В подготовката за Нова година маникюрът е отделен елемент в списъка със задачи. Трябва да имате време да обмислите всичко, защото има много други проблеми преди празниците. Как да украсим ноктите - с дизайн или без? Ако да, с какво? Събрахме варианти за новогодишен маникюр, на които си струва да обърнете внимание през 2023 г.

НОВОГОДИШЕН МАНИКЮР 2023: модни тенденции

Тенденциите за зима 2023 ни показват, че този път новогодишният маникюр може да бъде едноцветен. MSGM и Monse предлагаха червени и бордо покрития. Fifth Avenue от Essie ще ви помогне да последвате примера.

Халпърн представи едноцветен маникюр с блясък и син лак, модели на Balenciaga дефилираха по пистата със сребрист лак върху дълги остри нокти, а Дилара Финдикоглу заложи на златно покритие.

На шоуто на Christian Cowan една от опциите за маникюр беше черна, но не изглеждаше мрачна, а празнично новогодишна и нежна - поради факта, че черната основа беше осеяна с обемни черни кристали. Като фон можете да използвате сянката "Licorice" от Essie.

3D ефектът не беше необичаен в шоутата. Много майстори на ноктите са избрали обемен, вдъхновен от бижута декор със златни детайли, камъни, перлени мъниста и други многоизмерни елементи. Christian Cowan, The Blonds, Giambattista Valli, Susan Alexandra са дизайнерите, избрали този път. Техните идеи за нежен маникюр могат да бъдат оживени, подготвяйки се за Нова година.

И ако все още не сте готови за такъв театрален дизайн на ноктите, винаги можете да се обърнете към класиката, особено след като френският и лунният маникюр получиха ново, празнично новогодишно предпочитание на шоутата благодарение на дизайнерските решения на Moschino, Veronica Beard, Nicole Miller, Prabal Gurung и много други.

"

Как сами да си направите френски маникюр, разказахме в това видео.

И този показа процеса на създаване на луната.

Актуални цветове за новогодишен маникюр 2023

 1. Синьо и светло синьо

  Зимата е времето на студените нюанси в новогодишния маникюр. В мразовити дни те изглеждат много органични на ноктите. Като акцент тези цветове са самодостатъчни и без добавки под формата на рисунки, шарки, декорации. Особено ако изберете син неон, както направиха на шоуто в Halpern.

  В същото време на шоутата имаше опции за син и светлосин новогодишен маникюр с декор. И така, на шоуто на Сюзън Александра, синята основа беше допълнена с перлени мъниста.

  Обърнете внимание на Essie Caribbean Blue.

 2. Червено и бордо

  Тези нюанси се свързват от мнозина с коледните и новогодишни празници - какво не е причина да ги запомните по-близо до точката? Освен това червените и бордовите лакове често се използват в шоутата на текущия сезон.

  MSGM, Monse, Oscar de la Renta са само малка част от марките, избрали тези цветове за маникюр на своите ревюта. За изображение за Нова година те са подходящи в чистата си форма, без добавки. И ако ги използвате в дизайна, той ще се окаже ярък и женствен. Опитайте маникюр, например, с нюанса "Top Class" на Essie.

 3. Сребро и злато

  Тези цветове се показаха перфектно в дует - маникюр от шоуто на Никол Милър потвърждава това. Можете обаче да ги използвате поотделно.

  И така, златистият декор върви добре с нюд нюанси. И сребрист - с ярки неонови цветове и нежни пастели - сини, люлякови, ментови, розови лакове.

Препоръчва се за четене:

 • Златен маникюр: необичайни дизайнерски идеи
 • На неонова светлина: ярки идеи за маникюр
 • Маникюр в бордо: 27 идеи

Модни техники за създаване на новогодишен дизайн на ноктите - 2023

А какви техники са в тенденция? Сега ще ви кажем.

Омбре

Омбре ефектът е добър, защото ви позволява да комбинирате няколко нюанса в маникюра - дори тези, които на пръв поглед изглеждат несъвместими.

Следвайки примера на есенно-зимното шоу на Шарлот Ноулс, можете да създадете плавен преход от един цвят към друг, като изберете нюанси, които оглавяват модните класации за сезона. Например сребро и злато. Или червено и бордо.

Друго решение, което ще освежи омбре ефекта, е да „опънете“ блясък или по-малък блясък по дължината на нокътя, за да получите сияен градиент.

френски

Френският маникюр може да се играе по много начини - така че резултатът да допълва хармонично всяка визия, независимо какъв стил изберете. На шоуто на Moschino, Marco de Vincenzo и Philipp Plein есен-зима 2023 г. маникюрът с тази техника беше извършен по различни начини - в допълнение към класическата версия, на модния подиум беше показано яке с искри и къдрава акцент върху върховете.

Можете също да интерпретирате тази техника по свой начин, променяйки нюансите, формата на „усмивката“, добавяйки декор - например кристали. И можете също да обърнете якето и да хвърлите дъгата от върховете до кутикулата. Или го преместете настрани.

Асиметрия

Искате ли елегантната графика да е в основата на новогодишния маникюр 2023? След това надградете тенденцията към асиметрия, която беше поставена на шоутата на Khaite, 16Arlington и Prabal Gurung.

Асиметричните форми и линии ще изглеждат най-малко оригинални, а успешните комбинации от цветове и текстури (например лъскав лак с мат) ще помогнат за подобряване на ефекта.

Маникюр с бижута

Заменете вече познатите в маникюра кристали със стикери, 3D плъзгачи със златни или сребърни детайли, метално фолио или други опции за декорация до висулки за пиърсинг на ноктите - също е на мода, което потвърждава дизайна модели за нокти на шоуто на Monse есен-зима 2023 г.

Маникюрът с бижута не може да се нарече практичен в ежедневието, той изглежда твърде луксозен за ежедневието, но в новогодишната визия такова решение ще бъде точно.

"

Красива новогодишна ноктопластика за дълги нокти: снимка с идеи

И ето още няколко красиви опции за новогодишен маникюр за дълги нокти.

Фолио омбре ефект

Ноктите на моделите Blonds на шоуто есен-зима 2023 бяха украсени с черен матов маникюр със златно фолио. Тази ноктопластика прави силно впечатление. Ако решите да следвате този пример, не забравяйте, че фолиото се предлага в различни цветове и може да се използва по много различни начини - което предлагаме да направим в навечерието на Нова година.Многоцветното фолио ще изглежда като лъскави опаковки от бонбони върху ноктите. Страхувате ли се, че металният ефект ще изглежда твърде закачлив? След това го "разредете" с помощта на фолио, за да създадете омбре ефект.

Космически маникюр

Рисунките със звезди и комети могат безопасно да бъдат направени блестящи - блясъци и лакове с метален ефект ще бъдат полезни. С този дизайн ноктите ще ви напомнят за новогодишните фойерверки и неумолимото наближаване на празниците, които са толкова дългоочаквани особено тази година.

Перлен маникюр

Перленото блестящо покритие напомня блясъка на снежна покривка - и това е първата причина да го изберете по-близо до Нова година. Второто е, че такъв лак, въпреки излъчването си, може да служи като отличен фон както за рисунки, така и за обемен декор - например със същите кристали. Те могат да направят маникюр "звезда" и ще поддържат празничното настроение.

Страхотен маникюр

За момичетата с дълги нокти няма ограничения в избора на опции за дизайн. Те могат безопасно да поемат ноктопластика с рисунки. С достатъчна дължина на нокътната плочка можете да рисувате върху нея не само снежинки и звезди, но и да рисувате картини от любимите си зимни приказки - например от Лешникотрошачката.

Най-добрият маникюр за Нова година 2023 за къси нокти

Няколко идеи за къси нокти предлагаме в селекцията по-долу.

Маникюр с фолио

Тази техника беше много популярна на шоутата през зимата на 2023 г. и в новогодишната нощ остава актуална, включително и за къси нокти. Златно или сребърно фолио, леко небрежно нанесено върху ноктите в миниатюрни парченца, в крайна сметка изглежда спретнато и елегантно, особено ако изберете неутрален нюд нюанс за него като фон.

Звезден маникюр

Ако в новогодишната нощ искате да направите маникюр с рисунки, които ненатрапчиво да се асоциират с празниците, изберете звезден дизайн. За разлика от снежинките, коледната украса, подаръчните кутии и панделките за украса, тя няма да загатва толкова ясно конкретна причина за забавление. Освен това рисуването на звезди е лесно и това е важно в случай на къси нокти. За тази опция можете да изберете всякакви нюанси и да добавите всякакъв декор - например блясък. Експериментирането с такова изкуство за нокти е лесно, така че не сдържайте въображението си.

Никтопластика със скъпоценни камъни

При създаването на обемен маникюр, който се откроява забележимо в списъка с тенденции, често се използва декор, сякаш заимстван от арсенала на бижутерска работилница: камъни, злато, стикери и „скъпоценни“ фигурки. Ако украсите с тях ноктите, покрити с безцветен лак или нюд покритие, резултатът ще направи благородно впечатление.

Конфети

За няколко сезона на популярност много хора се отегчиха от блясъка. Алтернатива на него могат да бъдат лакове с конфети: цветни кръгове, звезди, сърца без метален ефект и без никакъв блясък. Ако няма специален лак, лесно можете да поставите много цветни точки върху ноктите си с помощта на клечка за зъби (или тънка четка) и лакове в различни нюанси.

Кой дизайн ви хареса най-много? Решихте ли вече какъв маникюр ще си направите за Нова година?

Категория: