Нека ви кажем как да направите грим за вежди с естествен градиент и какви инструменти да използвате

Какво означава "омбре вежди" ?

Оцветяването на вежди Ombre е опция за тези, които обичат естествения грим и не желаят радикално да променят естествената форма на веждите си. Изводът е, че в основата на веждата се използва молив или сенки без натиск, след което те усилват цвета към извивката, след което отново го изсветляват малко на върха.

Основната тайна е в правилното оцветяване на нюанси. Ако всичко е направено правилно, веждите ще изглеждат естествени, но извивката ще стане по-изразителна и формата ще бъде чиста. Благодарение на най-естествения ефект тази техника стана толкова модерна.

Как да създадете градиентен ефект върху веждите

Първо, нека разберем как да направим градиент върху веждите. Омбре ефектът може да се постигне по няколко начина.

 1. С козметика

  Козметиката е най-лесният и най-бюджетен начин за създаване на градиент върху веждите. Можете да изберете инструмент, с който се чувствате комфортно да работите у дома: червило, молив или например сенки. И с тяхна помощ поставете акцентите така, както ви харесва.Но ще трябва да повтаряте процедурата всеки ден.

 2. Перманентен грим

  Перманентният грим с техниката омбре е много популярен. Все пак ефектът продължава няколко години, така че не е нужно да отделяте време за грим. Но този вариант има и своите недостатъци. Много е трудно да се намери майстор, който да направи градиент върху веждите, така че да изглежда естествено. Ако резултатът не ви харесва, ще бъде много трудно да поправите нещо. В допълнение, алергичните реакции към пигментите, използвани по време на процедурата, не са необичайни.

 3. Оцветяване

  Боядисването на вежди с боя или къна е абсолютно безболезнен процес. Върху веждите ще се приложи специален състав, като се обърне специално внимание на върховете. Ще отнеме няколко минути, за да стегне пигмента.И тогава майсторът ще го премахне с памучен тампон. Отвън ще изглежда, че това е естественият цвят на вашите вежди, но те ще изглеждат по-ярки и изразителни. Майсторът избира нюанса на боята въз основа на характеристиките на вашия външен вид и предпочитания. Не са необходими специални грижи след процедурата.

Как да изберем правилния нюанс?

 • Най-лесният начин да изберете нюанса на продукта за вежди е да се съсредоточите върху цвета на косата. Брюнетките трябва да изберат цвят с няколко тона по-светъл от цвета на косата си, блондинките - с няколко тона по-тъмен.

 • Струва си да вземете предвид вашия цветотип. Ако тонът на кожата ви е топъл, моливът за вежди или сенките за очи също трябва да имат топли нюанси. Моливът за вежди не трябва да е твърде тъмен, ако кожата е светла. Изключение правят момичетата с богата черна коса и порцеланова кожа.

 • Ако искате да експериментирате, обърнете внимание на цветни моливи, нюанси и гелове за вежди. Например, на Can't Stop Won't Stop Longwear Brow Ink Kit от NYX Professional Makeup.

  Могат да се използват в грима за парти. А когато свърши, просто отстранете продукта с мицеларна вода или хидрофилно олио, без да повредите веждите.

Как сами да направите омбре вежди: инструкции стъпка по стъпка със снимки

Ключът към естествения грим на веждите е плавното увеличаване на интензивността на цвета от основата към опашката. В този фото урок ще намерите няколко начина за създаване на омбре ефект с помощта на различни инструменти.

Молив за вежди

 1. За да направите резултата от боядисването с молив траен, можете предварително да нанесете основа за сенки върху веждите. Например Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay.

  Смесете и изчакайте да изсъхне.

 2. С добре подострен молив нарисувайте края на веждата, плавно преминавайки към средата. Моливът Brow Precise Shaping Pencil от Maybelline New York ще ви бъде полезен.

  Начинът, по който е подострен моливът, определя дали линиите ще бъдат богати и ясни или не.

 3. Докато „запълвате“ веждите, олово на молива става по-малко остро. След това можете да продължите към дизайна на основата. Първо начертайте линия по долната граница на веждата.

 4. След това завъртете молива със страната на пръта към веждата. Отдолу нагоре попълнете веждата от началото към средата. Невъзможно е да начертаете ясна линия със страната на пръта, така че можете лесно да тонизирате веждата.

 5. Моливът за вежди може да съдържа восък, който фиксира косъмчетата. Ако обаче приложите натиск върху молива, докато боядисвате, косъмчетата могат да се слепят и в резултат на това да изглеждат плоски. За да възстановите текстурата и обема на веждите, преминете през косъмчетата с четка с прозрачен или цветен гел.

 6. Последният щрих, който ще придаде на веждите специална изразителност, е очертаването на формата със светъл нюанс. За тези цели можете да използвате универсален бежов молив или коректор с тон по-светъл от цвета на кожата ви. В този случай е важно да не кръжите горната част на веждата от началото до средата. Светлата линия подчертава границите, а в основата на веждите този ефект изобщо не е необходим.

Готово!

Полезни съвети за гримиране на вежди с молив ще намерите в това видео.

Сенки

 1. Сенките, като молив, ще залепнат по-добре за основата. Но този път не чакайте грундът да изсъхне. На влажна основа сенките ще дадат по-интензивен ефект и линията ще се окаже ясна. По този начин, дори и да използвате един и същ нюанс на сенките, можете да получите различни интензитети на цвета.

 2. Със същия нюанс сенки (но вече върху суха основа) тонизирайте основата на веждите, движейки четката отдолу нагоре. Движенията на четката трябва да са леки и резки.

 3. Ако имате по-тъмен нюанс на сенки, начертайте линия с него по протежение на центъра на опашката на веждите. Това ще създаде естествено засенчване. Можете също да използвате техниката на мокра четка.След като вземете сенките върху четката, напръскайте я с вода или фиксатор. Този метод обаче има недостатък: мокра четка може да остави петна върху сенките в палитрата.

 4. Завършете веждите си с гел и погладете с лек коректор, ако желаете. Готово!

Червило

Един от най-бързите варианти за създаване на естествен градиент върху веждите е комбинация от цветен гел и червило. В този случай не се изисква нито основата, нито окончателното фиксиране, тъй като използваните средства са устойчиви сами по себе си.

 1. Първо оформете косъмчетата с цветен гел за вежди.

  Изчакайте да изсъхне. Поради факта, че косъмчетата са станали по-тъмни и по-обемни, можете да видите къде наистина трябва да завършите веждата и къде няма такава нужда.

 2. Попълнете опашката на веждите с червило. Подходяща оцветена помада за вежди Tame & Frame от NYX Professional Makeup.

 3. С остатъка от продукта върху четката поставете отделни акценти-щрихи в основата на веждата.

Готово! Сравнете как изглеждат веждите със и без градиент.

Градиент

Без градиент

"

Как да допълним грима с градиентни вежди?

Градиентният грим за вежди, ако е направен правилно, изглежда много естествен, така че няма ограничения при избора на грим.

Можете да нанесете блестящи сенки върху движещия се клепач и да нарисувате класически стрелки с черна линия, за да направите погледа по-изразителен.

Или опитайте креативен грим, вдъхновен от шейсетте години, със сини сенки за очи и бръчки.

Или подчертайте очите с полупрозрачна златистокафява мъгла.

Всеки грим ще върви добре с омбре грим за вежди.

"

Какъв грим да използвате, за да повторите тенденцията: преглед на средствата

Обърнете внимание на тези средства. Според редакторите те няма да ви подведат.

 • Молив за вежди Brow Satin, Maybelline New York

  Този инструмент е чудесен за създаване на плавен преход между нюансите. Фиксиращият молив оформя веждите, докато пудрата запълва пространствата между космите.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Професионален комплект за вежди Brow Artist, L’Oréal Paris

  Комплектът Brow Artist има всичко необходимо за дизайн на вежди: пигментиран восък, тъмнокафяви сенки, пинсети и четка с два края. С този комплект е лесно да подчертаете контура и да придадете идеална форма на веждите само за няколко минути!

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Eye & Brow Maestro, Джорджо Армани

  Giorgio Armani Eyebrow Pomade изпълнява няколко функции едновременно и е подходяща за грим не само на вежди, но и на очи. В палитрата има цели 17 нюанса, сред които има както универсални, така и такива, които са по-подходящи като сенки (например платина и каки). Инструментът е лесен за нанасяне и смесване. Предлага се с удобна четка.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Категория: