украсите по различен начин по-късно. Например, създайте обемен декор с помощта на камъни и кристали. Резултатът ще бъде далеч от строгостта, присъща на основната версия на френския маникюр.

Черно яке

Ще бъде още по-лесно да смените цвета на акцента във френския маникюр от обичайното бяло на черно. Чистият контраст ще направи върховете на вашите бадемови нокти по-видими. Но можете да експериментирате и с черно сако с форма на бадем. Опитайте, например, да удължите линиите на "усмивки" и да кръгнете нокътната плоча по контура - получавате елегантен графичен маникюр.

Металик

Мислите ли, че това сако с черен връх е мрачен готик? След това опитайте всички други цветове във вашата версия на френския маникюр, включително метални. Красотата на бадемовата форма е подчертана както от матово сребро, така и от по-ярък холографски нюанс с преливащ блясък.

Очертание

Нека от сакото останат само контури: начертайте тънка линия, успоредна на свободния ръб на нокътя, и оставете празно пространството между тях. Резултатът трябва да изглежда така, сякаш сте забравили да запълните тази област с цвят. Този дизайн на ноктите изглежда най-изгодно с гол фон. Благодарение на това решение за френски маникюр, дългите бадемови нокти ще изглеждат нежни и елегантни, независимо от цвета, който сте избрали за рисуване на линии. Обърнете внимание например на "Рокля за вечерта" от Essie.

френски с рисунки

Когато правите френч върху бадемови нокти, можете да украсите върховете им с рисунки, като отделите достатъчно за това място от основната част на нокътната плочка с ясна линия. Има и друг вариант: покрийте върховете с лак в контрастен цвят и добавете рисунки отгоре.

френски с половинки

Ами ако нарисувате само половината от дъгата на върховете на ноктите си? Майсторите на ноктите, готови да експериментират, вече са задали този въпрос и могат да демонстрират отговора на практика. Френският, при който само половината от свободния ръб на нокътя е маркиран с цвят, се възприема като иронична версия на популярния маникюр. Междувременно изглежда стилно и лаконично.

Лунен

Комбинацията от френски и лунен маникюр е друга добра опция за ноктопластика за бадемови нокти.Дупките и върховете могат да бъдат декорирани в различни нюанси. Или лакове с различни текстури: за „усмивки“ изберете обикновен, а за дупки - с блясък. Пространството между дупките и върховете на ноктите в такъв маникюр може да остане празно. Или се превърне в допълнителен цветен блок.

Наклонено

Когато пробвате сако с форма на бадем, поиграйте с опциите за местоположението на цветния акцент върху върховете: сред тенденциите на 2023 г. все още има скосено сако, което предполага изместване на „усмивката ” от едната страна на нокътната плочка. В този случай линията може да бъде права (и в този случай сакото се оказва графично и сдържано) или, например, вълнообразно. Резултатът във всеки случай се възприема като необичаен.

"

Френски маникюр върху бадемови нокти, като се вземе предвид тяхната дължина

На много късо подстригани нокти няма да работи да направите бадемова форма. Ноктите с бадемова форма обаче са едновременно по-къси и по-дълги. Първото може да бъде визуално удължено с помощта на френски дизайн, а второто може да бъде красиво подчертано.

Къси нокти

тънък френски

Ако вашите бадемовидни нокти все още не са пораснали достатъчно, за да направите яке с широка ивица по върховете, начертайте линия по самия ръб на нокътната плочка, така че да е възможно най-тънка.

Остър френски

Какъв дизайн на френски маникюр да изберете, за да разтегнете визуално късите бадемовидни нокти? Разделете върховете с триъгълник - така че да получите стрелка, сочеща нагоре. Вашето сако ще зададе посоката, така да се каже, и благодарение на това ноктите ще изглеждат по-дълги. Опитайте боята за коса Pinnacle на Essie за този дизайн.

Лунен дизайн

Колкото и да е странно, на къси бадемовидни нокти ще изглежда добре и сако в комбинация с лунен маникюр. Това решение за красота вече не е новост. Приема се от тези, които искат ноктите им да изглеждат спретнати, докато достигнат оптималната дължина за бадеми.

Дълги нокти

Сако на цветя

Момичетата с дълги бадемовидни нокти могат да си позволят яке с цветни шарки - защо не ги замените с дъгообразни усмивки? Нарисувайте нещо, което създава правилното настроение: цветя, снежинки, звезди, сърца или използвайте стикери с готови рисунки, за да не отделяте много време и усилия за дизайн.

Многослоен

Когато създавате яке върху дълги бадемовидни нокти, можете да наслагвате ивици от различни цветове, които се припокриват една друга, и да получите ярък цветен френски маникюр, който ще се превърне в забележим детайл от изображението.

Отстъп

Ще получите друга версия на многослойно яке, ако преместите лентата от самия връх на ноктите малко по-надолу - сякаш сте направили малък отстъп от ръба.Тази версия на френския маникюр ще изглежда необичайно, но в случай на дълги бадемовидни нокти е много органична.

"

Преглед на лакове за създаване на френски маникюр

Обърнете внимание на тези лакове. Според редакторите те са идеални за създаване на яке.

  • Лак за нокти Essie

    Със сигурност във вашата домашна колекция от лакове има ярки нюанси, с които можете да експериментирате със сако. Но за класическия френски маникюр ви трябва отделен комплект. Първо, важно е да изберете полупрозрачен гол лак с бежов или розов подтон. Essie има редица такива предложения, включително No 06 „Балетни обувки“, No 05 „Seduction“, No 11 „Not Just a Pretty Face“ или No 08 „A Limousine Incident“.Няколко от тях ще бъдат нюансът, от който започва номерирането на лаковете Essie - № 1. С тези инструменти можете дори да направите свое собствено сватбено яке, което обаче може да изпълнява ежедневните задачи за красота.

  • Колекция лакове за нокти Colorama, Maybelline New York

    В колекцията Colorama потърсете цветове, за да въплътите най-нестандартните идеи за трансформиране на яке. В допълнение към нюдовите нюанси (които също са представени тук), тук можете да намерите всякакви лакове, от кисели неонови до деликатни пастели.

Категория: