Нека ви кажем как визуално да промените формата на носа и да станете чипнос с помощта на грим

Първо, нека видим какво прави тази форма на носа привлекателна.

Защо да направите носа визуално изкривен?

„Как да си направим гърбав нос с грим“ е доста популярно искане от момичета от всички възрасти. Каква е причината за такава мания по тази форма? Мнозина смятат гърбавия нос за стандарт. Той наистина често прави лицето си красиво, но това не е единственото му предимство.Жените с чип нос са склонни да изглеждат по-млади от годините си.

Друг плюс е, че изкривеният нос лесно се коригира с грим. Дори ако гърбът на носа е достатъчно широк, но върхът му е обърнат нагоре, носът може лесно да бъде направен по-елегантен с леко контуриране. Достатъчно е да потъмните крилата на носа и, напротив, да изсветлите гърба с хайлайтър.

След това ще ви разкажем по-подробно как да си направите гърбав нос с грим у дома.

Как да си направим гърбав нос с грим?

Контурирането ще ви помогне да постигнете желания резултат. Схемата за корекция ще зависи от това какви първоначални данни имате. Основното правило: това, което трябва да се намали, потъмнете и това, което е важно да се увеличи, подчертайте. Ако имате широк нос, ще трябва да нарисувате границите на гърба по-близо до средата. В случай на дълъг нос, ще трябва да потъмните върха - това ще направи носа визуално по-къс.

Тъмният нос ще изглежда хармонично само ако останалите елементи на грима го допълват. За да изглеждат естествени пропорциите на лицето, трябва да се направи лека корекция в областта на скулите, брадичката и челото.

"

Козметика и аксесоари от първа необходимост

За да направите визуално носа си вирнос, ще ви трябват инструментите, които обикновено се използват за контуриране: пудра в различни нюанси, скулптор, руж, коректори и основа. Можете да използвате продукти от този списък:

 • Фондация Stay Naked, Urban Decay;

 • Коектор Stay Naked, Urban Decay;

 • Micro Contour Duo Pencil, професионален грим NYX;

 • Powder Fit Me, Maybelline New York.

Основни трикове и техники

 • Същността на контурирането е правилното редуване на тъмни и светли нюанси. Тъмните трябва да се нанасят върху тези области, които искате да направите по-малки, а светлите трябва да се прилагат върху тези, към които трябва да привлечете вниманието.

 • Има два вида контуриране, които могат да се комбинират: сухо и кремообразно. Сухото скулптуриране се извършва с руж или пудра. За крем обикновено използват стик за контуриране или коректори.

 • Схемата за нанасяне на контуриращи продукти ще зависи от формата на лицето и желания ефект. За момичетата с кръгло лице е важно да подчертаете страничните части на лицето, а за тези с квадратна форма е важно да смекчите чертите. За още полезни съвети за скулптуриране вижте този видеоклип.

Как сами да промените формата на носа: фото инструкции

За да направите носа визуално изкривен, ще ви помогнат няколко трика, които взаимно се допълват и подсилват. Корекцията може да бъде както минимална, така и значителна. Ще намерите и двете опции в това ръководство стъпка по стъпка. И така, как да накараш носа си да гледа нагоре?

 1. При нанасяне на тона не засягайте зоната под очите, където впоследствие ще пренесете коректора. По този начин ще избегнете прекомерното натрупване на грим.

 2. Коректор с един тон по-светъл от тена, нанесете в областта под очите, като хванете страните на носа. Представете си, че рисувате равнобедрени триъгълници, сочещи към ноздрите.

 3. Скрийте самите ноздри и кожата под тях.

 4. Начертайте тънка линия по задната част на носа с коректор и поставете точка на върха. Важно е линията да се прекъсва на границата с върха на носа.

 5. Оставете коректора да стегне върху кожата за минута и внимателно го разбъркайте. Най-лесният начин да направите това е с влажна гъба, като леко я притискате по линиите на нанасяне на продукта. С лека корекция на този етап можете да завършите. За разлика от подчертаните зони, се получава естествено потъмняване на страните и върха на носа дори без използването на скулптор.

 6. За да подобрите ефекта, нарисувайте две диагонални черти по долната част на върха на носа. Това визуално ще го изостри и повдигне.

 7. Използвайте малка синтетична четка, за да потъмните горната граница на върха на носа. Това ще създаде трапчинка на гърбав нос.

 8. Размажете тъмния нюанс, така че светлата линия, създадена в стъпка 4, да се стесни. Благодарение на това "вдлъбнатината" ще изглежда гладка и естествена.

 9. Ако някъде линията на скулптора се окаже твърде интензивна, "заглушете" я с гъбата, която е използвана за засенчване на коректора.

 10. За да изглежда корекцията на носа възможно най-незабележима и хармонична, е важно да подчертаете естествените сенки на лицето със същия скулптор. Нанесете скулптора под скулите, върху слепоочията и в гънката на клепача. Смесете.

 11. След като приключите с корекцията с крем, напудрете кожата. Ако сте избрали суха корекция, пудрата трябва да се нанесе след петата стъпка. Във всеки случай първо нанесете пудрата с леки потупващи движения и едва след това разбъркайте.Това ще осигури скулптурата. Ако веднага нанесете пудрата с поглаждащи или кръгови движения, има риск от разкъсване на създадените линии.

 12. Последният щрих е нанасянето на хайлайтър. С мека пухкава четка преминете по гърба и върха на носа, както и покрай скулите и зоната под веждите. Това ще придаде облекчение на лицето и ще направи грима по-изразителен.

Готово!

"

Преглед на грим

За корекция можете да изберете средствата от тази колекция. Според редакторите те няма да ви подведат.

 • Micro Contour Duo Pencil, Професионален грим NYX

  Двустранен инструмент в удобен формат на молив ще се хареса на тези, които обичат функционалността.Смесете тъмния нюанс по долния контур на лицето и под скулите. И нанесете хайлайтъра върху изпъкналите части на лицето. Благодарение на компактния му формат винаги можете да носите инструмента със себе си, за да направите лека корекция, ако е необходимо.

 • Мултифункционален крем стик Superstay, Maybelline New York

  Този многофункционален стик ще замени няколко продукта наведнъж: фон дьо тен, коректор и скулптор. Продуктът има кремообразна текстура, което прави нанасянето и пренасянето удобно и лесно.

 • 3 Steps To Sculpt Face Sculpting Palette, NYX Professional Makeup

  Тази палитра ще се хареса на тези, които са запознати с контурирането и тези, които тепърва откриват скулптурата.Инструментът е представен в четири палитри за различни видове външен вид. Три нюанса ще ви помогнат да създадете перфектни пропорции с контуриране. Благодарение на сухата консистенция можете лесно да постигнете желаното покритие, а смесването ще отнеме минимално време.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Категория: