Френският маникюр е изобретен през 70-те години на миналия век, но днес класическата версия в сдържани цветове минава на заден план - цветните нокти са на мода! Обсъждаме нови дизайни с префикс "френски" и изучаваме най-добрите идеи за снимки

В допълнение към класическата версия на френския маникюр, често можете да видите цветно сако върху ноктите си. Освен това в него може да има няколко нюанса и те не винаги се нанасят върху върховете на ноктите с обичайната дъга. Има много опции за такова яке и сред тях определено ще има интересно и необичайно решение дори за тези, които обичат смелия дизайн.

Цвят френски: популярни нюанси

През сезон 2023 няма правила или строги забрани в дизайна на ноктите: красиво цветно яке върху ноктите може да бъде създадено с помощта на лак във всеки нюанс. Но ако просто търсите нови идеи и свежи нюанси, ето няколко предложения. Но първо ви съветваме да гледате този видео урок.

Черно

Френч с черни ивици по върховете на ноктите е обратното на класическата версия на този маникюр. Въпреки факта, че черното, подобно на бялото, се счита за основно, с него сакото изглежда по-дръзко и закачливо - маникюрът се превръща в забележим акцент. Вярно, не толкова весело, колкото маникюр с многоцветно сако.

Червено

Червеният цвят, който също се счита за класически маникюр, е друга възможност да замените бялото, за да създадете цветно яке върху ноктите. С алени върхове изглежда сдържано и благородно - нюансите на червеното говорят сами за себе си.

Злато

Искате ли да си направите френски маникюр за празниците? След това сменете бялата „усмивка“ с лента със златист цвят. Яке с такива върхове ще изглежда особено впечатляващо, ако основната част на нокътната плоча е покрита с матов връх: златният блясък на такъв фон ще бъде особено забележим.

Сребро

Вместо златен лак в цветен френски маникюр с метална текстура можете да използвате и сребрист. Това може да бъде метален лак с матов стоманен блясък, лак с блясък, блещукащ на светлината, или например холографско покритие с преливащи се цветни нюанси. Освен това, когато правите яке, можете да поръсите сребърен блясък върху върховете на ноктите си и изобщо не е необходимо да се опитвате да го поставите във форма на дъга с ясни контури.

Използвайте например "Craftswoman" на Essie като фон.

Пастел

За любителите на меките акценти - без "крещящи" нюанси, ослепителен блясък на искри и закачливи контрасти - френският маникюр с пастел по върховете на ноктите е идеален. Люляково, синьо, ментово зелено, лимоненожълто - всички те могат да бъдат в основата на френски маникюр с прозрачен лак върху по-голямата част от нокътната плочка. Освен това можете да направите цветно яке върху ноктите си с комбинация от различни пастелни тонове: нанесете един нюанс върху върховете, друг върху основната част на ноктите.

Неонов френски

Ако, напротив, харесвате маникюр, който ви помага да изразите себе си и да привлечете вниманието, тогава неоновите нюанси ще бъдат най-добрите помощници по този въпрос. Използвайте ги в многоцветно яке върху дълги нокти, подчертавайки върховете с широки цветни ивици - тази опция ще бъде най-забележима. Неонът обаче изглежда добре и на къси нокти.Опитайте да го съчетаете с успокояващи нюанси от гамата нюд.

"

Цветно яке 2023: сезонни тенденции

Никой няма да съди дали искате да направите ярко розов маникюр в разгара на новогодишните празници, а през юни - създайте дизайн на ноктите в "мрачни" сиво-кафяви тонове: сезонността вече не играе решаваща роля роля в грима или в маникюра. Но ако сте по-свикнали да разделяте нюансите на „лято“ и „зима“, ще ви кажем какви видове цветно яке трябва да изберете за маникюр през различните сезони на 2023 г.

лято

Цветното яке е дизайн на ноктите, който е подходящ за носене през лятото: изображенията стават по-ярки, така че самият Бог нареди да изберете по-смели нюанси в изкуството на ноктите. Можете да се спрете на един или да комбинирате няколко цвята наведнъж в маникюр – нанесете различни върху всеки нокът. Освен това можете да подчертаете върховете на ноктите в цветно лятно яке с помощта на рисунки. Единият вариант е да украсите обичайните бели ивици с малки изображения на плодове или листа от тропически растения.

Essie Mint Glaze би била полезна.

Зима

В зимния френски маникюр най-често се срещат нюанси с метален ефект. Блестящо червено, зелено, синьо, както и златно и сребристо са избрани да акцентират върху върховете на ноктите по-близо до празниците – Коледа и Нова година.

И също така можете да направите зимно яке с бели искри, благодарение на което маникюрът ще се окаже „снежен“.

Есен

Кой вариант на многоцветен френски маникюр да избера през есента? Предпочитайте спокойните, приглушени цветове от естествената гама. Горчица, шам-фъстък, блатно зелено, бежово, карамелено, кафяво – всяка есен те се връщат на мода и стават актуални, така че да са полезни и върху ноктите. Друг печеливш нюанс, който донякъде излиза от тази серия, но е добър сам по себе си, е бордо. Опитайте например „On the Hook“ от Essie.

В есенното яке можете да използвате и тенденцията да декорирате ноктите си с фолио - добавете няколко "венчелистчета" от златно фолио към цвета на върховете на ноктите си като декорация.

Пролет

Настъпването на пролетта е страхотна причина да опитате яке в пастелни нюанси. Ако е трудно да изберете само един, използвайте няколко, като ги свържете в маникюр с градиент. Или подходете към дизайна от другата страна - украсете върховете на ноктите си с рисунки с цветя или ажурни шарки. Ако желаете, те могат да бъдат оградени с тънка линия, за да се отделят по-забележимо върховете от основната част на нокътната плоча.

"

Цветно яке за различни форми на ноктите

Разглеждането на формата на ноктите е важно, когато създавате дизайн на ноктите. Ние ви казваме на какво да обърнете голямо внимание в случай на цветен френски маникюр.

Квадратни нокти

По отношение на нюансите на изпълнение, френският маникюр до голяма степен зависи от формата на ноктите.В случай на квадратна форма (дори ако говорим за мек квадрат), това е особено забележимо. Дъга-усмивка на квадратни нокти няма да работи. Въпреки това, френският маникюр често се прави на квадратни нокти. Опитвайки цветно яке върху квадратни нокти, можете да използвате техниката на блокиране на цветовете и да подчертаете ъглите на нокътната плоча от едната и другата страна с цветни проблясъци. Квадратните нокти са възможност да направите сакото по-графично с чисти и строги линии.

Кръгли нокти

На кръгли или овални нокти можете да направите класическо яке с леко извита дъга на върховете. Или вземете решение за малък експеримент - преместете тази дъга надясно или наляво. Друг вариант е да опитате "скосено" яке, като отделите частта на нокътя, която е по-близо до върховете, от другата с диагонал. Това са малки промени, които обаче значително променят възприятието за познатия дизайн.И можете да засилите този ефект с помощта на цвят.

Бадемови нокти

Формата на бадеми се избира, като правило, от собствениците на дълги нокти. Френският е това, от което се нуждаете, за да подчертаете дължината, а стесняването на бадемовите нокти до върховете ви позволява да победите формата им по различни начини.

Цветът също може да участва в тези експерименти върху формата - всеки от тези, които се считат за нетипични за сако. Когато създавате цветно яке, не е необходимо да правите ясен акцент върху върховете на бадемовите нокти - можете да преминете с фин намек, като ги разделите с тънка линия, която повтаря формата на бадеми.

Остри нокти

При острите нокти ситуацията е същата като при бадемовата форма. Въпреки това, в този случай, когато правите яке, можете да играете и на контрасти.Нека върховете на пръстите ви имат силна точка, а малко по-ниско, в средата на нокътя, меки линии с плавни извивки. Нарисувайте ги в различни цветове, изберете „многопластово“ яке с няколко нюанса - има много опции, а в случай на дълги остри нокти има повече от тях, отколкото къси.

Цветен френч, като се вземе предвид дължината на ноктите

Много хора смятат, че френският изглежда добре само на нокти със средна дължина или много дълги, но това е заблуда. По-долу сме събрали няколко идеи и предложения, които потвърждават: френският маникюр е универсален.

Къси нокти

Малката дължина всъщност не ограничава тези, които планират да направят цветно сако. Когато пробвате такъв маникюр за къси нокти, уверете се, че линията на върховете е пропорционална на дължината на нокътната плочка. Може би това е основното условие; що се отнася до избора на цветове, тук можете да се насладите на пълна свобода.

Подчертайте върховете с бял цвят - в класиката, и в допълнение нарисувайте малки картини: звезди, сърца, горски плодове или плодове - нещо, което ще „разреди“ строгостта на френския маникюр в обичайната му форма.Друг вариант е да се отдалечите от начина, по който обикновено виждаме яке, и радикално да промените формата на акцента върху върховете. Капки, стичащи се от върховете към дупките, или пламъци, които „горят“ към основата на ноктите са примери за такова изкуство за нокти.

Дълги нокти

В цветно сако на дълги нокти можете да вдъхнете живот на различни дизайнерски идеи. Започнете с редуване на ярки цветове по върховете на ноктите и след това преминете към по-сложни френски опции. Например с различни текстури - мат и гланц. Можете да промените формата на дъгата на върховете, да я преместите настрани или дори да я обърнете - обратното яке с цветна ивица на линията на кожичките също е на мода. В същото време, ако ноктите са дълги, трябва да използвате факта, че върховете в такова яке могат да бъдат направени широки.Това ви позволява да ги украсите с рисунки или, да речем, декор с блясък, кристали, фолио, стикери.

Цветно яке с десен

Растителни и животински щампи, прости геометрични фигури и сложни шарки, 3D маникюр с кристали или искри - има десетки начини да разнообразите цветното яке. По-долу са някои от тях.

Флорал

Начертайте достатъчно широка ивица по върховете на ноктите си с бял цвят, за да можете да рисувате върху нея.Например шарки с растителни клони, листа и цветни пъпки. С тях сакото ще стане по-нежно и елегантно – използвайте тази идея в пролетни визии с многоцветен френски маникюр.

Животински принт

Детайлите на животинските щампи пасват лесно на върховете на ноктите ви, така че вашето цветно яке с шарка може лесно да бъде украсено с леопардови петна или ивици, като зебра или тигър. И ако ноктите са дълги, тогава във вашата версия на френския маникюр можете да комбинирате няколко животински щампи наведнъж.

Раирано яке

Това е семпла, но в същото време много красива версия на френския маникюр, в която можете да използвате много различни цветове и да получите цветен дизайн. Разделете върховете на ноктите с чиста линия и ги запълнете с цветни ивици.Те могат да бъдат както хоризонтални, така и вертикални. Можете да ги накарате да се пресичат; получавате модел в клетка - подходящ е и в яке. Въпреки това, можете да замените както райето, така и клетката в ноктопластиката си с класически точки - това ще украси игриво върховете на пръстите ви.

Блестящ френски маникюр

Основната характеристика на френския маникюр е акцентът върху върховете на ноктите. Така че изобщо не е необходимо да ги очертавате ясно, като рисувате линии под формата на усмивка, както в класическата версия. Акцентът може да бъде създаден по други начини. Дори и да поръсите върховете на ноктите си с блясък, получавате желания ефект. Използвайте повече блясък в самия ръб на нокътя и „опънете“ блясъка им надолу към дупката, за да се разсее хубаво блясъкът.

Идеи за цветно сако с гел лак

Днес гел лаковете ви позволяват да създавате същите опции за ноктопластика като обикновените лакове. И още повече: можете да добавите декор от акрилен прах към многоцветно яке, направено с шеллак, и да го фиксирате под UV лампа заедно с трайно покритие. Акрилната пудра е идеална за тези, които обичат обемния текстурен маникюр. Използвайте го, за да създадете "плетена" шарка на върховете на ноктите си - през зимата. А през лятото можете да добавите към якето си обемни райета, които ще направят ноктите ви да изглеждат като миди. Въпреки това, по-простите версии на цветно яке също трябва да се правят с помощта на гел лак, така че маникюрът да ви радва по-дълго.

Категория: