Казваме ви как да направите кожата гладка и сияйна, а порите почти невидими

Преди няколко години матиращите тонални основи, които помагаха да се създаде ефект на кадифена кожа без намек за мазен блясък, бяха в чантата с гримове на почти всяко момиче. Но тенденциите се променят. И сега много хора мечтаят кожата да е красива и естествено сияйна, но без намек за мазен блясък. Ето какво помага да се постигне "лъскавият" грим.

Какво представлява ефектът на лъскавата кожа?

Ако следите корейските бюти блогъри, отдавна сте чували за тази тенденция, която почти моментално придоби популярност по света.Glossy Face Skin е грим, който помага да се придаде идеална гладкост на кожата. Ако гримът с гланцов ефект е направен правилно, кожата наистина ще изглежда като лъскава хартия, ще стане равномерна, сякаш изобщо няма пори, и сияйна, сякаш сте нанесли няколко слоя течен хайлайтър.

Звучи примамливо? Но за да постигнете този ефект, трябва да опитате. Първо, нека да разберем какви инструменти може да са необходими за такъв грим.

"

Какъв грим имате нужда?

Правилната комбинация от продукти ще ви помогне да постигнете желания ефект. Ето списък с това, от което се нуждаете:

 • База за пълнене на пори за професионален грим NYX;

 • Фонд дьо тен Born to Glow от NYX Professional Makeup;

 • Infaillible коректор от L'Oréal Paris;

 • Cheek Heat руж от Maybelline New York;

 • пудра NoFilter от NYX Professional Makeup;

 • High Glass Highlighter от NYX Professional Makeup;

 • Спирала за вежди Plump & Set от L'Oréal Paris;

 • Infaillible гел молив от L'Oréal Paris;

 • The Falsies Lash Lift Mascara от Maybelline New York.

"

Как да създадете ефект на лъскава кожа: стъпка по стъпка фото урок

 1. Текстурата на кожата при този грим трябва да е възможно най-гладка, така че не можете без база, която скрива порите. Нанесете върху Т-зоната, а също и върху бузите.

 2. Равномерното излъчване ще помогне за постигане на основа с отразяващи частици. Ако това не е в несесера ви, смесете обичайния си тон с хайлайтър.

  Как правилно да нанасяме фон дьо тен, разказахме в това видео.

 3. Въпреки че излъчването е ключов елемент в лъскавия грим, то все пак трябва да е умерено. Затова е по-добре да изберете коректор, който е матов и устойчив, за да не се налага да го коригирате през деня. Неговите остатъци върху гъбата могат да се смесят върху Т-зоната, за да се намали вероятността от нежелан мазен блясък.

 4. Тъй като в този грим няма твърда корекция, ружът ще играе ролята на скулптор.

  За целта ги нанесете не в центъра на "ябълките" на бузите, а върху скулите, слепоочията и върха на носа.

 5. Задайте всички кремави текстури с отразяваща пудра. Важно е първо да го нанесете с потупващи движения на четката по цялото лице, а след това да полирате с кръгови движения на четката.

 6. Нанесете хайлайтъра с широка четка върху скулите, брадичката, носа и зоните над веждите.

 7. С останалата част от хайлайтъра върху четката преминете по цялото лице с кръгови движения, за да подсилите излъчването.

 8. Гримът с ефект на лъскава кожа не трябва да изглежда като мазен блясък, затова е важно излъчването да е обемно. За да направите това, използвайте малка четка, за да нарисувате тънки линии с хайлайтър върху скулите, над веждите и по протежение на моста на носа.

 9. Сега нанесете хайлайтъра върху подвижния клепач и върху кожата във вътрешните ъгли на очите. Тези малки акценти ще създадат необходимия ефект на обем, премахвайки впечатлението за мазен блясък.

 10. За да не претоварвате изображението, е желателно да направите останалата част от грима много лека. Веждите могат да бъдат оцветени с цветна спирала. Това ще подчертае техния обем, но ще го запази естествено.

 11. Очертайте линията на горните мигли с дълготраен тъмнокафяв кол.

 12. Покрийте миглите си с удължаваща спирала, за да не създавате излишен обем.

 13. Матовото червило не е подходящо за такъв грим - изберете леки лъскави гланцове. Продуктите с полупрозрачна основа и фин блясък ще изглеждат особено изгодни.

Изображението е готово!

Преглед на продуктите, които ще ви помогнат да постигнете ефекта на лъскава кожа

Обърнете внимание на продуктите от списъка по-долу. Според редакторите те са идеални за създаване на ефекта на "лъскава" кожа.

 • Пресован хайлайтър с блестящи микрочастици High Glass Illuminating Powder, NYX Professional Makeup

  Този хайлайтър определено ще ви бъде полезен за създаване на ефект на "стъклена" кожа. Продуктът съдържа перлени микрочастици, които отразяват и разпръскват естествената светлина, придавайки на кожата равномерен блясък. Три нюанса за избор: Moon Glow, Golden Hour и Daytime Halo.

 • Попълнител на порите, професионален грим NYX

  Без подходяща подготовка на кожата не може да се постигне ефекта на стъклена кожа. С кремообразна текстура на мус и неутрален бежов пигмент, този грунд изглажда и маскира несъвършенствата и премахва блясъка. Благодарение на това основата ще издържи по-дълго и ще лежи по-равномерно.

  Вижте тук какво мислят нашите читатели за този продукт.

  "

 • Highlighter Face Studio Strobing Stick, Maybelline New York

  Кремообразната формула на хайлайтъра го прави лесен за нанасяне и преливане без усилие. Перлените пигменти придават на кожата блясък и я подчертават, без да оставят впечатление за мазна. Идеален за акценти в грима.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Как ви харесва полученото изображение? Искате ли да повторите?

Категория: