Има ли място за експерименти по отношение на формата на веждите? Много момичета вярват, че има и не се притесняват да споделят най-щурите идеи. Веждите тип полумесец са едни от тях. Въпреки това може да се адаптира към живота

Изглежда, че момичетата никога не са обръщали толкова много внимание на веждите, както през последните години. Гримът на веждите вече е почти толкова важен, колкото и изравняването на тена на кожата, това е основата на основите. Ако правилно изработите веждите, когато създавате грим, те ще направят чертите на лицето по-изразителни и ще помогнат да се разкрие естествената красота.В същото време се появяват тенденции за вежди, които удивляват със своята смелост и надхвърлят обичайния грим, напомняйки повече за експерименти в областта на изкуството. Към тази категория може да се отнесе нова тенденция - вежди с полумесец.

Нова тенденция за красота - вежди с полумесец. Какво означава?

Веждите с форма на полумесец са дъговидни вежди с плавна извивка, без ясно изразено прекъсване под формата на отметка. Такива вежди приличат на луната. Идеята за придаване на формата на полумесец на веждите принадлежи на гримьора Стефан Джеймс. Вярно, той намери ново място за веждите: с леката си ръка те започнаха да рамкират очите на моделите отстрани, по-близо до слепоочията. Много блогъри за красота последваха примера му, но не промениха веждите си за това - в повечето случаи те създадоха модерен ефект с помощта на Photoshop. По един или друг начин, полумесецът определено може да се отдаде на модните тенденции в грима на веждите.

Трудно е да си представим, че някой би се решил на такива вежди в ежедневието. Въпреки това има и по-близка до обичайната версия на полумесечните вежди. През 2015 г. тя беше показана с грим за ревюто на Missoni: това бяха тънки линии-дъги с остри краища, като полумесеци, които бяха нарисувани с молив директно над веждите на моделите. Това е по-„носима“ опция, въпреки че е трудно да я изберете за ежедневието. Ако искате да следвате тенденцията за полумесечни вежди, просто пропуснете драматичното извиване.

Вместо това изберете извити вежди с меко повдигане в средата. Те ще бъдат най-близо до тенденцията на полумесец.

На кого отиват вежди с полумесец?

Всъщност тази форма на веждите е доста универсална. В зависимост от формата на лицето, трябва да „коригирате“ само самия завой в средата. Трябва да е съвсем малък, едва забележим, ако лицето ви е с удължен овал или сърцевидна форма.

За момичета с остри черти, тази форма ще ги омекоти и ще добави към образа женственост. Единственият случай, когато е по-добре да откажете полумесечни вежди, е кръглото лице. При такива първоначални момичета се препоръчва формата на веждите с прекъсване, тъй като добавя видимост на липсващата графика.

Как да си направим вежди във формата на полумесец: стъпка по стъпка фото урок

Решихте ли да коригирате естествената форма на веждите и да направите полумесеци от тях? Да се справите сами с това няма да е трудно. Основното нещо е да наблюдавате симетрията на резултата и да не премахвате твърде много косми.

Необходими инструменти и аксесоари

 1. Пинсети

  Ще ви помогне да коригирате оригиналната форма на веждите.

 2. Четка

  Преди грим, веждите трябва да бъдат оформени, за да улесните изработването на формата с помощта на цвят.

 3. Молив или сенки за вежди

  Тези инструменти са необходими за създаване на акцент върху веждите: с тях ще подчертаете контура и след това ще го запълните.

 4. Наклонена четка

  Инструментът, от който се нуждаете, за да работите с прахообразни продукти.

 5. гел

  За фиксиране на резултата можете да използвате цветен или прозрачен гел.

"

Приготвихте ли всичко необходимо? Можете да започнете да коригирате.

 1. Корекция на формата

  Първо трябва да очертаете желаната форма на веждите. Направете това с молив - без силен натиск.Опитайте се да смекчите ъглите, острите линии, ако са дадени от природата. Отстранете космите, които са извън начертания контур. Говорихме за корекцията на веждите по-подробно в това видео.

 2. Работа с цвят

  В зависимост от външния вид и цвета на косата в частност, може да се нуждаете от повече или по-малко интензивна корекция на цвета на веждите. Брюнетките понякога се нуждаят от няколко удара с молив, а момичетата с руса коса и вежди ще се нуждаят от малко по-ярък акцент с контурно запълване. Обърнете специално внимание на горната граница на веждите - това е мястото, където ще се разчете формата на полумесец.

 3. Поправяне

  За да завършите вида на веждите си като полумесец, нанесете прозрачен гел, който ще фиксира както цвета, така и формата.

"

Рецензия на грим за вежди във формата на полумесец

Обърнете внимание на тези средства. Според редакторите те заслужават доверие.

 • Молив за вежди Brow Satin, Maybelline New York

  Удобен инструмент "всичко в едно" , подходящ за всеки грим на вежди. От едната страна на молива Brow Satin има тънко олово, което е удобно за очертаване на контура на веждите. От друга страна, гъба, напоена с прах. Те могат да запълнят контура, за да подчертаят веждите с цвят и да ги направят визуално по-плътни. Със същата гъба можете да прелеете цвета от основата на веждите до върховете.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Tame & Frame Tinted Brow Pomade, Професионален грим NYX

  Ако търсите по-наситен цвят, по-плътна текстура и като цяло по-дълготрайна фиксация, вижте Tame & Frame Tinted Brow Pomade. Като го напишете върху скосена четка, можете да придадете на веждите желаната форма и в същото време да ги направите по-текстурирани, обемни и изразителни (страхотен бонус към новата форма на полумесец). Особеността на червилото е, че продуктът се втвърдява, запазвайки формата на веждите, така че не е необходим фиксиращ гел.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Комплект грим за вежди Brow Artist, L’Oréal Paris

  Този комплект има всичко за пълен и професионален грим на вежди. Пинсети за оформяне на веждите във формата на полумесец (или каквато и да е друга), двустранна пръчка с четка и ъглова четка, сенки за дефиниране на линията на веждите и запълване на празнините вътре в нея и восък за 12 часа задържане. Използвайте Brow Artist, за да подчертаете грима си и да оформите веждите си, ако е необходимо.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Готови ли сте да промените формата на веждите си в полумесец? Споделете вашите впечатления от тенденцията в коментарите.

Категория: