Гримът, базиран на образа на прилеп, може да бъде едновременно смущаващ и доста сладък. Събрахме различни опции за вас

Хелоуин е времето за най-нестандартните експерименти с грима. Ако вече сте усвоили всички класически образи: вещици, кукли, зомбита, булки, монахини и извънземно, опитайте грим на прилеп за Хелоуин 2023. В тази статия ще намерите 20 идеи, от най-простите до най-екстравагантните.

Характеристики на грима на прилепа

Гримът на прилепите е много произволна концепция; такъв грим не предполага единствената правилна версия.Можете да нарисувате силуета на прилеп върху клепачите, бузите или моста на носа; направете рисунката миниатюрна или забележима отдалеч; повторете изображението точно същото или оставете само неясен намек. Може би има само едно строго правило: гримът трябва да е чист - в противен случай силуетът на прилеп ще се превърне в безформено петно върху лицето.

Какъв грим имате нужда?

Комплектът гримове за Хелоуин ще зависи от това как интерпретирате образа на прилепа. Но във всеки случай ще ви трябва тъмночерна дълготрайна очна линия (можете да намерите списък с подходящи тук) и черни сенки.

Ако искате да създадете по-плашеща визия, използвайте фон дьо тен с няколко нюанса по-светъл от необходимото и го разнесете по цялото лице - това е класически трик за създаване на каноничен грим по случай Деня на Вси Светии. Можете да допълните изображението с тъмно червило - черно, бордо или кърваво червено.

Как да се гримираме прилеп у дома?

Основните двойни стрели могат да се използват като основа на грима на прилепа и да променят формата си, както желаете. Следвайте инструкциите стъпка по стъпка.

  1. Използвайте основа за сенки. След това подчертайте орбиталната линия с кафяви сенки, а подвижния клепач и зоната под веждите с по-светъл нюанс от същата гама. Нанесете хайлайтър във вътрешните ъгли на очите, за да отворите визуално очите.

  2. Нарисувайте деликатна класическа стрела с черна линия.

  3. Начертайте права линия от края на конската опашка към вътрешния ъгъл на окото (както е показано на снимката).

  4. Попълнете получения контур с линия.

  5. Начертайте втората опашка на стрелката на долния клепач. За да направите това, нарисувайте малък триъгълник. След това с мек черен молив нарисувайте горната лигавица и интерцилиарното пространство.

Не забравяйте да покриете миглите си с няколко слоя спирала или да използвате изкуствени мигли. Как да се справяте правилно с тях, казахме в това видео.

Идеи за грим с прилепи

Образът на прилеп може да се използва в грима по абсолютно различни начини - ще говорим за най-често срещаните варианти.

Стрелки

Най-лесният начин да създадете грим на прилеп за Хелоуин е да нарисувате стрелки върху очите, чиято форма следва очертанията на крилете на прилеп. Дори начинаещите могат да направят такъв грим: достатъчно е да създадете класически черни стрелки, като нарисувате „скилидки“ по краищата.Използвайте снимката по-долу като пример.

Рисунки на лица

Следващото ниво на трудност са рисунките по лицето. Пръскането на прилепи ще изглежда добре там, където обикновено се появяват лунички - на скулите. Но можете да изобразите прилепи върху горните клепачи. Такъв грим винаги изглежда много женствен и трогателен, най-лесният начин е да използвате предварително подготвени шаблони.

Ефект на маска

Вземете Батман като модел за подражание и използвайте въображението си. Или вижте примерите по-долу.

Арт грим

В този случай не можете да се справите без помощта на професионалисти, но резултатът ще бъде с префикса "уау" . Нека лицето ви бъде платното за сюжетни картини с участието на прилепи.

Какво мога да добавя към изображението на прилеп?

Костюмът на прилеп може да бъде закупен или нает в специализиран магазин (екипът на Батман, между другото, също е подходящ). Но ако не искате буквални цитати, хвърлете основните сили върху грима и оставете облеклото да бъде условно: проста черна рокля от основния гардероб ще свърши работа. Между другото, има и форма на ръкава, която се нарича "прилеп" . Ако в гардероба ви има блуза или тениска с тази кройка, тогава можем да приемем, че всичко се е получило! Освен това можете да допълните изображението с лента за глава с миниатюрни черни „уши“, със сигурност можете да намерите това в най-близкия магазин за аксесоари.

Каква визия ще носите за Хелоуин 2021? Кажете ни в коментарите!

Категория: