Намирането на свежи идеи за маникюр е нещо цяло, ако вече сте опитали много в ноктопластиката. В същото време не е необходимо да се търсят нови тенденции, защото дори класиката винаги може да се погледне от неочакван ъгъл. Или по-скоро си направете маникюр според настроението си!

Гол маникюр

Труден ли е изборът на дизайн? Деликатните нюанси на нюд-гама винаги могат да ви помогнат: дори и да не правите ноктопластика, ноктите ви ще изглеждат най-добре - спретнати и добре поддържани. В същото време нюд покритието е страхотен фон за рисунки и всякакъв друг декор от вашите идеи за маникюр.С такава неутрална основа е трудно да се направи дизайн в духа на „извадете очите си“ - резултатът във всеки случай ще бъде сдържан и елегантен.

Нюансът Craftswoman на Essie е идеален за гол маникюр.

Неонов маникюр

Неоновите нюанси са на мода, но тази тенденция плаши мнозина с крещящата си яркост. Напразно: изобщо не е необходимо да покривате ноктите с неон напълно. Използвайте киселинни цветове, за да създадете привличащи вниманието акценти. Изненадващо, те се съчетават добре дори с нежни пудрени тонове. Ето защо не е необичайно да срещнете идеи за ноктопластика, които използват голи и неонови едновременно. Въпреки това, ако опциите за смел дизайн на маникюр не ви плашат, можете да комбинирате няколко неонови нюанса в една визия.

Обратен френски

Мислите ли, че френският маникюр е скучна класика? Със сигурност просто не сте се опитвали да експериментирате с него. Лесно е: преместете "усмивката" на противоположната страна - към основата на ноктите. На мнозина изглежда, че обърнатото яке изглежда още по-елегантно и това несъмнено е една от причините тази идея да се реализира. Освен това в тази форма може да има много опции.

Цвят френски

Когато търсите нови идеи за маникюр, можете да се обърнете към старите тенденции и да ги преосмислите. Например, за да направите сакото по-модерно и актуално, като смените цвета на върховете на ноктите. За да започнете, гледайте нашия видео урок.

Вместо класическо бяло, можете да изберете всеки нюанс, който харесвате. Дъга от червен цвят, тънка ивица златен лак, която се простира като нишка в самия ръб на ноктите, или например неонови връхчета - може да има много опции. Резултатът, между другото, ще бъде още по-интересен, ако се промени и самата форма на „усмивката“.Яркият акцент върху върховете на ноктите е особено подходящ за тези, които смятат, че дългите нокти изглеждат най-добре с овална, остра и бадемова форма.

Лунен маникюр

Лунният маникюр също е класика. Въпреки това е много по-малко вероятно да се опитат да го „модернизират“, отколкото яке: дори в най-стандартната си форма, то изглежда актуално, в духа на тенденциите. Опитайте се да направите едноцветен маникюр с "празни" дупки - и ще видите, че монохромното покритие върху ноктите ще се окаже по-оригинално от обикновено. Използвайте, например, нюанса "Провокация" от Essie.

Или алтернативно, запълнете ги с цвят, за да създадете контраст. Друга идея е да очертаете дупката с линия, отделяща я от основната част на нокътя, или да я направите триъгълна, а не заоблена - има много възможности за експерименти, можете сами да измислите нещо ново.

Идеи за абстрактен маникюр

Много е лесно да се почувстваш като художник, когато правиш маникюр. За да доближите ноктопластиката си до света на изкуството, изучете няколко абстрактни картини и създайте дизайн на ноктите въз основа на тях. Изберете неутрален фон (прозрачен или бежов лак ще свърши работа) и произволно подредете линии и геометрични фигури от различни цветове отгоре.Ще се получи просто и с вкус - по стилен арт начин.

Поп арт нокти

Друг източник на вдъхновение и идеи за маникюр за любителите на изкуството може да бъде поп артът. Рисунки в духа на картини на Рой Лихтенщайн в стила на комиксите пасват идеално на ноктите. Между другото, те са лесни за създаване: могат да бъдат всякакви форми, пълни с точки, с черна рамка.

Кариран маникюр

Карираният принт е, от една страна, строга графика с ясни линии, от друга страна, модел, в който можете да комбинирате различни текстури и нюанси. Затова с него никога не е скучно: можете спокойно да ги добавите към списъка си с идеи за маникюр за близко бъдеще.

Ако бизнес визия е вашият „базов гардероб“, можете също да направите клетка в маникюра си, така че да изглежда сдържано. Ако нямате стилови ограничения, можете да използвате неон и блясък във вашата версия на карирания принт. Между другото, той ще стане особено актуален по-близо до зимните празници, защото напомня на празнична опаковка за новогодишни подаръци.

"

Маникюр Tie Dye

Почитателите на ярките тенденции от 60-те и 70-те години на миналия век лесно ще се пренесат в онази епоха с маникюр. Интересна идея за ноктите могат да бъдат рисунки в стил тай-дай - със същите цветни петна като на "варенката" от онези години. Това е чудесен начин да съчетаете няколко закачливи нюанса във вашата ноктопластика, дори ако на пръв поглед изглеждат несъвместими.

Идеи за минерален маникюр

Голямата тенденция в ноктите от последните години, която определено си заслужава да опитате, е маникюрът с минерална шарка. Много майстори на ноктите са вдъхновени от красотата на кристалите с техните невероятни преливащи нюанси и деликатни дантелени вени. Освен това тази текстура лесно се повтаря върху ноктите с помощта на прости техники за ноктопластика, а някои успяват да предадат крехката полупрозрачност на тези камъни. Особено популярни са мраморният и кварцовият маникюр, а върху ноктите често се появяват шарки от малахит, опал и аметист.

"

Идеи за ботанически маникюр

Ако вдъхновението за изкуството на ноктите може да се намери дори в света на неживата природа, както в случая с минералите, тогава какво да кажем за растенията, цветята и другите чудеса на флората. Създайте маникюр с рисунки, които биха могли да послужат като илюстрации към учебник по ботаника.Начертайте тънки клонки и спретнати листа върху ноктите си, добавете към тях нежни пъпки и вече цъфнали цветя. Между другото, можете да използвате тази идея по всяко време на годината - не само през пролетта и лятото. Страхувате ли се да "претоварите" маникюр с такъв дизайн? Не рисувайте твърде много детайли на един нокът и изберете неутрален нюд лак за фон.

Идеи за пламенен маникюр

Картините с пламъци (те често се срещат в дизайна на спортни автомобили) се оказаха много популярни в маникюра - това е истинска тенденция от последните сезони, която се използва главно като акцент върху върховете на ноктите . Най-често такова „огнено“ изкуство за нокти се изпълнява в ярки цветове, понякога се използва дори неон. Първо се рисува самият пламък и след това се очертава с тънък контур - получава се чиста и в същото време ефектна графика.

Блокиране на цветовете

Техниката за блокиране на цветовете ще се хареса на любителите на минимализма. В маникюра, направен по този принцип, няма нищо излишно: основата му са цветни блокове с различни конфигурации, сгънати като пъзел. Използвайки тази идея, можете да разделите ноктите си само на две секции или да направите до четири, пет, шест цветни блока, ако дължината на нокътната плочка им позволява да се поберат във вашето изкуство за нокти. На къси нокти може да има по-малко блокове.

Essie Mint Glaze би била полезна.

Омбре маникюр

Друг начин да съчетаете няколко от любимите си нюанси в маникюра си е омбре ефектът. Тук, за разлика от блокирането на цветовете, няма да има ясни линии: границата между нюансите е замъглена. По правило цветът се „разтяга“ по нокътната плочка от основата до върховете, но градиентът може да бъде и хоризонтален: най-светлият нюанс на лака се нанася върху малкия пръст или палеца, а след това върху всеки следващ нокът , се използва все по-тъмен цвят.Омбре ефектът с прехода от нокът към нокът изглежда много красив.

Маникюр с дизайн на скъпоценни камъни

Напоследък идеите за маникюр с обемен дизайн набират популярност. Изглежда, че нищо ново: стразите отдавна се използват в изкуството на ноктите и просто създават този триизмерен ефект. Повечето художници обаче отиват по-далеч и украсяват ноктите си с по-големи декорации с камъни и златни стикери по примера на бижутерите. Такъв дизайн на бижута изглежда много празничен и може да бъде избран за специален повод - но едва ли е подходящ за ежедневието, като се има предвид, че 3D маникюрът като цяло не е много практичен. Най-добре е да направите такъв декор върху покритие от шеллак, така че декорациите да се държат по-добре.

Космически маникюр

Вдъхновението ви достига ли извън земното кълбо? Маникюрът с междугалактически рисунки ще помогне да се предаде това на другите.Лесно е да създадете такъв дизайн сами: нанесете няколко нюанса на лак (синьо, лилаво, лилаво, розово, светло синьо, тъмно зелено, бордо) върху ноктите си и размийте границата между тях с парче гъба или гъба . Когато основата изсъхне, добавете блясък, кристали и звездни шарки отгоре, за да завършите картината.

Маникюр с блясък

Ако искате да направите красив, необичаен, забележим маникюр, но не искате да харчите много усилия за създаването му, използвайте блясък. Те могат да бъдат както малки, така и големи пайети - стандартна кръгла форма или къдрава, под формата на сърца, триъгълници и звезди. Разпръснете ги по повърхността на нокътната плоча след нанасяне на основата и я фиксирайте с топ - вече в тази форма блестящият маникюр ще изглежда ефектно и ще отнеме доста време и усилия.

Маникюр с конфети

Тази версия на празничен маникюр е подходяща за тези, които са доста уморени от блестящ блясък. Заменете блясъка с кръгчета от конфети – цветни и ярки, но без сияние. Тази ноктопластика лесно ще допълни вашата диско парти визия, а след това през делничните дни ще ви напомня за забавен уикенд.

Животински щампи

Ако се колебаете да добавите животински щампи към гардероба си, появата им в маникюра ви е много по-малък риск.

Можете да изберете своя собствена шарка за всеки нокът и в крайна сметка да съберете щампи на леопард, жираф, тигър, зебра в едно и също изкуство за нокти и да добавите шарка на змия към тях. Дори в този случай резултатът няма да бъде твърде закачлив: такова изкуство за нокти обикновено се прави в естествени нюанси.Ярките цветове обаче не са забранени: ако желаете, анималистичните рисунки могат да бъдат направени и в неонови нюанси.

Звезден маникюр

Звездни рисунки ще ви помогнат да добавите малко празнично настроение към изображението. Най-хубавото при тях е лекотата на изпълнение: те могат лесно да бъдат нарисувани без никакъв опит, като използвате дори не четка, а клечка за зъби. Звездите на ноктите са лаконичен и елегантен дизайн, особено ако оживите идеята на безцветен или гол фон. А ако използвате лакове с метален ефект или блясък на цветен фон, получавате страхотен маникюр за парти. Между другото, самият блясък също идва под формата на звезди - той напълно ще ви спести от необходимостта да рисувате очертанията на звезди върху ноктите си.

Маникюр със сърце

Можете да рисувате сърца върху ноктите не само за Свети Валентин, но, разбира се, този повод за маникюр "сърце" е най-добрият. Тази дизайнерска идея може да бъде отражение на вашето романтично настроение по всяко време на годината. За някои той ще изглежда несериозен и наивен, но това също има своя чар.

Маникюр с фолио

Използването на парчета фолио в ноктопластиката е тенденцията през последните няколко сезона. Този декор ви позволява да добавите малко благородно излъчване с метален ефект към маникюра. Това е добра идея за дискретен маникюр с лека нотка на шик (това, от което се нуждаете през есенно-зимния сезон - в навечерието на Коледа и Нова година).Между другото, ако нямате специално фолио в арсенала си, можете да украсите ноктите си с небрежни щрихи с метален лак и да получите подобен резултат.

Матиран маникюр

Тези, които търсят готини идеи за маникюр, не трябва да търсят вдъхновение в ноктопластиката. Опитайте се да промените обичайния си дизайн на ноктите с помощта на текстурирани покрития. Дори обикновеният маникюр изглежда различно, ако го покриете с модерен матов топ. Цветовете стават по-дълбоки и наситени, защото чистотата им не се разсейва от сиянието на лъскавото покритие.

В маникюр с рисунки, матовото покритие също може да бъде добър завършек. В допълнение, матовият лак е подходящ за дизайни с игра на текстури: например можете да направите ноктопластика с лъскави „капки“ лак върху матово покритие.

Категория: